banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 23:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2500 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 125  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Dec 2015, 08:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
_зока je napisao:
davorr3 je napisao:
dtb_pro je napisao:
Uzgred, kad je BSE spomenuo Silvu Đurić ja ta tamo obavezno uzimam samo pitu sa gljivama i sirom. Ostalo nisam probao već dugo.

+1
Jedna od najboljih pita koje sam jeo u životu.
Ja jeo u subotu. Ni blijeda sijenka one pite nekad. Neslana, bezukusna, gnjecava...

slazem se
negdje u 2013. se zgovnala i nikako se ne oporavi, tako da ju vise ne uzimam
ionako u posljednje vrijeme na pauzi spicim u Merci, dosta su mi bolje pite, a i pizza
jedino krofne iz Silve Djuric su mi nezamjenljive :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2015, 10:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Oni su sve razjebali po pitanju kvaliteta. Nista im ne valja od proizvoda

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2015, 15:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2012, 19:05
Ja probao tortilju sa povrćem (2,5 KM) i mogu reći jedna od boljih stvari u Đuriću.
A i sendvič sa pršutom se popravio prošle sedmice....

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2015, 15:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2012, 19:05
A ne vidjeh je li ko spomenuo ranije, u pekarici kod ferhadije imaju taaaako dobru pitu sa slaninom....:)
Jes da nije na mjestu za to, al ubija...

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2015, 19:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Odlicna!

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2015, 23:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Okt 2015, 17:40
jrl to pekara u onom haustoru iz prodavnica računara?

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2015, 23:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2015, 18:05
Alkibijad Dajguz V je napisao:
Skontao sam dje je ta vaša mistična pekara.Niđe veze.Zna li ko od vas gdje je pekara "Starčevica" :)

Ja znam gdje je kafana sa tim imenom ali kad odem gore,rijetko kad uspijem pogoditi gdje mi je kuća.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2015, 21:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
Prije nekoliko dana, na preporuku prijatelja, radni kolega i ja iskoristimo pauzu na terenu i odemo do jedne pekare da probamo "gurmansku pitu". Nismo bili oduševljeni, ali nije bilo ni toliko loše. Sticajem okolnosti sam kasnije saznao da nas je potrefio baš veliki baksuz jer se u toj pekari ta pita rijetko kad uspije ohladiti, odnosno stajati par sati. A mi smo nabasali baš na taj slučaj.

Danas sam s drugim kolegom otišao na popravni. JTŽM! Obojica smo uzeli po trokut, koji na oko ne djeluje velik, ali ga masa odaje i jasno ti je da tu ima pite. To je bilo toliko vruće da bi svaka normalna situacija nalagala da to ponesemo i da se usput malo ohladi. NE! Obojica smo onako vruće probali, sjeli smo ispred na stolice koje su reda radi bile tu jer je bilo jako hladno. Apsolutno nam nije smetalo. Sve smo požderali brzinom munje. Pita je bila fenomenalana. Iz dubine moje duše je odlučila da se probudi uspavana krmačetina, otišao sam i kupio još jedno parče. Iako je i kolega bio oduševljen pitom, više nije mogao ni zinuti. Ja jesam. Pretjerao, sam, baš onako svinjski, ali sekunde mi nije bilo žao. Shvatili smo zašto dosta ljudi iz različitih krajeva grada zna za tu pitu baš u toj pekari koja je prilično zabačena.
Pekara se zove "Đorđe" (nadam se da sam ime zapamtio kako treba), nalazi se u blizini (neki će reći kultne) kafane Vox pod Starčevicom, odnosno par desetina metara prije njega na desnu stranu skreće uličica, pa na početku te uličice. Odnosno: https://goo.gl/maps/dsRX5FtGs2q
Gurmanska pita: tijesto nadjeveno kombinacijom piletine, gljiva i sira. Spominjali smo pitu sa gljivama i sirom iz Silve Đurić. E pa sad zamislite tu iz najboljih dana pa je sad mašala napunite piletinom. Trougaono parče slagane pite košta 2.40 KM. Koja masa je u pitanju nisam vidio jer su mi i oči bile gladne, ali je normalnoj osobi koja nema krmećih sklonosti kao ja sigurno dovoljno da se zasiti. Naravno i ostatak asortimana je za svaku pohvalu i kvalitetom i cijenom (probao sam to nekidan), ali ta pita debelo odskače.

Uzmimo na kraju u obzir da sam stvarno bio gladan i da definitivno nisam potpuno objektivan, ali vjerujte da se isplati probati. Na poslu stalno nešto miksamo, nema odakle nismo naručivali hranu, a nema gdje nismo išli da je kupujemo i sami. Prvi put nakon nekoliko mjeseci sam bio baš sit i zadovoljan uz jako prijatno iznenađenje. Eto, toliko...

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2015, 21:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Kod etf u pekari samba je isto bila dobra gurmanska pita (oni su imali varijante sa piletinom i šunkom), ali odavno ne rade. Koliko puta sam se prežderavao tom pitom nije normalno. I sad poslije druge večere sam gladan kad samo pomislim na tu pitu. :)

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2015, 21:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Ne znam kako je moguce da ja nisam cuo za to. Moram probati prvom prilikom.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2015, 21:55 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Je l' ta pekara pod onom bijelom zgradom preko puta pumpe?

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2015, 21:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

_зока je napisao:

Tamo je sve poprilicno lose, sumnjam da je ta

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2015, 21:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Okt 2015, 17:40
Hertzog je napisao:
_зока je napisao:

Tamo je sve poprilicno lose, sumnjam da je ta

ako je pravilno označio na mapi ,nije ta,nego je zavučeno među zgradama.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2015, 22:00 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Je l' u onoj ulici gdje Vox?

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2015, 22:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Sep 2013, 15:21
Ja sam takvu pitu jela u Prnjavoru u nekoj pekari par puta i stvarno je super. I svaki put kad tuda prolazim ja svratim. Nisam nigdje kod nas do sada vidjela da ima.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2015, 22:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Da, kad od raskrsnice ides ka Voxu, odmah poslije zelene zgrade koja je na raskrsnici skrenes desno u ulicicu. Samo nemoj da te zbuni nova pekara ispod kuce na samoj raskrsnici, nije ta.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2015, 22:05 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
https://goo.gl/maps/2Wra62YXgXB2

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2015, 22:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
Iz pravca pumpe kreneš na Mejdan. Put mota desno i ide prema bivšem Zodijaku (Teatru, kako već). Ti ne ideš tamo, već skreneš lijevo, prema Vox-u, nakon dvadeset metara (dužina parkinga ispred zgrade s desne strane) skreneš desno. Na pomenuti parking možeš slobodno da se parkiraš jer ti je pekara ispred tebe na 15 metara već upala u oči.
Ukoliko dolaziš s Mejdana, recimo iz pravca nekadašnjeg Irish puba i ideš prema Starčevici, nakon što put zavije desno, dolaziš na raskrsnicu. Put prvenstvom vodi lijevo, odnosno prema pumpi ili malo kasnije desno ubrdo na Starčevicu. Ti ne pratiš skretanje lijevo, već produžiš ravno i onda poslije već pomenutog parkinga s desne strane, skreneš desno jelte. Eto.
Sa Starčevice se može doći poprijeko s brda oniom putem pored Aleksandrije čini mi se, a planinarske duše se mogu popeti na Ponir pa se spustiti pored Vox-a.
Gradska razmažena djeca bi rekla: "iza Kula brate". Jbga ti skontaj sad...

A stavio sam i link na Google maps koji je Enter Name ponovio, ako niste skontali.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2015, 22:11 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
Kuca kod srednje zelene zgrade.....ko kupi stan od mene pekara mu pred nosom....

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2015, 22:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

blaf77 je napisao:
Da, kad od raskrsnice ides ka Voxu, odmah poslije zelene zgrade koja je na raskrsnici skrenes desno u ulicicu. Samo nemoj da te zbuni nova pekara ispod kuce na samoj raskrsnici, nije ta.

Ova na raskrsnici je UZASNA... Greskom kupim sirnicu, bio sam prisiljen, a ona slatkasta, pa majku vam bar operite pleh kada pravite slatku pitu u njemu, higijena i ponuda uzasna, a cene poprilicno visoke

Ova sto je trazimo je negde kod one igraonice?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2500 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 125  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]