banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 14:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5107 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185 ... 256  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Jan 2016, 17:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Задњи пут кад је тако грмило пала је РСК... Који сад смајли да ставим?

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2016, 17:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Aman ljudi, ne kazem da ce sutra Madjari navaliti na Hrvate :lol:
Samo kazem da se nece sekunde libiti da to urade ako im se ikako pruzi valjana prilika.

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2016, 17:22 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Citiraj:
TNS priča o invaziji Mađara.

TNS priča o invaziji Mađara?

Baš mađara?

dobro,uvijek je bio osobenjak....

uglavnom,računao sam da sam tačno 5,5 godina proživio u hr,tačnije Dalmaciji....jedina opasnost od koje oni zaziru su italijani....da će samo jednog dana reći,nema više osimskih sporazuma,nema sfrj,nema tita...i da će rijeka opet biti fiume i sve ostalo kao do prije pola vijeka,vijek.......obratite i sami nekad ljeti pažnju u splitu i dalmacijii koliko talijan neće da priča engleski i koliko se dalmatinac koji mu prodaje u radnji,marketu,na pijaci i sl,pravi lud da ne zna italijanski (a zna svaku riječ i svaki padež!!!!!).....

ne znam stvarno otkud mu mađarska pade napamet :( :(

Poslednji put menjao Schlager dana 14 Jan 2016, 17:23, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2016, 17:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
sinip je napisao:
Задњи пут кад је тако грмило пала је РСК... Који сад смајли да ставим?

C. To je bilo 27.01.

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2016, 17:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Знам да је на неки вјерски празник грмило...

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2016, 17:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Schlager je napisao:
Citiraj:
TNS priča o invaziji Mađara.

TNS priča o invaziji Mađara?

Baš mađara?

dobro,uvijek je bio osobenjak....

uglavnom,računao sam da sam tačno 5,5 godina proživio u hr....jedina opasnost od koje oni zaziru su italijani....da će samo jednog dana reći,nema više osimskih sporazuma,nema sfrj,nema tita...i da će rijeka opet biti fiume i sve ostalo kao do prije pola vijeka,vijek.......obratite i sami nekad ljeti pažnju u splitu i dalmacijii koliko talijan neće da priča engleski i koliko se dalmatinac koji mu prodaje u radnji,marketu,na pijaci i sl,pravi lud da ne zna italijanski (a zna svaku riječ i svaki padež!!!!!).....

ne znam stvarno otkud mu mađarska pade napamet :( :(

To, to :D Za Dalmose je mrtva trka izmedju nas i Talijana :lol:

Odakle? Pa poznajem ljude. Ovaj, Madjare :lol:

Btw. ona kroasanska prepotentnost nije svapskog porijekla kao sto svi mislimo. Vec madjarskog.

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2016, 17:40 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
ja sam XY puta stajao na kasi gdje italijan kupuje i stojim 10 minuta bezveze jer on neće da zucne engleski,a dalmoš se pravi da ga ne razumije na italijanskom....prave se budale...a ja,sa predznanjem sa sky italia,sasvim dovoljnim za kasu i naplaćivanje (zero,uno,due,tre,quattro,cinque,sei,sete,otto,nove,dieci,undici,dodici) savršeno razumijem i jednog i drugog al stojim ko budala u redu zbog njihovog nacionalnog ponosa :angry4: :angry4: :angry4:

upratićete to sigurno....drže se i jedni i drugi kao pijan plota tih svojih navika za vrijeme ferragosta od 1 avgusta...

Poslednji put menjao Schlager dana 14 Jan 2016, 17:42, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2016, 17:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A sta znas o Madjaricama?

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2016, 17:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Nakon ostavke bana Mažuranića, bansku dužnost preuzeo je Ladislav Pejačević. 1883. zajedničko ministarstvo financija naredilo je postavljanje dvojezičnih grbova i natpisa na urede u Hrvatskoj, što je bila povreda čl. 57. Nagodbe, po kojemu je hrvatski bio službeni jezik i za tijela zajedničke uprave u Trojednici. U Zagrebu su 15. kolovoza izbili neredi te su grbovi i natpisi skinuti. Buknuli su ozbiljni nemiri u Zagorju i u bivšoj banskoj Krajini. Ban Pejačević i hrvatski ministar Koloman Bedeković pošli su u Beč pokazati protuzakonitost ugarskog čina. Međutim, Ministarsko vijeće zaključilo je da će se dvojezični grbovi postaviti u Zagrebu kako bi se time spasio "povrijeđeni ugled državne vlasti". Pejačević je nato podnio ostavku. Ugarski premijer Tisza tražio je od ministarskog vijeća uvođenje komesarijata, pa je za kraljevskog povjerenika u Kraljevini imenovan general Ramberg sa zadatkom gušenja nacionalnog pokreta. Iako je vojska ugušila bunu, vraćeni su grbovi bez natpisa, tzv. nijemi grbovi.

Banom je potom imenovan Károly Khuen-Héderváry. Njegovo dugogodišnje banovanje obilježeno je političkim nasiljem i agresivnom mađarizacijom. Mađarski jezik je uveden u urede, škole, željeznicu. U tom se razdoblju sustavno guši svaka hrvatska oporba, a brojne nepodobne novine su stalno pod zabranom. Dao je pravo glasa stranim vladinim činovnicima u Hrvatskoj. Korupcijom i protekcijom uništio je Mažuranićev napredni pravosudni sustav. Khuen je poticao međustranačke sukobe i sukobe hrvatskog i srpskog građanstva. Nametnuo je ćirilicu u gimnazije te je izjednačio s latinicom, a dopustio je i korištenje srpskih zastava.[24] Promijenio je službeno ime jezika iz hrvatski u "hrvatsko-srpski".[24] Za predsjednika sabora postavio je Srbina Vasu Đurđevića.[24] 1884. izglasani su tzv. Srpski zakoni, upotpunjeni 1887., kojima pravoslavna crkva na području Hrvatske dobiva pravo na samostalno školstvo. Héderváry je i financijski pomagao Srbe u Hrvatskoj.[24]

Unatoč umjerenom rastu gospodarstva, industrijalizaciji, elektrifikaciji i gradnji mreže željeznica, dolazi do prvog većeg vala iseljavanja, ponajviše u SAD. Predstojnik odjela bogoštovlja i nastave, Isidor Kršnjavi, kojemu su mnogi zamjerali služenje Khuenu, uspio je vješto u vrijeme Khuenova režima osigurati novac za gradnju škola i kulturnih objekata. Najvažniji je zgrada HNK u Zagrebu, koju je 14. listopada 1895. otvorio kralj Franjo Josip I. Tom prilikom, kako bi kralja upozorili na mađarizaciju, skupina studenata je na Jelačićevom trgu spalila mađarsku zastavu, što je izazvalo novi val represije.

Hrvatsko-srpski sukob pak kulminirao je 10. kolovoza 1902., kada su novine Srba u Hrvatskoj, zagrebački Srbobran, prenijele tekst iz jednog beogradskog lista pod nazivom Do istrage vaše ili naše, u kojem se nijekalo postojanje hrvatske nacije i prognozirao rezultat sukoba Hrvata i Srba, pozivajući na uništenje:

Wikicitati „Ta se borba mora voditi do istrage naše ili vaše. Jedna stranka mora podleći. Da će to biti Hrvati, garantira nam njihova manjina, geografski položaj, okolnosti što žive svuda pomiješani sa Srbima i proces opće evolucije po kojem ideja srpstva znači napredak.[25]”
(N. Stojanović, 1902.)
Razjarene mase palile su srpske zastave i razbijale srpske institucije, trgovine, radnje.[25] Nezadovoljstvo protiv Khuenove mađarizacije je erumpiralo 1903., kada je Ugarski sabor odbio zahtjev za poboljšanje financijskih uvjeta u Hrvatskoj formulacijom kako Ugarska zapravo uzdržava Hrvatsku, iako je pola hrvatskih poreza odlazilo u blagajnu u Budimpešti. Početkom travnja dogodio se sukob vojske i seljaka koji su skinuli mađarsku zastavu sa željezničke postaje u Zaprešiću, prilikom čega je došlo do krvoprolića. Nakon toga neredi su zahvatili čitavu Hrvatsku. Napadani su posjedi i radnje mađarona, protjerivani su mađarski činovnici, paljene su mađarske zastave i banove slike. Prosvjednici su se posebno okomili na simbol mađarizacije – željeznicu, režući brzojavne stupove i skidajući protuzakonite mađarske natpise. Pobuna je ugušena prijekim sudom i represijom, no Héderváry je konačno bio prisiljen odstupiti.

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2016, 17:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Sto se tice NATO clanica, na ovim prostorima jedino moguce oprobana sema (sto TNS spomenu) - ima istorijat i pozadinu : Grcka i Turska.
Sto se tice ostalih piuna u region tu primat zarista i ubedljivo prvo mjesto drzi BiH.
Poslije dolazi Makedonija pa redom.

I kad se govori o mogucem sukobu Madjara i Hrvata nema tu materijala, daleko vise izgleda, osnova i svjezeg razloga ima sukob Hrvata i Srba od Madjara i Hrvata ili sukob Italijana i Hrvata mada ta netrpeljivost prema Italijanima stoji. Hrvati ih ne vole ali eto Crnogorci drugacije na njih gledaju.

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2016, 17:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

E jebi ga Brale, nije bilo materijala ni za uklanjanje Pukovnika pa ga skebase. I sebe sa njim.

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2016, 18:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
The_new_Statesman je napisao:
E jebi ga Brale, nije bilo materijala ni za uklanjanje Pukovnika pa ga skebase. I sebe sa njim.

Pukovnik je isao po drugoj semi.

Medjutim.
Ove netrpeljivosti ovdje okolo, ko koga moze i ko koga smije je jedna strana medalje, druga realnost danasnjice je ogromno trziste oruzja koji neumoljivo gura svoj program i svoje planove.

Militarizam i ma svoje zakone i pravila.

Realnost je da oruzje stoji u stokovima i skladistima ogromni resursi i idustrija sibaju punom parom. Proizvodi se naveliko naravno ne u Srbiji ne u Hrvatskoj a slabo i u Madjarskoj, Sloveniji i okolo.Ima par prijatelja koji rade po svijetu u "zlatnoj industriji" narudzbe su ogromne.
Turska ima negdje oko 50% svoje proizvodjen Grcka dosta uvozi ovo ostalo okolo sitno ne vrijedi komentarisat.

Vojno industrijsi komplesi rade punom parom, roba ceka da se kupi vlasnici ovog bisnisa znaju dobro pravila. .

"The purpose of a business is to create a customer". Sustina biznisa je da se stvara kupac.
Prodat se mora, kupac se mora naci ili napravit. Vidis sta se u Engleskoj desava uvezi obnove a. podmornica i njihovi resursa, Njemacka takodje gura da se jos kesovine uspe u vojni budzet.

Naravno da ce se i ovdje kupovat da nas nece neko mozda pitat jel ti treba za penzije prece i bolnice, skole. :wink:
A mi uvijek ko djecica polazimo od svoje avlije, puskice od zove i dobre prackice. :D :D

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2016, 18:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Prekomjerna proizvodnja nije boljka samo vojne industrije. Ako sta ubije kapitalizam, to ce biti prekomjerna proizvodnja svega i svacega.

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2016, 18:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Pametan bio onaj Hedervari- nije mogao goru uvredu napraviti Hrvatima od podrške Srbima u po Hrvatske.

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2016, 21:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Мислим да ТНС претерује по питању Мађара (бар војно што се тиче) али донекле та прича и има основа у једном делу а то је онај политички: Мађарска већ дуги низ година уназад ради на томе да прошири утицај извесних организација у својој дијаспори у Србији, Словачкој и Румунији. Постоји та култура 64 жупаније по којој ради мађарско школство, политика, део културе, итд. Знате и Културбунд је прво годинама радио мирно, али кад је дошло време обрачуна, били су главни ослонац за инвазију Вермахта у Србију. Наравно, не желим да кажем да ће Мађари на неки начин напасти Србију војно и то сада није ни могуће, али да се у мађарској створио један ауторативни режим јесте, међутим док је тај режим ту војно сигурно неће се десити ништа, политички ће притисака бити, као што их већ сада има.

Проблем ће настати ако актуелни хаос у Европи добије једну већу димензију која би могла да доведе до неких оружаних сукоба. Е онда не би искључио ни побуну Мађара у Словачкој (прво), а затим ни у Румунији и Србији.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2016, 22:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2003, 12:50
Сва та прича о хрватском наоружању је средство притиска Америке на Србију да коначно постане члан алијансе.
Дискутабилне ракете и системи су отприлике као југословенски Оркан, ништа спектакуларно, само се глупи Вучић примио на то или користи за одвраћање пажње од других проблема.
Пуно већи проблем за Србију је што нема функционалну војску у цјелини, слабо се шта модернизује те само одржавање је на веома ниском нивоу, слави се набавка униформи у вриједности који стотињак хиљада евра, наравно у новинама увијек бомбастичне приче о С-300 и МИГ-29.
Ни Слобо није посебно улагао у војску, ови после њега је размонтираше више него НАТО 1999 и сведоше на ниво ловачког друштва, уништише војну индустрију, а опасност нових сукоба на овим просторима је по обичају свеприсутна.
Било би глупо рећи како се Србија може наоружати да буде јача од НАТО пакта, али у данашњем стању безбједносне снаге се не би могле изборити ни са кратким сукобима типа побуне у Прешеву 2001 године, а политика попуштања само даје повод српским непријатељима да траже више територије док не сведу Србију на фамозни круг двојке.

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2016, 20:59 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Schlager je napisao:
ja sam XY puta stajao na kasi gdje italijan kupuje i stojim 10 minuta bezveze jer on neće da zucne engleski,a dalmoš se pravi da ga ne razumije na italijanskom....prave se budale...a ja,sa predznanjem sa sky italia,sasvim dovoljnim za kasu i naplaćivanje (zero,uno,due,tre,quattro,cinque,sei,sete,otto,nove,dieci,undici,dodici) savršeno razumijem i jednog i drugog al stojim ko budala u redu zbog njihovog nacionalnog ponosa :angry4: :angry4: :angry4:

upratićete to sigurno....drže se i jedni i drugi kao pijan plota tih svojih navika za vrijeme ferragosta od 1 avgusta...

Al zato u Istri lokalci odlično znaju italijanski i vrlo ga rado koriste u komunikaciji s italijanskim turistima.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2016, 11:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Pa u Istri i nema Hrvata, i ono malo što ima su posebna vrsta tzv Gustafi.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2016, 13:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Mene je sramota posto vidim da njih nije.
Boze ti sacuvaj i sakloni.
[video]https://www.facebook.com/250884951731920/videos/291278481025900/?__mref=message_bubble[/video]

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2016, 13:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ahahahahaha... Izdrzao sam do kraja iako me blam bilo i pokrenuti video jer sam slutio da ide ovako nesto :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5107 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185 ... 256  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]