banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 19:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2477 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 124  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Sep 2015, 02:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
svaki put kad predas uredjaj na opravak uzmi potvrdu. posle ako se ponavlja pravac inspekcija

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2015, 07:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
I koga da tuzis inspekciji, dva najveca veleprodajna igraca u drzavi? Daj molim te...

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2015, 19:05 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2015, 12:39
Steta sto se tema utisa...pa da je malo osvjezim.

Treba mi savjet za ovaj TV
https://www.technoshop.ba/proizvod/1683 ... b560b.html

vrijedi li ga sada kupiti. O plazmama je prica zavrsena...pa molim savjet i misljenje...

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2015, 19:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Nisam ni znao da se plazme jos proizvode...

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2015, 23:06 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Poslednji mohikanac... prošlogodišnji. Što se tiče konkretnog modela, dovoljno je pogledati rezoluciju i reći: "Ne, hvala!".

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2015, 23:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
Razlika između plazme i LED/LCD? Praktična, ne teoretska.

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2015, 00:17 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Hvala vam ljudi... Ko pita taj ne skita.
Inace, imam problem u odluci sta kupiti. Trebaju mi dva TV, jedan od 32" a drugi od 50". Veliki sam fan Sonyja.
Porodicni sam covjek i iskljucivo gledam kablovsku TV. Volim pogledati filmove i sportska dogadjanja (50") a na drugom TV(32") se gledaju filmovi i edukacioni programi (histori, animal i sl.) Znaci ne treba mi internet i sl opcije ni na jednom TV. Bitno mi je da su slika i ton dobri a sve ostalo je nebitno.
Kada istrazujem sta se nudi...dolazim do zakljucka da nema kvalitetnih televizora a da nisu fullHD i smart...ili ja gresim. Ti televizori su sa prihvatljivim cijenama ali, moj dojam je, da su sa nekvalitetnim komponentama. Dobre komponente imaju samo televizori sa ful HD i smart...ili i tu grijesim. Bez veze mi je davati veliku lovu(a lova nije problem) za nesto sto necu koristiti.
E, sada...da li mogu dobiti savjet sta da kupim...

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2015, 00:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2015, 19:59
Sto se kaze koliko para toliko muzike. Samsung i Sony su kao sto sam znas medju vodecim, od Sony-ja ti mogu preporuciti seriju W7 i W8 od ove godine sa android platformom, koja se pokazala veoma dobro.Od Samsunga model H6400 , to je proslogodisnji model sa vrlo dobrim smartom (nije android), naravno za vece ekrane cijena ti je oko 1300 za 48-50"Samsung, a Sony 50" oko 1400+KM. LP

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2015, 00:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
Ja čekam veš mašine sa Androidom.

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2015, 08:11 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Mega_Byte_Me je napisao:

Ne postoji LED panel/TV, to je marketinški pojam. LED LCD koristi LE diode za izvor svjetlosti, dok obični LCD koristi CCFL (neonke). Dioda daje širi spektar talasnih dužina (čistiju bijelu boju), ali ništa drastično... razlika je uglavnom nevidljiva ljudskom oku. LED LCD panel je tanji, pa je moguće napraviti tanji televizor. Jeftiniji LED LCD-ovi imaju diode uz jednu ivicu panela, što obično dovodi do neravnomjernog osvjetljenja panela, što se manifestuje kao tzv. clouding. Sve u svemu, za korisnika, sem tanjeg televizora, LED LCD nema nekih značajnijih prednosti u odnosu na obični LCD.

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2015, 10:42 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

gishas je napisao:
Sto se kaze koliko para toliko muzike. Samsung i Sony su kao sto sam znas medju vodecim, od Sony-ja ti mogu preporuciti seriju W7 i W8 od ove godine sa android platformom, koja se pokazala veoma dobro.Od Samsunga model H6400 , to je proslogodisnji model sa vrlo dobrim smartom (nije android), naravno za vece ekrane cijena ti je oko 1300 za 48-50"Samsung, a Sony 50" oko 1400+KM. LP

Slazem se s tobom... Priblizno...sve ja to znam, ali ne znam i na to trazim odgovor je ... da li ja moram kupovati televizor sa opcijama koje ne zelim koristiti i koje mi ne trebaju i koje jako povecavaju cijenu, sto je normalno, kako bi imao dobar i kvalitetan televizor. Ili... ima televozora u dobroj kvaliteti (sa kvalitetnim komponentama), bez obzira na cijenu, ali bez tih silnih opcija sa kojima cu ja u ovim godinama i sa ovim znanjem ...stalno imati problema.
Ne znam ... da li jasno postavljam svoj problem...

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2015, 10:53 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

<Enter_name> je napisao:
Mega_Byte_Me je napisao:

Ne postoji LED panel/TV, to je marketinški pojam. LED LCD koristi LE diode za izvor svjetlosti, dok obični LCD koristi CCFL (neonke). Dioda daje širi spektar talasnih dužina (čistiju bijelu boju), ali ništa drastično... razlika je uglavnom nevidljiva ljudskom oku. LED LCD panel je tanji, pa je moguće napraviti tanji televizor. Jeftiniji LED LCD-ovi imaju diode uz jednu ivicu panela, što obično dovodi do neravnomjernog osvjetljenja panela, što se manifestuje kao tzv. clouding. Sve u svemu, za korisnika, sem tanjeg televizora, LED LCD nema nekih značajnijih prednosti u odnosu na obični LCD.

Malo si mi razjasnio nesto sto ja strucno ne poznajem...
Uvijek sam se pitao...zasto su LCD monitori toliko skupi. Kada se uzme velicina monitora i usporedi se sa TV iste velicine i sa silno mnogo opcija...monitor je skuplji. Da li je razlog manja prodaja monitora ili je nesto drugo...ne znam.

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2015, 11:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Još jedna praktična razlika. Potrošnja struje, kako se već popularno kaže :)

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2015, 11:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2015, 08:26
Druze stvarno tvoj problem nije razumljiv! Ne znam dal poznajes vozila ako ne tehniku. Ako ti pare nisu problem uzmi najskuplji soni i nosi kuci.
Npr
Imas mercedes sa klasik opremom i sa full opremom...razlika je u novcu i opremi.
Tako i sa televizorima imas obicni tv imas smart tv. Smart je u danasnje vrijeme nesto zadnje sto tehnika nudi. Rece da gledas filmove uzmes 3d smart tv. Smart sa androidom je dobra opcija ako imas mladje populacije u kuci.
Soni daje najmanje za najvise para. Guraju braviu kao da je ne znam ni sam sta! Pogledaj izmedju samsunga i lg. Ali mislim da je samsung caca svih televizora

Poslato sa Note 5 uz pomoc Tapatoka...

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2015, 11:18 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

danijell je napisao:
Još jedna praktična razlika. Potrošnja struje, kako se već popularno kaže :)

Tačno, zaboravih napisati :)

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2015, 11:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@academ1 tesko da ces danas naci "cisti" tv bez tih popratnih stvari. Negdje je razlika 3D, sto po meni nije presudno kod samog izbora, jer ta tehnologija 3D-a se nije nesto "primila" u praksi. Jedino po meni ako vec uzimas dva TV-a, 32"mozes kupiti i neku jeftiniju varijantu, a onda ti ostaje da 48-50" uzmes nesto bolje. LP

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2015, 12:35 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

gishas je napisao:
@academ1 tesko da ces danas naci "cisti" tv bez tih popratnih stvari. Negdje je razlika 3D, sto po meni nije presudno kod samog izbora, jer ta tehnologija 3D-a se nije nesto "primila" u praksi. Jedino po meni ako vec uzimas dva TV-a, 32"mozes kupiti i neku jeftiniju varijantu, a onda ti ostaje da 48-50" uzmes nesto bolje. LP

Neki_to_vole_vruce je napisao:
Druze stvarno tvoj problem nije razumljiv! Ne znam dal poznajes vozila ako ne tehniku. Ako ti pare nisu problem uzmi najskuplji soni i nosi kuci.
Npr
Imas mercedes sa klasik opremom i sa full opremom...razlika je u novcu i opremi.
Tako i sa televizorima imas obicni tv imas smart tv. Smart je u danasnje vrijeme nesto zadnje sto tehnika nudi. Rece da gledas filmove uzmes 3d smart tv. Smart sa androidom je dobra opcija ako imas mladje populacije u kuci.
Soni daje najmanje za najvise para. Guraju braviu kao da je ne znam ni sam sta! Pogledaj izmedju samsunga i lg. Ali mislim da je samsung caca svih televizora

Poslato sa Note 5 uz pomoc Tapatoka...

Shvatio sam...hvala vam na pomoci ...

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2015, 21:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
To ti lagano postaje kao s telefonima, rijetkost naci onaj obicni sa tastaturom sam su preplavili ovi pametni tel..

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2015, 11:04 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

munja.alex je napisao:
To ti lagano postaje kao s telefonima, rijetkost naci onaj obicni sa tastaturom sam su preplavili ovi pametni tel..

Tacno...evo ovaj TV vec ima naziv "pametni TV"
Samsung Smart Full HD LED TV 32'' UE32J5502AKXXH

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2015, 12:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Imate opcija ko nije za smart, nokija 3310 na piku "nova"80KM, isto tako dobrih(lampasa) televizora imas koliko hoces za male pare, koji se i dan danas igraju sa ovim kablovski "digitalnim" kanalima. Znaci nije "muss" kako bi svabe rekle, najveci je problem sto to ljudi koriste, a lafo zgrazavaju se na smart.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2477 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 124  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]