banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 15:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2273 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 114  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Izbjeglicka kriza
PostPoslato: 29 Okt 2015, 22:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Germany could spend up to €16bn on refugees next year - report

Germany’s federal states and municipalities could face costs of up to €16 billion next year to deal with the refugee crisis, according to the Association of German Cities. Taking into account funds the government has already agreed to provide, that means the states and municipalities will still need €3 billion to €5.5 billion in financing, Reuters quoted Helmut Dedy, deputy managing director of the association, as saying on Thursday. The estimates are based on two scenarios with between 500,000 and 1.2 million refugees arriving next year. “The challenge is noticeable… from providing accommodation and on the housing market to schools, in daycare centers and in healthcare,” said Stephan Articus, the association’s managing director.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2015, 23:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
ILOK - Među izbeglicama u prihvatnom centru u Opatovcu, na istoku Hrvatske, nalazi i jedna 105-godišnjakinja iz Avganistana.

Portparol vukovarsko-sremske policije Domagoj Džigumović je rekao da je žena stigla u kamp danas oko podne sa grupom izbjeglica i migranata koji su u Hrvatsku iz Srbije ušli preko područja Bapske.

Žena se nalazi u kampu gdje će se registrovati, a potom će joj, ako bude trebalo, biti pružena i potrebna pomoć.

Kroz Hrvatsku je poslednjih 40-ak dana prošlo više od 263.000 izbjeglica i migranata koji žele da dođu do država zapadne Evrope, najviše u Njemačku.

Po dolasku u Hrvatsku, poslije registracije i pružanja prve pomoći izbjeglice se i dalje organizovano autobusima i vozom prebacuju prema Sloveniji.

Citiraj:
BERLIN - Prema informacijama koje je na uvid dobio njemački tabloid Bild, Grčka će tražiti oprost znatnog iznosa ukupnog duga, a Grčka će zauzvrat učiniti više po pitanju izbjeglica koje prolaze kroz tu zemlju.

Ipak, grčki premijer Aleksis Cipras čini sve što može kako ne bi bilo očito što pokušava napraviti, piše njemački dnevnik.

Prema računici Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), grčka će do kraja godine dugovati 340 milijardi evra, što je 200 odsto njenog bruto nacionalnog dohotka.

Prema mišljenju stručnjaka, Grčka nije u stanju podnijeti takav dug. Nakon računica Deutsche Banka, planirani otpis od 200 milijardi evra koštaće svakog građanina EU 700 evra.

Njemački ministar vanjskih poslova Frank Štajnmajer, koji se danas nalazi u Atini, izjavio je kako Grčka ima punu podršku Njemačke u sukobljavanju s teretom priljeva migranata koji svakodnevno dolaze na grčka ostrva.

- U trenutku kada se Grčka pokušava ekonomski oporaviti, priljev imigranata doživljava kao veliki teret. Zajedno smo u toj krizi, izjavio je Štajnmajer.

Prema brojkama Međunarodne organizacije za migracije, oko 560.000 migranata i izbjeglica stiglo je u Grčku, od više od 700.000 koliko ih je stiglo u Evropu Sredozemnim morem.

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2015, 23:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Grci ludi k'o struja :lol:

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2015, 02:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Bugarski graničar ubio migranta iz Afganistana
Bugarske vlasti sopštile su da je migrant iz Afganistana ubijen u blizini granice sa Turskom, nakon što ga je pogodio rikošet hica upozorenja, koji je ispalio granični policajac, prenosi Anadolija.

Georgi Kostov, generalni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova, rekao je da se incident dogodio oko 22 sata u četvrtak.

"Grupu u kojoj je bilo 54 osoba iz Afganistana presrela je patrola u kojoj su bila dva graničara i jedan policajac. Prešli su granicu ilegalno. Jedan od kolega je upotrijebio svoje oružje i ispalio hitac", kazao je Kostov.

Prema njegovim riječima rikošet je pogodio jednog od ljudi u grupi, nakon čega je on podlegao. Ostali migranti su odvedeni u pritvor, a otvorena je i istraga o ovom slučaju. Migranti tvrde da su iz Afganistana, ali nemaju nikakve identifikacijske dokumente.

Bojko Borisov, premijer Bugarske, je zbog incidenta napustio sastanak lidera Evropske unije u Briselu u vratio se u zemlju.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2015, 15:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
filozof sa vrbasa je napisao:
Citiraj:
Bugarski graničar ubio migranta iz Afganistana
Bugarske vlasti sopštile su da je migrant iz Afganistana ubijen u blizini granice sa Turskom, nakon što ga je pogodio rikošet hica upozorenja, koji je ispalio granični policajac, prenosi Anadolija.

Georgi Kostov, generalni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova, rekao je da se incident dogodio oko 22 sata u četvrtak.

"Grupu u kojoj je bilo 54 osoba iz Afganistana presrela je patrola u kojoj su bila dva graničara i jedan policajac. Prešli su granicu ilegalno. Jedan od kolega je upotrijebio svoje oružje i ispalio hitac", kazao je Kostov.

Prema njegovim riječima rikošet je pogodio jednog od ljudi u grupi, nakon čega je on podlegao. Ostali migranti su odvedeni u pritvor, a otvorena je i istraga o ovom slučaju. Migranti tvrde da su iz Afganistana, ali nemaju nikakve identifikacijske dokumente.

Bojko Borisov, premijer Bugarske, je zbog incidenta napustio sastanak lidera Evropske unije u Briselu u vratio se u zemlju.

Naravno da je kriminalno.

Ali da su bili gumeni meci nista se nebi desilo.
A oni sa metalni meci na ljude pa gdje to ima :D

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2015, 15:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
:D
I lijepo kaze covjek nije metak kriv metak je otiso u jednom pravcu i nema sa tim nis, kriv je rikoset.
Uvijek taj rikoset, on najvise ubija. :wink: :wink:

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2015, 20:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ма није ваљда?

A leading Swedish politician says the country is facing a refugee catastrophe, which will lead to the “country collapsing.” The bold claims were made by Foreign Minister Margot Wallstrom, who adds the EU needs to do more to take the strain off Stockholm.

https://www.rt.com/news/320158-sweden-r ... tastrophe/

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2015, 21:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Постаје пра'о интересантно...

German Chancellor Angela Merkel has been criticized by her own Vice Chancellor Sigmar Gabriel, who says he has had enough of the stand-off between Merkel and Bavaria's President Horst Seehofer over the refugee crisis.

Read more: http://sputniknews.com/europe/20151030/ ... z3q5Mft3A5

Rumours are circulating around Berlin that German Chancellor Angela Merkel is going to resign from her post due to the atrocious handling of the migrant crisis.
http://yournewswire.com/german-chancell ... to-resign/

Horst Seehofer, head of the conservative Christian Social Union (CSU) in Bavaria, the entry point for most migrants coming to Germany, said that the existence of the conservative bloc was at stake if she did not “correct” her asylum policy.
http://www.breitbart.com/london/2015/10 ... n-partner/

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2015, 22:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Angela je totalno pukla s glavom.
Nikako mi nije jasna njena politika.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2015, 23:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

The Hungarian Prime Minister has lashed out at billionaire George Soros, criticizing the support he has expressed towards refugees from the Middle East heading to Europe, saying that he undermines stability on the continent.

https://www.rt.com/news/320192-soros-orban-hungary-usa/

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2015, 23:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Njemačka: Azilantima iz BiH bonovi umjesto novca
http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Nj ... vca/333684

Глупи Њемци су ово требали давно почети примјењивати. Или још боље неки хуманитарни пакет.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2015, 23:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
A migrantima!? Oeri!?
Lako je s nama- daj mu da radi i ko bubica je. Šta sa mudžama?

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2015, 23:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

И ја сам за то, да Анђа изда проглас свијету, свако ко хоће да ради, може у Њемачку.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2015, 19:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
HAOS NA KIPRU Očajne izbeglice palile šatore i preskakale bodljikavu žicu britanske baze VIDEO

V. F. / Guardian | 03. 11. 2015. - 17:55h izmena vesti 13:36h | Foto: Reuters | Komentara: 0
Velika Britanija nalazi se pod pritiskom da reši problem sa izbeglicama koje se nalaze u njenoj vojnoj bazi Dekelija na Kipru. Proteklih dana je u bazi izbio incident, kada su migranti pokušali da se probiju u želji da konačno napuste ograđeni prostor.

Britanski "Gardijan" objavio je fotografije i video-zapise na kojima se vidi da je jedan od migranata navodno pokušao da sebi oduzme život, dok su ostali palili šatore i preskakali ogradu opasanu bodljikavom žicom.

Ukupno 114 izbeglica u bazi poreklom je iz Sirije i Palestine, od čega je 28 dece.
- Imam 12 godina. Drže nas ovde u šatorima u kojima se smrzavamo, i ne dozvoljavaju nam da izađemo odatle. Molim vas, pomozite nam - rekao je jedan dečak novinarima "Gardijana".
U jednoj audio-poruci javnosti se obratila i jedna Sirijka, majka dvoje dece, koja je molila za pomoć.

"Zovem se Manar i dolazim iz Sirije. Imam 27 godina. Ovde smo došli greškom, bežeći od rata u našoj zemlji. Proveli smo tri dana na moru i bili na ivici smrti...Ovde nas svakoga dana prebrojavaju, kao da smo u zatvoru na prozivci. Ne možemo da podnesemo borava ovde", rekla je Sirijka.

Jedan muškarac, obliven krvlju od uboda bodljikave žice, stajao je na ogradi i vikao britanskim vojnicima da ih puste napolje, i da su oni ljudi a ne životinje.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2015, 21:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Facing a record influx of refugees, the Austrian government has proposed measures toughening requirements for asylum seekers and reunification with their families. The UN refugee agency has denounced the move, saying it will lead to more suffering.
https://www.rt.com/news/320679-austria- ... -refugees/

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2015, 22:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Okt 2015, 17:40
Fiki,treba ovim britanskim soldatima djeliti biblije,da humanije postupaju sa nevoljnicima,a srbija da finansira...to bi bilo baš zabavno :)

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2015, 23:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ko zna šta piše u verziji kralja James. :badgrin:

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2015, 23:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Долазе Шведи памети... https://www.rt.com/news/321132-sweden-r ... port-ikea/

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2015, 10:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
http://arhiva.portalnovosti.com/2009/12 ... a-ugresic/

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2015, 19:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

About 5,000 people gathered in Berlin on Saturday to express their outrage at the asylum policies of the German government. Several counter-demonstrations were staged, one of which escalated into scuffles with police resulting in arrests.

“Merkel must go!” and “Hop, hop, hop – accepting must stop!” chanted the activists of the anti-migration rally organized by the eurosceptic party Alternative for Germany (AfD), Rundfunk Berlin-Brandenburg (RBB) reports.
https://www.rt.com/news/321186-germany- ... y-clashes/

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2273 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 114  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]