Čiča iz Rogače je napisao:
Kaže,kad su ruje iz Kaspijskog mora ispalili 26 krstarećih raketa od kojih su neke sasvim neprimjećeno prošle pored NATO objekta (Teodor Ruzvelt)

na razdaljini od samo 4km.Da ironija bude veća Teodor je ,ni kriv ni dužan ,bio 26 presednik Amerike.Nakon ovog debakla sa radarima koji su nekad hvatali sve leteće objekte na 300 km,Teodor je odvučen na remont.

Cica mozda ja nesto ovdje propusti.
Popravi me molim te necu se ljutit.
Ruje ispalile krstarece iz Kaspiskog mora Teodor R. u Persiskom zalivu.
Ja nisam s geografijom bas ok ali ta tvoja 4km su mi nesto sumnjiva.
Mozda je taj oprez i izvlacenje dijela flote sa nosacem ,vise zbog Irana i njihove povecane dronovske i raketne aktivnosti nego Ruski krstareci raketa.
Inace persiski zaliv zovu jos jezero(sto jezero kad je zaliv ne razumijem) smrti.
U slucaju napada na Iran sve sto je tu ide doslovce na dno.
Ameri sami to priznaju.Sa Iranski planina cijeli zaliv je na dlanu a u tim planinama sve je krcato.
Iranci imaju u svom arsenalu ne zna se koliko ruskih baterija SS-N-22-Sunburns, i jos opasniji SS-nX-26 Yakhotns.Te rakete su danas jos uvijek ne zaustavljive bar tako ameri kazu.
Ako se sjecas kako je prosao americki USS Stark 1987,Maj mislim da je razarac, (jos je i bio obavjesten od Avaksa da ga je Iracki lovac lokirao-zakljucao kao cilj) pogodjen sa dva exoceta greskom sa Irackog Miraza u toku Iracko Iranskog rata, btw prvi exocet nije ni eksplodirao vec probusio oplatu i samo se zapalio.Drugi je odradio.
Subsonic Exocet rakete su smece za SS-N-22 a pogotovo za SS-NX-66 2.9 mach.
Pozdrav.