The_new_Statesman je napisao:
Bata Brale razumije situaciju

Dobro de, osim ovog zadnjeg dijela.
Moje emocije (ako ih uopste ima u vezi apa) idu u pravcu tuge i zali, nikako mrznje.
Kratko za dnevnik. Ovaj riječnik neće ući u školstvo,namjenjen je ciljanoj publici i klasični je primjer govora mržnje. Da objasnim ona dva posta,prvi je sasvim jasan. Autor je napisao ovu knjigu jer zna da ga niko neće sudski goniti,srbi će ovo prešutiti kao što su i do sada šutili i kao što će i ubuduće. Da ja ili neko drugi napiše "riječnik srpskih riječi" sa elementima mržnje prema Bošnjacima,institucije bi radile svoj posao. Kao i ukidanje grba BL i ostatku RS a grb Donjeg Vakufa stoji i stajat će,srpski jezik u Federaciji se ne uči u školama a Bošnjačka djeca u RS-u bez problema uče Bosanski i niko neće pisnuti. Možete se ti tebi slični sami sebi pravdati pričati bajke,treba podržati jer to će ovo to će ono....ej. Mantraj nekom drugom.Činjenica je da vlada Bošnjačko vrijeme i da smo građani drugog reda i to na cijeloj teritoriji BiH,zasvira marš na Drini u UN-u frka se digla,kada bi mi mogli podići glas onako ? Nikad i nećemo još dugo. To je poenta,ostalo su bajke za laku noć.
Dalje ja sam ovdje 4 godine,imam 2-3 opomene od strane moderatora,naravno kada prekršim nešto,jednom sam dobio opomenu za govor mržnje. Za dalje informacije pitaj Zoku jer ovo nije tema za to niti se ja tebi moram pravdati,ima moderator i pp fino napiši šta ti smeta pa ćemo to riješiti.Ovo vrijeđanje preko foruma iz fotelje sa sigurne udaljenosti o tebi govori mnogo a o meni ništa. Toliko,ja sa tobom završio. Lijep pozdrav.