Lisa_Simpson je napisao:
Jeste vi ludi?! Flober je odlichan! Shto se Agate tiche, mozda jeste pisac za jedno popodne, al knjige joj nisu dosadne, mogu se chitati... Bodler-tako tako... Koeljo je odlichan, nije mi jasno kako si uspio/la nabrojati skoro sve pisce chije knjige volim chitati...

Nismo ludi, hvala na pitanju...
Nabrojani pisci su stvaraoci koje JA ne volim citati, nikada nisam rekao da to mora vaziti i za druge... Evo zasto...
Flober mi je otuzan realista... Njegovo groteskno slikanje jednog propalog i pokondirenog drustva je poprilicno naivno, a price o ljubavnim jadima madam Bovari da i ne govorim... To je odista jedina knjiga moju sam poceo i poslije tri stranice bacio u cosak sobe...
Za Agatu nikada nisam rekao da mi nije dobra... Stavise, u kucnoj biblioteci imam njenih 30-ak knjiga, pa ti vidi...
Bodler... Ah, sta o njemu reci... Inace ne volim citav svjetski simbolizam, taj pesimizam, hermeticnost, bjezenje u pakao i splin... Bodlera sam i mogao progutati u pocetku dok nisam procitao neke njegove "djavolske" pjesme u kojima se Sotona slavi kao oslobodilac duse... To me je poprilicno odvratili od svakog daljeg iscitavanja ovog "ukletog pjsnika"...
Koeljo ima pricu, da se ne lazemo... Ali, on ima mnogo metafora koje i nisu metafore... Previse mistifikuje stvari, bijezi u fikciju u nadi da ce tako napraviti nesto kvalitetno, a onda se u toj fikciji i sam gubi...
Ipak, ovo je samo moje misljenje i ne mora se podudarati sa tvojim...
Al cisto da znas zasto ne volim te pisce...
Pozdrav...