Citiraj:
MA NE MOGU DA VJERUJEM
Ko o cemu, Dodik o zamjeni teza. (Dragana Tamindzija)
Evo ja sam na Zapadu vec 20 godina i nikad nisam radila dva posla da bih prezivjela, plata mi je 3000 evra netto, i s tom platom zivim sasvim ugodno i udobno, stan placam 600 eura, radno vrijeme na Zapadu, po zakonu o radu, koji se striktno postuje je 40 sati sedmicno, a ne 70 sati kao u Republici Srpskoj. Svako ima godisnji odmor od 5 nedelja, i jos pride 13 placenih dana drzavnih praznika, a ne kao u Republici Srpskoj gdje i nema godisnjeg odmora. Direktor te moze zamoliti da odradis koji sat prekovremeno, ali to se izbjegava, zato sto to losta, jer svaki sat prekovremenog rada mora ti platiti kao 3 sata. Pauza jedna za rucak neplacena i tri krace od po petnaest minuta, placene. Ako neko ostane bez posla ima pravo na kasu socijalnog osiguranja i dobijace godinu dana 80 posto od plate, poslije toga ako je i dalje nezaposlen dobija socijalu oko 300 evra za hranu i odjecu, a socijala mu placa sve ostale troskove: stan, struju, lijekove, posjete ljekaru itd. Jedan parlamentarac ima platu dvije prosjecne plate u drzavi, a njegova Majkicka ima 10 prosjecnih plata, koje joj se isplacuju iz kredita koje uzima Milorad Dodik. Predsjednik drzave ima platu 7000 eura, malo manje nego tri prosjecne plate, a Milorad Dodik ima 8 prosjecnih plata ili 20 minimalaca. Hm, izgleda da je u Republici Srpskoj ekonomski puno bolje nego na Zapadu, ali puno bolje odabranim Dodikovim podrepasima, a koliko je lose na Zapadu, vidi se iz toga kako Hrvati iz Zapadne Hercegovine listom hrle na Zapad, a i 80 posto mladih iz Republike Srpske zeli napustiti istu da ne bi bili sluge i robovi Milorada Dodika i njegovih podrepasa.
Isto vrijedi i za SLO RH itd...