banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 09:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 140 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: se t610 mms problem
PostPoslato: 29 Jan 2005, 12:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
dakle u pitanju je se t610, star mjesec dana. radio je u pocetku OK ali nakon pocetka koriscenja mmsA javljaju se problemi. naime ineteresuje me da li je ovo normalno? kad telefon prima mms i kad salje pojavi se ona mala planeta u vrhu :) (vjerovatno gprs znak) i pojavi se prekrizena slusalica - iako ima mreze na telefonu on je u tim trenutcima nedostupan.
znaci za vrijeme primanja i slanja mmsA je nedostupan. tel nije original (sa vodaona je) mislim da je verzija SW nesto kao rc4002 ili tako nesto (rc4 je sigurno)

nemam preciznije podatke jer mi je ovo frend porucio da mu provjerim

dakle neko posjeduje ovaj tel?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jan 2005, 13:06 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Nista neobicno, i kod mog brata (T610) se to desava, a i na T630 takodje, tako da nemaj brige... :wink:

Vrh

Tema posta: mali OT sorry
PostPoslato: 29 Jan 2005, 14:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

FLASH je napisao:
Nista neobicno, i kod mog brata (T610) se to desava, a i na T630 takodje, tako da nemaj brige... :wink:

hvala na odgovoru. jel to inace kod svih (mislim i originalnih telefona) ili kod dekodiranih.
jos neko iskustvo?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jan 2005, 14:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2004, 13:53
Dok sam podesavao drugu mms skontao sam da ustvari ne treba ni zvati call centar, vec samo unojeti podatke, tj. nema nikakvog "aktiviranja broja za mms" u mobisu!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jan 2005, 22:46 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

aLf je napisao:
Dok sam podesavao drugu mms skontao sam da ustvari ne treba ni zvati call centar, vec samo unojeti podatke, tj. nema nikakvog "aktiviranja broja za mms" u mobisu!

Jes ti siguran za ovo... To nije tacno!
Tako nije bilo kad sam ja ukljucivao mms, mozda su sada ukljucili svima, ko zna?! :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jan 2005, 10:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
alf: to nije tačno.
rendzer: između tih telefona nema razlike, i pogrešno kažeš ako ih dijeliš na "original" i "skinut sa mreže". mob je mob, a ako je dekodiran to samo znači da je nekad mogao koristiti kartice isključivo npr. vodafone mreže, a sad moža koristiti bilo koju sim karticu... i to je sve.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jan 2005, 10:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

znam ja da je HW isti ali velika je razlika u SW. nije samo da ubacis svaku karticu. jednostavno SW nije orig, na to sam mislio konkretno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jan 2005, 14:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2004, 13:53
100% siguran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jan 2005, 16:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
ok, tačno. motorole znaju biti vrlo osiromašene za softver u nekim mrežama. ali SE npr. ništa ne promijeni, osim možda izgleda ikonica. tako i siemens...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jan 2005, 22:37 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

rendzer je napisao:
znam ja da je HW isti ali velika je razlika u SW. nije samo da ubacis svaku karticu. jednostavno SW nije orig, na to sam mislio konkretno.

Ma kod nas je skoro sve sa neoriginalnim softverom... Sve je skinuto sa Vodafone-a, T-mobile-a...
Gledam ja na mobilnisvet, ono CT65 (edicija T-mobilea)=180E, a CV65 (Vodafone)=105E... :) Kao da su to dva razlicita telefona... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Feb 2005, 10:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
aLf je napisao:

moras nazvati call centar jer oni salju nalog centrali da se aktivira opcija mms na svaki broj.........da bi imali uvid koliko je pusteno brojeva .MORA se preko call centra to radtiti............

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Feb 2005, 19:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2002, 20:07
mobis se mora nazvati i zovite na 0655900 , ne čeka se!Da li je teoretski moguće da se preko mms-a konektujem na internet?

?>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2005, 06:45 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2005, 06:26
E bas dobro da se jos neko zanima za ovu temu, teoretski je moguce, pricam o iskustvu sa MMS-om na 064 mrezi (Telekom Srbija), kada su ga uveli 2003 godine, uspio sam sa istim APN-om i IP-eom od MMS podesavanja da se konektujem na WAP samo sam ih prepisao u WAP profil, e to se desilo i sa MOBIS-om samo sto su oni izgleda stavili blokadu na IP adresi pa se moze surfovati samo po Siemensovom sajtu, probao sam i neke strane gateway-e al nista izgleda da su se dobro zastitili, jer promjena IP adresa je moguca!
Jos nesto povezao sam mob i komp kablom i uspio sam uspostavit konekciju, radi upload ali download ne, to znaci da bi se sa odgovarajucom DNS adresom mogao dobiti odgovor servera!
Ako se iko u ovoj zemlji zanima za ovu temu neka se javi da podijelimo misljenja i iskustva, jer ovo je 100% moguce odhakovat!
Pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2005, 19:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2002, 20:07
http://www.trojanfrance.com :lol: OpTiX...Treba napraviti >>program<< koji bi zaobišao zaštitu , konektovati se na telefon preko računara i sa istog ubaciti program.Komplikovano...Sa siemensovog site-a ne možeš ništa skinuti.I meni je palo na pamet to sa wap profilom , ali nisam uspio!Nisam probavao , ali treba pokušati DNS nekog internet providera , recimo teola , možda bi išlo preko kompa...

?>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Mar 2005, 10:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

da li neko ima problema kod kucanja teksta u mms porukama na se t610.
naime kad je ukljucen t9 pri kraju teksta 800+ znakova tel se ugasi i upali, eventualno zablokira, poruka bude izgubljena. flashovanje, novi sw?? ovo zna da nervira :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Mar 2005, 11:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Ne brojim znakove i nisam imao nikakvih problema... koristi multitap ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Mar 2005, 21:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

epek je napisao:
Ne brojim znakove i nisam imao nikakvih problema... koristi multitap ;)

ma t9 rula. nego jel ima neko slicnih problema??

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Apr 2005, 15:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

pitao sam na mobisovom ZVANICNOM forumu
djole je napisao:
1. do kad ce trajati promo za mms? ja licno ocekujem da ce trajati ukupno 6 mjeseci, znaci do pocetka jula. e sad ako ne budete zadovoljni brojem korisnika onda se produzi i malo reklamira?

MOBI'S je napisao:
1. Od 16.04. poèinje komercijalna upotreba MMS servisa

znaci saljite jos 2 dana a onda cijena ide gore, po mom misljenju jedno 5-6 puta :twisted

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Apr 2005, 16:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Shtaaaa? Pokvarenjaci pokvareni... Ja bash kontala kako je bilo fino imati jeftin mms, a sad papchine i to hoce da nam poskupe... E stvarno mi je dosta... :evil:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Apr 2005, 17:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Lisa_Simpson je napisao:
Shtaaaa? Pokvarenjaci pokvareni... Ja bash kontala kako je bilo fino imati jeftin mms, a sad papchine i to hoce da nam poskupe... E stvarno mi je dosta... :evil:

pa trajala je i promocija solidno vremena. jedina greska je to sto se nije znalo do kad je tacno 0.09Km

inace cijene u okruzenju se krecu oko 0.5/1 KM po jednoj poruci -zavisno od velicine poruke

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 140 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]