banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 00:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 277 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 09 Mar 2005, 20:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
points je napisao:
da li si siguran da je pjesma Magazina kvalitetna? po meni je to samo bijedan pokusaj za kartu do Kijeva :wink:

Mozda Magazin i nije kvalitetan previse ali cega je JelenaTomasevic kopija ?
Djevojka pjeva fenomenalno a pjesma je strava !!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Mar 2005, 21:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja cu sada malo pogaziti svoje rijeci i reci da momci iz No nama i nisu tako losi. Nazlost sve je to politika,istina je da je Jelena bila bolja,ali boze moj... "Lane" je prosle godine bilo savrseno i tesko je bilo ocekivati nesto slicno. Momcima iz No name i djevojkama iz Feminem treba drzati fige,pa sta bude bude...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Mar 2005, 19:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Slažem se, i ja držim fige oboma.
A ako nisi sam skontao, "Jutro" je vrlo slično pjesmi "Lane moje". Jel moram i crtati?!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Mar 2005, 21:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
points je napisao:
Slažem se, i ja držim fige oboma.
A ako nisi sam skontao, "Jutro" je vrlo slično pjesmi "Lane moje". Jel moram i crtati?!

Poslusaj malo bolje pjesmu "Sta mi vredi" od Bobana, koja se takodje takmicila na Beoviziji, pa ces onda vidjeti da ona puno puno vise lici na "Lane moje", nego "Jutro", koju uopste ne bi niko ni poredio sa "Lane moje" da Zeljko Joksimovic nije uradio muziku.

Niko npr. nije spomenuo da ta pjesma "Sta mi vredi" lici na "Lane moje", vec su se svi odmah bacili da otracaju pobjednicku pjesmu ... :roll: ... balkanska posla ... kako moj komsija moze imati bolju kravu od moje

Vrh

Tema posta: u la la
PostPoslato: 10 Mar 2005, 23:26 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Mar 2005, 16:05
Hallo,ljudi sta vam je! :-? !!!Nemojte se prepirati bezveze oko takvih stvari!Dosta pjevaca je pucalo na izvornu muziku,gledajuci u tome kljuc za evroviziju ali je ocigledno da se to isfuralo ili je jednostavno nesto drugo preovladalo ,mozda politika,ko zna......I "jutro" i ova crnogorska, i ona "Jabuka" Igora ,sve to vuce na violinu,na selo,na dragog itd....ma ima ih ko' pasa... :roll: .A sada mnogi su glasovali za "Jutro" cisto zbog Zeljka Joksimovica jer je on radio tu pjesmu,stoga su mnogi mislili "evo jos jednog pogotka",ali Crnogorci im ocigledno nisu pruzili to zadovoljstvo! I posto je Zeljko radio tu pjesmu vjerovatno je isao na slican fazon odatle potice ta slicnost sa Lanetom.Ali kao sto je neko rekao Lane je neprevazidjeno i niko nece napraviti nista slicno!!! :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Mar 2005, 04:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ali ja i dalje ne kontam zasto ljudi govore da "Jutro" lici na "Lane moje"?

"Lane moje" je uradjeno u fazonu balkanskog etna, a "Jutro" u fazonu portugalskog fada.
U "Lane moje" su naglasene solo dionice, prvo frule (ili kako se vec zove), pa onda violine, dok u "Jutro" toga nema. Ko se malo bolje razumije u muziku, prepoznace da se broj taktova ne podudara, znaci da ni ritam nije isti.
Jedina slicnost koju ja mogu uociti je da se u obe pjesme koriste jaki vokali, i to u jednoj muski, a u drugoj zenski.

Molim one koji tvrde da su pjesme iste, da mi navedu razloge zasto
(izuzmite razlog da je Joksimovic radio muziku za obe, i da su kostimi bili u slicnom fazonu, jer to nema nikakve veze sa poredjenjem pjesama)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Mar 2005, 10:57 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 26 Dec 2004, 17:32
ali ljudi ja sam citala da ce se moci PONOVO glasati jer
jer ono na monteiziji bila kao neka mucka....
sad neznam dali je to tacno..

navodno 23.marta ce biti neki sastanak o toj temi pa ce se tada odluciti ko ce konacno ici!!!!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Mar 2005, 14:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Da, ono je bila 100 %na mućka. Ali, slutim da si to čitala u nekim novinama tipa Svet (o ponovnom glasanju) tako da čisto sumnjam.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Mar 2005, 15:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

guess who je napisao:
Ali ja i dalje ne kontam zasto ljudi govore da "Jutro" lici na "Lane moje"?

"Lane moje" je uradjeno u fazonu balkanskog etna, a "Jutro" u fazonu portugalskog fada.
U "Lane moje" su naglasene solo dionice, prvo frule (ili kako se vec zove), pa onda violine, dok u "Jutro" toga nema. Ko se malo bolje razumije u muziku, prepoznace da se broj taktova ne podudara, znaci da ni ritam nije isti.
Jedina slicnost koju ja mogu uociti je da se u obe pjesme koriste jaki vokali, i to u jednoj muski, a u drugoj zenski.

Molim one koji tvrde da su pjesme iste, da mi navedu razloge zasto
(izuzmite razlog da je Joksimovic radio muziku za obe, i da su kostimi bili u slicnom fazonu, jer to nema nikakve veze sa poredjenjem pjesama)

Ja stalno to trubim ali niko me ovdje ne slusa.

P.S. A recimo da se malo bolje razumijem u muziku :) :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Mar 2005, 17:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Astor_Piazzolla je napisao:

Hhahah, jesi skroman... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Mar 2005, 18:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Lisa_Simpson je napisao:
Astor_Piazzolla je napisao:

Hhahah, jesi skroman... :D

pa recimo da mi je skromnost vrlina :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Mar 2005, 19:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
Cuo sam na BIGu jutros da imaju dve prituzbe na No Name, odnosno na originalnost njihove pesme... kako kazu, sad valjda neki komitet ili tako nesto procenjuje da li je to tako (prva je prituzba da je kopija neke stare crnogorske pesme, a druga da je kopija neke spanske pesme)... druga prituzba je na regularnost glasanja u CG... ukoliko No Name bude diskvalifikovan na ESC ce ici neki drugi izvodjac po izboru SCG...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Mar 2005, 21:41 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Tacan je taj podatak,da je pjesma plagijat!! Naime,bas sam danas komentarisao sa svojom komsinicom koja je cetvrta godina muzicke akademije i koja kaze da je ona upravo pjesmu No name-a svirala kao jedno staro crnogorsko kolo,odnosno kao neku staru crnogorsku pjesmu. :P
A takodje se prica u vezi sa glasanjem,da uopste nisu mogli da glasuju ljudi iz Srbije,naime samo crnogorski telefoni su bili otvoreni. 8) Sto i nije cudno :drinking:
Hm......da mi je znati ko bi mogao drugi ici ako No name bude diskvalifikovan??? :wink: :wink: :wink:
:drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Mar 2005, 04:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Znalo se da ce oni pobijediti, pa su svi htjeli odustati... Medjutim, svi su imali ugovor sem Lune i jedino su oni odustali.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Mar 2005, 08:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

kakav ugovor?
a čuo sam i ja to za plagijat... Baš jadno. Ali možda ipak bude moj imenjak išao u Kijev ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Mar 2005, 20:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
mislimda je pjesma Jutro jako dobra, ali previse komplikovana i ne ulazi u uho i iz tog razloga mislim da nije bas za evroviziju.

Ogi i "Hajde cico" mi je prava pjesma, originalno i to smo bash mi :wink:

A o "no name" nemam puno komentara, samo me cudi kako su crnogorci , olicenja muskosti :D , mogli da izaberu onako feminizirane decake :lol: .... i da ih odusheve uz to sve..kostimi su im ocaj..a pjesma mi takodje nije za eurosong.
Gledajuci iz godine u godinu, eurosong publika trazi izvodjaca i pjesmu koji ce da zapali pozornicu, za privuce paznju glasom melodijom da okupira. No name je previshe statican.

Feminem grupa su simpaticne cure, jakoo dobro pjevaju, odlicno izgledaju, a pjesma klasicna evrovizijska, nista sto vec nije vidjeno.
Mislim da mogu zauzeti negdje izmedju 5-10 mjesta :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2005, 01:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

gipsy_girl je napisao:
Feminem grupa su simpaticne cure, jakoo dobro pjevaju, odlicno izgledaju, a pjesma klasicna evrovizijska, nista sto vec nije vidjeno.

Slazem se. I ja mislim da pjesma ima velike sanse da dobro prodje na Evroviziji. Jedino bi trebali malo poraditi na scenskom nastupu, da bude bas nesto upecatljivo.
To bi onda bila dobitna kombinacija. Pjesma je klasicna evrovizijska, nista novo, ali je pjevljiva i lako ulazi u usi, a kad bi imali neki originalan performance, onda bi to popunilo nedostatke pjesme.

Ajde da vidimo ima li neko dobru ideju za scenski nastup?
Dosta je bilo pljuvanja, ajmo sada da vidimo kakva vam je masta 8) :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2005, 09:00 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Hej ljudi ,jeste li culi da ce on Tinka tuziti direkcuju BiH eurosong-a ! :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2005, 12:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

guess who je napisao:
gipsy_girl je napisao:

Slazem se. I ja mislim da pjesma ima velike sanse da dobro prodje na Evroviziji. Jedino bi trebali malo poraditi na scenskom nastupu, da bude bas nesto upecatljivo.
To bi onda bila dobitna kombinacija. Pjesma je klasicna evrovizijska, nista novo, ali je pjevljiva i lako ulazi u usi, a kad bi imali neki originalan performance, onda bi to popunilo nedostatke pjesme.

Ajde da vidimo ima li neko dobru ideju za scenski nastup?
Dosta je bilo pljuvanja, ajmo sada da vidimo kakva vam je masta 8) :D

I ja se u sustini slazem sa ovim ali mislim da ce pjesma "Zovi" ili proci super (do 5. mjesta) ili strasno lose (iza 12 ). Pjesma je pjevljiva lako ulazi u uho ali opet tra la la. NEkom moze da se svidi nekome ne... vidjecemo

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2005, 16:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da vam pravo kazem, ja sam jedino zapamtila pjesmu Feminnem-a i one Mije Martine. Ostale su mi bile bezveze, mada su i ove 2 bezveze,a l bar sam ih otprilike zapamtila kako zvuche... Mislim da ce ipak dobro proci ove Abba-cure, iako ja nisam pretjerano odushevljena. 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 277 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]