Rocker je napisao:
Mozda ja nisam dobro shvatio sta vi zelite reci ?
Da se razjasnimo - meni se cini da vi mislite da ovih alahuakbarovaca ne bi bilo bez pomoci US/UK liberofasista i eventualno izraelaca.
A ja sam siguran da ih bilo, kao sto ih je bilo uvijek, i prije no sto je Kolumbo, jebo mater svoju, otkrio amer'ku.
Ako sam pogresno shvatio, onda se dzaba ceramo.
Istina je da nema rata bez para, ali para uvijek ima dovoljno za terorizam. Ovo sto se desava zadnjih desetak godina je samo large scale terorizam, a ne klasicni rat. Rat podrazumijeva dvije ili vise strana od kojih slabija na kraju potpise kapitulaciju ili pristane ne neke zahtjeve. To takodje podrazumijeva i minimalan nivo racionalnosti kod pobijedjene strane, otherwise se rad vodi do potpunog istrebljenja.
Ono sto ja zelim reci je da rat sa islamistima nece nikad biti zavrsen potpisivanjem nekih sporazuma, nego samo istrebljenjem, potpunim. A to se opet nece dogoditi jer se, naravno, kosi sa svim normama, i pravnim i moralnim.
Ergo, rat ce trajati u nedogled.
Cilj i jeste da rat traje non stop. O tome se i radi u tome si u pravu. Ali drugom grijesis.
Od pet najveci proizvodjaca i prodavaca oruzja svi pet sjedi u savjetu bezbjednosti UN i odlucuju ocel rata bit ili nece.
Jel vidis ti tu neki problem ili ne???
30% Americke ekonomije je vojnoidustrijski kompleks koji radi dan i noc. Zapitaj se kojim ciljem?
Pusti idelogije i religije na stranu.
Prosto pitanje sto oni toliko oruzja proizvode? Ajd sto proizvode al kako ce to prodat?
A ti govoris o miru i sto nece islamisti da dodju pameti, ne vole se suniti i siti i muslimani i jevreji ili ovi ili oni alooo....? Uvijek se treba vracat na izvor stvari i generator problema a ne posledice.
I njih uzimat kao izvor. upravo to radis.
UK je mali igrac u kreiranju svjetskog poretka i politike nije beznacajna ali ne ide medju najjace.
Tu je njen veliki brat koji se pita i odlucuje.
Kad bogati masakriraju za svoje ciljeve onda se to zove rat a kad se mali pobune onda je to terorizam.
Ne govorim ovdje o raznosenju autobusa sa putnicima i skola sa djecom to je nesto drugo a i taj se namjesta i nije vise izvorni terorizam iz ubjedjena vec placeni i iniciran od drugog.
Govorim o tome da se terorizam koristi kao sirok pojam kako kome pase.
Naravno da ce fanatika uvije biti kao sto je i bilo islamista ili drugih religiozni ili ideoloski eskrema prije ali nisu vodili ratove.
Sa takvim fanaticima se nosi policija i specijalne sluzbe a ne divizije, brigade i nosaci aviona.
I btw, u Amerikama domaci plebes koji je tu odvajkad jako se ljuti kad im se kaze da je Kolumbo njih otkrio.
Oni su oduvijek tu bili i nista on nije otkrio i njih i zemlju.
U svom lutanju i ne znanju samo je ispao smijesan pred jednom civiizacijom koja je starija od njegove.
Ali nas jos uvijek uce u skolama staru mantru.
Ali to je druga prica.