banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 15 Jun 2025, 13:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1256 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 63  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Nacionalizam...
PostPoslato: 29 Jul 2015, 17:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
Zbaviš jedno 15 APN6-tica i samo kažeš, hajmo momci jedan po jedan.

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2015, 18:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Čiča iz Rogače je napisao:
Ima nepar godina kako sam preko FB-a stupio u kontakt sa jednim školskim prijateljom,hrvatom iz Debeljaka.Živi i radi u Danskoj,u Zg ima prelijepu kuću.On i žena rade u klaonici svinja.
Pitam ga kad je otišao,kako.......kaže,dok se pucalo diglo ga u radnu obavezu,kopao kanale,tranšeje i rovove sve dok nije preko crvenog krsta uspio da pređe u HR....ni tamo ga nisu dočekali raširenih ruku pa je nekako izburgijao put za Dansku.Prošle godine smo se vidjeli u BL pa smo uz piće vodili jedan otvoren razgovor.Na kraju smo se složili da su nakon svega bolje prošli oni koji su nagulili iz BL nego koji su ostali.On je to sve shvatio kao igru sudbine,da je ostao ovde ili da nije bilo rata završio bi kao konobar u nekoj kafančugi čitav život boreći se sa pijanim gostima.Ovako radeći u jednoj uređenoj državi skupio je novac i kupio plac u ZG,sagradio prelijepu kuću i ima život kakav može da sanja većina nas koji smo ovde.
U razgovoru sa njim nisam osjetio ni trunke zle krvi,nacionalizma,ljutnje što ovo i što ono.Čak štaviše osjetio sam pritajenu zahvalnost :D

:D

Izvini Spio nisam prije vidio ovo ali dobro si me nasmijao. Ti znas da ja cijenim tvoje postove tu su recimo u normali. Ali ovdje si malo recimo zglajzo.

Procitavsi ovo tvoje o tom tvom "skolskom prijatelju"
U stvari ja sam ocekivao kako si krenuo pisat da ces na kraju zavrsit i reci nesto u stilu, kako si ti na kraju njegove price osjetio neku nelagodu, neki unutrasnji poriv bijesa i da si mu htio kao iskrenom bivsem prijatelju reci da ga treba biti sram sto nije on tebi to omogucio da ti mozes uzivat plodove takvog puta i divotu toga zivota.

Ja bi mu na tvom mjestu rekao: "Sram da te bude mene, gdje me ostavi i sta si mi uradio."

btw, vjerujem ja da ste se sreli i da je tacno to sto je on tebi rekao ali tvoja interpretacija ... :roll:
Jbg. moram malo sarkazma kad ti guras ovakve stvari. :D :D

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2015, 00:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
brale ti si meni i nakon 1122 upisa nerazumljiv... znam, to je do mene....

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2015, 03:40 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
brale podjekod ko manitu ima izlive digitalne didakticko daktilografske dijareje ili dddd-a

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2015, 19:01 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
kako meni neopisivo ide na zivce ovo nase cmizdrenje zbog oluje :( :( ...tacno se iznerviram kolike smo placipicke!

dignes se na ustanak,po meni opravdano,jer si od konstitutivnog naroda saborskim nasiljem postao manjina...postavljas balvane,uhvatis se oruzja,boris se....dobijes po picki i sad kukas "etnicko ciscenje najvece od ww2,zlocin za koji niko nije odgovarao,kme,kme,kme..."... :( :(

na onakvom terenu oko knina,u lici,kordunu-ne mozes 10 sati pruziti otpor,bjezis ko picka,prije naroda (ima snimak tenka koji odguruje onaj jadni traktor kako bi pobjegao prije naroda :( :( ) i sad cvilis...

i umjesto da se ljutimo na pickastog slobodana milosevica (ako je daleko knin,udari na vinkovce,osijek i kreni prema zagrebu,stace ustase za 15 minuta!!), i njegove govnarske oficire....milana martica koji nece ni da pregovara ni da se bori!!!! :-? :-? :-?

mi cmizdrimo...ma mrs!!

satrali su nas ljudi,ispali smo picke,kukavice...nek slave,imaju sta i slaviti...treba se poklopiti po usima i ljutiti se na nas same

i poslusajte mene,a ne ovo cmizdrenje po televizijama...kad god sretnete nekog petrinjca,ili bilo koga sa banije-cestitajte mu...momci su na sto puta nepovoljnijem terenu od kninsko-licko-kordunskog jedini pruzili otpor 4.avgusta,razbili dvije gardijske brigade HV,gdje je istog dana smijenjen komandant gromova zbog ogromnih gubitaka,i umjesto njega komandovanje preuzeo stipetic direktno...kasnije su se i oni morali povuci jer je vojska iz svih ostalih krajinskih sektora bjezala prije naroda i ustase bi im dosle iza ledja :( :(

i kamo srece da smo mi pobjedili,i da su svi bili kao banijci...pa da mi slavimo ovo...a ne da cvilimo "joj istuklo me" :(
postacemo gori od Bosnjaka :(

Poslednji put menjao Schlager dana 01 Avg 2015, 19:05, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2015, 19:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Kakvo sranje i jedenje govana istovremeno...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2015, 19:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Slager je u pravu.

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2015, 19:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Што не значи да се етничко чишћење није десило и да нико не треба да одговара за злочине. Или то само код нас тако функционише...

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2015, 19:23 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

ocistili smo i mi njih tu 1991-1995,a to sto su oni na kraju nas satrali a ne mi njih,vi nastavite cmizdriti a ja cu nastaviti misliti da je razlog to sto su oni za 4 godine od bande napravili vojsku,a mi od vojske bandu...i znam tacno na koga se ja ljutim sto su nas ponizili,ali boli me qurac da bih nekoga u nesto ubjedjivao ovdje...iznio sam samo svoj vlastiti stav,koji moze biti i potpuno pogresan,ali bar je moj...

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2015, 19:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Jul 2011, 20:55
Schlager je napisao:
kako meni neopisivo ide na zivce ovo nase cmizdrenje zbog oluje :( :( ...tacno se iznerviram kolike smo placipicke!

dignes se na ustanak,po meni opravdano,jer si od konstitutivnog naroda saborskim nasiljem postao manjina...postavljas balvane,uhvatis se oruzja,boris se....dobijes po picki i sad kukas "etnicko ciscenje najvece od ww2,zlocin za koji niko nije odgovarao,kme,kme,kme..."... :( :(

na onakvom terenu oko knina,u lici,kordunu-ne mozes 10 sati pruziti otpor,bjezis ko picka,prije naroda (ima snimak tenka koji odguruje onaj jadni traktor kako bi pobjegao prije naroda :( :( ) i sad cvilis...

i umjesto da se ljutimo na pickastog slobodana milosevica (ako je daleko knin,udari na vinkovce,osijek i kreni prema zagrebu,stace ustase za 15 minuta!!), i njegove govnarske oficire....milana martica koji nece ni da pregovara ni da se bori!!!! :-? :-? :-?

mi cmizdrimo...ma mrs!!

satrali su nas ljudi,ispali smo picke,kukavice...nek slave,imaju sta i slaviti...treba se poklopiti po usima i ljutiti se na nas same

i poslusajte mene,a ne ovo cmizdrenje po televizijama...kad god sretnete nekog petrinjca,ili bilo koga sa banije-cestitajte mu...momci su na sto puta nepovoljnijem terenu od kninsko-licko-kordunskog jedini pruzili otpor 4.avgusta,razbili dvije gardijske brigade HV,gdje je istog dana smijenjen komandant gromova zbog ogromnih gubitaka,i umjesto njega komandovanje preuzeo stipetic direktno...kasnije su se i oni morali povuci jer je vojska iz svih ostalih krajinskih sektora bjezala prije naroda i ustase bi im dosle iza ledja :( :(

i kamo srece da smo mi pobjedili,i da su svi bili kao banijci...pa da mi slavimo ovo...a ne da cvilimo "joj istuklo me" :(
postacemo gori od Bosnjaka :(

Sjajan post Schalgeru od rijeci do rijeci, a od tebe drugo nisam ni ocekivao.

Ko izgubi ima pravo da se ljuti, ugrubo receno. Problem je sto mi sve ovo gledamo kroz licnu tragediju pa me Srbi malo podsjete na Bosnjake koji kmece na svoje vojne poraze po istocnoj Bosni, kukaju o deset genocida nad bosnjacima podrinja i slicne stvari.

Ako se za sekund sklonimo od ovih parola, pupovca i pamfleta.. znaci na minut zamislimo da smo neutralni, vidjecemo da Hrvati itekako imaju sta slaviti, neka i slave.

E sad se naravno vracamo na ono pristrasno i naravno da mi je zao sto je 250 000 mojih sunarodnika proslo pakao. Ali jednostavno, porazena strana mora ispastati, to je rat, to je realnost u ratu.

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2015, 20:36 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Očigledno da su se ustašama suprotstavili oni koji su im na put stali i pedeset godina ranije, ne ovi što su se krili iza talijanske suknje.

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2015, 21:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Misliš čede ispod suknje :-D btw, banovani komšo bi volio te upoznat, if you know what I mean.

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2015, 21:09 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

ne znam zoka,slabo sam upoznat sa tim krajinskim relacijama u WW2,ali vjeruj da je u ovom zadnjem ratu bilo ovako....gdje god sam i slucajno upoznao nekog banijca,na nekoj svadbi ili bilo cemu,samo sam mu dvaput jako stegnuo ruku,bez nekih detaljnih objasnjenja :( :(

a sto se tice Knina,Benkovca i tog kraja dole...jbt,mislim da u zivotu nisam bio ponosniji nego kad sam sa nepune 23 godine zivota otisao dole ne jednu od prvih razmjena....neko selo Zitnic....smokve....nar....iza karinsko more....i sve to srpsko!!!

meni srce ko planina...a jos iduci tamo i vracajuci se nazad,kad sam vidio nase polozaje....!!

vjeruj da mi je dva mjeseca to jedina prica bila...i u jedinici i kad dodjem na odmor....."Ljudi....OPASNI SMO!!!.....onakve polozaje ne bi ni US Army uz pomoc kompletnog NATO pakta mogla osvojiti za pola godine!!!

doduse,1995 Knin je pao sa bosanske strane,a ne sa tih polozaja kojima sam se ja divio...pao je ovamo,od Strmice...nakon sto su pred Oluju osvojili Grahovo,Drvar,Dinaru....a to tad nisam ni zagledao,jer je tad sve bilo nase!...Tako da mozda i ne bi pola godine se mogao pruzati otpor,ali nemoj da mi akcija pocne 4.avgusta,a da franjo tudjman 5-og postavlja sahovnicu na kninsku tvrdjavu,jbm mu mater... :( :( :(

al dobro,nebitno...ne bih se ja vise ovdje nesto nadgornjavao sa bilko kim....niti ce mene sinip ubjediti da trebam cmizdriti i vapiti za necijom odgovornoscu zbog etnickog ciscenja,niti cu ja njega ubjediti da je racionalan moj stav da me boli q hoce li neko odgovarati (nisam ni pratio sudjenje gotovini,markacu,ademiju,cermaku...),i da je meni od svega jedino zao sto MI nismo pobjedili..!!

Poslednji put menjao Schlager dana 01 Avg 2015, 21:28, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2015, 21:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Schlager je napisao:
otisao dole ne jednu od prvih razmjena....neko selo Zitnic

Stari mi je tad bio u razmjeni.

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2015, 21:19 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

eto :(

onda znas na sta je licio i on,i sve i jedan Srbin koji je tad razmjenjen :(

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2015, 21:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nije dugo ni živio poslije tih batinanja.

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2015, 21:29 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

:( :(

nisam znao.

zao mi je :(

jebem im mater!

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2015, 21:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Nije ničija gorila do zore,neće ni hrvatska.Polako,pravda i vrijeme su na našoj strani.

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2015, 21:54 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

apokalipto je napisao:
Nije ničija gorila do zore,neće ni hrvatska.Polako,pravda i vrijeme su na našoj strani.

moj covjek :D

u srijedu gledaj partizan-steaua obavezno....ja ti pod punom licnom i materijalnom odgovornoscu tvrdim da ce Grobari istaknuti onaj njihov meni najdrazi, trans "Dogodine u Kninu|" :D

Svakog avgusta me dirnu :(

nama cmizdrenja...nema predaje...to je nase...i jevreji su se hiljadu godina umjesto "dobar dan" pozdravljali sa "dogodine u jerusalimu"!

i to je zvucalo jos mnogo apstraktnije nego ovo...

pa docekase!

ti i ja to vjerovatno necemo dozivjeti,ali ubjedjen sam da nece trebati bas 1000 godina 8)

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2015, 21:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Piši Šlageru,piši- ne znamo svi ovakve detalje kao što je ovo za Banijce.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1256 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 63  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]