banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 23:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 808 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 41  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Nov 2015, 00:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
danijell je napisao:
Hvala na brzom pametnom odgovoru.

Нема на чему. А ја ево обећавам да чак и да се деси таква опција, да је нећу примјенити на своју профилну слику.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2015, 00:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Sad se vratio sa jedne premijere i suprotno obicaju, nije bilo afterparty-ja, zbog ovoga sto se desilo u Parizu. Nakon toga u prolazu jedan cica ( Nijemac,naravno), komentarise: ako zbog ovoga nije bilo party-ja, onda nikada ne bi trebalo biti, ljudi ginu u ovom i mnogo vecem broju svaki dan, zar su oni manje vrijedni?
Uvijek su neki zivoti mnogo vise vrijedni od drugih. jeste tragedija, dvoje mojih prijatelja su pukom srecom prezivjeli,ali ovo je stvarno pretjerivanje sa saucescem.

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2015, 00:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Evo još jedno pitanje pa da se Sinip istakne.

Da li je u Sarajevu večeras neka zgrada "obojena"?

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2015, 00:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2013, 22:19
danijell je napisao:

Vjerovatno jeste, ali u crnu boju sa bijelim krugom i crnim arapskim ispisom unutar istog :)

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2015, 00:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Okt 2015, 17:40
Vort_knotch je napisao:
danijell je napisao:

Vjerovatno jeste, ali u crnu boju sa bijelim krugom i crnim arapskim ispisom unutar istog :)

Slika

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2015, 00:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Eto zašto je kod nas ofarban Banski dvor. Da naprve razliku u odnosu na Sarajevo.

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2015, 00:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Наравно, а већ смо констатовали да ће нам то идући пут (ако дође до идућег пута) баш много помоћи. Али баш. Оно типа "Ђура ће нам опростити што нас је тукао".

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2015, 02:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Danas - juce, Keri iz Beca javlja da je postignut sporazum Amera i Rusije o planu za Siriju.Posto nije udarna vijest pitanje je koliko je plan pouzdan i ostvariv.

Nema puno detalja, nacelno obustva vatre,primirje, Asad ostaje i da pocnu pregovori sa "opozicijom".
Ko je ta "opozicija" a ko je ISIL - ID jos uvijek se nezna. Bilo kakvi plavi sljemovi u Siriji, podjela Sirije je ostvarenje plana Amera.
Mozda ne u globalu ali ako se presjece direktna veza sa Iranom nekom teritorijom koja ce biti pod kontrolom UN onda da.

Dalje, sad kad je pocelo ciscenje teritorije od placenika(ISILa ili ID)sa teritorije Sirije, zaustavit operacije i ici na primirje ne ide na ruku ni Asadu ni Rusima.
Pariz je tako providan i vec vidjeno. Da je sramota i pricat...ali jos uvijek to prolazi.

Strah, nesigurnost, panika i pogled ka majci "vladi"- "drzavi" da te zastiti i sacuva sa blanko kartom za akciju...

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2015, 02:34 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Ma vidi, rat u Siriji je bas tezak, ISIL niko ne spominje kao opciju za pregovore, dakle njih ce obrisati sa mape, ali primirje izmedju siita i sunita je neophodno, a sama Ruska operacija je projektovana na sest mjeseci, i podijeljena je u nekoliko faza, od kojih je ona od mjesec dana nedavno istekla i vec se na frontu vide velika pomjeranja u korist SAA... nadalje Amerima se zuri zbog Turske, jer Kurdi su vrlo blizu da zaokruze veliku teritoriju koja bi lako mogla postati drzava... dakle puno interesa, a malo vremena, zato se i spominje promjena ustava i mislim da onakva Sirija kakva je bila do sada vise nikada nece postojati...

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2015, 03:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:
Ma vidi, rat u Siriji je bas tezak, ISIL niko ne spominje kao opciju za pregovore, dakle njih ce obrisati sa mape, ali primirje izmedju siita i sunita je neophodno, a sama Ruska operacija je projektovana na sest mjeseci, i podijeljena je u nekoliko faza, od kojih je ona od mjesec dana nedavno istekla i vec se na frontu vide velika pomjeranja u korist SAA... nadalje Amerima se zuri zbog Turske, jer Kurdi su vrlo blizu da zaokruze veliku teritoriju koja bi lako mogla postati drzava... dakle puno interesa, a malo vremena, zato se i spominje promjena ustava i mislim da onakva Sirija kakva je bila do sada vise nikada nece postojati...

U Siriji se ne vodi vjerski rat, tj problem izmedju Sita i Sunita u Siriji nikada nije bio takav i toliki da bi bio uzrokom i povodom za rat, u ostalom Alaviti su tek odskora priznati da pripadaju pod Site.

Rat u Siriji kao i rat u Iraku ili rat Avganistanu ili Libiji nikad nije u osnovi imao vjerski sukob i problem bilo to izmedju Sita i Sunita,Hriscana ili bilo koje vjerske grupacije. Pa ako hoces i rat izmedju Iraka i Irana zna se kako i zbog cega je vodjen, pod cijim patronatom i pomoci i koje naoruzavao i prodavo na veliko i nije mogo stici proizvesti koliko se trosilo i trazilo.

Sto se tice zablude o vjerskoj pozadini ratova. To je moj stav.Ratovi su uvijek imali ekonomsku pozadinu zavijenu i zamotanu ovako ili onako ali u sustini ekonomski faktor je bio uvijek dominantan.
To sto se tice uzroka.
A kao povoljan i prikladna modul izvodjaca i izvrsioca, koristile se se razne podjele, vjerske su uvije dobro dolazile i primjenjivale se.

U ovom regionu ratovi su vodjeni i donoseni u region uvijek i ponavljam uvijek politkom i uticajima svana direktno ili posredno.
Direktno napadom svana primjer Irak, Avganistan a posredno Libija, Jemen i drugi da ne nabrajam... a sad Sirija. Kurdi su vrlo vazan faktor to si dobro primjetio i igrat ce sve vecu ulogu.Posebno u odnosu na Tursku.

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2015, 07:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

:wink:
Kao sto su znali od prije za napadace u Carli Hebo epizodi otkriva se da su Francuzi znali od prije bar za jednog od terorista u sadasnjoj epizodi.
Ni tad a ni sad nije nista uradjeno da se bagra zakatanci.Jedna tako mocna i poznata sluzba u svijetu pravi pocetnicke greske ponovo?

Ocito je da problem nije samo u teroristima kojih ima i bit ce sve vise jer sve vise ima onih koji dolaze iz prljavih ratova koji se vode okolo.

Ratova koji ne mogu bez placenika i bez "dobrovoljaca" koji odlaze nekako "nevidljivo" i na "nepoznat" nacin da se bore protiv "diktatora" i za "demokratiju" te se vracaju nazad kuci opet neprimjeceno i nestaju pred ocima jedne od najsposobnijih sluzbi danas u svijetu.
Ne treba bit puno dovitljiv pa da se covjek zapita, sta ovdje nije u redu?

Ucestalno ponavljanje epizoda upucuje na sami vrh koji kako god da se gleda ustvari je nesposoban da zastiti svoj narod od klanja i masakra i kojeg ocito treba mjenjat.

Naravno u zamjeni fotelja najvise izgleda ima desnica kojoj ovo ide na ruku i koja koristi priliku i tragediju nevinih zrtava.
Naravno desnica koristi situaciju ne da osudi pravi razlog i uperi prst u stvarni izvor krize i ovih tragicnih ponavljanja. Ona ide starom oprobanom stazom: igra na emocije i populizam kriveci emigrante i dosljake, stari dobri Musolini par exelans. Kako "dobro" radi jos i danas. Bolje nego u dvadesetim proslog vijeka.

Ali posto je Hollande spreman za Siriju i velikog brata da zrtvuje svoju vladu i fotelju onda mu treba otvorit vrata da sidje sa politicke scene sto prije.
Isto kao sto je njego predhodnik na telefonski poziv preko bare znao da poslusno i bezpogovorno slusa i spusta avione drugih presjednika i pretresa ih kao kriminalce kad su prelijetali Francusku valjda ce i sada nesto da mu se kaze i poruci sa te telefonske linije.
A francuzima neka je bog na pomoci kao i svima drugim narodima u takvim rasomonijadama gdje nevini i neduzni ljudi stradaju od covjekolikih zvjeri.

Poslednji put menjao Brale001 dana 15 Nov 2015, 07:46, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2015, 07:40 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
Pa prava desnica u evropi i nije problem.
Nego socijal demokratska ljevica. Ona zna evoluirati uz nacional elemente u veliko zlo.

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2015, 08:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Ova žaljenja Francuza su otprilike iskrena kao i ''srećan rođendan'' na fb zidu

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2015, 08:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Evo da se ja upišem da mi je žao ljudi, ali nisam preplakao i probdio noći od napada. Neka priupitaju gosn' Sarkozija što im se to desilo... jerbo je isti poveo razaranje Libije, do tada jedne od prosperitetnijih zemalja u Africi.

Bolesnici koji su se digli u vazduh vjerovatno su imali isti izraz lica kao ovaj nesretnik "right hand side" što bi rekli. 18+ slika:

Spoiler:
Slika

Vidim da se šibaju svuda profilne slike sa zastavom, pa evo i od mene nešto prikladno za avatar.

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2015, 09:05 
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/606473 ... T-U-PARIZU

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2015, 10:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Slika

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2015, 10:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Alkibijad Dajguz V je napisao:
I meni,nit me dirnulo,nit sam nešto posebno zainteresovan...Ali su mi interesantni ovi što mjenjaju slike na fb...provocirao bi,al sam zacrtao sebi da smanjim malo sa sarkazmom.

Spoiler:
Slika

Podsjeća me na
[video]https://www.youtube.com/watch?v=Mo-ddYhXAZc[/video]

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2015, 13:29 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
2 identifikovana, egipcanin i francuz..G20 summit u turskoj, ono sto je nekad radila libija za vrijeme zivog gadafija sad ce amerika i eu traziti od turske, pogotovo da pazi na egipat..holand navodno izjavio vrijeme je za suradnju sa rusima u siriji..

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2015, 14:01 
Odakle kupis informacije?

Ja koliko sam shvatio ima egipcanin, sirijac, 2 francuza i tri belgijanca. Tako navode njemacki i engleski portali.

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2015, 14:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Zvuči kao vic

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 808 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 41  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]