banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 18:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2828 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 142  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Jun 2015, 13:28 
Sto manje slobodnog rama imas to bolje...

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2015, 13:57 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Kod mene vječito giga slobodna, rjetko kad ispod... pih :(

Slika

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2015, 15:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2010, 15:48
Milan je napisao:
Sto manje slobodnog rama imas to bolje...

O.o sto ?

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2015, 16:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
Zato što je poenta RAM-a da bude iskorišten i da ima svoju svrhu.
Onda aplikacije zaista koriste taj RAM i brže će se pokretati.

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2015, 16:04 
Bolje je da ti aplikacije stoje u memoriji nego da su pogasene, kada se opet pokrecu u memoriju "jedu" vise baterije, treba im vise vremena za pokretanje nego kada ih pokreces iz tzv. "stand by" moda kada se vec nalaze pokrenute u memoriji, odnosno pozadini...

Gledaj na memoriju recimo kao na radni sto, bolje ti je da imas na radnom stolu sve alatke pri ruci nego da svaki put sklanjas sve sa stola na vitrinu/ormar/u drugu sobu pa kada ti opet nesto zatreba da ustajes do vitrine/ormara/druge sobe po tu istu stvar i opet je donosis do stola da bi se sluzio sa njom...

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2015, 16:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
A šta ćemo kad imam dovoljno velik sto na koji mi stane sav potreban alat, a čak mi i pored svega toga ostane recimo pola stola prazno?! A nisam sklanjao alat, sve što sam koristio i mislim koristiti je tu?! Da donesem možda motokultivator i stavim ga na sto, da ne bi slučajno ostalo slobodnog prostora na stolu?! Razmjeli smo se...

Dobro je kad je imaš dovoljno RAM-a pa android nema potrebu da ubija "starije" aplikacije kako bi oslobodio radne memorije za novu koju pokrećem, ali ako ima dovoljno da i sve "utrnute" stoje u pozadini i da novopokrenute normalno rade to ne znači da je loše ako ima slobodne memorije. Jednostvano je imam i više nego dovoljno. Naravno, znajući slučajeve kao što si ti i još mnogi neki, vama ni 128 GB RAM-a ne bi bilo dovoljno, ali to je sad već drugi par opanaka... :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2015, 16:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2010, 15:48
Hvala, nauci i ja nesto.

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2015, 16:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

dtb_pro je napisao:
Dobro je kad je imaš dovoljno RAM-a pa android nema potrebu da ubija "starije" aplikacije kako bi oslobodio radne memorije za novu koju pokrećem, ali ako ima dovoljno da i sve "utrnute" stoje u pozadini i da novopokrenute normalno rade to ne znači da je loše ako ima slobodne memorije.
Naravno, ne treba ići ni u jednu krajnost.
Za većinu korisnika na Androidu je dovoljno 1-1,5 GB, tako će biti dovoljno za sve aplikacije, a i ostaće makar malo viška.
Npr. kod mene nikad ne bude zauzeto više od 400-500 MB, ali to je zato što sredim sistem i ne koristim puno aplikacija.
Facebook ne koristim, od ostalih su tu samo Viber, Tapatalk, e-mail i Pik.ba.

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2015, 16:30 
dtb_pro je napisao:
A šta ćemo kad imam dovoljno velik sto na koji mi stane sav potreban alat, a čak mi i pored svega toga ostane recimo pola stola prazno?! A nisam sklanjao alat, sve što sam koristio i mislim koristiti je tu?! Da donesem možda motokultivator i stavim ga na sto, da ne bi slučajno ostalo slobodnog prostora na stolu?! Razmjeli smo se...

Dobro je kad je imaš dovoljno RAM-a pa android nema potrebu da ubija "starije" aplikacije kako bi oslobodio radne memorije za novu koju pokrećem, ali ako ima dovoljno da i sve "utrnute" stoje u pozadini i da novopokrenute normalno rade to ne znači da je loše ako ima slobodne memorije. Jednostvano je imam i više nego dovoljno. Naravno, znajući slučajeve kao što si ti i još mnogi neki, vama ni 128 GB RAM-a ne bi bilo dovoljno, ali to je sad već drugi par opanaka... :lol:

Jok, kada sam imao wiko highway-a meni je minimum giga vazda stojala prazna, shvatio sam da skoro nikada ne instalisem vise od 10-15 programa na mob, mislim na one sto ih zaista redovno koristim...

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2015, 19:44 
Evo par SS-ova kak'a je baterija... :D

Prikačeni fajlovi:
Screenshot_2015-06-23-11-15-07.jpg
Screenshot_2015-06-23-11-15-07.jpg [ 33.01 KiB | Pogledano 720 puta ]
Screenshot_2015-06-23-11-15-02.jpg
Screenshot_2015-06-23-11-15-02.jpg [ 45.84 KiB | Pogledano 720 puta ]
Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2015, 14:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Hoce neko mjenjati poklopac, dam bijeli za vas crni, nokia lumia 630/635 :)

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2015, 20:03 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ja uzmem WP oni odluče da prestanu sa proizvodnjom :lol:

http://mondo.rs/a810685/Mob-IT/Vesti/Wi ... cnost.html

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2015, 21:07 
Propas' ziva...

Sa w10 ce ili usrati ili napraviti pravu stvar.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2015, 21:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Windows Phone je na klimavim nogama, godinama se vrte na oko 5% (ili malo više) udjela na svjetskom tržištu smartfona, Nokia nije znala gdje udara pa je zbog loših poslovnih odluka i propala, a Microsoft oduvijek pravi uspješan softver a sa hardverom nema naročitog uspjeha, tako da ne znam kako će to sve ići i da li će Microsoft uspjeti nešto napraviti ili će to propasti pod Android-om i iOS-om.

Inače od skoro imam Lumiu 535 Dual SIM i generalno nemam velikih zamjerki na sistem, ali sve to može još bolje sa Windows 10. Ipak meni lično više leži Android, tako da se vjerovatno sutra rješavam Lumie a sebi ću pazariti nešto drugo.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2015, 23:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
I ja kao novopeceni WP korisnik nemam zamjerki, sem nesto nepreciznije tastature, nedostatka klasicnog file managera (mozda ima, ali ne nadjoh kompletno rjesenje), nemogucnosti rada sa torrentima i jos nekih sitnica. Za sada ga koristim kao sekundarni telefon, nisam jos u potpunosti spreman preci i koristiti ga na poslu. Vidjecu sta desetka donosi pa odluciti, ali i ovo za sada ne djeluje lose.
I vrijedi napomenuti da su pored moje Lumije jos 2 Windows phonea u kuci vec godinama, cime Microsoft drzi vecinski dio medj telefonima u ova moja 4 zida. I ne samo tu, vec primjecujem da ih mnogo ljudi oko mene koristi, pa mi nije bas jasno kako je tako mali procenat istih na globalnom nivou.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2015, 23:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Microsoft ima uspjeha sa hardware, pravi on dosta drugi stvari osim telefona, najbolji primjer ti je Xbox, koji je dosta popularniji na zapadu nego PS, a kako stizu ekskluzive i "backwards compatibility", oni ce tu uzeti velik dio kolaca. Sto se tice WP-a, 90% android korisnika koristi android za iste stvari koje mogu raditi i na WP-u, samo zbog loseg marketinga i sitnih stvari koje M$ nije odradio kako treba nemaju velik udio na trzistu. Ja otkad sam presao na WP, imam sve sto sam imao na androidu, osim UI laga koji me nervirao. Trebali su kao crapple napraviti odmah na pocetku dva ili tri modela za svaki budzet, a ne ovako imas obicni, XL, ovaj, onaj model. Tacno ne znas sta da kupis.

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2015, 02:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
Točne brojke kažu da je do sada prodano
23.217.798 konzola PlayStation 4 , dok se
Xbox One približava brojci od 13 milijuna,
odnosno trenutno ta cifra iznosi 12.835.320
prodanih primjeraka .

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2015, 07:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sehxor je napisao:
Microsoft ima uspjeha sa hardware, pravi on dosta drugi stvari osim telefona, najbolji primjer ti je Xbox, koji je dosta popularniji na zapadu nego PS
Xbox jeste, ali mislio sam na mnoge druge njihove neuspješne stvari, tipa Zune player, Kin telefoni, neke starije konzole, Surface tableti itd.
Ali slažem se sa nastavkom posta, za većinu korisnika je odličan sistem (mene nervira nemogućnost mijenjanja tastature i nezgodno pisanje č,ć,š,ž i đ, ali dobro). :)

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2015, 07:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
goxon je napisao:
Točne brojke kažu da je do sada prodano
23.217.798 konzola PlayStation 4 , dok se
Xbox One približava brojci od 13 milijuna,
odnosno trenutno ta cifra iznosi 12.835.320
prodanih primjeraka .

Nisi čitao šta je čovjek napisao. NA ZAPADU JE XBOX POPULARNIJI. Koliko od ove brojke prodatih PS-ova otpada na Japan?

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2015, 09:37 
Wp8.1 jeste daleko, daleko bolji nego prosle verzije, ali na zalost programi imaju dosta bugova. Fb i whatsapp ne saradjuju bas najbolje sa tiles odnosno notifikacija iako je pocitana i dalje stoji kao da nije. Ja licno sam zadovoljan sistemom, nema laga istina i to je dobro jer se u ovom cjenovnom rangu tesko moze naci android koji moze parirati po pitanju kamere i gps-a. Meni nedostaje dobar offlie program za prevodjenje i skoro nista vise.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2828 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 142  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]