banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 19:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2023 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 102  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Kamere u bl?
PostPoslato: 18 Okt 2015, 09:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Koliko ono Dragi Vođa zarađuje? Zvanično. If ju nou uot aj min ;)

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2015, 09:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Nešto sitno, oko 4000 čini mi se.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2015, 09:19 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
The_new_Statesman je napisao:
Zoka, da ne trazim, sta kazu cifre za zadnjih 30 godina?
Naravno da kamere nisu jedina stvar koja treba da popravi situaciju u saobracaju ali su najefikasnije rjesenje. Pogotovo u ovako korumpiranom drustvu.

RBA gdje si vidio da se obiljezavaju mobilni radari?

Elem, radari nece nesto puno smanjiti broj udesa iz prostog razloga jer velika vecina udesa nije nastala usljed nekih bezumnih brzina. Kamere nece reagovati na preticanja preko pune, uletanja u makaze i sl.

Ne mislim na mobilne radare, nego na fiksne koji su postavljeni u BL, a oznaceni su tek nakon skoro dvije godine.
Glavni uzrok nesreca je alkohol i losa putna infrastruktura... oko ovog smo vec vodili diskusiju, ali evo prosto pitanje, koliko se teskih nesreca dogodilo na onoj "bob stazi" kako je neki nazvase od kada je napravljena, ima tome i tri godine...

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2015, 09:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2015, 20:56
@ wizzy_bl

Problem je što kod nas imaš gomilu likova koji imaju primanja 0 (NULA), a voze sasvim pristojne automobile.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2015, 11:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:
The_new_Statesman je napisao:
Zoka, da ne trazim, sta kazu cifre za zadnjih 30 godina?
Naravno da kamere nisu jedina stvar koja treba da popravi situaciju u saobracaju ali su najefikasnije rjesenje. Pogotovo u ovako korumpiranom drustvu.

RBA gdje si vidio da se obiljezavaju mobilni radari?

Elem, radari nece nesto puno smanjiti broj udesa iz prostog razloga jer velika vecina udesa nije nastala usljed nekih bezumnih brzina. Kamere nece reagovati na preticanja preko pune, uletanja u makaze i sl.

Ne mislim na mobilne radare, nego na fiksne koji su postavljeni u BL, a oznaceni su tek nakon skoro dvije godine.
Glavni uzrok nesreca je alkohol i losa putna infrastruktura... oko ovog smo vec vodili diskusiju, ali evo prosto pitanje, koliko se teskih nesreca dogodilo na onoj "bob stazi" kako je neki nazvase od kada je napravljena, ima tome i tri godine...

Dole je nedavno poginuo jedan spediter. Zakucao se u one nelegalne kucice, vjerovatno si cuo sta i kako, da ne razglabamo ovde. Mislim da je to do sada jedina nesreca sa gubitkom zivota.
Bob staza je jednostavno kriminalan projekat. Pocevsi od onih kucica i namjere naplate putarine, cime bi namirili visak delta blokova i ostalih radova.

Sto se tice oznaka... Jbg... Slabo gdje je to precizno oznaceno... Tacnije, nigdje nisam vidio znak Radar za 100 metara :D Uvijek je to nesto rastezljivo tipa: Dionica sa radarskom kontrolom brzine kretanja :D

Pa ti gataj u kom je grmu :lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2015, 14:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 21:26
Citiraj:
Nisu sam kamere rješenje, već i kazne trebaju biti drakonske. I pare ne trošiti na budzetske pijavice i zacepljanje guzce, vec poboljsanje uslova i nove kamere... umjesto stoje za pauka odvali hiljadu. Za pijanstvo oduzimaj dozvolu trajno! itd.

Sve u redu kaznjavaj pijanstvo,pauk i slicno ali postavljati kamere po sumama skrivati to je da se ubijes.Ja cu sad vjerovatno raditi za kazne,90% svog posla provedem na terenu,sta sad trebam do Novog Grada putovati 4 sata,vracati se svaki dan sa posla u ponoc,ma najebem im se ja zenske familije.............

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2015, 14:52 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
Da, zajebano je to. Ja znam momka koji vozi dostavu, brza pošta šira regija, i forsiraju ih da završe u roku ili prije, tako da se često žuri. Ima i ovako dosta kazni jer je policija uvijek negdje na putu a mogu misliti tek sad. Ne rizikuje i ne pravi neka suluda preticanja, ali jb, uglavnom je gas da se stigne što prije. Sad to nije do policije vec do njegovih poslodavaca ali na kraju će on najebati.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2015, 14:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Citiraj:
Da, zajebano je to. Ja znam momka koji vozi dostavu, brza pošta šira regija, i forsiraju ih da završe u roku ili prije, tako da se često žuri. Ima i ovako dosta kazni jer je policija uvijek negdje na putu a mogu misliti tek sad. Ne rizikuje i ne pravi neka suluda preticanja, ali jb, uglavnom je gas da se stigne što prije. Sad to nije do policije vec do njegovih poslodavaca ali na kraju će on najebati.

Ma ja bi volio da taj jedan pametnjakovic sto postavlja te kamere sjedne u auto i da vozi po ogranicenju od Banja Luke do Trebinja i da kaze na tvu za koliko je stigao,pa kod nas je kroz svako selo ogranicenje 50 kraj skola 30,e sad nije problem kad je drot na cesti pa normalno usporis nisi zivotinja kraj skole ides pedesetak ako ima djaka usporis skroz pa i ako ima policije prikocis a nece te ni zaustaviti ako ne vozis puno preko dok jebene kamere te kaznjavaju za prekoracenje od 1 na sat,prodjes 31 kraj skole 40 km,ides 50 100km i mjesec vozacka,a da ne pricam da prodjes jos brze, naprimjer u 11 navece nema zive duse a ti se vracas sa posla.....

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2015, 15:03 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Nema šta, super opravdanje.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2015, 15:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Kako će kažnjavati za 1 km/h prekoračenja kad su zakonom definisane kazne za prekoračenje od 10+ km/h?

Na primjer kraj te škole možeš slobodno voziti 39 km/h i nema niko osnova da te kazni jer zakon toleriše deset preko ograničenja.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2015, 15:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Citiraj:
Kako će kažnjavati za 1 km/h prekoračenja kad su zakonom definisane kazne za prekoračenje od 10+ km/h?

Na primjer kraj te škole možeš slobodno voziti 39 km/h i nema niko osnova da te kazni jer zakon toleriše deset preko ograničenja.

Jesi siguran u to,meni se cini da je dosta ljudi dobilo kaznu za onu kameru kod ideala vozeci sezdesetak i kusur na sat a ogranicenje je 60.
Ma nebitno dao sam najbanalniji primjer,kazem kroz sve jedno selo ti je ogranicenje 50 a ti se vozis kroz zveku gdje nema zivog duha,samo kazem neka odveze do Trebinja i kaze za koliko je stigao,da ja kazem u firmi kad idem raditi i Bijeljinu da mi treba dva dana za puta ili u Trebinje da mi rezervisu spavanje u Mostaru jer ne mogu za jedan dan dovesti do Trebinja.....

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2015, 15:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Da. Hercegovina je dobar primjer. Zbog toga je neophodno pretresti sva ta ogranicenja da bi se koliko toliko povecala protocnost saobracaja. Na prvu zvuci paradoksalno ali ce i to povecanje brzine uticati na bezbijednije odvijanje saobracaja jer ce smanjiti sulude poteze poput preticanja na punoj.

U sustini, bez presretaca koji ce se fokusirati na bahate vozace ovo sa kamerama nece samo po sebi svesti cifru poginulih debelo ispod 100 godisnje.

Btw. pendula, kolika je tvoja plata a kolika je plata vozaca u medjunarodnoj spediciji koji kuce danima/nedeljama ne vidi. Znas i samo koliko ovaj drugi se mora drzati gomile propisa i ogranicenja.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2015, 15:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Svi mi znamo kako bi trebalo, al će na kraju preko ledja najnizih u piramidi da se prelomi...

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2015, 16:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa sad... Jbg... Tesko ako ne znas kog rodjaka ili zemljaka trebas zvati kada stigne cestitka. Mozda da kazne sa radara budu skoro duplo vece nego one kada te zandar ulovi. Tako je ovde u AT. Kazne na licu mjesta su smijurija u odnosu na primanja, ali zato radarske krecu od 50 evra.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2015, 16:15 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
<Enter_name> je napisao:
Sporija vožnja - veća sigurnost na putu. Niko ne kaže da će saobraćajne nesreće nestati ako se poštuje brzina, ali da će se smanjiti broj - hoće. Ako ništa drugo, ta kamera je efikasnija od policajca u punjenju budžeta, pa ko voli - nek izvoli.

Po toj logici ako zabranimo saobracaj totalno bezbjednost ce biti 100%.
Poboljsanje putne infrastrukture, pod tim smatram prosirivanje, bolje markiranje i oznacavanje, rjesavanje kriticnih dionica,
Onda poboljsanje ispravnosti voznog parka putem tehnickih pregleda.
Pa poostravanje kontrole rada auto skola i komisija na polaganjima vozackih ispita.
Pa tek onda bi trebala ici represija policije.
Eto imate primjer dionice klasnice BL. Koliko je ljudi izgubilo glavu, a kad je uradjena rekonstrukcija, niko.
A brzina nije smanjena , cak naprotiv.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2015, 16:21 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Gdje sam ja napisao da je brzina jedini faktor koji utiče na sigurnost? Ako zabranimo saobraćaj, njegova bezbednost je stopostotna pošto isti neće postojati.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2015, 16:36 
Stara kuka
Stara kuka

<Enter_name> je napisao:
Gdje sam ja napisao da je brzina jedini faktor koji utiče na sigurnost? Ako zabranimo saobraćaj, njegova bezbednost je stopostotna pošto isti neće postojati.

Pa o tom ti i govorim.
Kakvo smanjenje brzine, i onako mislim da su nasi putevi najsporiji u Evropi.
To sto ti trazis pogoduje ovim majmunima na vlasti, jer je najlakse zamijeniti znak i postaviti kameru.
Ali problem ostaje. Uzmi primjer Zelenog Vira. Smanjili brzinu na 40 sad su postavili i kameru. ali to nije garancija da neko nece prozujati onuda 120. I napraviti neko sranje.
Umjesto da su fizicki odvojili trake, postavili ogradu za pjesake, i napravili pasarelu i trajno rijesili problem. I podigli bzinu.
I svi zadovoljni.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2015, 16:52 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Sve dok ne budemo živjeli kao u filmu Demolition man, propisi će se kršiti... mada, i u njemu se pokazalo suprotno. Što se tiče brzine, ja ći samo reći da je zaustavna dužina u zavisnosti sa brzinom na četvrti stepen, pa računaj koliko je kraći put kočenja sa 50 u odnosu na 100 km/h.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2015, 17:20 
Stara kuka
Stara kuka

<Enter_name> je napisao:
Sve dok ne budemo živjeli kao u filmu Demolition man, propisi će se kršiti... mada, i u njemu se pokazalo suprotno. Što se tiče brzine, ja ći samo reći da je zaustavna dužina u zavisnosti sa brzinom na četvrti stepen, pa računaj koliko je kraći put kočenja sa 50 u odnosu na 100 km/h.

Brzina se nemoze smanjivati vise jer nema prostora za to. Nasi putevi su prespori ionako. Ali poboljsanje putne mreze i ostalog sto ide uz to, bi bilo itekako dobrodoslo.
Mada sumnjam da ovi sto su kupili diplomu saobracajnog fakulteta u Sirokom, a koji odlucuju o tom, vide gdje je problem.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2015, 19:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kamere su daleko jeftinija solucija koja ce definitivno smanjiti smrtnost na putevima. Ubaci jos par presretaca i to je to.

Ok, zanemaricu cinjenicu da su Rusi uveli nadzor dronovima ;) I to bez table obavjestenja :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2023 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 102  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]