banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 06:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 277 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 19 Nov 2004, 15:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2003, 21:51
Lokacija: od sredine lijevog coska u lijevom dzepu desno, cetvrti sto u drugom redu
Da klasika, i stil koji se održava već godinama na ovim prostorima i u ovom gradu, "timski rad"..ili ti prebaci odgovornost na drugoga, kako jadno i patetično..
Kad ljudi počnu umirati jer neće imati gdje da se liječe, grad im na vrijeme obezbijedjuje "rajski vrt"..da bar ko "ljudi" skončaju.
fuj.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Nov 2004, 15:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Dok mi pricamo o parku...braca su pocela da rade svoj posao... :roll:

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Nov 2004, 22:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
Citiraj:
...nije posteno. sto je puno puno je...

Vidis da ne postuju pravila modernog biznisa... ako je materijal dobar onda ruke mogu dzaba... eh...

Kako bi to moj majstor rek'o ... "vide eksercica... pa necu na njega cekica krvaviti" ... ima li gdja. tetka neki komentar?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2004, 23:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Prije par mjeseci ispricao mi je drug da je citao u nekim novinama neki izvjestaj o izgradnji neke zgrade i kako u izvjestaju pise da je u izgradnju te zgrade utroseno 18 (osamnaest) tona eksera. . . Koliko tona eksera je kupljeno za 1,6 miliona maraka? ? ? Klasicno pranje para i ne znam sta tu nekoga iznenadjuje. . . Nemamo sta da jedemo, ali bar gladujemo u fotelji od zlata. . . I cemu onda pitanje zasto ne izlazimo na izbore. Da izaberemo koje govno (izvinite na rijecniku) od ponudjenih manje ili vise smrdi ? ? ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2004, 23:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...kada bi park prekrivali sa novcanicama od 1 km , verujem da bi ga pokrili bez problema bar u nekoliko slojeva...

...jos kad sam na onim tablama video ko su izvodjaci radova bilo mi je jasno da je gradonacelnik vrlo brzo poceo da vraca novac ulozen u kampanju...
...eh , da li izaci na izbore...moja tetka kaze da seljak koji nije zadovoljan kako mu krava daje mleko , a koliko jede , on je proda i kupi drugu...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2004, 22:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
DIAB10 je napisao:
Citiraj:
Nezavisne Novine:
Rekonstrukcija parka
Prva faza rekonstrukcije parka "Petar Kočić" počela je juče.
Dragoljub Davidović, gradonačelnik Banje Luke, rekao je da je ovo jedan od projekata koji se finansira iz budžeta grada i koji je odobrio gradski parlament.
"Banja Luka će rekonstrukcijom ovog parka dobiti drugačiji i moderniji izgled. Pružiće i mnoge mogućnosti koje sada u parku nedostaju", ističe gradonačelnik.
Prema idejnom projektu, koji je uradila Projektantska kuća "Arhivinvest" iz Slovenije, park će se sastojati iz tri dijela: spomenika Petru Kočiću, fontane i muzičkog paviljona koji je uništen za vrijeme Drugog svjetskog rata.
Sem onih koji gledaju na RK "Boska" drvoredi u parku se neće dirati, a glavna staza prolaziće pored spomenika Petru Kočiću do muzičkog paviljona i gradskog "info pointa".
Za rekonstrukciju parka Gradska uprava je izdvojila 1,6 miliona KM i u prvoj fazi utrošiće se 800.000 KM.
Izvođač prve faze radova je Građevinsko preduzeće "Stefan Milutin", a za drugu fazu, objašnjava gradonačelnik, sredstva će biti ugovorena u narednoj godini.
Rekonstrukcija je u nekoliko navrata odlagana jer su tek sada pribavljena finansijska sredstva, objasnio je gradonačelnik.
D.B.

MILION I SEST STOTINA HILJADA MARAKA!!!???
Jesam samo ja lud :crazyeyes: ili jos nekome ovdje nesto smrdi? Za razliku od Danske izgleda da je kod nas SVE trulo!
Mi vjerovatno zivimo u Svajcarskoj i imamo genijalan standard kad gradska uprava moze izdvojiti ovolike sume da napravi ono sto nije pokvareno. Svaka cast sto zele da naprave park boljim, treba nam zelenila itd, ali po meni parku Petar Kocic ne fali toliko stvari da se potrose tolike pare za to. Za te pare su mogli napraviti novu bolnicu/sportske centre/penzionreske domove/napraviti razjebane puteve/uloziti u sportske klubove/omladinu...
Dont know what to say... :dontknow: [/b]

....za 1,6 miliona KM mozes napraviti okruglo 1,6km ceste. Drzavni je budzet za 1 mjesec 3i kusur miliona,a grad Banjaluka prilozi vise od 50%. Ako cemo u grube racunice. I interesuje me do kad cete samo sjediti i pametovati oko para?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Nov 2004, 15:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...napreduje , nema sta...do nove godine potrosice vec onih 8 stotki maraka...u apoenima po hiljadu...kojih nema...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Nov 2004, 23:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2001, 01:00
Citiraj:
....za 1,6 miliona KM mozes napraviti okruglo 1,6km ceste
to je tacno, al mani cestu. Stvar je u tome sto sigurno ima precih stvari od parka, medjutim ako napucaju park u centru, to ce vidjeti mnogo veci broj ljudi (nego da npr. naprave nekoliko igralista ili sta ja znam) pa ce to logicno biti i bolja reklama za gradonacelnika i raju

Warren Buffett

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Dec 2004, 19:48 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Sep 2001, 01:00
vjerovatno ;gradski oci''u buducnosti predvidjaju proteste veceg obima
zbog socijalne nesigurnosti gradjana .Izgradnja novog parka ce stvoriti
bolje mogucnosti kontrolisanja mase od strane murije........

kordon murije izmedju palasa i vakufske palate.....kordon murije izmedju
vakufske palate i one dugacke zgrade.....kordon murije izmedju te zgrade i poste.....kordon murije izmedju poste i cajevcevog nebodera .....kordon
murije izmedju nebodera i boske i kordon murije izmedju boske i palasa...

pa onda brale izadji iz zacaranog kruga kad ljudima budu objasnjavali buduci rasplet dogadjaja......

jel istina da je u planu izgradnja metroa ispod titine ulice koji ce se investirati od viska novca iz penzionog fonda.....

nema sta banjaluka svakog dana sve vise dobija obrise evropske metropole....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Dec 2004, 21:06 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2002, 18:50
Samo neznamo iz cijeg dzepa, penzionera, doktora ili prosvetnih radnika?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Dec 2004, 23:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
....pa nema sta mozgati...od svih zajedno:)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2004, 10:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Kakav sad metro. Nema od tog nista, cuj na grad od 200.000 stanovnika praviti metro, smesno.Drga stvar da lis e uopste moze praviti metro i trece koliko bi novca otislo na adaptaciju, te pare sigurno nemaju. hehe
Btw ponavlja se isto kao i pred izbore za gradonacelnika ove godine, gde se preko noci pojavio spomenik na livadi, otvorena poluzavrsena crkva, popravljena rasveta u gradu, postavljeno jos nastresnica pred stanicama i sl. A sad nakon parka ce se raditi sitne stvari do novih izbora, fuj.
Meni je drago da se taj park malo popravi, samos enadam da ga nece "modernizovati". KAd je u galeriji ili ti sad muzeju savremene umetnosti bilo izlozeni predlozi za obnovu centra grada, bilo je projekata koji izgledaju neverovatno. A sad sta mislite koliko kosta samo kupovanje ideje, tako da je i za ovaj projekt 1,6 KM prilicno ok. 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2004, 17:29 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 18 Dec 2004, 13:17
Da li treba da se grade/obnavljaju postojeci objekti u gradu,mislim da treba.Ako ce Bl da dobije moderan evropski izgled ovakvom i sl. gradnjama neka se gradi.Ovde je neko spomenuo pranje novca preko ovakvih i sl.projekata, to je evidentno ali prisutno i u drugim mnogo vecim gradovima od naseg.Da me neko krivo ne shvati, ne branim ja nikoga ovde,vec naprotiv zestoki sam kriticar svake vlasti pa i ove/jbg to mi je prirodi/.Smatram da svaka vlast moze vise od onoga sto uradi i imam neko svoje vidjenje stvari koje se desavaju u Bl.Ali ako pogledate sastav ljudi koji su na vlasti i one oko nje vidjecete da 80% istih ljudi se vrti a samo 10%se promjeni/kozmeticke promjene/.Mi biramo te iste ljude da odlucuju umjesto i kada odluce nesto,satim se trebamo pomiriti.
Po meni grad bi trebao da osmisli neki svoj socijalni program tipa pomoci/socijalno ugrozenim,samohranim majkama,gradnji-obnavljanu skola,ambulanta.../jer ima sredstava za tako nesto.Oni ce ovo/po navici/da prebace na drzavne organe a ovi na njih i tako u krug do novih izbora/gdje su opet obecanja koja uvijek ostanu samo obecanja/.Ono sto bi mi licno mogli da promjenimo je da krenemo od svojih naselja tj da snimimo manjkavosti u nasem dvoristu.Onda bi trebalo da odemo do svojih mesnih zajednica i sa njima dogovorimo sastanak da se vidi sta se moze napraviti tj.poboljsati u vasem/nasem naselju.Drugi korak bi trebao da se ti zahtjevi/molbe upute nasim predstavnicima u gradsku skupstinu jer ipak oni tamo zastupaju.Onda kada se pojavi tako neki projekat za koji treba da se ulozi toliko novca/npr.ovaj park moglo se smanjiti za 100 milja maraka/.Onda tih 100 milja podijeliti prema zahtjevima mes. zaj.Da li ce one da grade igralista ili podijeliti penzinerima njihova stvar ali da sredstav a koja budu upucena budu strogo iskontrloisana od strane grada i ljudi koji rade te projekte po mz-ima.Na primjer ljudi koji su u nekim volonterskim organizacijama tipa ekolozi/koji citav dan kupe otpatke po obalama Vrbasa sto je pozitivno a drugi se plusaju preko njihovih ledja/bi recimo mogli da ispred svoje mz-e obidju nekoliko penzionera i odnesu im paket sa osnovnim namirnicama za zivot/a koji nije vise od 30-ak km/a to bi recimo bilo obezbjedjeno iz ovih sredstava koja su smanjena za 100 milja.Tako bi jedno naselje/mz dobilo recimo oko 20 milja maraka iz koga bi se recimo platili ti paketi.Znaci sve zavisi koliko bi novca bilo,pa i ti pakei bogatiji.Mozda sam se odaljio od teme ali vodio sam se ovolikim novcem koji je odobren za ovaj projekat koji je vec krenuo a koji je mogao biti malo manji a koji se iskoristio na pametniji nacin.
ps.nadama se da vas nisam smorio svojim razmisljanjem na ovu temu u koju svi treba da se ukljucimo ako hocemo bolje sutra svom gradu i ljudima koji zive u njemu,normalno svijesni svojih kapaciteta i mogucnosti.poz

Vrh

Tema posta: parkovi
PostPoslato: 23 Feb 2005, 00:00 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 30 Apr 2003, 02:05
xx

Poslednji put menjao perok dana 08 Mar 2005, 11:52, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta: Re: parkovi
PostPoslato: 23 Feb 2005, 17:53 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
perok je napisao:
Ne treba ni park Mladen Stojanovic.

Zasto ne treba? Cuj to... :roll: Pa tu stalno ima ljudi, setaju, sjede i sl...
To je jedno od rijetkih mjesta u BL za odmor, kao park i ti ne bi to!
O Boze!!!

perok je napisao:
U parku Mladen Stojanovic su prvo izgradjeni fudbalsko igraliste i jedan betonski teniski teren.
Zatim su dodani zemljani teniski tereni , pa onda kafane, pa onda... pa sada zbog prebukiranosti vise ne lici ninasta.

Ma najbolje bi bilo da su ostavili poljanu! :)
Nek bude kao Lijevce polje... Samo jos da posade povrca i voca i to je to... :)

perok je napisao:
I da ne zaboravim Poljokanov park koji je ukinut umjesto da se pokosi trava.

Koji je to park?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2005, 18:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Flash...ono sto je perok mislio (koliko sam ja shvatila) za park Mladena Stojanovica je - nije trebalo dirati park...a ne da ne treba taj park postojati...u jednu ruku on jeste u pravu sto se tice "popratnog" sadrzaja tog parka ali dobro....ipak nije to ni veliki park za ovoliki grad i zamisli sad ubaci jos koji kafic ubaci jos koji teniski teren i sta dobijes...ili??

U BL ima dovoljno mjesta za jos koji park (valjda).

Poljakanov park je blizu "kosmosa" (ili?)...

Vrh

Tema posta: Poljokanov park
PostPoslato: 23 Feb 2005, 18:28 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 30 Apr 2003, 02:05
bb

Poslednji put menjao perok dana 08 Mar 2005, 11:53, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2005, 19:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Mozda sam ja staromodan ali sta ce mi zanatski centar u jednom parku.
To onda vise nije park vec zanatski centar.

slazhem se....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2005, 19:24 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 19 Feb 2005, 09:35
Ne mogu da vjerujem da neko vidi smisao u tome da betonira park i da u njemu otvara kafancuge, i kojekakve "pratece objekte", ajmo ga bolje zapaliti barem ce neki stranac reci :"vidi,izgorio park, bas romanticno"..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Feb 2005, 13:08 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2004, 18:52
zip je napisao:
Ne mogu da vjerujem da neko vidi smisao u tome da betonira park i da u njemu otvara kafancuge, i kojekakve "pratece objekte", ajmo ga bolje zapaliti barem ce neki stranac reci :"vidi,izgorio park, bas romanticno"..

Sta ce biti s parkom,zapalit cemo ga! :evil:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 277 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]