banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 18:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3433 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 172  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Jul 2015, 13:58 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 03 Jan 2006, 14:27
Ne mogu da nadjem post, a sjecam se da je bio. Zanima me kvalitet zamjenskih displaya sa ebaya ? Da li je isti kao fabricki, kontrast, ugao gledanja itd.... ? Npr za galaxy s4,5,6 ?

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2015, 16:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
Imam problem sa telefonom. Kupio sam ga prije godinu-dvije, i izgleda da je rootovan.. Sada sam dobio novi telefon, pa cu taj stari da proslijedim dalje, ali trebam da ga prevedem... Nosio sam u jedan servis, i nakon dva dana analize, rekli su da ne mogu prevesti zbog "nestrucnog" root-a...

E sad, treba mi preporuka nekog dobrog mobilnog servisa kako bih dobio i drugo-trece-... misljenje.

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2015, 16:43 
Sam root i nacin na koji je isti odradjen nema apsolutno nikakve veze sa jezikom i ugradnjom istoga.

Koji je telefon u pitanju?

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2015, 16:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Ne vjerujem znaci, onom Sondri-ju govore da je crkla kamera, a flashali pogresan rom. Sad ovom govore zbog nestrucnog root-a, hahha ko sve radi u ovim servisima i popravlja telefone, ne vjerujem znaci :D Da nisi mozda nosio u roaming onaj kod nas, tamo rade najvece levatine na svijetu koje mogu postojati :P

Poslednji put menjao Piro dana 10 Jul 2015, 16:48, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2015, 16:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

LG L9 (P768)...

Momak je rekao da ima root, SuperUser instaliran, i kaze da izbacuje gresku kada pokusava da instalira flashove (koji god da nadje)...

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2015, 16:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Root nema nikakve veze sa flashanjem roma, a cak i da ima ikakve veze, preko fabrickog software-a se resetuje/instalira fabricki nazad.

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2015, 16:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne razumijem se, i bas zato zelim drugo misljenje...

Ja sam odradio fabricki reset prije dva dana, i sad je na njemu 4.0.2 Android... Trazio sam da mi prevede, i pitao sam koliko bi dosao upgrade Androida... Telefon sam dobio nazad pod izgovorom da ne moze nista uraditi jer izbacuje gresku...

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2015, 16:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

De napisi koji je servis, da ubuduce ljudi ne idu tamo :)

Fabricki reset ne brise root jer je on na sistemskoj particiji koju reset ne dira, kakav upgrade hoces? Mislim da za taj tel ima samo Jelly Bean 4.1.2.

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2015, 16:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma moze i 4.1.2, a nije ni neophodno... vise se bojim da neke aplikacije nece raditi na 4.0.2 (mada za ove koje znam da ce se koristiti, tipa Viber, sigurno rade)...

Vise mi je do prevoda na srpski...

A servis je tamo kod Pizzete u Jevrejskoj.. Ne znam ime... Nesto na m...

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2015, 21:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jan 2013, 12:15
E a stvarno se taj L9 zna poremetiti sa flesanjem, jer p768 i p760 ne treba kombinovati jer ne radi kamera, nije taj neko bezveze rekao, ali probaj da ne komplikujes a i najlakse je, na app store skini more locale 2 ili locale more pa probaj jer vec imas root moglo bi to da ti prevede skoro sve na nas jezik.

Inviato dal mio iPhone utilizzando Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2015, 22:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

MoreLocale ne moze prevesti, jer je rom dosta modifikovan od strane LGa pa "Strings" vise nisu iste, prevede samo oko 1% roma...

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2015, 13:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Samo da pohvalim kolegu Sehxora koji je nakon mukotrpnog rada i nerviranja, upgrade androida i prevodjenje na sve evropske jezike (ukljucujuci srpski cir i lat, bosanski, hrvatski itd) uspjesno odradio...

Hvala jos jednom, i racunaj sljedece sedmice da ces na drugog P768 da izbrises one gluposti kao sto si na ovom...

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2015, 15:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
Archangel je napisao:
...koji je nakon mukotrpnog rada i nerviranja...

On samo tako i zna da radi. To je odličan znak. Ukoliko krene da se nervira, to znači da je krenulo i da će nešto biti od toga. Provjereno! :-P

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2015, 16:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vec sam bio poslao poruku na forum covjeku, da pokupi bez iceg napravljenog koliko me iznervirao tel nakon par sati, onda se dosjetim necega i uspije... Prvi put bez otkljucavanja bootloadera, modifikacija kernela... :P

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2015, 08:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Mar 2012, 10:48
Moze jedan savjet vezano za punjenje telefona. Obzirom da danasnji smartfoni traze da su cesto na punjacu, a originalni punjac, takodje, cesto nije pri ruci, a razni drugi izvori napajanja sa mikro USB izlazom, jesu. Zanima je da li je preporucljivo koristiti ih u smislu uticaja na trajnost baterije? Naime, originalni punjac je snage 2A (ako sam dobro protumacio kineski jezik), drugi punjac je snage 1.2A, punjac u autu mi je nepoznate snage (ali je uspjesno punio zenin telefon i marke je "kinez") i cetvrta stvar koju koristim je USB port stolnog racunara/laptopa sa kablicem.

Hvala

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2015, 08:41 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Li-Ion baterija je malo nezgodna za puniti u odnosu na druge tipove baterija, pa zbog toga ima elektroniku koja regulise njezino punjenje. U principu ne bi smjela da nastane steta od punjaca, ali nikad ne reci nikad...

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2015, 09:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
drakula je napisao:
Moze jedan savjet vezano za punjenje telefona. Obzirom da danasnji smartfoni traze da su cesto na punjacu, a originalni punjac, takodje, cesto nije pri ruci, a razni drugi izvori napajanja sa mikro USB izlazom, jesu. Zanima je da li je preporucljivo koristiti ih u smislu uticaja na trajnost baterije? Naime, originalni punjac je snage 2A (ako sam dobro protumacio kineski jezik), drugi punjac je snage 1.2A, punjac u autu mi je nepoznate snage (ali je uspjesno punio zenin telefon i marke je "kinez") i cetvrta stvar koju koristim je USB port stolnog racunara/laptopa sa kablicem.

Hvala

Пошто како Ентер рече електроника на самој батерији регулише пуњење (јер би иначе литијум јонске батерије могле да експлодирају у случају препуњавања), слободно је качи на било шта што даје стабилних 5 волти. Ампеража је небитна док је год веће од минимално потребне. А 2 ампера сигурно НИЈЕ потребно. Не пуниш аутомобилски акумулатор. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2015, 10:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Mar 2012, 10:48
A ima li smisla prica da je bolje puniti, odnosno prazniti bateriju do kraja, zbog dobrog zdravlja baterije, ili da punim gdje god ima struje?

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2015, 10:08 
Jok, to se radilo na nikel kadijumskim baterijama, na li ionskim nema potrebe za time.

Negdje sam citao da precesro praznjenje do kraja moze i znatno skratiti vijek baterije.

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2015, 10:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
sinip je napisao:
А 2 ампера сигурно НИЈЕ потребно. Не пуниш аутомобилски акумулатор. :)
Nekad je i 2 ampera potrebno. Npr. Lenovo P780 dođe sa punjačem od 2 ampera i za samo dva sata napuni svoju ogromnu bateriju od 4000mAh.

@drakula
Ne samo da nije potrebno to raditi, nego je čak i štetno za bateriju.
Litijum-jonkse baterije najbolje i najduže rade kada su napunjene oko polovine.
Znači da je faktički bolje puniti pomalo i često, nego prazniti do kraja i puniti do kraja.
Ali ipak se ponekad preporučuje isprazniti do kraja (npr. jednom mjesečno), pogotovo na Androidima (zbog kalibracije)

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3433 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 172  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]