banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 15 Avg 2025, 14:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9470 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191 ... 474  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Jan 2016, 11:54 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Dec 2012, 16:35
dadotb je napisao:
Ja kad sebi kupujem, a kupio sam 4 do sada, nadjem auto preko oglasa ( njemackih ) sa full service history, gledam da nije presao preko 120-130 k, obavezno Njemacka ( mada se slazem da mogu i druge zemlje EU ), pregleda mi covjek auto na licu mjesta, provjerim ga po broju sasije, i ako zadovolji sve dovozi mi ga, ako ne, gledam sledece...nikad se nisam zeznuo...uvijek dobijem auto skoro bez packe, sa komplet servisom istorijom, cak je jedan imao garanciju neko vrijjeme ( naravno vazecu u Njemackoj )...necu da mijenjam dobitnu kombinaciju, jes da dam vise para nego preko PIKa da kupujem, ali....

Pa kako ga dovezeš? Sam ideš ili imaš nekog ko ti doveze. Ja bih probao, pa ako možeš malo detaljnije o tvom iskustvu uvoza, bilo bi korisno. Pozz

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2016, 11:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
E . je napisao:
Ko nema ili neće da da, ne treba ni kupovati takav auto - toliko je prosto.

Zato ce moje sledece auto najvjerovatnije ici na benzin.
Platio sam danak neiskustvu... Zasto plivajuci zamajac na motor od 75 KS?

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2016, 11:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
mirdza je napisao:
Ljudi koji se bave uvozom auta i dovoze iskljucivo auta premium stanja i kategorije, dovoze uglavnom iz Luksemburga. Navodnju su (statisticki) najbolje opremljeni i u najboljem stanju.
Ali to nista ne mora da znaci...

Lux i Belgija, koliko sam uspio da primjetim
ali to stvarno ne mora nista da znaci, sve zavisi koja je budala bila za volanom :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2016, 12:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Besparica je napisao:
E . je napisao:
Ko nema ili neće da da, ne treba ni kupovati takav auto - toliko je prosto.

Zato ce moje sledece auto najvjerovatnije ici na benzin.
Platio sam danak neiskustvu... Zasto plivajuci zamajac na motor od 75 KS?

Koje je to auto?

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2016, 12:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Corsa C

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2016, 12:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

E ova poslije nema :D

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2016, 12:23 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 30 Dec 2015, 10:19
Ne vidim nekog dobrog razloga za bježaniju od uvoza auta iz Italije??? 2011. godine sam uvezao BMW x5 (e53) sa 215 KS i S paketom, tada je na satu imao 134 K. Jeste bio rizik, jer je auto bilo bez servisne knjižice. Za ovih skoro 5 godina, prešao sam oko 60 K, a od ulaganja sam imao: zamjena sva 4 diska, disk pločice, pakne ručne kočnice i obe sajle - da budem "čist", modul grijača i 2 grijača, prednja desna lafeta, oba vertikna stabilizatora i oba oscilirajuća ramena (pozadi), što mislim da nije nešto pretjerano kvarova, obzirom da je auto veliko, teško i da su gume velike (19"). Istina 2012 godine mi je kod Graca riknula dvostruka (glavna) remenica. Trošak je bio- 250 EUR za remenicu (prije povrata MwSt, tj.PDV) te 140 EUR za ruke, sve u BMW Denzel servisu. Pokazalo se da je to jefinije nego da sam taj kvar otklanjao u BL. Jednom sam radio mali servis kod "Tomić-a" i nikad više! Sad auto održavam kod Agića i savršeno sam zadovoljan.
Ovo auto dajem na prodaju, jer planiram vrlo brzo mijenjati auto, gledam kod Kramara, ali sta god nadjem da mi se dopada (SUV-4 x4, automatic, dizel), cijena je povelika, obzirom na kilometražu. Mada, neki prijatelji su jako zadovoljni autima koje su kupili kod Kramara....

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2016, 13:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2015, 18:05
Upravo si odgovorio na svoje pitanje,zašto bježati od uvoza auta iz Italije.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2016, 13:36 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 30 Dec 2015, 10:19
paa, ne mislim tako... ne zaboravi da je u času kupovine auto bilo staro 7 godina (proizvedeno u oktobru 2003, prva mu registracija bila u 2004. godini.. i koliko je prešlo u času kupovine...
sve intervencije na autu, osim mozda te remenice-nisu li manje-više bile očekivane?
jako dugo vozim (od 1980.te), namijenjao se svega i svačega, počev od fiće iz 1969. godine, i stava sam da je kod nas uvriježeno mišljenje- "nov" auto, star 6/7 ili vise godina, sa najmanje 100 K kilometara, a da se u njega ništa ne ulaže, osim jeftinog zejtina i tzv. Bosch filtera (made in bulgaria, ili Kapali čaršija in Turkey) za par marona? E, ako se hoce potpuno ispravan i bezbjedan auto- toga nema. Mogao sam da svoj auto drljam i bez ta 2 grijača, motor je jak, pali i na "suvu" kompresiju, mogao sam i bez zahvata na trapovima, ali sta se onda dešava- stabilnost? dranje guma (a svaka je cca 350 EUR, osim onog kineskog smeća) i na kraju- totalni dreš! Kod nas, i dalje Kele ima pune ruke posla honovanjem diskova, dok ne budu stanjeni kao staklena čaša... neka, hvala. Vjerovatno imamo različit pristup priči oko uvoza, ali poenta je u starosti auta i da li želimo (možemo si priuštiti) ispravan i potpuno bezbjedan auto, ili auto koji samo "izgleda".

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2016, 15:24 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 14 Dec 2014, 21:17
dadotb je napisao:
Ja kad sebi kupujem, a kupio sam 4 do sada, nadjem auto preko oglasa ( njemackih ) sa full service history, gledam da nije presao preko 120-130 k, obavezno Njemacka ( mada se slazem da mogu i druge zemlje EU ), pregleda mi covjek auto na licu mjesta, provjerim ga po broju sasije, i ako zadovolji sve dovozi mi ga, ako ne, gledam sledece...nikad se nisam zeznuo...uvijek dobijem auto skoro bez packe, sa komplet servisom istorijom, cak je jedan imao garanciju neko vrijjeme ( naravno vazecu u Njemackoj )...necu da mijenjam dobitnu kombinaciju, jes da dam vise para nego preko PIKa da kupujem, ali....

Ovo je djeluje kao najbolja varijanta za uvoz. Mozes napisati malo vise... Ko to radi? Koliko izadje usluga dovozenja auta? Je li tu uracunato i sredjivanje papira?

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2016, 23:24 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 31 Jan 2013, 18:13
instant_name je napisao:
dadotb je napisao:

Ovo je djeluje kao najbolja varijanta za uvoz. Mozes napisati malo vise... Ko to radi? Koliko izadje usluga dovozenja auta? Je li tu uracunato i sredjivanje papira?

Imas ljude koji se bave time, ja imam odlicnog lika, meni i familiji je doveo 5 auta i svi su odlicni...ne znam koliko uzima niti me zanima, sredjuje papire naravski, tvoje je da registrujes samo...Kad nadjes auto, on ga pregleda i kaze ti konacnu cifru...ako je auto npe u Njemackoj 4000 eur racunaj da do registracije izadje 11 000 KM maximala ( tu je dovozenje, placanje PDV u BiH i jos sitni troskovi )....A imas i opciju da mu kazes marka i model auta i on ti sam nadje...ja sam ipak trazio preko njemackih oglasa i onda on dalje radi...

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2016, 10:16 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Dec 2012, 16:35
OK hvala, možeš li mi u pp poslati kontakt tog čoveka. Pozdrav

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2016, 13:44 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 31 Jan 2013, 18:13
kaloss je napisao:
OK hvala, možeš li mi u pp poslati kontakt tog čoveka. Pozdrav

poslato u pp

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2016, 20:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
ima li ko iskustva sa ovom firmom?
http://centar-auto.com

Vidim da su se relativno skoeo pojavili na piku,imaju solidnu ponudu,ali su nesti i jeftiniji od kramara,auto dalmi itd

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2016, 22:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2015, 08:26
Ne znam sto falite kramara? Stranac i zna dobro da usminka vozila? ???

Sta fali kuci braca djukic? Levati a?

Auta iz italije koja su srednjeg cijenovnog ranga i nize treba izbegavati. Razlog je vrlo prepoznatljiv....zemlja u kojoj je mnogo vrelih dana. Svim autima su kederi otisli...farovi 5 puta polirani i pozutili opet. Nema sta vise polirat. Boja je izgubila svoju car... svakom je farbano pola auta a ovo sto nije je vec za farbanje. I onda ostane krov i hauba...la ofarbas sve :)

Misljenja sam da su danasnja auta solidno zasticena od soli te da zimski uslovi toliko i ne prave probleme

uz pomoc Tapatalka

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2016, 22:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Kod svabe od soli trulo sve i dodjemo na isto...

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2016, 22:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2015, 08:26
Ne bi se slozio jer mi iskustvo drugacije govori....al ajmo na to da izbjegavamo

uz pomoc Tapatalka

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2016, 19:19 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Toyota Avensis godište 2005-2008 1,8 benzinac (ugradnja plina se planira) vrijedi li to pazariti pošto im je cijena povisoka?

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2016, 19:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Pa reci cijenu pa dobiješ i mišljenje.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2016, 20:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Lupan, sa oko 200.000 km na satu? :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9470 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191 ... 474  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]