banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 17:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4302 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 216  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Avg 2015, 10:54 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Apr 2010, 16:00
drakula je napisao:
Kinezi su zakon! Nemas garanciju, al' ako je i ovako nema... A platis bar duplo manje.

+1

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2015, 11:10 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Nema garancije, al nema ni popravke ako nešto crkne... u 99% slučajeva.

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2015, 11:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
Ne bih se baš složio.
Ima na netu da se naruči puno dijelova za kineske telefone, pogotovo za poznatije brendove.
Ako sam ja našao OGS displej i FPC ploču za power i volume buttons za Cubot S222, onda se može naći sve.
Npr. Banggood.com kontaktira proizvođača i nabavi dio koji je potreban.
Čak možete poslati telefon prodavnici od koje ste kupili da oni poprave i vrate ga, ali je brže ručno uraditi popravku.

Kad si već pomenuo procente, u 99% slučajeva neće trebati nikakva intervencija, zbog toga se isplati rizikovati, čak i da nikako nema rezervnih dijelova (a ima ih).

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2015, 11:31 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Baviš se servisiranjem pa pričaš iz iskustva ili...? Kolega drži servis telefona i nisam baš siguran da bi se sa tobom složio.

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2015, 11:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne bavim se, servisiram samo svoje uređaje.
Dobro, ne kažem da se može naći baš svaki dio, ali većina može, a kolegu uputi na Banggood da im se obrati mejlom u vezi dijelova za kineske telefone.
Ali opet, kineski telefoni su bagatela, ja kao kupac prihvatam taj neki minimalni rizik za eventualni kvar, ako mogu puno uštedjeti.
Do sad sam naručio 20-ak telefona i nije bilo problema (Cubot S222 mi je ispao na beton poslije puno piva, do mene je).
Statistički je mali broj kvarova, i to je najbitniji faktor za kupca.

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2015, 11:46 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Svima je jasno šta su kineski telefoni i koje prednosti i rizike nose sa sobom. Meni je ipak jednostavnije kupiti "normalan" telefon koji funkcioniše kako treba i nemam potrebe da tražim workarounde za razne probleme i instaliram custom romove. Ko voli nek izvoli.

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2015, 11:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne volim ni ja čačkati sa Custom ROM-ovima, zato gledam da je telefon pouzdan i ima dobar Stock ROM, onda ga samo rutujem, obrišem Google-ovo smeće i to je to.
Ima dosta kineskih telefona koji forsiraju AOSP Android i to je kul stvar, a da su jeftini to stoji.

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2015, 11:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Леново купљен прије двије године и даље функционише како треба (ако изузмем потрошњу батерије кад укључим "Вајфај").

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2015, 08:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Mar 2012, 10:48
<Enter_name> je napisao:
Svima je jasno šta su kineski telefoni i koje prednosti i rizike nose sa sobom. Meni je ipak jednostavnije kupiti "normalan" telefon koji funkcioniše kako treba i nemam potrebe da tražim workarounde za razne probleme i instaliram custom romove. Ko voli nek izvoli.

Nisam imao potrebu za bilo kakvim workaraundom. Telefon sam samo rootovao i obrisao beskorisne aplikacije. Vibeui odlicno radi i licno mi se dopada. Jednostavno, sve radi kako treba.

Sent from my Lenovo K50-t5 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2015, 08:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Mar 2012, 10:48
<Enter_name> je napisao:
Baviš se servisiranjem pa pričaš iz iskustva ili...? Kolega drži servis telefona i nisam baš siguran da bi se sa tobom složio.

Jesu li dijelovi za Lenovo telefone toliko nestandardni ili...?

Sent from my Lenovo K50-t5 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2015, 09:25 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ja još nisam upoznao osobu kojoj je telefon iz mtel servisa vraćen zbog fizičkog oštećenja, a par njih jesam kojima je telefon popravljen ili zamjenjen istim ili udrugim u istom rangu.

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2015, 19:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jan 2013, 12:15
Да је вама видјети штс све људи носе на гаранцију на мтел добро су и нормални ти што раде сервис. А ја некидан у мтелу и неки пајсер галами на њих што му је закључан телефон и хоће да му откључају, ем што они и не откључавају све и да једте њихов али проблем што они њему кажу да није њихов а он виче лопови сте ово сте мени дали и ја реко дај да видим ја палим смеће зте кис 3 пише тмобиле као поздравни лого реко слушај ајде ти лагано својим путем јер они ако те морају дурати ми што чекамо не морамо, каже јој извини ја мислио да је то узето на мтелу

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2015, 15:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
Pitanjce jedno, da li još neko ima problem sa prijavom na neku drugu mrežu sem Izija (naravno, izi broj je u pitanju)? Gdje god nema mtelovog signala, nema šanse da se prijavim na neku drugu. Ni eronet, ni BHT, ništa. Dozvoljeni samo pozivi u hitnim slučajevima

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2015, 15:33 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Mislim da je naštimano da te odbije prvi put (ili nekoliko puta), da ne bi telefon zbog gubitka signala odmah prešao u roaming.

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2015, 15:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
Znači da pokušavam dok ne uspijem. :lol: Divno!
Hvala, Enter!

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2015, 15:44 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Mislim da je sa Blicovom mrežom i BHT-om verzija da te prvi put odbije, drugi put dopusti. Objašnjenje je već navedeno... probaj, pa ako ne bude htjelo nakon stotog puta - biće da ne može :lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2015, 00:01 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 17 Jul 2007, 19:00
_зока je napisao:
Ja još nisam upoznao osobu kojoj je telefon iz mtel servisa vraćen zbog fizičkog oštećenja, a par njih jesam kojima je telefon popravljen ili zamjenjen istim ili udrugim u istom rangu.

Da se nadovežem.
Razne priče čitam na forumu u vezi reklamacija i servisa na račun mtela. Silom prilika surađujem sa mtelom na tom polju pa sam upoznat sa proceduram. Da se u startu ogradim od zlih jezika, nisam uhljebljen u mtelu niti ovim postom stajem na nečiju stranu. Dakle čiste činjenice iznosim.
Mtel nema svoj servis za mobilne telefone niti ima potrebu za tim zato što davalac garancije nije mtel nego uvoznik, distributer ili neka treća strana koju je ovlastio sam proizviđač. Uz svaki kupljeni telefon mtel je dužan da popuni garantni list koji je izdao uvoznik/distributer. Svi telefoni kupljeni ne samo u mtelu nego od bilo kojeg operatera a koji dođu na reklamaciju se šalju u ovlaštene servise koje je ovlastio sam proizvođač. Kako ti servisi rade to je već za drugu raspravu. Uz svaki završeni servis mtel kupcu dostavlja radni nalog, izvještaj servisa ili kako ga već koji servis zove, o tome sta je rađeno na telefonu.
Nije bitno od kojeg operatera kupite telefon on će uvjek završiti u istom servisu. Ako vam se odbije garancija ili iz nekog razloga ne poprave telefon kako treba to nema veze sa mtelom nego sa servisom.
Na području BiH uglavnom postoji po jedan ovlašteni servis za svakog proizvođača u rijetkim slučajevima dva.
Ako se potkrao koji tipfeler sorry kuckam sa telefona.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2015, 15:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Moram čekati istek ugovora da bih broj prenio u drugu mrežu? Pretpostavljam da da.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2015, 15:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
shakal je napisao:
Moram čekati istek ugovora da bih broj prenio u drugu mrežu? Pretpostavljam da da.

Ne moraš. Isplatiš do kraja sve mjesečne pretplate koje su ostale do isteka ugovora (bez PDV-a) i preneseš broj :D

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2015, 11:21 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 04 Sep 2015, 19:20
Pozz na eronetu sam vec neko vrijeme, medjutim nisam bas zadovoljan mobilnim internetom.
Istina, dobije se 2gb u paketu od 25km, no ja rijetko kad potrosim vise od 500mb. (Slaba 3G pokrivenost).
Generalno im je slab 3G internet, tj. nemam uopste strpljenja da cekam da mi ucita neke vece stvari (cak i youtube). Radije cu kad dodjem kuci na wifi, pa pogledati sta trebam. Ili naravno na kompjuteru.
Za razne messengere, notifikacije i rss feed je ok, no poenta je da u tom slucaju ne predjem spomenutih 500mb mjesecno.
S obzirom na sve ucestalije koristenje aplikacija poput vibera ill w.app-a, dosao sam do toga da bonuse (150sms 150min) ne iskoristim u potpunosti. Obicno tek nesto vise od pola.
Ne planiram se jos vratiti na mtel, sad mi istice obaveza prema eronetu, pa se planiram prebaciti kod njih na najnizi paket (80/80/500mb), no pitanje na koje slabo dobijam odgovor je, kakav je mobilni internet kod mtela ovih dana?
Trebalo bi da je u Banjaluci bolji nego Eronetov za BL, bar po cistoj logici stvari...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4302 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 216  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]