despot777 je napisao:
The_new_Statesman je napisao:
S tim da su im Bugari poslusniji od Srba.
Srbi su izgleda samo Tita dobro slušali...
Nije bas na temu ali...
Ne branim ja ni Tita, ni Srbe a ni bilo koji rezim postojeci ili bivsi na ovim prostorima, ali ne volim nedoreceno.
Ne treba mjesat etiku i politku tj. povezivat nesto na nacin koji nema veze sa realnoscu i polozajem jednog naroda.
Govoriti o "poslusnosti" ili "ne poslusnosti" Srba i aludirati na podanistvo ili glupost nije u kontekstu a niti tacno.
Pogotovo sto poslusan u politici nekad znaci biti pametan a nekad glup a nekad i glup i pametan.Mimo zdravog razuma koji govori da dvije stvari ne mogu biti u isto vrjeme ali politika ne ide po logici a jos manje po etickoj liniji.
Poslusnost i neposlusnost uvjek je u relaciji sa prijetnjom, strahom, prinudom tj silom.
Ili pojednostavljeno nama blize: mrkvom tj. bananom i stapom( u nasoj varijanti stap je tanak,nejak bolje ide kolac).
Jos bolje receno u zadnje vrijeme kod nas imitacijom banane u 3D (citaj ne postoji)na jednoj strani i kolcem na drugoj strani.
Znaci argument koji dominira realno je kolac - buzdovan a banana je realno nepostojeci arifikat postmoderne otisnut u svijesti plebesa.
U tom diskursu gledajuci Srbi nisu nista gluplji ni pametniji od drugih naroda.
I ja bi volio da nikog ne slusam a da mi bude fino.
Da sam mali duh iz boce pa da mogu reci ovim globalnim siledzijama:
"Mars,stokoooo iz mog dvorista"

.
Ali stvarnost je nesto drugo. Svijet se ne vrti oko brace Grim i barona Minhauzena.
Ako tako moze i ako ima neposlusni volio bi da se prikaze kako i dje to klapa.
Zato vadit se na to Srbi ovakvi Srbi onakvi blago receno zamazivanje i prosipanje magle....