banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 14:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Feb 2005, 20:01 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
Ljudi! Šta da vam kažem!!! Nakon mnogo muke oko pravljenja prvog 2d dijela, gotova je 3d konverzija!!! Kao što sam najavljivao, a to znaju oni koji su pratili moj rad, novi aplet se razlikuje po interfejsu klase FunkcijaParser koja sad vraća Z koordinatu na osnovu predanih vrijednosti X i Y koordinate. Klasa bnDrvo je pretrpjela neke promjene koje se odnose na mogućnost podržavanja još jedne varijable i to je to. Glavna promjena je u funkciji repaint() gdje se sada koristi 3d projekcija matematičkih rezultata.

Ovo je prva funkcionalna verzija. Uskoro će source biti dostupan, a applet možete pogledati na adresi

http://members.lycos.co.uk/sreckotoroma ... a/RUN.html

Inače, mjesta za poboljšanja ima na pretek. Kao prvo, mogao bih da koristim pravu matricu za projekciju (sa mogućnošću rotacije, skaliranja i transliranja). Dobio sam primjedbe od profesora da se linije "iza" prednjih poligona ne trebaju vidjeti. Razmatram koji algoritam da iskoristim ...

Pogledajte, recite kako izgleda etc. Za pokretanje je potreban JRE . JavaRuntimeEnviroment

Bye :) Ako ikog ovo uopšte interesuje ... za budućnost moram da napravim još desetak appleta, prvenstveno za školu... GG

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Feb 2005, 20:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
samo napred ... oces space na mom hostingu uzasno me nerviraju banneri na lycosu jednostavno prekriju input box-ove. Zato sam se prvi put upitao pa dobro sta je on u stvari uradio ?!
:)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Feb 2005, 20:44 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
@che.guevara: svaka cast! Da li si razmisljao o nekoj prakticnoj primjeni svog znanja?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Feb 2005, 15:53 
Urednik
Urednik

Digresija, zavisi šta podrazumijevaš pod praktičnom primjenom znanja. Meni je praktično da pomognem profesorima informatike, matematike i fizike, pa i za džabe. Inače, izašla je NOVA verzija, koja btw IZGLEDA SUUUUPER :) Provjerite smjesta i povećajte brojač na sajtu, jer ako nemam 90+ klikova mjesečno, ukidaju mi domenu!!!

http://www.znalac.tk

I, molim, bez predrasuda u vezi ovog - znalac.tk :) To mi pade na pamet i baš bi slobodno tako da ... nemojte misliti kao Verty da sam arogantan :) Ej al stvarno je cool. Dodao sam source i offline download ako vas nerviraju baneri :) Morate pogledati, sad je sve tako fino osjenčeno da su mi oči otpale kad sam prvi put vidio šta sam napravio!

Verty, vidjećemo. Dobar je lycos, zasad, a ako imaš firefox kao ja, onda ne bi trebao da imaš te probleme koje si naveo :( I, mislim da sajt bolje izgleda kad koristiš znalac.tk

Aj komentarišite malo, dajte predloge etc. Sad počinjem da pišem novi aplet koji će biti u mogućnosti da prikazuje bilo kakav 3d svijet. Konkretno, potreban mi je za prikazivanje modela - da profesor matematike npr, može pokazati kako izgleda piramida, valjak etc. A biće moguće i rotiranje, skaliranje i transliranje projekcije.

šaljite komentare, to je jedino što me održava u radu. bez podrške , programer jednostavno izgubi volju da nešto pravi. koji k***c da ja pravim aplet ako nikog ne interesuje? ipak sam ja racionalan :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Feb 2005, 16:39 
Veteran
Veteran

Meni izgleda fenomenalno! Eto nabio sam ti brojac :)

Pod prakticnom primjenom sam mislio da li radis to za neku svrhu, bez obzira da li dzabe ili za pare. Znaci radis samo iz svog zadovoljstva za profesore da bi im pomogao?

Btw. u koju skolu ides i koje si godiste, ako nije tajna?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Feb 2005, 17:25 
Urednik
Urednik

Poslednji put menjao che.guevara dana 16 Sep 2007, 15:27, izmenjena 2 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Feb 2005, 18:03 
Veteran
Veteran

E pa Srecko , masala :) Bice izgleda od tebe dobar programer.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Feb 2005, 19:57 
Urednik
Urednik

Digresija je napisao:
E pa Srecko , masala :) Bice izgleda od tebe dobar programer.

O, hvala, hvala. 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2005, 20:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
ma od njega ce biti samo dobar progamer :):)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]