banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 21:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 64 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2005, 21:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
samo brisi

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Mar 2005, 12:21 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2004, 15:02
kefalo je napisao:
opet nastavljas sa svojom kontradiktornoscu ili ja nisam skontao odgovor...
evo sad tih dzamija nema i to zemljiste bi moglo biti vraceno pravoslavnoj crkvi. dobro i ja sad mozda svjesno pretjerujem to je nemoguce po ovim zakonima koje sada imamo i protekcijom medj zajednice a to mozda i ne bi bilo "pravedno"... po mom misljenju najbolje bi bilo da se neke dzamije uopste ne sagrade, zasto? zato sto kad se pogleda koliko ima crkava na stanovnike nekog podrucja i koliko dzamija na tom istom podrucju za npr isti broj vjernika (50%-50%).... dzamija bar 5x vise...
evo da se npr svih 14(jel 14) izgradi to bi bilo potpuno nepotrebno na broj stanovnika islamske vjeroispovjesti... i na taj nacin bi bili svi zadovoljni

Mislim da nisi nazalost skontao...iako tih dzamija nema, u gruntovnim knjigama vjerovatno stoji da je zemljiste Islamske zajednice...kao sto znamo, dolaskom turaka, sve je postalo njihovo...a tradicija ( ili vladanje kako ko zeli ) dugo se zadrzalo i bilo bi besmisleno sada brisati to, ako je toliko kraljevina, vladavina i vlasti dopustilo to...druga stvar bi bila da je neko poslije turaka odlucio da vrati to zemljiste srpskom narodu ( ako je bilo srpsko... ) bilo bi frke vjerovatno, ali bi se do sada vec zaboravilo i mi ne bismo uopste raspravljali o gradnji Ferhadije...na kraju krajeva, ta dzamija je zaista bila kulturno nasljedje prvenstveno svih nas..isto kao sto stara pravoslavna crkva ( ul. Mula Mustafe Baseskije ) stoji netaknuta, a da vidite ( vjerovatno i znate ) kako izgleda, koji je tu kamen koristen za gradnju i kako cjelokupna izgleda, da covjek kada je vidi ne zapita se da li je crkva ili nesto drugo, nego prvo sagleda gradjevina pa onda upita prolaznika sta je to ili sam zaviri i pogleda i unutrasnjost...a ostala je ocuvana...kao i tri ostale crkve koje ja svakodnevno gledam u Sarajevu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Mar 2005, 14:26 
blabla je napisao:
kefalo je napisao:
opet nastavljas sa svojom kontradiktornoscu ili ja nisam skontao odgovor...
evo sad tih dzamija nema i to zemljiste bi moglo biti vraceno pravoslavnoj crkvi. dobro i ja sad mozda svjesno pretjerujem to je nemoguce po ovim zakonima koje sada imamo i protekcijom medj zajednice a to mozda i ne bi bilo "pravedno"... po mom misljenju najbolje bi bilo da se neke dzamije uopste ne sagrade, zasto? zato sto kad se pogleda koliko ima crkava na stanovnike nekog podrucja i koliko dzamija na tom istom podrucju za npr isti broj vjernika (50%-50%).... dzamija bar 5x vise...
evo da se npr svih 14(jel 14) izgradi to bi bilo potpuno nepotrebno na broj stanovnika islamske vjeroispovjesti... i na taj nacin bi bili svi zadovoljni

Mislim da nisi nazalost skontao...iako tih dzamija nema, u gruntovnim knjigama vjerovatno stoji da je zemljiste Islamske zajednice...kao sto znamo, dolaskom turaka, sve je postalo njihovo...a tradicija ( ili vladanje kako ko zeli ) dugo se zadrzalo i bilo bi besmisleno sada brisati to, ako je toliko kraljevina, vladavina i vlasti dopustilo to...druga stvar bi bila da je neko poslije turaka odlucio da vrati to zemljiste srpskom narodu ( ako je bilo srpsko... ) bilo bi frke vjerovatno, ali bi se do sada vec zaboravilo i mi ne bismo uopste raspravljali o gradnji Ferhadije...na kraju krajeva, ta dzamija je zaista bila kulturno nasljedje prvenstveno svih nas..isto kao sto stara pravoslavna crkva ( ul. Mula Mustafe Baseskije ) stoji netaknuta, a da vidite ( vjerovatno i znate ) kako izgleda, koji je tu kamen koristen za gradnju i kako cjelokupna izgleda, da covjek kada je vidi ne zapita se da li je crkva ili nesto drugo, nego prvo sagleda gradjevina pa onda upita prolaznika sta je to ili sam zaviri i pogleda i unutrasnjost...a ostala je ocuvana...kao i tri ostale crkve koje ja svakodnevno gledam u Sarajevu...

Hoces reci da npr. da je tvoja familija imala velike posjede prije drugog svjetskog rata i da su ih komunisti konfiskovali i nacionalizovali kao sto jesu, i da je umjesto sto je komunisticka drzava potrajala 50 godina, trajala 500 godina ti vise ne bi imala pravo da se bunis i trazis zemlju nazad?
Zemlja je zemlja i takvi slucajevi ne zastarijevaju, kao sto je to slucaj sada kada se svim nasljednicima vlasnika otete zemlje iz 40ih i 50ih godina ta ista zemlja vraca... Ne vracanjem u ovom slucaju samo se priznaje Turska okupacija kao nesto dobro, a ne lose.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Mar 2005, 15:31 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Kakvo ja pravo imam nad zemljom, ako je tadasnja vlast to oduzela, a sada od ove ( koja nema veze sa onom starom ) da trazim povrat? Mislis da bi mi ova vlast to vratila? Ne samo meni, nego i tebi i svima. Sve je to postalo vlasnistvo Juge, a onda se rasporedilo raspadom iste..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Mar 2005, 17:16 
blabla je napisao:
Kakvo ja pravo imam nad zemljom, ako je tadasnja vlast to oduzela, a sada od ove ( koja nema veze sa onom starom ) da trazim povrat? Mislis da bi mi ova vlast to vratila? Ne samo meni, nego i tebi i svima. Sve je to postalo vlasnistvo Juge, a onda se rasporedilo raspadom iste..
]

ja ne znam kako je to kod vas u Sarajevu, ali kod nas se vraca imovina vlasnicima - tako da nasa vlast vraca, a federacijska ne znam.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Mar 2005, 18:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

sto se gruntovnih knjiga tice, te knjige su pravili austrougari i one oslikavaju stanje kakvo je bilo za njihove vlasti! prije austrougara nije bilo nikakvih zemljisnih knjiga, pa se nemoze dokazati da je neka zemlja oteta ili bilo sta... tako da je sada ovo o cemu mi pricamo nemoguce i pravno izvesti! mada je morate priznati nepravedno! zakon jedne zemlje je napravljen bash zbog toga da bi se drzalo do prava ljudi, pa i na zemljiste! ako me razumijete a ne da se nesto krade otima...
da imamo u bosni dokumentaciju(crno na bijelo) da je ferhadija izgradjena na crkvenom, privatnom zemljistu, tada prije 500 godina. sada kada je srusena mislis da bi sud dopustio ponovnu gradnju? da je citava sigurno je ne bi srusio jer je vrijednost i starina... ali sada kada je nema???

pozdrav

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Mar 2005, 19:35 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Po tvojoj logici treba porusiti grad do kraja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Mar 2005, 22:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Dec 2003, 01:29
:roll: :cry:

Poslednji put menjao Dzenita dana 14 Mar 2005, 22:22, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Mar 2005, 22:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Dec 2003, 01:29
Pozdrav svima

Dzamije su Bozije kuce,isto kao i crkve i svi ostali objekti u kojima se obavlja molitva.
E,sad ako je doticna dzamija porusena,dakle onaj ko je srusio ,srusio je kucu Uzvisenog Boga,srusio je kucu svoga Gospodara,(tako i ja kad bih srusila scrkvu,daleko zlo bilo :) )srusila bih kucu "svoga" Gospodara.

Na crkve gledam isto kao i na dzamije,i prilikom prolazenja pokraj njih gledam sa zadivljenjem....jer se tu velica "moj" Bog,da.....na neki drugi nacin od onog na koji Ga ja velicam.

I sad mi nije jasno,zasto se raspravljate oko toga i vrijedjate se medjusobno.Taj grijeh sto je dzamija porusena ce snositi onaj ko je porusio.

I mislim da se na istom mjestu treba izgraditi nova dzamija pod istim imenom.

Rekao je uzviseni Allah,da narodu koji se okrene od vjere i zaboravi na Njega ceka patnja i ovog i onog svijeta.Pa su dakle mnogi ostali bez doma,kruha,a kamoli bez dzamija.
Kako rece jedan od ucesnika,ima tu i inata,ali ima i onih sto su zedni ocitovanja da nema boga sem Allaha,pa im je zelja iz ciste ljubavi prema Stvoritelju da se ponovo izgradi dzamija na tom mjestu.

Ne treba sve gledati sa nacionalne strane,jer nacionalnost je jedno a vjera,nesto sasvim drugo

svako dobro :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2005, 03:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Mr.X je napisao:
jedina sramota u svemu tome je da ne ucestvujes u bar jednom malo djelicu osjecaja krivice povezanom sa necim sto je bilo izgradjeno prije nekoliko stoljeca i sto ne zasluzuje da se tek tako srusi?

Vec ti rekoh da mi je bilo glupo shto je srushena dzamija koja je bila spomenik Banjaluke, ti izgleda ne chitash dobro postove...
Mr.X je napisao:
Znas sta me najvise intrigrira, da poneki ljudi koji predhodno , prvo nemaju nikakvog znanja o gradu banja luci , a drugo doseljenici iz drugih krajeva Bosne , da jednostavno nemaju nikakvog uvida u malo duze informativne detalje osim onih koji su im njihovi autori rekli i u koje oni bolesno vjeruju, cinjenica je da pazljivo treba da biras knjigu prije nego sto nakon sto si procitao samo jednu knjigu odlucis da je to misljenje ispravno i da sa tim misljenjem od sada pa na dalje i ti ces se sluziti.

Koji to ljudi? Ja sam rodjena u Banjaluci, moji roditelji i njihovi roditelji su, takodje, rodjeni u Banjaluci... Ja imam puno znanja o svom gradu, vjerovatno vishe od tebe koji se ovdje prosipash pamecu koja je diskutabilna... Zashto si otishao ako si tako pun znanja i volish svoj grad? Ti nemash pojma s kim prichash zato ne lupetaj gluposti da se sluzim mishljenjem koje sam prochitala u nekoj knjizi i odmah ga pokupila da mi bude moto... Calm down...
Mr.X je napisao:
Muslimanski narod je uvjek bio tolerantniji

Zar? Nisam znala? Pa, naravno da su bili tolerantniji jer su bili u manjini... Pogledaj shta su uradili Srbima u gradovima u kojima su bili vecina... Ne znam shta si po nacionalnosti, nije mi ni bitno, ali da si se vec izjasnio kao Britanac shto dovoljno govori o tome koliko volish svoj narod i svoj grad... Ti sad mislish da si neshto civilizovaniji ako si u Engleskoj? Ne vjerujem... Civilizovanost potiche od same osobe, a ne samo od kulture drzave u kojoj zivish... ako si nauchio da budesh civilizovan i kulturan, mozesh zivjeti i na mjesecu i biti kulturan.
I na kraju, shto se tiche kefala, ja ne bih rekla da je on ushao u diskusiju u kojoj nije ravnopravan... Ti si se malo zagubio u diskusiji...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2005, 10:27 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Lisa_Simpson je napisao:
Civilizovanost potiche od same osobe, a ne samo od kulture drzave u kojoj zivish...

Civilizacija ne moze postojati samo ako postoji narod...ima tu jos mnogo faktora koji moraju postojati, da bi se nesto nazvalo civilizacijom...dakle, ne moze civilizovanost poticati od same osobe...prvo se moraju ispuniti odredjeni faktori, pa da tek onda osoba pokaze da ti faktori oslikavaju nju kao civilizovanu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2005, 10:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 15 Feb 2005, 14:49
Lisa_Simpson je napisao:
Mr.X je napisao:
jedina sramota u svemu tome je da ne ucestvujes u bar jednom malo djelicu osjecaja krivice povezanom sa necim sto je bilo izgradjeno prije nekoliko stoljeca i sto ne zasluzuje da se tek tako srusi?

Vec ti rekoh da mi je bilo glupo shto je srushena dzamija koja je bila spomenik Banjaluke, ti izgleda ne chitash dobro postove...
Mr.X je napisao:
Znas sta me najvise intrigrira, da poneki ljudi koji predhodno , prvo nemaju nikakvog znanja o gradu banja luci , a drugo doseljenici iz drugih krajeva Bosne , da jednostavno nemaju nikakvog uvida u malo duze informativne detalje osim onih koji su im njihovi autori rekli i u koje oni bolesno vjeruju, cinjenica je da pazljivo treba da biras knjigu prije nego sto nakon sto si procitao samo jednu knjigu odlucis da je to misljenje ispravno i da sa tim misljenjem od sada pa na dalje i ti ces se sluziti.

Koji to ljudi? Ja sam rodjena u Banjaluci, moji roditelji i njihovi roditelji su, takodje, rodjeni u Banjaluci... Ja imam puno znanja o svom gradu, vjerovatno vishe od tebe koji se ovdje prosipash pamecu koja je diskutabilna... Zashto si otishao ako si tako pun znanja i volish svoj grad? Ti nemash pojma s kim prichash zato ne lupetaj gluposti da se sluzim mishljenjem koje sam prochitala u nekoj knjizi i odmah ga pokupila da mi bude moto... Calm down...
Mr.X je napisao:
Muslimanski narod je uvjek bio tolerantniji

Zar? Nisam znala? Pa, naravno da su bili tolerantniji jer su bili u manjini... Pogledaj shta su uradili Srbima u gradovima u kojima su bili vecina... Ne znam shta si po nacionalnosti, nije mi ni bitno, ali da si se vec izjasnio kao Britanac shto dovoljno govori o tome koliko volish svoj narod i svoj grad... Ti sad mislish da si neshto civilizovaniji ako si u Engleskoj? Ne vjerujem... Civilizovanost potiche od same osobe, a ne samo od kulture drzave u kojoj zivish... ako si nauchio da budesh civilizovan i kulturan, mozesh zivjeti i na mjesecu i biti kulturan.
I na kraju, shto se tiche kefala, ja ne bih rekla da je on ushao u diskusiju u kojoj nije ravnopravan... Ti si se malo zagubio u diskusiji...

Ne razumijem zasto ovako moj post obrces i upucujes sve ovo licno meni, jasno se vidi koliko si pakosna osoba, zbog cega nagadjas ko sam i cime se ja sluzim u zivotu , gdje zivim zasto sam otisao, koje sam nacionalnsoti, koliko imam obrazovanja, ti si toliko zainteresovana u stvari koje te se ne ticu da u svakoj tvojoj recenici ti ustvari imas konverzaciju licno sa mnom a nagadjas vecinu od ovih stvari jer to je jedino sto mislis da mozes koristiti protiv mene kao sagovornika. A naravno kada bi ja poceo da pisem moje misljenje o tebi licno tada bi se otvorila prepirka, drugo ti me licno ne zanimas, ti si samo jedna od mojih sagovornika i zaista nema potrebe da dozivljavas orgazam nad necim sto nema veze sa mnom kao licnost.
Nemozes nagadjati ovako o covjeku, ovo te vodi ka rasismu i nacionalizmu, ti hoces informacije od mene koje ja smatram da te ne zanimaju, ti hoces razloge i cinjenice tako da mozes nastaviti svadju sama sa svojom tvrdoglavoscu, a ja i nemam namjeru da ti dam priliku da satirises.
Koji jezik hoces da koristim, onaj koji ti posebno mozes razumjeti, ja nemogu biti neko drugi ko nisam, po tvom , ja ispred sebe imam nekoliko stotina knjiga iz njih vadim ovo sto pricam pitam se kakav vrsta osobe moze ovo zakljuciti, gdje ti je smisao za logiku.
Primjecujem da svaku informaciju koju znas licno o meni koristis protiv mene iz nekog meni ne poznatog razloga, zato si ti jedna od onih ljudi koja je stvarno nekulturna, zamo zbog ovoga, a to nije veliki svemir informacija mogu zamisliti sta bi se desilo da znas vise, podsjecas me na moju babu iskreno.
Ti meni pricas o civilizovanosti, skoro da se mokris pokusajima da mi to objasnis, ti si vjerovatno i djete za mene jer zvucis veoma ne zrelo , koje mi prica o tome kako se ja osjecam i odakle ja poticem i ko sam ja.
To je jedna stvar koju najvise mrzim, kod ljudi, ta tipicna vrsta nekulturnosti i koji mi pokusavaju objasniti sta je to ustvari kulturnost i civilizacija.
Za razliku od tebe ja sam se rodio kulturan, ja ne trebam ni drzavu ni ljude da me obucavaju.A najmanje neku osobu kao ti da mi prica babinske price kao ova tvoja iznad, jeli to najbolje sto mozes.>>?
Ili najbolje sto mozes i nepostoji?

ps. i zasto me uopste citiras na kraju da te pitam, kao da sam taj post koji sam napisao , napisao tebi licno, ako odes nazad provjerices da uopste ti se nisam obratio niti imam namjeru posle ovoga.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2005, 12:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

dzenita je napisao:
Dzamije su Bozije kuce,isto kao i crkve i svi ostali objekti u kojima se obavlja molitva.
E,sad ako je doticna dzamija porusena,dakle onaj ko je srusio ,srusio je kucu Uzvisenog Boga,srusio je kucu svoga Gospodara,(tako i ja kad bih srusila scrkvu,daleko zlo bilo Smile )srusila bih kucu "svoga" Gospodara.

jednim dijelom se slazem sa tobom... ali se dalje postavlja pitanje: sta je sa crkvama koje su porusene a na njihovim mjestima postavljene dzamije? onaj ko ih je srusio ce da pati u drugom svijetu? ali onaj narod kojem je crkva srusena pati u ovom svijetu.. ne zato sto je tu dzamija vec zato sto je tu nekad bila crkva u kojoj se taj narod molio! a slijediti one koji su te crkve porusili je isto kao i podrzavati ih u rusenju...

Citiraj:
Ne treba sve gledati sa nacionalne strane,jer nacionalnost je jedno a vjera,nesto sasvim drugo

u bosni su nacionalnost i vjera usko vezane! pa je skoro nemoguce ih razdvajati!

Citiraj:
I mislim da se na istom mjestu treba izgraditi nova dzamija pod istim imenom.

koji su tvoji motivi izgradnje te dzamije? gdje zivis? u bl? ako ne zasto ti je bitno da se ta dzamija izgradi? zato da kad bi dosla u bl mogla da se pomolis? zasto onda ne graditi dzamije u parizu, vankuveru, torontu, tokiju.... i tamo se mozda nadjes pa se mozda pomolis! cijelo vrijeme tvrdim jedno! ako ima stanovnika banjaluke koji su islamske vjere oni treba da se izbore za dzamiju! jer ce oni tu da se mole i jer ce oni da se mole pored svojih sugradjana drugih vjera i njima ce gledati u oci i nece se sramiti svojih postupaka i svoje vjere. dok ostali koji su dolazili iz raznih krajeva u bl koji nikad nisu imali ili su imali a sad nemaju veze sa bl svim silama nastoje da se dzamija digne... iz kog interesa? da bi se tu molili ili da ona stoji kao prkos!!!!??!?!

@mr.X
ne vidim da je lisa ili ja bilo gdje nagadjali nesto o tebi, sem izuzetka da sam ja predpostavlja i pitao te da li si stvarno srbin! bice da ti uopste ne citas ono sta si napisao a onda ni odgovore na tvoje postove!
Lisa_Simpson je napisao:
Zashto si otishao ako si tako pun znanja i volish svoj grad?

cura nije nagadjala vec te pitala!
mr.X je napisao:
i zaista nema potrebe da dozivljavas orgazam nad necim sto nema veze sa mnom kao licnost.

kako ti znas da ona dozivljava orgazam? jel to nagadjanje? (ja ne nagadjam vec ti postavljam pitanje?!)
i ti si predpostavio da se ja vodim nacelima mog naroda, a ja neznam na sta si to mislio!
rasizam i nacionalizam nisu isti pojmovi i nemoj da ih stavljas u istu korpu.

mr.X je napisao:
Za razliku od tebe ja sam se rodio kulturan...

jesi se mozda rodio i sa cipelama na nogama i zlatnim ogrtacem?(opet nije nagadjanje vec pitanje(!)) potpuno medicinski nedokazano da se neko moze roditi sa takvim predispozicijama sa kojima ti tvrdis da si se rodio! covjek kad se rodi uopste se ne razlikuje od covjeka koji se rodio u kamenom dobu a vrlo dobro znamo na kojem su nivou bili ljudi u kamenom dobu.
Citiraj:
ti hoces informacije od mene koje ja smatram da te ne zanimaju, ti hoces razloge i cinjenice tako da mozes nastaviti svadju sama sa svojom tvrdoglavoscu

da li je tvrdoglavost to sto neko nece da se slozi sa tobom i stvori ista uvjerenja kao sto ti imas nakon samo nekoliko postova i iznosenja svog stava? gore sam u jednom svom postu ovo vec komentarisao pa necu da se ponavljam!

pozdrav

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2005, 12:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

evo za mr.X-a nekoliko linkova kad vec tvrdi da voli da cita i kad je puno procitao onda mu i ovo nece skoditi!

http://www.rastko.org.yu/rastko-bl/isto ... c536084336
istorija bosne i hercegovine

http://www.rastko.org.yu/rastko-bl/isto ... c536794988
srpska pravoslavna crkva u bosni i hercegovini od 960-1930 godine

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2005, 13:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Kefalo ja mislim da su ljudi u kamenom dobu bili pametniji od tebe definitivno jer ocigledno znali su kako prezivjeti u tako minimalnim uslovima, za razliku od tebe koji je dosao na ovaj svjet samo da unistava i rusi i jos sto smatra ispravnim.

Nemam vise sta da kazem tebi i mogu li zamoliti te da se ostavite mog licnog zivota i polemisanja o meni vec da polemisete o temi.
Hvala.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2005, 13:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mr.X je napisao:
Kefalo ja mislim da su ljudi u kamenom dobu bili pametniji od tebe definitivno jer ocigledno znali su kako prezivjeti u tako minimalnim uslovima, za razliku od tebe koji je dosao na ovaj svjet samo da unistava i rusi i jos sto smatra ispravnim.

no comment

mr.X je napisao:
Nemam vise sta da kazem tebi i mogu li zamoliti te da se ostavite mog licnog zivota i polemisanja o meni vec da polemisete o temi.
Hvala.

ti si prvi poceo da polemises o sebi pa onda da procjenjujes i polemises o nama! slazem se da treba da nastavimo sa temom!

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2005, 13:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

kefalo je napisao:
evo za mr.X-a nekoliko linkova kad vec tvrdi da voli da cita i kad je puno procitao onda mu i ovo nece skoditi!

http://www.rastko.org.yu/rastko-bl/isto ... c536084336
istorija bosne i hercegovine

http://www.rastko.org.yu/rastko-bl/isto ... c536794988
srpska pravoslavna crkva u bosni i hercegovini od 960-1930 godine

A sto se ovoga tice.
Jebote jesi li ti toliko sljep.
Svaki nacionalisticki autor ima svoje misljenje i sve zavisi KO JE NAPISAO istoriju Bosne i Hercegovine, ja sam isto tako procitao jedan muslimanski nacionalisticki sajt gdje tvrdi sasvim obrnuto o istoriji isto tako hrvacki sajt koji opet tvrdi obrnuto, i sve zavisi u sta hoce i ko da vjeruje, jedini izvor kojem mozes vjerovati je neutralna strana, kao recimo neko ko je napisao o istoriji baziranoj na istini donjeta na osnovu dokaza, i ta strana neutralca mora da nema sakrivene benefite iz onoga sta pise, vec samo jednu istoriju o jednoj drzavi, ti procitaj sajt kao ovaj recimo, i onda procitaj sajt na njemackom ili engleskom zavisno koji jezik govoris i poslusaj sta neutralna strana ima reci, nemoj vjerovati u ovakve stvari(koje cak nisu ni napisane jezikom koji bosanci mogu razumjeti mislim bukvalno, cerilica nije pismo Bosne i Hercegovine i sta Srbija ima sa Bosnom , osim zelje da pripoji pola sebi, odakle me navodi misao da je sve sumnjicavo sto tvrde u cilju da se to i desi.)
Nemoj da opet sve ovo prevrnes i preokrenes na nesto drugo i pocnes da uvodis moj licni zivot sa svim ovim jer je ne vezano, i da pises kojekakve gluposti kao sto vec jesi.
Ja jos uvjek ne smatram da si ti los covjek samo zrtva misinformisanosti i ocite zelje jednakosti sa svom ostalom masom koja je negdje u hrpi i nebitna je osim onda kad je zaista potrebna kao zrtva, kao i mnogi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2005, 13:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

kefalo je napisao:
mr.X je napisao:

no comment

mr.X je napisao:
Hvala.

ti si prvi poceo da polemises o sebi pa onda da procjenjujes i polemises o nama! slazem se da treba da nastavimo sa temom!

Ko sto rekoh inteligencija je nesto sa cim si rodjen a ne nesto sto ucis u skoli.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2005, 14:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

haha moram da se nasmijem

sta mislis odakle npr englezi francuzi i ostali imaju cinjenice o istoriji kod nas? iz onoga sto smo mi pisali!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! isto tako oni su uzimali i prepisivali u svoje knjige od razlicitih autora pa mozes da nadjes textove na engleskom gdje stoji jedno a u drugom drugo!
cirilica je srpsko pismo! a srbi zive u bosni i hercegovini(duze od muslimana!)... u bosni i hercegovini se prije rata ucio SRPSKO-HRVATSKI! da nije bilo vuka ni muslimani ne bi imali svog jezika pa i hrvati!

da li si pogledao na kraju tih stranica literaturu?? tacno izvor odakle je sta uzeto od kojeg autora koja knjiga koja strana i gdje je izdano!

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2005, 14:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

inteligencija<>kultura!

postao je umoran

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 64 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]