banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 18:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2928 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 ... 147  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Kupovina laptopa?
PostPoslato: 01 Nov 2015, 15:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
Planiram sebi uzeti laptop za poslovne svrhe... Nadjoh jeftin u USA, a imam prijatelja koji dolazi sljedece godine ovamo, pa sam kontao da narucim njemu na adresu i da ga ponese... Ali me interesuje, kako ovi u avionskom saobracaju gledaju na laptop racunare? Da li prave problem, mislim, ako ga prijavi kao svoji ili sl?

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2015, 15:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2015, 18:05
Nema tu problema,u ručni prtljag,bez ambalaže i milina.

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2015, 16:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Управо тако, никаквих проблема нема око тога. Једино треба да буде напуњена батерија, ако би му случајно тражили да га укључи...

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2015, 23:55 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Meni do sad nikada nisu trazili da ga ukljucim.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2015, 00:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ради се о доласку на аеродром и безбједносну контролу у параноичном дијелу свијета.

http://www.flightcentre.com.au/travel-n ... c-devices/

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2015, 08:01 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Amerike i Britanije... ne putujem u te krajeve.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2015, 08:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
da, u tim "paranoičnim" krajevima je obavezno da se laptop ili tablet, izvade torbe na kontroli uz izuvanje obuće i izvlačenje kajiša iz hlača...

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2015, 09:17 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 13 Jul 2010, 23:15
Laptop se vadi radi pregleda na rendgenu ili kako se vec zove ona masina. Meni nikada nisu trazili da ga ukljucim.

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2015, 15:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

despot777 je napisao:
da, u tim "paranoičnim" krajevima je obavezno da se laptop ili tablet, izvade torbe na kontroli uz izuvanje obuće i izvlačenje kajiša iz hlača...

Извлачење каиша и изување чизама сам имао и у Истанбулу, није то ништа толико екстравагантно. :)

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2015, 16:32 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Kaiš i ručni sat se obavezno skidaju.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2015, 22:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Laptopš se svuda vadi iz torbe...

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2015, 20:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
HP 15-r266nm M3J44EA vrijedi li čemu može se kupiti za oko 650 KM, ali svi daju samo 12 mj garancije na njega :-?

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2015, 23:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
nepokoreni je napisao:
HP 15-r266nm M3J44EA vrijedi li čemu može se kupiti za oko 650 KM, ali svi daju samo 12 mj garancije na njega :-?

Izvan EU ne možeš ni dobiti više od 12 mjeseci kada je HP u pitanju (u EU je zakonski minimum dvije godine) pa makar se radilo o modelu od 3000, a ne od 650 KM. Druga i treća godina garancije kod HP-a se na brdovitom Balkanu dokupljuju.

A što se tiče modela koji si naveo... Koliko para - toliko i muzike. Za osnovnu kućnu upotrebu (surf, ofis, multimedija) će poslužiti i ništa više od toga.

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2015, 20:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2015, 08:35
dtb_pro je napisao:
nepokoreni je napisao:

Izvan EU ne možeš ni dobiti više od 12 mjeseci kada je HP u pitanju (u EU je zakonski minimum dvije godine) pa makar se radilo o modelu od 3000, a ne od 650 KM. Druga i treća godina garancije kod HP-a se na brdovitom Balkanu dokupljuju.

A što se tiče modela koji si naveo... Koliko para - toliko i muzike. Za osnovnu kućnu upotrebu (surf, ofis, multimedija) će poslužiti i ništa više od toga.

Boldovano jednostavno nije tačno. Na laptop HP kupljen u Gigatronu sam dobio 2 g. garancije, bez ikakvog dokupljivanja. Garancija mi traje još nešto više od mjesec dana...

U tzv. državi BiH garancija je 1 g.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2015, 06:57 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 13 Jul 2010, 23:15
U biskomu imaju asuse na akciji, 2 godine garancije. Ostavili reklamu u sanducetu, cini mi se ok cijene.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2015, 09:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Pa nek ide u Srbiju i kupi u Gigatronu, imas nepi i ovde firme koje daju od sebe na neke stvari dodatnu garanciju, a mozda je Srbija iznimka za razliku od BiH. U svakom slucaju, taj HP moze ali preferabilno da ima Win7 na sebi ako daju drajvere za isti. Koliko para toliko muzike, sto rece dtb, al ga ja ipak ne bih...

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2015, 09:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
autsajder je napisao:
Boldovano jednostavno nije tačno. Na laptop HP kupljen u Gigatronu sam dobio 2 g. garancije, bez ikakvog dokupljivanja. Garancija mi traje još nešto više od mjesec dana...

U tzv. državi BiH garancija je 1 g.

Pardon, zaboravih državu koja je wannabe EU, pa juri prodajući i posljednji miligram ponosa i obraza i dijelova svoga bića da bi je primili tamo gdje je nikad ni htjeli nisu.
Uzgred u Srbiji bilo koja roba koja "se šteka u struju" bi morala po zakonu da ima dvije godine garancije, ali eto taj zakon nisu donijeli zbog kopiranja EU (ima tome već par godina), već zbog tadašnje preplavljenosti tržišta robom najgoreg mogućeg kvaliteta iz Kine, Turske i sl. koja se kvarila nakon što prođe izlazna vrata radnje. More žalbi, more tužbi i prijetnji što je vodilo eskaliranju u nešto još gore, pa su odlučili da izmjene zakon o zaštiti potrošača (naravno, rekli su da ga usklađuju sa EU propisima).

I na kraju kao što reče munja, a vi onda slobodno idite u Gigatron pa kupite sebi štagod hoćete sa 2 godine garancije. Bilo je ovdje milion rasprava o (ne)isplativosti takve kupovine zavisno od namjere da li da varaš državu ili ne (povrat PDV-a bez prijavljivanja na carini). Ali ne bih bio u koži onoga ko bi se morao pozivati na garanciju. Poznajući kvalitet današnje računarske robe iz prve ruke, ako te zapadne feleričan komad, garancija će ti na nos izaći zajedno sa računicom slanja te robe na servis u Gigatron.

Nije ni kod nas ništa bolje da se razumijemo jer gro reklamirane robe mora ići u Sarajevo kod "ovlaštenih" servisera, ali ovdje sem troška u živcima nemaš drugih troškova. Slanje robe u bilo koju Gigatronovu radnju će te pored živčanih troškova koštati ipak i mnogo više materijalno/finansijski. Sve ima svoje zašto i zato.

I na kraju: Svi zapravo kupuju psihološki mir u glavi gledajući u tu garanciju, a u sebi se Bogu mole da se na nju nikad ne pozovu jer znaju šta ih čeka. Laptop ako ne crkne u prvih godinu dana (uz povremeno čišćenje prašine i najosnovnije posvećivanje pažnje uređaju), potrajaće i mnogo duže od garancije, a ono što će sigurno stradati (punjač i baterija) ionako ima 6, 8 ili max 12 mjeseci garancije (o čemu većina pojma nema) tako da ste na istom.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2015, 15:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2015, 08:35
Sve ispod i3 procesora i 4 GB RAM-a ne treba ni razmatrati kao kvalitetnu kupovinu.

Što se tiče vonabi ili nevonabi država EU meni je svejedno. Laptope (i dr. uređaje) treba prethodno provjeriti čitajući recenzije (prvenstveno na ino-sajtovima) korisnika. Ako su svi koji su kupili zadovoljni uređajem, neće biti problem kupiti isti ni ovde, a ni u Srbiji ili bilo gdje drugdje. Ako samo 3-4 osobe navedu da su imali problema, možeš očekivati sve.

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2015, 19:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

nuvolari je napisao:
U biskomu imaju asuse na akciji, 2 godine garancije. Ostavili reklamu u sanducetu, cini mi se ok cijene.

Biscom je najskuplji a što se tiče garancije i servisa pravi su indijanci. Lično se uvjerio. I ovo za kupovinu u drugoj državi je tačno što se tiče garancije, uštediš finu cifru i guza vidi puta, ali ako šta cikne malo ozbiljnije samo ga baciš kroz prozor.....

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2015, 19:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

autsajder je napisao:
Sve ispod i3 procesora i 4 GB RAM-a ne treba ni razmatrati kao kvalitetnu kupovinu.

Što se tiče vonabi ili nevonabi država EU meni je svejedno. Laptope (i dr. uređaje) treba prethodno provjeriti čitajući recenzije (prvenstveno na ino-sajtovima) korisnika. Ako su svi koji su kupili zadovoljni uređajem, neće biti problem kupiti isti ni ovde, a ni u Srbiji ili bilo gdje drugdje. Ako samo 3-4 osobe navedu da su imali problema, možeš očekivati sve.

Ne slažem se. Ako ćeš da drljaš igrice sve će ti ispod i3 biti slabo, a moj dosadašnji "kućni" je skoro duplo slabiji od ovog HP što sam pomenuo pa se moglo sve sa njim raditi što treba....čak i WoT radi bez problema. Isto za recenzije, ljudi su pljuvali Fujicu Siemens da je sranje, a meni trojka radila 7 godina samo jednom sistem pao za sve godine, a drug imao laptop istog proizvođača kupio ga 2008. samo ga nije gazio nogama, stalno na terenu sa njim i tek je ove godine krepao....Što kod nas raja drnda laptop do iznemoglosti i samo ne reže slaninu na tastaturi nije do proizvođača...O produvavanju da ne pričam, pa kad ga otvoriš imaš unutra materijala za omanji dušek da napuniš....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2928 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 ... 147  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]