banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 19:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6246 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 313  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Sep 2015, 09:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
Ukoliko se nekome ne da citati post od Vladimira Rusa, ukratko mtel je odradio foru koja je djelovala super za korisnike na prvu, ali se ispostavilo da je super samo za mtel i da uvijek ima neka "caka". Naime kada uplatite internet za mjesec dana, nakon sto potrosite 500 MB internet se ne naplacuje nego samo uspori, a u ovoj akciji se dobijalo 1,5 GB za 5 maraka sto je stvarno super, medjutim niko nije znao da nakon sto se potrose bonus megabajti, internet se normalno naplacuje pa je ljudima za kratak period poskidalo sve sa racuna. I ja sam licno nasjeo na ovo, i moj kolega takodje. Na kraju nas sve izadje skuplja pita neg' tepsija :)
Kolega na kraju dopunjavao samo po dvije marke da mu ne bi vise skinulo sa racuna kad istekne internet :D

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2015, 16:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
Koji telefoni su u ponudi za Kombinuj Student tarifu?
Nisam mogao naći na njihovom sajtu pa ne znam da li svi telefoni iz ponude mogu da se povežu sa ovom tarifom?

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2015, 22:36 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Apr 2010, 16:00
Ne mogu svi. Imaš sa lijeve strane opcije da filtriraš ponudu po tarifama... ;)
http://www.mtel.ba/webshop-privatni/Tel ... a/Kombinuj

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2015, 23:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2009, 20:16
Vladimir RUS je napisao:
Ovi iz M:Tel-a su profesionalni prevaranti i lopovi

Ovo je obaviještenje i upozorenje za sve one koji planiraju da koriste M:tel-ov mobilni internet na mobilnom telefonu kako nebi došli u situaciju u koju svakodnevno mnogi korisnici M:Tel-ove usluge mobilnog interneta na mobilnom telefonu upadnu. Naime, iako je riječ o mobilnom internetu, on nema puno dodirnih tačaka sa ONIM mobilnim internetom koji ide preko 3G USB modema. Naime dok kod 3G USB interneta je već odavno uveden sistem koji onemogućava da korisnici naprave velike račune tako što je uveden princip flat paketa sa fiksnom mjesečnom naknadom (što je uvedeno tek nakon žalbe velikog broja korisnika koji su se žalili na velike račune za 3G mobilni internet, u mobilnog interneta na mobilnom telefonu ne postoji nikakva zaštita korisnika mobilne telefonije od korištenja usluge koja je nakon isteka trajanja uplaćenog paketa skupa kao telefonski poziv za Australiju, a za koju mnogi korisnici su već upoznati da je skupa, ali uprkos tome uvijek, u sasvim opravdanoj želji da iskoriste 100 odsto onog šta su uplatili "nesvjesno" se uvijek nađu u situaciji da prekorače paket i tako uslugu koja je bila oko 5 KM za mjesec dana mobilnog interneta na mobilnom telefonu plate najčešće mnogo više usled veoma skupe tarife za prekoračenje i SMS izvještaja o isteku paketa koji uvijek kasni toliko dovoljno da mnogi korisnici ostanu bez kredita koji su uplatili da imaju na kartici. Pretpostavljam da nisam jedini koji se našao u ovoj neprilici tako da sigurno je i sam M:Tel već odavno upoznat sa ovim problemom koji mnogim prepaid korisnicima "pojede" kredit i to zbog usluge koju niko normalan nebi svjesno koristio, naročito ne oni koji uplate mjesec dana interneta za 5 KM, ali zbog tehničkih smicalica koje uprkos mnogim žalbama od strane korisnika nisu uklonjene mnogi korisnici nesvjesno koriste prekoračenje, a M:Tel nije ništa preuzeo da to spriječi nanoseći na taj način štetu svojim sadašnjim i budućim korisnicima i na taj način ostvarivajući profit koji nije nimalo "naivan". Naime uzmemo li u obzir da M:Tel ima recimo 800000 korisnika (neznam tačno koliko imaju, lupam cifru) mobilne telefonije. Većina njih je uplatila, uplaćuje ili će tek uplatiti da imaju mobilni internet na mobilnom telefonu tako da su se već susretali, susreću se ili tek će se susresti sa ovim problemom za koji M:Tel zna samo neće ništa da preduzme po tom pitanju pošto uzmemo li u obzir da neka se na ovaj način barem 10 odsto korisnika "zezne" to je armija od 80000 korisnika puta recimo 10 KM mjesečno dodatno skinutih sa računa to je 800000 KM mjesečno X 12 mjeseci to je 4-5 miliona KM vrijedna prevara godišnje i to samo na jednoj stavci (sve cifre koje sam u ovoj rewčenici iznio su samo ilustracija i nisu tačne). Ovo je samo jedan od načina na koji M:tel "vara" svoje korisnike, a za koji ja znam iz svog ličnog iskustva.

A evo sad moj lični primjer. Naime, prvi put sam uplatio oko 5 KM za mjesec dana. Nakon svega 7 dana stiže mi obaviještenje od M:Tel-a da mi je paket istekao i da će mi se internet naplaćivati po famoznoj M:telovoj friend tarifi koju, prepostavljam, svi vi dobro znate po zlu kad imalo prekoračite mjesečni paket koji ste uplatili. I tako bio sam u šoku u smislu da sam se čudio šta je ovo kad sam platio za mjesec dana no nedugo kasnije odlučio sam da nastavim da koristim internet i nakon 5 minuta sam odlučio da prekinem da vidim jeli mi šta skinulo kad ništa nije skinulo. I tako ja koristim i dalje njihov mobilni internet na mobilnom telefonu kad ono tokom 2 sedmice stiže mi ista poruka. Ja pomislih u sebi dali su oni uopšte mormalni? Koji im je đavo? Nastavim opet da koristim jedno par minuta i provjerim ti račun i opet ništa, sve je u redu sa kreditom. I tako koristim ti ja normalno internet sve do treće sedmice kad ono opet isto obavještenje. Tada sa čak sam bio na ivici da ih nazovem i izvrijeđam im sve što se izvrijeđati da koliko mi je bio "pukao film". Opet ti ja pogledam internet kad ono opet sve u redu. Smoren od tehničke diletantnosti njihovog sistema i tehničke neprofesionalnosti koja im je, sparam korisničke podrške potpuna suprotnost, nastavim da koristim internet sve do kada mi je 4-ti put stiglo isto obavještenje koje sam ignorisao sve dok sa 7-8 KM (ne znam sad tačno koliko sam tada imao na računu, nije toliko ni bitno više) koliko sam do tada imao na računu, vrlo brzo sam spao na oko 2 KM (neznam tačno u decimalu koliko je bilo (za šta sam kasno dobio obavještenje putem SMS poruke)). I dok sam ja nabrzinu pročitao poruku i brže bolje isključio internet, kada sam provjerio stanje na računu ono 3 pfeninga mi ostalo na računu. :D

Sa 7-8 KM na 3 pfeninga vrlo brzo nakon prekoračenja paketa. Tačnije na oko 2 KM, a dok sam ja pročitao poruku već je bilo na 3 pfeninga.:D

Stvarno je zanimljiv način na koji M:Tel dere i potkrada svoje korisnike. Naravno, sve je čisto i sve je u skladu sa zakonom, kao i kod svake druge profesionalne prevare u kojoj se stečena protiv-pravna imovinska korist zbirno mjeri u milionima KM!!!

Nakon toga sam nekako uspio da prežalim izgubljeni dobitak kriveći sebe za svoj gubitak koji nije bio ogroman i vrijedan privremenog gubljenja živaca umirujući se tješeći se da sigurno postoje ljudi koji su u ovoj situaciji sigurno gore prošli od mene. I tako nastavio sam da koristim M:tel-ov mobilni internet na mobilnom telefonu uplativši još oko 5 KM za mjesec dana. I opet ista priča, prva sedmicu, drugu, sedmicu, treću sedmicu, četvrtu sedmicu. Ovuglao sam na spamovanje od strane M:Tela i kada je došao zadnji dan računao sam da prekinem internet zadnji dan čim mi bude istekao paket. To je uglavnom razlog zašto sam odlučio da koristim njihov internet i drugi mjesec. No međutim tu leži caka sa kojom sam se susreo još krajem prvog mjeseca, prekoračenje preskupo, a M:Tel-ov izvještaj o isteku paketa dođe kasno. Dovljno kasno da sam sa oko 12 KM koliko sam do tada imao na računu ovaj put spao na ispod 2 KM što je ovaj put gubitak za 10 KM. A ja se još pitam kako M:tel zarađuje prodavajući 1.5 GB i mjesec dana neograničenog interneta na mobilnom telefonu za svega oko 5 KM? Pa oni naplate još 200 odsto od te sume. Ovo je veoma neetički od strane M:Tel-a uzeći u obzir da su mogli odavno uvesti ograničenje po uzoru na 3G USB internet i to ovdje na način kada korisnik iskoristi 100 odsto svog uplaćenog paketa da mu se internet istog trena onesposobi i istovremeno pošalje poruka da mu je paket istekao kao i obavještenje da ukoliko želi da nastavi sa korištenjem interneta neka nastavi tako što će da uplati uplati željeni paket (paket za koji je zainteresovan (1 dan, 7 dana, 14 ili 30). Ovako kako je sada mnogi ljudi, u sasvim legitimnoj nadi da će da iskoriste 100 odsto svog paketa, neznaju da su ušli u veoma skupo prekoračenje pošto obavještenje kasni. Za sada jedino riješenje protiv ovakvog krajnje neetičkog ponašanja od strane M:Tel-a, a koje je i na ivici legalnosti, možda se čak i krše neki propisi, ne znam, nisam pravnik, jeste korištenje interneta na, ukoliko ste uplatili 30 dana, da koristite 29 dana, a M:Telu poklonite 1 dan i iskoristite ga za uplatu narednog paketa kako nebiste ušli u zamku u kojoj vas M:Tel propisno odere kao ovcu!!!

Dali očekujem od M:Tel-a izvinjenje i povrat novca. Ne, od profesionalnih lopova više ništa ne očekujem pošto njihov mobilni internet na mobilnom telefonu sam prestao da koristim (jer ne vrijedi, što više računa dopunim to manje imam zbog njihove tehničke zavrzlame), a i karticu ću da bacim ili da poklonim nekom ili da pustim da istekne skroz ili čak spalim, još nisam odlučio šta ću da radim sa karticom pa nek nađu drugu ovcu za šišanje. Nije mi jasno kako poslije žalbi mnogih korisnika na ovaj problem nisu našli nikakvo riješenje za ovaj problem. Za riješavanje ovog problema nisu potrebne ni hiljade KM za softver, nije potreban ni novi softver nego softverski dodatak koji bi u okviru postojećeg sistema bio zadužen za regulaciju mobilnog interneta na mobilnom telefonu i to u vidu plug ina koji će ugasiti internet onima kojima je paket dostigao 100 odsto iskorištenosti kako korisnici nebi došli u situaciju da plaćaju uslugu koju ni u ludilu niko nebi plaćao. Naročito ne oni koji uplate 5 KM za mjesec dana neograničenog interneta.

P.S. Za mene je kasno, ja sam se već nesvjesno zeznuo tako da sam ovo sam napisao da bih upozorio sve buduće korisnike M:tel-ovog mobilnog interneta na zamke koje M:Tel posjeduje spomoću kojih pune svoje džepove, da ne bih i vi nasjeli i koristili M:Tel-ov derikožni mobilni internet na mobilnom telefonu.

Drugi put si trebao da namjestiš brojač i upozorenje kad potrošiš uplaćene megabajte. Barem to ima na svakom android telefonu (nadam se i na ajfonu i na windowsu)

šire grozu
a oblaci iz visina
gledaju u razvalinu.

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2015, 23:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
@Delicious
Hvala lijepo. :)
Nije posebno izdvojena Kombinuj Student tarifa, ali pretpostavljam da su cijene iste kao za Kombinuj 10.

@gavranpero
Poenta je da nije očekivao da će mu skidati sa računa, pogotovo što je nakon nekoliko provjera iznos bio isti.
Zato je nastavio da koristi net, provjeravao je više puta i tek nakon nekog vremena je skinut određeni iznos (iako se činilo da ne skida sa računa).

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2015, 00:51 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Apr 2010, 16:00
Da, gledaš cijene za Kombinuj 10. :)

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2015, 07:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
Meni svaki mjesec dodje račun veći i nazovem ja mtel da mi pošalju listing na mail.Kada sam ih nazvao njihov operater mi rece da mi je bolje da otvorim neki mtel Web ili kako se vec zove.Kao dobijem šifru i korisničko ime i tu mogu pratiti odlazne i dolazne pozive,dobijati listing email- om,račun itd. .Ja mu kazem da je to super ali da ne bih prekinuo da mi dolazi račun na poštansku adresu,on kaže nema problema samo napišite to u zahtjevu može to.Ja odem na šalter i kažem ženi tamo, a ona meni ma ne može to tako ima samo da ispunite zahtjev da vam na email dodje listing odlaznih poziva.Reko ajde bar neka dolazi to mjesečno. Ispunim ja to predam i ona kaže od sledećeg mjeseca će dolaziti na email ,reko super sad mi dajte listing za avgust kada će ona meni nemate vi pravo sad na listing sve će vama dolaziti na mail,sad se predali zahtjev.Takav bezobrazluk stvarno nisam doživio dugo,umjesto da mi je od štampala listing dok sam popunjavao zahtjev ona je ladila muda,a fino sam joj rekao da odštampa za avgust dok popunjavam za sledeće mjesece da dolazi na email.Stvarno nevjerovatno ponašanje ljudi koji tamo rade.

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2015, 09:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Јел мислиш на ово?
http://www.mtel.ba/online-racun

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2015, 09:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
ssaassaa je napisao:
Meni svaki mjesec dodje račun veći i nazovem ja mtel da mi pošalju listing na mail.Kada sam ih nazvao njihov operater mi rece da mi je bolje da otvorim neki mtel Web ili kako se vec zove.Kao dobijem šifru i korisničko ime i tu mogu pratiti odlazne i dolazne pozive,dobijati listing email- om,račun itd. .Ja mu kazem da je to super ali da ne bih prekinuo da mi dolazi račun na poštansku adresu,on kaže nema problema samo napišite to u zahtjevu može to.Ja odem na šalter i kažem ženi tamo, a ona meni ma ne može to tako ima samo da ispunite zahtjev da vam na email dodje listing odlaznih poziva.Reko ajde bar neka dolazi to mjesečno. Ispunim ja to predam i ona kaže od sledećeg mjeseca će dolaziti na email ,reko super sad mi dajte listing za avgust kada će ona meni nemate vi pravo sad na listing sve će vama dolaziti na mail,sad se predali zahtjev.Takav bezobrazluk stvarno nisam doživio dugo,umjesto da mi je od štampala listing dok sam popunjavao zahtjev ona je ladila muda,a fino sam joj rekao da odštampa za avgust dok popunjavam za sledeće mjesece da dolazi na email.Stvarno nevjerovatno ponašanje ljudi koji tamo rade.

Kako će neko jednom da vrisne na ovakve situacije i ubije nekog tamo... :?

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2015, 09:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Volio bih da mi neko potvrdi ako ima slicnu situaciju... Na racunu mi redovno stize stavka pozivi prema drugim mobilnim mrezama...Vremenom mi postane sumnjivo i pocnem pratiti svoje pozive. Imam svega par brojeva 061 i 063 koje sigurno nisam zvao. Na kraju skontam da mi naplacuju kad zovem oca koji je prenio broj sa 061 na 065 kao da i dalje zovem 061.

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2015, 11:41 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Možda imaš dosta 065/066 brojeva sa drugih mreža.

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2015, 13:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
trazi listing

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2015, 14:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
shakal je napisao:
Volio bih da mi neko potvrdi ako ima slicnu situaciju... Na racunu mi redovno stize stavka pozivi prema drugim mobilnim mrezama...Vremenom mi postane sumnjivo i pocnem pratiti svoje pozive. Imam svega par brojeva 061 i 063 koje sigurno nisam zvao. Na kraju skontam da mi naplacuju kad zovem oca koji je prenio broj sa 061 na 065 kao da i dalje zovem 061.

Philby je napisao:
Možda imaš dosta 065/066 brojeva sa drugih mreža.

Ovo je vrlo vjerovatno :evil3:

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2015, 14:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Сумњам, пошто вртим 7-8 истих бројева и знам да нису преношени

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2015, 14:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Onda na šalter, traži listing. Mada slaba vajda od tog....zvao si i kapak! :-?

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2015, 15:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
shakal je napisao:

Pisao sam o slicnom prije 2 godine.
Ja sam u zestokom dukobu bio sa njima.
Tada su pozivi prema mts mrezi u srbiji bili 0.24km a prema ostalim mobilnim 0.48.
Moji iz firme u srbiji su brojeve iz telenora prenijeli u mts.
Slucajno vidim da ih i dalje tarifiraju kao telenor.
E onda je krenulo...jedna zalba pa druga zalba mtelu. Pa gostovanje u onoj tv emisiji na rtrs..
Pa drugo gostovanje koje nisu objavili. Tada su me zvali iz rtrsa da opsirnije obrade temu. Sve snimili i dan kada je emisija trebala ici javi mi se novinar i kaze da su iz mtela insistirali da ne prikazuje i prijetili obustavljanjem reklamiranja kod niih.
E onda izganjam da me primi glavna neka u sektoru za podrsku korisnicima.
Kako nismo ispregovarali o vracanju 1600km koje su mi za 3 godine uzeli (oni htjeli da vrate za 1 god i da nastave obracunavati rucno kaki treba) ja fino odem advokatu. On napise opomenu pred tuzbu i pogodite sta...vrate sve pare sa zateznim kamatama i troskovima advokata.
Malo nakon toga su izjednacili cijenu prema svima u srb...naravno povecali cijenu poziva prema mts :)

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2015, 15:56 
Zna vecina forumasa za taj slucaj...djubrad obicna...

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2015, 19:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
WinstonWolfe je napisao:
Јел мислиш на ово?
http://www.mtel.ba/online-racun

Da na to.Danas nekako na drugom prodajnom mjestu dobijem na šalteru listing i prvo što primjetim da dosta brojeva nisam ni zvao.Inace koristim telefon dual sim,ta druga kartica je predznak 066 ali je broj prenesen u drugu mrežu prije 1 godinu.Nekada znam poslati sms sa mtela na taj preneseni broj cisto da zapamtim nešto jer je sms besplatan.Danas pogledam listing i nemam ni jedan sms prema tom svom broju već sve pozivi navodno po 2-3 minuta.Negdje 8 poziva ima da sam zvao sam sebe.Takodje ti pozivi na listingu su registrovani kao mtel prema mtelu ,a taj broj nije mtel.Dok su drugi brojevi sa predznakom 066/065 koje zovem,a znam da su u drugim mrezama uredno tarifirani kao mtel-mob.bih.Znači ne znaju ni ukrasti kako treba.Onda još sam primjetio da na jedno 15 mjesta ima da sam zvao neki broj i pričao 3 sekunde ,a odmah poslije toga da sam zvao i pričao sa tim brojem.Naravno to mi se nije nikada desilo jer što bih prekidao poslije 3 sekunde pa zvao ljude.Uvijek su mi pozivi uspjevali iz prve.To su vjerovatno radili da brže izadjem iz bonusa.Takodje ima nekih brojeva sa pozivnim 035 koje nisam nikada zvao.Kada uporedim svoj dnevnik poziva sa listingom razlika je ogromna.Danas sam se žalio na šalteru pa ćemo vidjeti sta lopovi kažu.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2015, 14:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Jedna zdrava konkurentska firma na tržište da dođe Mtel bi bankrotirao za 48 sati glavom garantujem. Zato se ponašaju kako se ponašaju....štiti ih ova nakarada od vlasti da mogu da muzu keš i uvaljuju familiju.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2015, 16:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
I ti to napisa u toku radnog vremene iz mtel-a

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6246 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 313  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]