banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 22:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2899 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 145  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: iPhone
PostPoslato: 17 Nov 2015, 14:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Za slike nema, bar ne u samoj aplikaciji, ali moze preko nekih drugih aplikacija, al kontam da to nije to po ukusu debelog paparaca :lol:

Nego ne znam u kojim situacijama je iPhone komplikovan pa da ti to smeta, ako kazes prebacivanje muzike pogodicu te povecim kamenom sa sigurne razdaljine...

Meni stvarno nista ne pada na pamet po cemu je iOS komplikovaniji od androida

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2015, 14:12 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Nepostojeće sugestije za kontakte u dialeru?

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2015, 14:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sta kao kucas 065 pa ti izbacuje nakon par brojeva imena...

Pa ja licno ne znam od stare broj telefona na pamet, tako da mi je logicno da kucam ime u ponudi...

Spustim prstom sa sredine ekrana prema dole, otvori mi polje za pretragu, ukucam par slova i izbaci kontakt, kliknem na njega i odmah zovem...

Kod androida moras 3 puta klikati na ime i broj i zelenu slusalicu da bi pozvao

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2015, 14:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Maj 2007, 16:54
iOS komplikovaniji od Androida , pa da :)

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2015, 14:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
Evo baš ovo što si ti sad okačio :D da smanjim rezoluciju moram ići u podešavanja i tražiti gdje se nalazi, nema prečice. prebacivanje slika i muzike stvarno nepotrebno zakomplikovano, zbog tog komplikovanog načina video preko 500MB ne može da se iskopira na Windows XP, nego se mora ići naokolo... Zatim prečice za WI-FI i Mobilne podatke i mogućnost njihove kustomizacije. To kod iPhonea možda može uz instaliranje neke dodatne aplikacije. U imenik se sve mora upisati sa +387 inače ne prikazuje ime kada te neko zove. Nema strelica za "nazad" i "options" nego sve ide na Back pa je zbog toga upotreba blago zakomplikovana u odnosu na android telefone. Takođe nemoguće je instalirati neke aplikacije. Sve se mora platiti. Android je dosta otvoreniji. Ima tako nekih sitnica koje me živciraju. Nije to ništa veliko ni strašno, al' eto ponekad me iznervira :) I nikako mi nije jasna ta pompa koja se diže oko iPhone-a. Dobar je telefon, super fluidan i radi bez greške, ali isto tako radi i Samsung Galaxy S6 a ima na sebi android koji je puno prilagodljiviji i za moj ukus jednostavniji za korištenje. Ili ona motorola od Entera. Telefon za koji je slabo iko čuo, a radi super, sve otvara odmah i ne štopa i super leži u ruci, puno bolje od iPhone-a, a duplo jeftiniji.
Da se ne shvati pogrešno ja sam stvarno zadovoljan sa iPhone-om, ali osim IOSa koji je odlično optimizovan i koji utiče da imam telefon koji radi bez greške, ne vidim neke dodatne prednosti u odnosu na android telefone

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2015, 14:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Cuj nema strelice za nazad nego moras na back :lol:

Pa sta znaci back...

Znam na sta mislis, na onu strelicu dole, ali ni na iphoneu ne moras kliknuti na onaj znack back u vrhu nego prstom prevuces od leve ivice ekrana prema desno i on vrati nazad... Da se "ne protezes" do vrha ekrana

Ostalo sto si napisao je manje vise OKi kao mana, pogotovo ovo za wifi i cellular, to mi nije jasno zato ne ubace u precice, a 387 je do nas ja mislim, a ne do iPhonea, cini mi se da u svetu nije potreban prefiks

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2015, 15:03 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Hoću da nazovem tebe, uzmem dialer, ukucam 437 (her), izbaci mi tebe i samo jednom kliknem... kakve crne zelene slušalice tri puta...
Što se tiče +387, nije do nas, svagdje u svijetu šalju punu identifikaciju. Samo što većina telefona gleda zadnjih 9 brojeva od poslanog broja da bi identifikovao kontakt... za razliku od iUređaja.
Daleko od toga da je neupotrebljiv, ali iritira...

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2015, 15:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Neću ga primarno koristiti za fotkanje i snimanje, jer za to uglavnom koristim fotoaparat. Uostalom uvijek mogu skinuti fotke sa njega ako pretrpam.
Što se muzike tiče, ne planiram nešto puno prebacivati na njega jer se trenutno jako rijetko nađem u situaciji kad bih mogao slušati muziku sa telefona.
Ako je razlika u brzini baš toliko primjetna, onda bih se odlučio za 6s, na uštrb memorije.

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2015, 15:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ja nisam primjetio razliku u brzini, ali moguće da će se osjetiti sa dolaskom novog IOS-a i novih zahtjevnijih aplikacija. Za sada šestica sve otvara odmah. Otvorim Viber, Facebook, Safari, mejlove i sve otvara odmah. Mada stoji to da ti imaš dSLR, pa vjerovatno nećeš fotkati toliko sa telefonom, tako da bi vjerovatno mogao proći i sa 6s.
ako hoćeš svrati do mene u firmu ima izložen 6s, a ja imam 6 pa možeš oba testirati

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2015, 15:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
Шајин je napisao:
... zbog tog komplikovanog načina video preko 500MB ne može da se iskopira na Windows XP, nego se mora ići naokolo...

Najnoviji iPhone u paru sa nekakvom šlopocijom na kojoj se vrti XP. Pa kako te bre nije sramota?! :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2015, 16:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

<Enter_name> je napisao:
Hoću da nazovem tebe, uzmem dialer, ukucam 437 (her), izbaci mi tebe i samo jednom kliknem... kakve crne zelene slušalice tri puta...
Što se tiče +387, nije do nas, svagdje u svijetu šalju punu identifikaciju. Samo što većina telefona gleda zadnjih 9 brojeva od poslanog broja da bi identifikovao kontakt... za razliku od iUređaja.
Daleko od toga da je neupotrebljiv, ali iritira...

A cekaj kakva je razlika izmedju ovog tvog i onog sto sam ja sajinu pisao. I ti i ja cemo kucati isto 3 slova i dobiti ponudu za poziv. Samo cu ja pored tog dobiti jos nekoliko ponuda l, da napisem mail, da trazim podatak na netu, u viberu porukama i sl

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2015, 17:18 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
guess who je napisao:
Neću ga primarno koristiti za fotkanje i snimanje, jer za to uglavnom koristim fotoaparat. Uostalom uvijek mogu skinuti fotke sa njega ako pretrpam.
Što se muzike tiče, ne planiram nešto puno prebacivati na njega jer se trenutno jako rijetko nađem u situaciji kad bih mogao slušati muziku sa telefona.
Ako je razlika u brzini baš toliko primjetna, onda bih se odlučio za 6s, na uštrb memorije.

Ja bih ipak uzeo i6 64GB. Probao sam ja i 6S, jer sam razmišljao o upgrade-u, i nisam primijetio nikakvu razliku u brzini u prvih 5 minuta korišćenja, pa sam odustao.

Ja imam šesticu 64GB preko godinu dana i dosad nikakvih problema. Drug koji ne koristi muziku/kameru toliko ima 16GB svega 3 mjeseca i već se napunio. Uzmi u obzir da su neke aplikacije dosta velike, tako da se to lako popuni, a time limitiraš telefon jako brzo. Evo primjer upotrebe memorije kod mene (kad izuzmem Photos i Music aplikacije):

Slika

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2015, 17:49 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Herc, dobijem i ja više ponuda... isto sranje, samo što to radim iz dajlera. Kad sam već u listi poziva, odradim to odmah. Dobro, sad ćeš ti reći da je to ovamo jedan potez prstom... generalno, meni se više sviđa kako to radi na Androidu.

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2015, 19:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Evo kod mene na 16GB

Slika

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2015, 11:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

dtb_pro je napisao:
Шајин je napisao:
... zbog tog komplikovanog načina video preko 500MB ne može da se iskopira na Windows XP, nego se mora ići naokolo...

Najnoviji iPhone u paru sa nekakvom šlopocijom na kojoj se vrti XP. Pa kako te bre nije sramota?! :lol:
:D :D Ne diraj mi moj Pentium 4!!! :lol: Prije nekih godinu dana sam ga nadogradio sada ima 1GB RAM-a umjesto 512 8) Zvijer! :lol:
Šalu na stranu, imam taj krš od kompa i kada sam kupovao telefon dvoumio sam se da li da uzmem dobar telefon ili solidan komp, pa sam se odlučio za telefon, jer zbog obaveza kod kuće nažalost samo prespavam, sve radim preko telefona, od mejlova plaćanja preko neta i svih vrsta komunikacije...

Što se tiče zauzeća kod mene, Used 10,6 GB i Available 1,0 GB.
Photos & Camera 4,2 GB
Mortal Kombat X 1,4 GB
Facebook 1,1 GB
Viber 550 GB
Ostalo su sve sitnije aplikacije. S time što sam obrisao skoro pa svu muziku, jednu igricu i program za obradu slika, jer nisam imao više mjesta. Definitivno mi treba 64 GB

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2015, 14:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Stavi slike na iCloud ali imas onu opciju u slikama da na telefonu cuva samo neki mali fajl, da mozes otvoriti sliku. Tako zauzima manje prostora, ja npr imam 300 slika na telefonu, od toga je 20-ak novih sa 6s napravljenih i sve te slike mi zauzimaju 200mb prostora

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2015, 14:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Moram prvo počistiti iCloud, jer sam odradio sinhronizaciju prije nešto vremena i zauzeo svih 5 GB :D
puno škljocam i štancam slike ko lud

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2015, 15:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Bolje ti je da stancas zene :lol:

Za slike nadji neki drugi cloud servis. Ima ih koji daju 50+GB prostora. Al zaboravih koji, pa mozes na njemu slike cuvati

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2015, 15:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2015, 08:35
Što ne prebacite na memorijsku karticu. Oh, wait a minute Slika

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2015, 15:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

prcaj, prcaj :D
mada ni novi Samsung Galaxy s6 nema memorijsku :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2899 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 145  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]