banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 15:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2023 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 102  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Kamere u bl?
PostPoslato: 18 Okt 2015, 20:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
I kamere u auta od strane osiguranja, i to bi bio dobar pritisak. Drakonske kazne definitivno. Ko da neko svaki dan piše o odsjecanju ruku i kamenovanju u šerijatu. Jednom u ko zna koliko budala zagrdi. A kome nije do toga nek se kupi pa na zapad, tamo kad ti roknu nekog od familije autom pričaju sa psiholozima itd, ovde treba recipročno skidat glavu prezivjelom koji sto i više na sat ubije roditelje i ostavi siročad, sklro bilo u Laktašima...

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2015, 06:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Kenjate malo... ogranicenja su tu s razlogom i treba ih postovati. Ne usporavaju saobracaj previse. Uzmite za primjer bilo koju dionicu, recimo BL-PD ili BL-Gr, kad god idem i kako god okrenem, vozio po ogranicenju ili ko manijak otprilike isto stizem (5-10) minuta razlike. Jedina razlika je u cinjenici da kad vozim ko manijak rizikujem da ubijem ili sebe ili nekog drugog, kazna je tu najmanji problem... a opet kazem, vremenski te dodje isto. Druga bi prica bila da su nam putevi savrseni i da nema saobracaja ali.... nije tako :)

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2015, 06:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
U vezi ogranicenja, nije to bas potpuna istina jer su ista nerijetko besmisleno postavljena sto(htejli mi to priznati ili ne) lose utice i na postovanje onih opravdano postavljenih.

Pa imas mjesta gdje je znak ogranicenja postavljen na pola km ili km od kriticne tacke zbog koje je postavljen. Naravno, znaka o prestanku vazenja ogranicenja nema ni u ljeljama. Da li je to bezbijedno jer strpljenje i disciplina vozaca imaju odredjen rok trajanja.

Table za naseljena mjesta po kojekavim pustahijama da ne spominjem.

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2015, 17:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 21:26
Citiraj:
Kenjate malo... ogranicenja su tu s razlogom i treba ih postovati. Ne usporavaju saobracaj previse. Uzmite za primjer bilo koju dionicu, recimo BL-PD ili BL-Gr, kad god idem i kako god okrenem, vozio po ogranicenju ili ko manijak otprilike isto stizem (5-10) minuta razlike. Jedina razlika je u cinjenici da kad vozim ko manijak rizikujem da ubijem ili sebe ili nekog drugog, kazna je tu najmanji problem... a opet kazem, vremenski te dodje isto. Druga bi prica bila da su nam putevi savrseni i da nema saobracaja ali.... nije tako :)

Pa mogao si ti onda sjesti i izmjeriti za koliko ces stici do Trebinja,usput ta cesta do Prijedora je i najbrza cesta mozda u cijeloj Bih,sto se tice ogranicenja....

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2015, 18:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
pendula je napisao:
Citiraj:

Pa mogao si ti onda sjesti i izmjeriti za koliko ces stici do Trebinja,usput ta cesta do Prijedora je i najbrza cesta mozda u cijeloj Bih,sto se tice ogranicenja....

A i najvise se na njoj gine.

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2015, 20:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 21:26
Citiraj:
A i najvise se na njoj gine.

Ma mozda si me pogresno razumio uopste nisam za divlju voznju,instaliraj kamere sa kucistima,na toj cesti se moze stvarno pristojno voziti,i sto ti kazes u 10/15 min je razlika do Prijedora za koliko ces doci,ali sakrivati kamere po meni je ludost,odnosno cisto otimanje para, a vec sam naveo primjer kakvih cesta ima po nasoj drzavi.Ima puno boljih nacina za prevenciju,neko je vec pisao,napravi bolje ceste,primjer ove brze ceste sto se spaja na auto put,prosiri cestu za jos jednu traku radi nesto,najlakse je klepati ljude radarom,i da za pocetak zabraniti onim majmunima sa rotacijom da ulijecu u makazice i tjeraju ljude sa ceste,samo sto pistolje ne vade,za njih je lako oni u Trebinje za 2.5 3 sata a ja trebam 2 dana putovati....

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2015, 10:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Prvo, kamere su dobra stvar. Navedu ljude da uspore na kriticnim mjestima i to je dobro.
Drugo, sto je TNS napisao, ogranicenja nekada itekako imaju smisla a nekada su besmislena. Npr, od nadvoznjaka u Vrbanji do bivseg Cvjecara tri znaka za ogranicenje (40) a nigdje znaka za prestanak istog i na toj krivini kod Cvjecara do prije nekoliko mjeseci je bio znak za ogranicenje 50?! Dakle, na pravcu i blagim krivinama prije je dozvoljeno 40, ali kada vidis najgoru krivinu na tom pravcu, ubrzaj do 50? I to je samo jedan od mnogo primjera koliko oni sto to postavljaju i odrzavaju ne paze...

I da dodam na pricu od "5 minuta razlike ako vozis brze". Ja imam fleksibilno radno vrijeme i nista mi ne znaci da li cu na posao ili bilo gdje drugo stici 5min. prije ili poslije. Ali mi znaci da li vozim 70 ili 90 u kontekstu potrosnje goriva. Ne 120, 90. A znak od 60 je na cesti jos iz vremena fice. I to niko ne mijenja, ali se sakrije iza grma pa pita "sta cemo sad, vozio si 98, ogranicenje je 80..." a cesta nova, sumetina okolo...
Naravno, ovo se odnosi na otvorenu cestu u nenaseljenom podrucju. Naseljena mjesta su druga prica.

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2015, 21:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Zaboravio si dodati da tih 5 minuta samo znace da stignes malo prije spica saobracaja, npr od pola 8 do 8 je mrtva glava od pd.petlje preko tropic-a i lesnine do rebrovackog. Ako imam tih 5 min dolazim desetak do petnaest min prije pocetka radnog vremena i nalazim cak i parking, prije zaposlenika u MUP-u, kojim bi mogao se jedno pola godine odbijati samodoprinos 4% samo koji rade u zgradi da se napravi parking garaza viseetazna samo za njih...

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2015, 21:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
NiZ je napisao:
Prvo, kamere su dobra stvar. Navedu ljude da uspore na kriticnim mjestima i to je dobro.
Drugo, sto je TNS napisao, ogranicenja nekada itekako imaju smisla a nekada su besmislena. Npr, od nadvoznjaka u Vrbanji do bivseg Cvjecara tri znaka za ogranicenje (40) a nigdje znaka za prestanak istog i na toj krivini kod Cvjecara do prije nekoliko mjeseci je bio znak za ogranicenje 50?! Dakle, na pravcu i blagim krivinama prije je dozvoljeno 40, ali kada vidis najgoru krivinu na tom pravcu, ubrzaj do 50? I to je samo jedan od mnogo primjera koliko oni sto to postavljaju i odrzavaju ne paze...

na tom potezu prema celziju po meni ima itekako smisla. cesto se desavaju i desavale su se situacije kada zbog prevelike brzine stradaju pjesaci koji se krecu pored puta jer nema trotoara. prije 6 mjeseci tamo je nastradalo dijete od 9-10 godina, ako me sjecanje dobro sluzi. a malo dalje, kod skretanja za groblje je ona veca krivina i famozno ostrvo koje skuplja branike, tablice i spjlere sa auta koja se na njega nasade. ako su vec napravili njesra sa tim ostrvom, ajde makar neka su ostavili znak i za ogranicenje brzine...

a da ima debilnih ogranicenja po gradu i kamera na pogresnim mjestima... ima!
primjera radi, kod nane je ogranicenje kod kamere 60km/h a na tranzitu kod marakane 70?!

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2015, 23:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Novo ostrvo kod groblja je sasvim korektno i dobro odradjeno. Ono prvo je plac majke bozije, ono treba nagraditi.
Ta krivina je 50, sto i nije problem, odmah nakon nje je 80 ogranicenje prema Celziju.
Prije krivine je na dosta mjesta 40, sto zbog skole, sto zbog ranijih udesa, a i nenormalno puno djece ima koja tuda landraju uz ulicu, u svako doba dana, naselje pravo.
Dijete je nastradalo u Zelenom viru gdje je sad 40 isto i gdje se kamera postavlja.

Inace taj put prema KVu je odlican za voznju. Jedino sto malo satrase ogranicenja kroz Vrbanju, ali to je problem naselja. I ne treba biti drugacije, strpi se pa poslije vozi.

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2015, 10:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@Tasko, @vlakanje, razmisljamo isto, samo me niste razumjeli za spomenutu krivinu. Sada je taj znak sklonjen, ali do prije nekoliko mjeseci je bio tu i meni je bilo preglupo da, sve vrijeme je 40 i onda pred najgorom krivinom na tom potezu stoji znak 50 koji mi govori "hej, prije sada je krivina, slobodno ubrzaj sa 40 na 50", jer prije njega nigdje nema znaka za prestanak ogranicenja od vec vidjenih 40.

I naravno da kroz Vrbanju ogranicenja imaju smisla. Skola, djeca koja se nerijetko gurkaju po trotoaru, u Zelenom Viru vecina zivi sa lijeve strane ceste, a prodavnica i kafana su sa desne... Nisam pricao kako tu treba ukloniti ogranicenje nego sam uzeo to za primjer kako nije sve uskladjeno.

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2015, 11:06 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
Sto se Vrbanje tice, od kad su iskrpili onaj dio puta kad ides iz Celinca, sve i da hoces voziti brze od 40, ne mozes jer trese auto. :lol:

A osim tog dijela, put skroz do KV je odlican, bar sto se tice asfalta. Samo bi mogli malo podsisati drvece i rastinje kraj puta. Kad vec spominjete tu raskrnicu kod groblja, znak za skretanje se jedva vidi od drveta. Isto tako recimo, akd nastavljas dalje prema KV u Celincu, u Opsjeckom kod skole, znak ogranicenja 30 a znak se vidi tek kad bas dodjes do njega, zarastao sa strane. I generaln, cim je van grada, dosta trave i rastinja sa strane, nekad se bas ne viid od toga u krivinama.

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2015, 14:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Izgleda da je kamera kod skretanja za zgradu vlade proradila, danas lik ubrza da prodje na zeleno i blicnu.

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2015, 14:34 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Sehxor je napisao:
Izgleda da je kamera kod skretanja za zgradu vlade proradila, danas lik ubrza da prodje na zeleno i blicnu.

Cek, cek koja kamera??? Nisam upratio.

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2015, 14:59 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
Ona (do sada) neaktivna kamera, kad ides iz pravca Budzaka prema Rebrovcu, prije Nestro pumpe, skretanje za zgradu vlade.

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2015, 17:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Blicala je ona i ranije, ali je pitanje da li je slala slike

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2015, 09:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Blicala je ona i prije, pa nista. Navodno je to lokacija/kuciste za testiranje. Nije (bila) uvezana sa sistemom i nije slala cestitke. Provjerio nekoliko puta :)

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2015, 09:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2005, 15:04
vlakanje je napisao:
NiZ je napisao:
a da ima debilnih ogranicenja po gradu i kamera na pogresnim mjestima... ima!
primjera radi, kod nane je ogranicenje kod kamere 60km/h a na tranzitu kod marakane 70?!

Мислим да је то због тога што код Нане нема физичке препреке између супротних возних смјерова.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2015, 09:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Aha...znam koja je. Znaci, i ona je vaskrsnula... Ako nekome stigne cestitka od doticne kamere, neka javi :D

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2015, 16:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Nov 2006, 23:50
http://www.atvbl.com/proradio-solarni-r ... kom-polju/

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2023 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 102  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]