banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 17:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4235 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 212  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Dec 2015, 18:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Iscenirano garant. Nema te budale koja će svojom voljom ići pred vojni brod ali ako mu narede....eeee....

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2015, 19:13 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
Philby je napisao:
Neko je pitao slično pitanje na mcm forumu i tad su rekli da nije postojalo neko striktno pravilo (barem u jna i vojskama nastalim raspadom iste). Gledalo se da budu oko 170-175 cm, ali bilo je i izuzetaka da neko ko odstupa od tih gabarita ode u omj.

Za starjesine sigurno 178 cm.....i svi zubi
Nakon 2. god ja htio u omj...jebo omj nego htio kuci i na pregledu se malo popustio u koljenima da bi imao visinu....poslije zubara nas poveli na marendu kad iza ledja neki major Velinov koji je tad bio ovde u BL....jel ti kolko si visok.....rekoh 178....jesi kurac moj...zamnom....skidaj se u gace i mjeri ponovo....otpadas :D

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2015, 19:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Drugar je preko 190 a bio nisandzija u T84.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2015, 19:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Alkibijad Dajguz V je napisao:
The_new_Statesman je napisao:
Posada izgine, ali tenkic ostane.

il ko jevreji da stave motor naprijed,a posadu nazad.koliko je max visina za tenkistu zna li ko?ja znam da su na regrutaciji tripali ove najniže da će u tenk.

Kad sam ja bio na regrutaciji neki lik ispred mene nije posteno ni vrata otvorio vec je dobio mjesto u tenku. :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2015, 19:23 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
Ne znam za vojnike.....starjesine su sigurno imale granicu visine i zube su gledali jel fale zbog nekakvog cjedila i podvodne voznje tenkom.....

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2015, 19:25 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Rocker sta je starije moab ili foab?????

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2015, 19:27 
Stara kuka
Stara kuka

Jel neko tjer'o tenak u vodu tj. da li je ronio sa njim?!?

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2015, 19:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Imaš na wiki, tzar bomba itd.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2015, 22:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Povodom one FOAB, ovo je opasan snimak:
https://www.youtube.com/watch?v=Vu8GDJzyKx4

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2015, 00:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
^

Ovo je FOAB:

https://www.youtube.com/watch?v=t3Cpnq4wFx0

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2015, 14:05 
Stara kuka
Stara kuka

Ovaj gornji mi izgleda a i zvuci zajebanije......kud i kamo.......pa nemozes ga ni snimiti kako valja sa par km udaljenosti......

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2015, 16:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kažu daljina od 7-8km za snimak iz Jemena. Očito da je dvostepena eksplozija i ova druga detonacija je bukvalno strašna i ima obilježja nuklearne. Mene je iznenadilo ono svjetlucanje po zraku.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2015, 16:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

"MOAB" je, naravno, stariji termin. Termobaricke bombe su ranije poceli koristiti amerikanci, a rusi su (kako sami kazu) drasticno unaprijedili efikasnost. Sa 8 tona termobarickog punjenja (aluminijumski prah + kerozin + jos neke andrmolje) tvrde da su postigli ucinak od 44 tone TNT-a.
Treba napraviti razliku izmedju ove vrste bombi koje se aktiviraju iznad povrsine, optimalna visina zavisi od ubitacnog radijusa, koji je za FOAB 300 metara, i penetratora (MOP) koji se koriste za bunkere i uopste sve vrste podzemnih utvrdjenja ili pecina.
MOP za punjenje imaju uobicajeni brizantni eksploziv, veoma cvrsto kuciste koje moze probiti ciljanu prepreku.

Mislim da u Jemenu KSA koristi ove druge.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2015, 16:29 
Stara kuka
Stara kuka

Jebote poslije ovih snimaka mi tvrdimo da smo ratovali.....ovo gdje rukne ni trava ne raste......

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2015, 16:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

motozeljo je napisao:
Jebote poslije ovih snimaka mi tvrdimo da smo ratovali.....ovo gdje rukne ni trava ne raste......

Ja vec rekoh da je nas rat bio amaterski. Sad samo treba zamisliti sta su sve prezivjeli afganistanski mudzahedini i talibani, a i dalje ratuju.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2015, 19:13 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 12 Jan 2007, 00:30
To u Jemenu je posljedica eksplozije skladišta Scud-B balističkih raketa. Ovaj u opisu bulazni kako je nuklearna ili šta već.
http://www.reuters.com/article/us-yemen ... R820150421

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2015, 20:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Prilična je razlika između ovo dvije eksplozije.

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2015, 00:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
motozeljo je napisao:
Ovaj gornji mi izgleda a i zvuci zajebanije......kud i kamo.......pa nemozes ga ni snimiti kako valja sa par km udaljenosti......

Od FOAB nema jače ;) Osim kad se atomi upotrijebe.

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2015, 09:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Alkibijad Dajguz V je napisao:
Srbijanci su davno bili razvijali,prije nego što su upropastili vojsku i te zavode za istraživanja,nekakav sistem,koliko se sjećam,koji isisa sav vazduh iz kupole čini mi se,pa vatra ne može da gori...

Ne znam za taj. Interesantno je da su se u Siriji pojavili ruski T-90 tenkovi, koji imaju Shtora infrared ATGM jamming system.
Citiraj:
The Shtora-1 EOCMDAS (electro-optical counter-measures defensive aids suite) is one of the several unique features of Russian MBTs that distinguish them from the rest of the world. It was developed by VNII Transmash in St.Petersburg in cooperation with Elers-Elektron in Moscow, and introduced somewhere around 1988. This system effectively protects an MBT against the two most common ATGW types: wire-guided SACLOS systems (e.g. TOW, HOT) and laser-guided ATGMs (e.g. Hellfire, Copperhead).

Shtora-1 consists of a specialized computer/control panel, two electro-optical interference emitters located on each side of the gun, four laser sensors located on top of the turret, and racks of dedicated anti-laser smoke grenades.

The Shtora has two combat roles. In the first role, it works against IR guided ATGMs, by aligning the turret front to the incoming ATGM and using IR emitters to send false signals which scramble the ATGM guidance system. The principle involved is the following.

Wire-guided missiles such as the American TOW are guided to the target by means of a wire and a flare on the back of the missile. The flare is used to keep a 'reference point' of the missile in relationship to the target lock held by the operator, and the guidance computer tries to put the flare on the reference point. Shtora emitters create a large hotspot, essentially tricking the missile guidance into following the Shtora hotspot instead of the flare hotspot, resulting in faulty course corrections by the ATGW computer. In fact, the computer shall usually believe that no horisontal course correction is necessary since the false flare comes from the same direction as the targeted tank, while vertical corrections shall cause ATGM to either dive into the ground or climb into the sky, depending on whether the operator holds the lock below or above the emitters.

The second part of the system defeats laser guided weapons. When a laser beam is detected the Shtora informs the crew with light and sound; it then launches laser defeating smoke grenades, which enshroud the tank and break or degrade the lock. The tank commander can also press a button that will turn the turret front to the laser to meet incoming ATGM with the best protected section and to engage the laser beam source with the maingun.

Naravno ovo nista ne vrijedi bez ispravnog koristenja i visoko obucene posade, sto je kod Arapa problem. :)
Manja kolicina T-90 je vec neko vrijeme u Siriji i za sada nije zabiljezen nijedan gubitak. Islamisti bi sigurno objavili snimak da su ga sjebali, jer uz svaki TOW ide i kamera sa dobrim zumom. Inace, oni uglavnom objavljuju samo pogotke, tako da TOW izgleda jos strasnije. Pise se da uskro dolazi jos ovih tenkova. Vidice se hoce li napraviti razliku. Ovo je prvi put da se Shtora koristi u realnim uslovima.

Jos jedan interesantan sistem je Izraelski Trophy, koji detektuje nadolazeci projektil i unisti ga kada pridje tenku. To su odlucili da postavljaju na Merkave kada ih je Hezbolah nasicao Kornetima.
Spoiler:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=n46uJyfD69k[/youtube]

Cak postoji i snimak upjesne odbrane od ATGM.
Spoiler:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xLCVi6PVNdY[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2015, 14:26 
Stara kuka
Stara kuka

Ovo na merkavama izgleda bas mocno........e sad na simulacijama se vidi da na oklopnjak uvijek leti po jedan projektil a mene interesuje kako trophy radi kad ga tuku sa 2-3 projektila istovremeno...........sad ce neko reci ko to radi u ratu da jedan cilj gadja sa vise projektila......slazem se to se rijetko desava ili gotovo nikad.......ali ako te napada takva nazovimo neunistiva masina onda ces potraziti nacin kako je zaustaviti pa makar to bilo gadjanje istog sa vise mjesta samo da ga zaustavis....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4235 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 212  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]