banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 08:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1471 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 74  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Dec 2015, 22:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Eto ti ga Schlageru,rodio si ga,sad ga lilaj

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2015, 22:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Spoiler:
дринин вук je napisao:
Пред нама је суперинтересанта јесен 2016-та. Злобници би рекли из неколико разлога. Ипак, нема сумње да (без уобичајених флоскула) нас очекује политичка борба која би могла одредити политичку судбину Републике Српске али и утицати на изборе 2018те. Карте су мање више познате, имајући у виду да је све мања могућност нових фаца на локалу, тачније, промовисаних нових фаца, то би у значајној мјери могло утицати и на коначне резултате.

Оно што је тренутно апсолутна непознаница јесте да ли ће два највећа табора (СНСД и СДС) септембар и формални почетак кампање дочекати неокрњени, односно са свим својим коалиционим партнерима под руку. Искуснији политички аналитичари би рекли, велико је питање да ли ће и без коалиционих партнера задржати скелет сопствене политичке идеологије.

СНСД - Без обзира што су најјача странка у Републици Српској, нису оправдали у највећој мјери очекивања просјечног Србина који је заокружио 2006-те на изборном листићу њих и напустио гласачко мјесто са надом да ће се нешто промијенити а оно Напријед схватио као ноту на почетку пјесме која ће означити заокрет и донијети толико чекано радно мјесто. Нису бирачи једино што брине највећу странку. Брине их итекако и апсолутни немар појединих локалаца који су умислили да су босови па из дана у дан праве негативну кампању и својим кретенским и нерационалним иступима убијају барем 10% гласова већ у децембру ове године. Трећа ствар су евидентне климатске промјене у самом врху. Јасно је да госн Милорад нема потпуну лојалност оних који су се дочепали функција и који су прије 2 године (а неки и раније) почели правити властите кланове, убирући плодове и осигуравајући што дужу политичку будућност. На прву, ту их још спаја Жељка Ц. Питање је колико је спајалица још остало. Изузев највећег и главног града, потребно је далеко више од Зворника за страначку инфраструктуру. То је оно што недостаје. Лопуже из одбора са Истока годинама нису урадиле ништа да ојачају локалне одборе, мислиле су да ће очи замазати бесплатним пићем у ноћи изборног славља.

СДС - Дефинисањем ове скраћенице, долазимо до поприлично несрећног стицаја различитих данака неискуству. Без обзира на политичко опредјељење у јавности је створена слика гдје се постављају три питања, на која се и Радован Караџић црвени у Хол, Да ли је још српска, да ли је демократска и да ли је странка? Одговоре на ова питања дјелимично су челни људи могли дати у више наврата, али из неког разлога су ћутали, или барем били недовољни гласни, сматрајући ваљда да ће због свега оног из 92-96 бити доживотни владари српских живота и тим путем од народа правити лутке којима ће продавати причу "о дезертерима и профитерима"; без да их ико упита господо осим те приче шта иза себе имате? Колико изборних побједа? Саграђених домова здравља, школа, болница, вртића, путева? Занемаримо ли овај детаљ, долазимо до проблема број 2 када су они у питању. Епитет лузера. Годинама већ губе. Чак ни Обренову побједу не могу сматрати властитом, из општепознатих разлога, о којима би форумаши из Добоја могли пуно више рећи. Има ли су ове године изборе. Све само не демократске.
Изборе који су направили подјелу на два језгра СДС-а. Многи више ни очима не могу гледати Младена Босића, јер је, учинио све да избори не буду демократски. Остао је на челу, иако је политичка каријера спала на неколико слова, једно од њих је и Пандуревићка, узорна Српкиња која би то жељела бити, али ближа историја нам не дозвољава да у том контексту о њој и говоримо. Рећи ће неки Сарајлија пуно више. Оно што је тужније од свега проБосићевски лобији већ мјесец дана праве антикампању Мићи Мићићу. Усудићу се па рећи најспремнијем и у народу најпоштованијем кадру актуелног СДС-а. Лично, мишљења сам да све док су Босић & Говедерациа они који ведре и облаче, остаће то што тренутно јесу.

Што се тиче осталих релевантних политичких субјеката, мислим да је потпуно јасно да ће ДНС бити трећа партија у РС. Социјалисти ће наставити са падом.
Чавићев НДП је поприлично незахвалан за прогнозу, тим прије јер сада имамо и Стевандић & Крајишник блок.

дринин вук je napisao:
Вјерујем да имам што рећи.

Nea šta, Vanja je odličan potez napravio...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2015, 22:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Dec 2015, 00:07
Да не бих остао недоречен.

СДС једноставно нема право на грешку на наредним изборима. Морају све учинити да излазност буде преко 70% што није нимало лако, али једноставно није чудо. Морају покушати пробудити свијест у сваком човјеку о значају избора, колико год, то у нашим условима дјеловало некоректно према човјеку као живом бићу и садашњости.
Морају имати и конкретнију помоћ прије свих ПДП-а. Главни коалициони партнер се не смије понашати као најзаслужнији за баш све, као неко коме по дифолту припада награда.

БН телевизија као главни медиј опозиције у Српској мора далеко рационалније поступати, јер се ствара контраефекат. Не смије бити медијског проституисања по цијену клика. Морају се дефинисати основни принципи дјеловања. Пронаћи прави тренутак за пласман. Не играти главним адутима годину прије избора. На крају крајева, ангажовати стране стручњаке из области маркетинга и лобирања. Кључно, СДС као главни бедем опозиције мора далеко конкретнији план понудити грађанима од указивања на грешке актуелних властодржаца, а у томе, опет, морају имати далеко конкретнију помоћ ПДП-а прије свих.

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2015, 09:17 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Čiča iz Rogače je napisao:

izbacite Vuka sa foruma :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2015, 09:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Шлагеру знам да си ти поштовалац СДС-а.
Али вјерујем да се са већином написаног слажеш. Памтим неке наше раније политичке дискусије, ставови су мање више били једнаки, додуше другачије је нама Србима гледати на пол ситуацију у Србију, а другачије код нас. Суштински : опозиција у РС мора уложити далеко веће напоре да би скинула са власти владајуће. Мањкавости исте претходних година и грешке у корацима се не смију поновити. Волио бих чути тебе, о мишљењу да ли је Босић заиста најбитнија политичка личност овог СДС-а и да ли након неколико неуспјеха 2016-ту може памтити по великим локалним побједама?

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2015, 09:48 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Citiraj:
Али вјерујем да се са већином написаног слажеш.

da...posebno ushićenje mi izaziva ona briljantna opservacija kako SDS nije ni srpska,ni demokratska ni stranka...
krasno štivo uz prvu jutarnju kaficu 8) ...dalje od te verbalne bravure,naravno nisam ni čitao :D

ali vjerujem da si stekao dosta obožavalaca,očekuj tokom jutra pp podrške od TNS na primjer ....pogotovo ovo za Mladena Bosića:lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2015, 10:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Čiča iz Rogače je napisao:

:lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2015, 15:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Schlager je napisao:
Citiraj:
Али вјерујем да се са већином написаног слажеш.

da...posebno ushićenje mi izaziva ona briljantna opservacija kako SDS nije ni srpska,ni demokratska ni stranka...
krasno štivo uz prvu jutarnju kaficu 8) ...dalje od te verbalne bravure,naravno nisam ni čitao :D

ali vjerujem da si stekao dosta obožavalaca,očekuj tokom jutra pp podrške od TNS na primjer ....pogotovo ovo za Mladena Bosića:lol: :lol:

Odakle ti ideja da mi se moze usiflati ako napise nesto poput: Snijeg je bijel :D

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2015, 00:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Znamljivo je dešavanje i u bijeljinskom SDS, Mićo Mićić najavio kandidaturu, ali...

Citiraj:
Sudeći prema dešavanjima unutar Gradskog odbora SDS u Bijeljini se uskoro može očekivati ozbiljan raskol između dvojice najuticajnijih kadrova te stranke, gradonačelnika Miće Mićića i direktora bolnice "Sveti vračevi" i narodnog poslanika iz reda SDS, Zlatka Maksimovića.
Mićiću se lako može izmaći gradonačelnička fotelja budući da sve više pristalica SDS iz gradskog parlamenta u Bijeljini Maksimovića doživljava kao stranačkog vođu i partijskog lidera.
Maksimović je sav životni vijek proveo u Bijeljini, dok je Mićić veći dio života proveo u Kalesiji, gdje je radio kao profesor fizičkog vaspitanja.
Početkom rata je, zbog lojalnosti muslimanskom vođi Aliji Izetbegoviću, uživao podršku Armije RBiH, čiji su ga pripadnici u poodmakloj fazi ratnih zbivanja prebacili do linije razgraničenja s jednicima VRS.
Ukoliko SNSD pokrene inicijativu za opoziv gradonačelnika, lako se može desiti da to podrži i nekoliko odbornika SDS, što bi značilo kraj vladavine Miće Mićića.
Dobro upućeni izvori tvrde da bi, u slučaju novih izbora za gradonačelnika Bijeljine, pobijedio Zlatko Maksimović, koji uživa ugled među pristalicama SDS u urbanom dijelu grada. Oni smatraju kako Mićiću ne bi pomogli ni glasovi Bošnjaka iz Janje i drugih povratničkih naselja, na koje se on do sada oslanjao.
Građani Bijeljine uvjereni su da je Mićić, zajedno sa svojim najbližim saradnicima iz Gradske uprave, do guše umiješan u kriminalne radnje.
Vjeruje se da su sumnjivi poslovi bili njegova karta za sticanje titule najbogatiji čovjek Balkana.
S druge strane, Maksimović je sebi bez pokrića uspješno pripisao zasluge Vlade RS u izgradnji bolnice u Bijeljini i tako pokupio zasluge među stanovništvom. U izgradnju bijeljinske bolnice "Sveti vračevi" čija se ukupna vrijednost procjenjuje na 82 miliona maraka, Vlada RS je uložila čak 60 miliona maraka, a Grad Bijeljina tek 13 miliona maraka.
Zapravo, obojica se kite tuđim perjem, hvaleći se kako su za građane Bijeljine, odnosno Semberije, sagradili jednu od najopremljenijih bolnica u Republici Srpskoj.
Jedan od onih koji je otvoreno progovorio u umiješanost Mićića u nelegalne radnje jeste Mirko Blagojević, predsjednik Srpske radikalne stranke "Dr Vojislav Šešelj". On je kazao da su najmoćniji ljudi u Bijeljini iz SDS-a.
- Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine i potpredsjednik SDS-a je finansijski najmoćniji čovjek na Balkanu. U ovom momentu gradi nekoliko zgrada u Bijeljini, čija vrijednost je neprocjenjiva. Neko bi trebalo da ga zapita otkud mu tolike pare - naglasio je Blagojević.
Prema njegovim riječima, projekat izgradnje kanalizacije u Bijeljini je počeo sa osam miliona maraka vrijednosti, a sada su kreditna sredstva za tu namjenu preko 50 miliona evra.
- Glavni izvođač radova je Mićićeva firma, u stvari, njegove supruge, kao i firme koje on kontroliše i u kojima ima većinski paket akcija. Nemam ništa protiv ako se neko obogati mukotrpnim radom i zalaganjem, ali ako se neko obogati s političke pozicije, kao što je to uradio Mićić, onda je to strašno - ističe Blagojević.
On dodaje da je prvi čovjek Bijeljine u vrijeme ratnih sukoba u BiH predavao fizičko vaspitanje u Kalesiji.
- Dok se narod u Semberiji borio i razbijao barikade da sačuva Bijeljinu, on je s kolegama u Kalesiji veličao Patriotsku ligu i osuđivao "četnike" - kazao je Blagojević.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2015, 08:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vec su izgubili Banjaluku, a sada se svojski trude da izgube i Bijeljinu.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2015, 09:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Не могу изгубити Бијељину никада. Јер они немају конкуренциј у истој.
Али је евидентно да постоје велике подјеле, Максимовића из дана у дан БН телевизија форсира, објављујући лафо анкете у којима има дупло или већу подршку од Миће. Максимовић је Босићев играч. Не би ме чудило да и у Зворнику подршку не добије Д. Васић (који се додуше није прославио на последња два изборна циклуса) већ неко други, разлог јеноставн, пружена подршка Мићићу на изборима за предсједника.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2015, 10:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
дринин вук je napisao:
Не могу изгубити Бијељину никада.

A ako ih Mićić napusti i krene samostalno u trku za gradonačelnika? ;)

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2015, 13:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

У том случају да.
Али мислим да није реално да се то догоди. Босић ће и поред антипатије морати прећи преко неких ствара за СДС добро. То зна и он. А Мићо с друге стране зна да је много лакше дјеловати кроз инфраструктуру странке.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2015, 14:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Pukotina između sarajevske i banjalučke SDS struje je sve veća . Sve je već odavno sračunato da se razbije jako jezgro banjalučkog SDSa još od Čavićevog razlaza sa strankom.Kadrovski su nenadoknadivi ljudi poput Čavića,Vojnovića,Dunjića.............svaki za svoju opštinu su bili nosioci stranke,moslili mi o njima pozitivno ili ne.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2015, 14:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A gdje je tek Gliga... Bar koliko je meni bilo poznato, covjek je bio za primjer i to ne samo u politici.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2015, 19:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Citiraj:
jeruje se da su sumnjivi poslovi bili njegova karta za sticanje titule najbogatiji čovjek Balkana
.

Не знам одакле је ово копирано али ово су већ пресеравања.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2015, 20:10 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

o tim stvarima sam davno pisao....

forumas vidi micu u poplavama pet dana uzastopno u uniformi civilne zastite i pije mi krv ovdje "jeboteeeeeeeeeeeeeeeeee,kakav covjek!!!!...jebo bosica,dajte Micuuuu!!!"

al dobro,to je nas forum...mi znamo kosarku bolje od petra bozica i gorana radonjica....fudbal od mancinija,van gaala,mourinha.....tako ga treba shvatiti (forum),i zato ga i volimo :D

ako,sluuuuuuucajno,ima neko da misli da ja bar 0,000000001 vise znam o srpskoj demokratskoj stranci od njega,onda nek zapamti ovo...

1- da je mico pobjedio mladena ljetos na nasem kongresu,odavno bismo vec imali vladu sds-snsd (pogledati micinu izjavu u teleringu kako je dodik ubjedljivo najbolji politicar...ne kod nas,vec u regionu!!!!!!)

2-sds pobjedjuje u doboju i bijeljini UNATOC mici i obrenu petrovicu,a ne zahvaljujuci njima...to su tradicionalno prave srpske sredine kojima mediji ne mijenjaju stav po nacionalnom pitanju svakih par godina...i koje nemaju pamcenje kao kokos (od hranjenja do hranjenja)

3-zbog toga sto ne izbaci iz stranke ovu dvojicu,pakosno cu reci da i u brckom sds pobjedjuje UNATOC mladenu bosicu!!
to je jedina stvar koju mu zamjeram....

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2015, 20:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Шлагеру, можемо ли се сложити да је највећи проблем двије највеће српске странке недовољно нових испромовисаних кадрова? ( о струци је сувишно причати )

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2015, 20:19 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

ne mozemo.

bar dok ta druga u svom nazivu ne stavi to sto kazes "srpska"

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2015, 20:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Мићић је сигурно један од нормалнијих и бољих политичара у СДС и ту стварно не треба превише дискутовати. Мало су ми наивна ова позивања на гласове муслимане из Јање, кад је Савез за Промене уз помоћ таквих гласова добио СНСД тј. Цвијановићку на изборима а самим тим и себи отворио пут за партиципирање у власти на нивоу Б/Х.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1471 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 74  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]