banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 13:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1471 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 74  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Sep 2015, 11:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
STAV: Poznato je da ste prijatelj s režiserom Emirom Kusturicom. Nedavno je u javnosti odjeknula informacija da bi se on mogao kandidirati za gradonačelnika Trebinja na narednim lokalnim izborima. Šta bi Trebinje dobilo s Kusturicom na čelu?

EPISKOP GRIGORIJE: Kao izuzetna ličnost, on je čovjek nepredvidiv, pa je tako veliki rizik predviđati za godinu dana unaprijed šta će uraditi Emir Kusturica. Međutim, mi o tome razgovaramo već duže vrijeme i on je kao ja, kao vi, kao i mnogi drugi ljudi koji dođu u ovaj grad, zavolio Trebinje. Ljudi zavole ovo sunce, klimu, položaj, arhitekturu, neku estetiku koja jeste malo narušena, koja može i mora da se obnovi, ali je i sačuvana kao rijetko gdje. Činjenica je da mi nemamo puno ovakvih gradića ne samo u BiH već i u bivšoj Jugoslaviji i jeste izazov stati na čelo jednog ovakvog grada. Šta bi dobilo Trebinje s Kusturicom na čelu? Pa upravo ono o čemu smo maloprije pričali, dobilo bi tu otvorenu ontologiju: da čitav svijet koji zna za Kusturicu čuje i za jedno malo Trebinje i to bi bio jedan od najvećih dobitaka. Ali su i drugi dobici zanimljivi.

Njegovo bavljenje filmom i umjetnošću usmjereno je na sliku i stoga je sposoban da napravi sliku tog grada, odnosno, da ga estetski učini boljim. Njegove su sposobnosti u pogledu estetike i slikarstva nesumnjive, što je dokazao filmom. Druga stvar, njegovo poznavanje socijalnih prilika, od Sjećaš li se Doli Bel, preko Crne mačke, bijelog mačora pa do Život je čudo, pokazuju da on poznaje taj narod, što je takođe bitno. I treći važan moment, koji je na neki način više posljedica našeg zapadnjaštva, nego našeg istočnjaštva, jeste taj menadžerski duh. On ga je pokazao gradeći te gradove koji su u velikoj mjeri uspješni građevinski poduhvati.

Ali je možda na kraju najvažnije u ovome o čemu razgovaramo, to što smo postavili kao glavni cilj – da njegovo kandidovanje ne bude posljedica bilo koje partijske aktivnosti, nego da to bude uzrokovano dejstvom cijelog naroda, da to iziđe iz glave cijela naroda. Da narod kaže: „Svaka vama čast, partije, pokazali ste u zadnjih 20 godina šta možete, a mi sad hoćemo sebi da izaberemo gradonačelnika koji će zajedno s nama urediti grad onako kako mi želimo. Vama niko ne brani da glasate za ovoga ili onoga, ali mi predlažemo da glasate za Kusturicu.“ Šta dobijamo s tim ako uspijemo? Dobijamo jedno prisilno pomirenje. Jer za male narode i za male zemlje ovoliki broj partija znači bukvalo zavađanje naroda. Nije niko od nas protivnik demokratije, ali nije isto kada u jednoj Americi od 350 miliona stanovnika imate tri partije od kojih su dvije velike a treća beznačajna, i kada u jednom Trebinju ili jednoj Zenici imate dvanaest partija.

To ludilo onda ulazi u kuće, zavađa porodice, unosi nemir. Trenutno je stanje takvo da jedna partija uzme vlast pa zapošljava svoje, onda dođe druga partija pa i ona zapošljava svoje, a umjesto napretka stalno slušamo međusobna optuživanja. Ovdje ne bi bilo mogućnosti za takve izgovore, prosto bi se povukla jedna crta, na čelo grada došao bi jedan čovjek koji ima autoritet, koji ima i umjetnički i menadžerski i svjetski glas. Naravno, ja ga svaki dan hrabrim, ali sam i neko ko mu govori kakve sve opasnosti i iskušenja tu postoje. Tako da je rano govoriti da li će se to desiti, ali, ako se desi, bilo bi odlično.

Mislim da samom Kusti ako je stalo da ga većina poštuje i voli, neće ići u te vode, bez obzira koliko ga ovi likovi ohrabrivali, a zna se zašto Grigorije to radi, valja još negdje crkvu umetnuti. Kad Kusti počnu jebavati majku, što kasni plata, što neko selo nema vodu i kanalizaciju, tada neće biti ovih "iskrenih" prijatelja da ga brane i zato mislim da to Kusti ne treba.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2015, 16:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Budo... Salili smo se za Jaricku, sta se guras :D

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/DN ... uke/324381

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2015, 19:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Neka i Bude, samo da vise ne gledam i ne slusam ujaka Festera.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2015, 19:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

On svakako ispada.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2015, 19:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Citiraj:
" Деценијски носилац власти у Граду Бања Лука трансормисао се у апсолутистичку власт, која за последицу има аутократију умјесто демократије.Да би човјек, или простор, или политичка заједница, или било шта напредовало; мора да се мијења – јер само промјена доноси напредак.."
Budo,prije 3-4 godine
Valjda je mislio sebe promjeniti sobom

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2015, 20:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kakvo kenjanje, neće da dijeli vlast sa drugima i odmah vlada autokratija i apsolutizam.

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2015, 07:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Какве су ово конструкције, СДС у Бањалуци тек пета странка?

Citiraj:
Samo 97 od 1.000 anketiranih građana (9,7 %) dali bi svoj glas za SDS što je za 0,6 % manje u odnosu na lokalne izbore 2012. godina.
Od drugih stranaka, u anketi Istine PDP je osvojila134 glasa (13,4%), NDP 128 glasova (12,8%) a Socijalistička partija 113 glasova (11,3%)

http://www.rtvbn.com/357337/Anketa-Banj ... -za-Cavica

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2015, 07:52 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Joj kandidata...od zla oca i gore matere...

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2015, 08:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ovo mi izgleda kao sukob dve politicke gromade, Tadica i Bosica.
Otuda pominjanje najnizih rezultata sds.a nakon rata" i hvalospjeva listi Bosicevog savjetnika Vukanovica.

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2015, 08:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Jedan od komentara:
"Kad opozicija dobije izbore u BL ja se skinem gol i prodjem u sred bijela dana kroz gospodsku."

To je otprilike to
:lol:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2015, 08:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A komentari su vecinom vr' :D

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2015, 09:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A cek .. sta ove slike znace? Je l' to SDS kao razmislja o kandidovanju Ognjena Tadica za gradonacelnika? :oops:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2015, 09:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa tekst je uperen protiv njega. Sta bi znacile?

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2015, 09:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Citiraj:
Predsjednik NDP-a Dragan Čavić izjavio je danas za banjaluka.net da je spreman da prihvati kandidaturu za gradonačelnika Banjaluke, ali samo ukoliko ga podrže sve članice opozicionog bloka.

http://banjaluka.net/dragan-cavic-bicu- ... banjaluke/

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2015, 13:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Bo ... ala/324558

:D

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2015, 14:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

vucurevic, cavic, tadic bili bi los izbor, a dns u bl ne bi trebalo zvati u savez

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2015, 16:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Gužva između Čavića i Borenovića za kandidata SZP u BLuci,SDS-a nema ni u maunama
http://www.koraknaprijed.com/otkrivamo- ... ci-doboju/

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2015, 17:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Realno, nemaju ni koga da kandiduju

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2015, 17:34 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Mi se držimo Barona de Kubertena :D

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2015, 21:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Dec 2015, 00:07
Пред нама је суперинтересанта јесен 2016-та. Злобници би рекли из неколико разлога. Ипак, нема сумње да (без уобичајених флоскула) нас очекује политичка борба која би могла одредити политичку судбину Републике Српске али и утицати на изборе 2018те. Карте су мање више познате, имајући у виду да је све мања могућност нових фаца на локалу, тачније, промовисаних нових фаца, то би у значајној мјери могло утицати и на коначне резултате.

Оно што је тренутно апсолутна непознаница јесте да ли ће два највећа табора (СНСД и СДС) септембар и формални почетак кампање дочекати неокрњени, односно са свим својим коалиционим партнерима под руку. Искуснији политички аналитичари би рекли, велико је питање да ли ће и без коалиционих партнера задржати скелет сопствене политичке идеологије.

СНСД - Без обзира што су најјача странка у Републици Српској, нису оправдали у највећој мјери очекивања просјечног Србина који је заокружио 2006-те на изборном листићу њих и напустио гласачко мјесто са надом да ће се нешто промијенити а оно Напријед схватио као ноту на почетку пјесме која ће означити заокрет и донијети толико чекано радно мјесто. Нису бирачи једино што брине највећу странку. Брине их итекако и апсолутни немар појединих локалаца који су умислили да су босови па из дана у дан праве негативну кампању и својим кретенским и нерационалним иступима убијају барем 10% гласова већ у децембру ове године. Трећа ствар су евидентне климатске промјене у самом врху. Јасно је да госн Милорад нема потпуну лојалност оних који су се дочепали функција и који су прије 2 године (а неки и раније) почели правити властите кланове, убирући плодове и осигуравајући што дужу политичку будућност. На прву, ту их још спаја Жељка Ц. Питање је колико је спајалица још остало. Изузев највећег и главног града, потребно је далеко више од Зворника за страначку инфраструктуру. То је оно што недостаје. Лопуже из одбора са Истока годинама нису урадиле ништа да ојачају локалне одборе, мислиле су да ће очи замазати бесплатним пићем у ноћи изборног славља.

СДС - Дефинисањем ове скраћенице, долазимо до поприлично несрећног стицаја различитих данака неискуству. Без обзира на политичко опредјељење у јавности је створена слика гдје се постављају три питања, на која се и Радован Караџић црвени у Хол, Да ли је још српска, да ли је демократска и да ли је странка? Одговоре на ова питања дјелимично су челни људи могли дати у више наврата, али из неког разлога су ћутали, или барем били недовољни гласни, сматрајући ваљда да ће због свега оног из 92-96 бити доживотни владари српских живота и тим путем од народа правити лутке којима ће продавати причу "о дезертерима и профитерима"; без да их ико упита господо осим те приче шта иза себе имате? Колико изборних побједа? Саграђених домова здравља, школа, болница, вртића, путева? Занемаримо ли овај детаљ, долазимо до проблема број 2 када су они у питању. Епитет лузера. Годинама већ губе. Чак ни Обренову побједу не могу сматрати властитом, из општепознатих разлога, о којима би форумаши из Добоја могли пуно више рећи. Има ли су ове године изборе. Све само не демократске.
Изборе који су направили подјелу на два језгра СДС-а. Многи више ни очима не могу гледати Младена Босића, јер је, учинио све да избори не буду демократски. Остао је на челу, иако је политичка каријера спала на неколико слова, једно од њих је и Пандуревићка, узорна Српкиња која би то жељела бити, али ближа историја нам не дозвољава да у том контексту о њој и говоримо. Рећи ће неки Сарајлија пуно више. Оно што је тужније од свега проБосићевски лобији већ мјесец дана праве антикампању Мићи Мићићу. Усудићу се па рећи најспремнијем и у народу најпоштованијем кадру актуелног СДС-а. Лично, мишљења сам да све док су Босић & Говедерациа они који ведре и облаче, остаће то што тренутно јесу.

Што се тиче осталих релевантних политичких субјеката, мислим да је потпуно јасно да ће ДНС бити трећа партија у РС. Социјалисти ће наставити са падом.
Чавићев НДП је поприлично незахвалан за прогнозу, тим прије јер сада имамо и Стевандић & Крајишник блок.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1471 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 74  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]