banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 17:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1256 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 63  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Nacionalizam...
PostPoslato: 01 Avg 2015, 22:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Ne brinu mene ovozemaljske bitke,njih je lako dobiti.Mi smo izgubili duhovnu bitku,dušman je ušao u naše umove i srca i tamo nas porazio.Kada se oslobodimo mentalne okupacije sve ostalo će se posložiti kako valja i treba.Svako dobro ljudino!

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2015, 22:07 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
hadzidado je napisao:
Piši Šlageru,piši- ne znamo svi ovakve detalje kao što je ovo za Banijce.

Razbili ih ljudi...na svim pravcima...Sunja...Petrinja...Sisak...Turopolje!!

Zvali komandu RSK da krenu u kontranapad prema Velikoj Gorici i Zagrebu!...Posto je sve prazno ispred,raspad sistema,rasulo..plac...bjezanija

Ali vrhovne komande u Kninu vise nije bilo,vec se preko Gracaca (koridor koji im je HV ostavio za izvlacenje) prije naroda izvlacila prema RS :( :(
evo sad bezveze stavih na google i prvo mi izbaci ovo...istrazuj,naces mnogo vise...

Citiraj:
Prvog dana operacije „Oluja” najveći otpor Srpska vojska Krajine pružila je uparvo na Baniji, gde su Hrvati imali 90 mrtvih, među kojima su bila i dva generala. Posle toga je Franjo Tuđman imenovao Petra Stipetića za komandanta i pojačao broj vojnika kako bi slomili srpski otpor.

Uglavnom,Banija do danas ne bi pala da je bilo IKAKVOG otpora u drugim dijelovima Krajine :(

I zato ja to tako...cak i kad upoznam nekog maloljetnog banijca,znam kakva krv tece u njemu..i volim ga!! :(

al necete ovo cuti u medijima....cucete kukumavcenje,bacanje vijenaca,cmizdrenje....al,ako ne znaju ostali, nek bar forumasi znaju ko je jedini tog 4-og avgusta pruzio otpor... :( ...i to mi je dovoljno...

Poslednji put menjao Schlager dana 01 Avg 2015, 22:51, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2015, 22:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Hvala ti.
Edit:
Skoro sam negdje pročitao da je kao većina najsposobnijeg dijela vojske RSK(oni između 20-30god.) bila na našim ratištima pa je zato brzo pala Krajina.
Dali je tako bilo- ne znam, ali je činjenica da je vojska bježala,a ne povlačila se.

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2015, 23:21 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
ma kakvi :( ..osim operacije Koridor (jer taj Koridor je bio potpuno isto znacajan i njima koliko i nama),gdje ih je vodio Mile Novakovic,i onih zajebancija Babo-Alija po Bihackoj Krajini,ovdje ih nije bilo skoro uopste :( :(

Tad su bili stvarno dobri...Iako nisam licno ucestvovao u operaciji Koridor,moji momci su mi pricali da je najbolja od svih tih Knindzi bila ceta Okucanske milicije na celu sa Zivkovicem...za te Kninjane ni tad nisu imali bogzna kakve rijeci hvale,osim kad je paljenje u pitanju...kazu,mozes pratiti dokle su stigli po tome sta gori,Jakes,Pecnik...al dobro,iza ovoga ne stojim,da ne grijesim dusu kad vec nisam ucestvovao,vec samo prepricavam sta su mi drugari pricali...

upravo je obrnuto bilo :( ...ko god je bio pri parama kod nas iz BL,vodio se fiktivno 4 godine kod Laze Babica u 18- korpusu VRSK u Okucanima,a ladio muda i pravio pare u BL...i kad su za 1.maj 1995 hrvati napravili bljesak,nije bilo nikoga da stane ispred njih :( :(

ali to me nije ni iznenadilo...ocekivao sam to,realno....mi smo 1991 imali tamo u zapadnoj slavoniji sve sto vrijedi iz VRS...1.OKB...1BVP...16 brigadu...5.Kozarsku...43 . motorizovanu prijedorsku...Vukove sa Vucijaka...2.Krajisku....plus Rajka Narandzica i te teritorijalce tamo....i bilo je bara-bara...malo oni nas,malo mi njih....moze se cak reci da smo bili u defanzivi 3,januara 1992 kad je nastupio Vensov plan i plavi sljemovi...

Sta se onda moglo ocekivati 1995 bez ijedne od tih jedinica nasih tamo?....Sa samim teritorijalcima i ovim "donatorima" Laze Babica? :( :(

Nije Zapadnoj Slavoniji bilo spasa u Bljesku...

Ali za pad ostatka Krajine,malo je reci da sam frapiran :( :( ....Kad se pojavi na tv onaj gen Tolj,sa svojim predivnim nizom crnih zuba,pa kaze "Osvojili smo SV Rok na Velebitu,osvojili smo,ovo,ono"...ja umirem od smijeha..."gledaj budale,pa sigurno mu ni njegovi ne vjeruju" :( :( .....Al kad se sutradan Franjo pojavi na Kninskoj tvrdjavi,sa Koradeom,Krsticevicem..Dinom Radjom...i ostalima......tad sam se uvjerio da je sve u zivotu moguce i nikad ne reci nikad :( :( :(

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2015, 07:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Jbtg.....đes bio,štas radio....4 godine...
Nikad ja one kolone neću zaboravit.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2015, 07:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Pričao mi jedan prijatelj Hrvat - neki njegov stric, tetak šta već, je učestvovao u Bljesku i Oluji. Kaže da nije metka ispalio i vidio živog čovjeka. HV je ulazila u sela koja su već bila potpuno prazna...

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2015, 07:53 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Pa to se desilo i kod nas ovde. Moj stari je sa dopusta krenuo na položaj i usput sreo svoje kako se povlače pješke, napušteni od komande. I to sa položaja odakle ih nije moglo istjerati za sto godina. Prije nego što su ih napustili, naređeno im da ne prave buku kad prolaze kroz sela, da ne bude civile. Bukvalno da ih ostave kao stoku za klanje. Normalno da ovi nisu poslušali. I na samom kraju, u Bočcu, pola ih potrpaju u kamione i odvedu bukvalno na čistinu neku gdje ih Hrvati samelju artiljerijom. Više ih pogine taj dan nego za cijeli rat.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2015, 09:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Zašto je Knin pao za manje od 24 časa

http://www.glassrpske.com/plus/istorija ... 89870.html

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2015, 10:17 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jan 2013, 12:15
Dragaš je hiljadu puta dokazao da nije bezvezaroš i ovo što je napisao dovoljno govori o svemu

http://www.dragas.biz/oluja/

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2015, 10:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Slušao priču čovjeka koji je vozio kamion i poslali ih na poligon Crvena zemlja ili gdje je bilo veliko vojno skladište kod Knina. Prije Oluje. Da izvuku što više oružja u RS. Ovi im nisu ništa dali i vratili se sa kantama nekim. Čisto da ne dođu prazni.
Na kraju skladište ostalo netaknuto.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2015, 10:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Brabus je napisao:
Dragaš je hiljadu puta dokazao da nije bezvezaroš i ovo što je napisao dovoljno govori o svemu

Sjeb. Znam ja nas, jebo ja nas.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2015, 11:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Slusao sam moju tetku koja je u jesen 1992. provela nekoliko sedmica u BG. Otisla je kao veliki obozavalac lika i djela druga Slobe. Vratila se sa dijametralno drugacijim dozviljajem doticnog gospodina. Onako iz prve ruke. Tada sam cuo sta se planira sa Krajinom.

Elem, zali boze naroda na sve tri/cetiri strane koji izginu/strada ubudale u te tri-cetiri godine.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2015, 11:11 
Administrator
Korisnikov avatar

Mjesecima prije Oluje sveštenici SPC su kružili RSK i nudili ljudima papire za iseljenje u Kanadu, Ameriku i Australiju.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2015, 11:57 
Administrator
Korisnikov avatar

mirdza je napisao:
Brabus je napisao:

Sjeb. Znam ja nas, jebo ja nas.

Čitam ovo, kao što je i sam napisa i kontam "kao što je i sam napisao lako je biti general poslije bitke"....i onda naiđem na
Citiraj:
Nakon Dejtona, sledila je Oluja.

Tu sam prestao i vratio se svom stavu da je Dragaš jedan običan serator.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2015, 12:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ni meni se nije dalo čitati...
Počeo i onda preskočio tekst da viidim kada je napiasn članak i samo close...

Ako ima negdje članak u ovom tonu iz vremena kada se dešavalo opisano, rado ću ga pročitati. Ovo preživanje mlako...

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2015, 13:09 
Administrator
Korisnikov avatar

Citiraj:
Zorana Đinđića često prozivaju da je u intervjuu listu Haaretz pozvao NATO da nastavi bombardovanje SR Jugoslavije 1999. godine. Pročitao sam izvorni intervju na engleskom, on to nije rekao. Međutim, 1995. godine je Đinđić pozvao na odbranu srpskih civila u Hrvatskoj, da bombardovanjem hrvatske artiljerije zaštiti srpske izbeglice. Zanima me da li zbog toga velike srpske patriote njega smatraju 'izdajnikom', a herojima zovu one koji su mogli da zaštite nedužne, ali nisu? Da li iko shvata da najveći ratni huškači uvek na kraju izdaju svoj narod, jer takvi ljudi jedino ratom, na štetu naroda, mogu da izvuku moć i finansijska sredstva? Da li je moguće da ima ljudi koji to ne razumeju i još uvek misle da nam je potreban novi rat da bismo živeli bolje? Seća li se neko strašnih ratnih godina? Šta su dobili oni koji su žrtvovali sve? Ništa! Šta su dobili oni koji su žrtvovali druge? Sve!

https://www.facebook.com/b.malagurski?fref=nf

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2015, 13:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
Nije mi jasno o kakvim ratnim oeracijama ljudi govore nakon 1993. godine? Pa to su sve čisti dogovori.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2015, 13:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Dragas je ubo sustinu. Namjerno ili slucajno, koga briga.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2015, 13:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:01
hadzidado je napisao:
Jbtg.....đes bio,štas radio....4 godine...
Nikad ja one kolone neću zaboravit.

Ni ja, a pola tadasnjih izbjeglica mi je proslo kroz kucu na putu za Srbiju. I dobar dio vojnika sve sa oruzjem sa njima. U pravu je mirdza, bilogorska sela su uveliko bila prazna prije dolaska HVO-a. I sad su.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2015, 14:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma dajte. Ono sto se zvalo Jugoslavija se prazni nevjerovatnom brzinom. Ako izuzmem Sloveniju i Varazdinski kraj (i vece centre sa blizom okolinom) sve drugo postaje pustos.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1256 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 63  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]