ssaassaa je napisao:
Imam problema sa kablovskom i netom već 20 dana,zvao sam njihovu podršku tada i niko se nije pojavio,a rekli su da će doći. Zvao sam ih onda 7 dana kasnije i opet su rekli doći i niko se nije pojavio.Takodje zvao sam i u ponedeljak da prijavim i opet su rekli da će doći ali niko ne dolazi.Juče sam išao do njihove poslovnice lično da vidim u čemu je problem što se ne dolaze, a njihova radnica mi rece da su oni dolazili svaki put i rjesili mi problem.Samo ovaj od ponedeljka nisu stigli i riješiće i čim prije.Ja sam je pitao pa dobro ajde mi pokažite naloge da sam ja potpisao da ste mi dolazili i popravili ona kaže nemam ja to meni ovde piše tako.Ja njoj onda kazem ajte fino da mi raskinemo ugovor i to je to.Ona kaze ne moze potpisali ste na 2 godine imate internet na sta sam joj odgovorio da nemam vec skoro 20 dana i da niko ne dolazi da popravi to.Šta da radim sada, kome se čovjek može žaliti?Ovakav bezobrazluk dugo nisam vidio.
Ako ne dobijas uslugu, imas pravo da raskines. To nije upitno. Imam i ja probleme sa Eltom. Momci koji izadju na teren su ok, ali je problem sto nemaju mogucnosti da ispostuju brzinu prenosa, pa imam par puta slabiji internet od onog sto bih trebao imati po ugovoru.
Vjerovatno cu uzeti adsl.
Na osnovu člana 20. Zakona o komunikacijama Bosne i Hercegovine, a u skladu sa Dozvolom za
obavljanje djelatnosti operatora javnih elektronskih komunikacionih mreža, Dozvolom za obavljanje
djelatnosti davaoca fiksnih javnih telefonskih usluga, Dozvolom za obavljanje djelatnosti davaoca
pristupa Internetu, Dozvolom za distribuciju audiovizuelnih medijskih usluga i medijskih usluga radija i
Rješenjem Regulatorne agencije za komunikacije broj 02-07-654/13 od 2.9.2013., direktor Elta-Kabel
d.o.o. Doboj donosi
OPŠTE USLOVE POSLOVANJA ELTA-KABELA D.O.O. Doboj
16.1.Internet usluga
16.1.17. Elta-Kabel je dužan pružiti usluge u skladu sa reklamiranim kvalitetom i karakteristikama.