banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 23:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 238 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Jun 2015, 19:27 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Hertzog je napisao:
Seher takodje,

Kobilj je opet preuzeo Šeher, valjda će nešto uraditi i po pitanju banje. Motel je sredio.

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2015, 19:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Hertzog je napisao:
Ne znam da li osim Teslica i Slatine ima ijedna banja da je nisu razjebali... U kulasima je zatvorena jer su se svadjali, Seher takodje, a gde ces bolju mogucnost za zaradu, od banje u velikom gradu, sa sve aerodromim... Sarajlije na ilidzi unovcile te dve stvari, doduse sve prodali arapima, ali je opstina Ilidza razvijena, a prodavali su uglavnom Srbi

Čini mi se da opet nešto u Kulašima pokušavaju pokrenuti. Iskreno se nadam da je to tačno. A tome kako je vođena ta banja svjedoči i priča da su jednom došli neki turisti iz Njemačke, jedan naš tip ih dovukao, i trebali ići u neki obilazak i dali im bus kojem je krov prokišnjavao. - _ -

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2015, 19:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 03 Mar 2009, 15:14
U Nisu tura mlade pi***ine 500 dinara
Ko je bio na zapadu evrope zna na sta im lice zene
Mahovljani low cost kompanije pa nek zora i nada malo nazuljaju ledja ionako nismo nizasta bolje

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2015, 19:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Od pacijenata sam cuo da je tamo voda poprilicno hladna, pa starijim ljudima ne odgovara jer dobiju upalu mokracnih puteva... U svakom slucaju tamo je krao ko je stigao, a odgovarao nije niko

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2015, 19:32 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Šeher? Ne mislim na bazen, ranije su oko bazena bile "kabine" u kojima su bile velike kade u kojima se prelivala banjska voda i bilo je baš dosta starijeg svijeta.

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2015, 19:33 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
PKT je napisao:
Ova tema je ozbiljna na kvadrat. Turizam je privreda a kod nas je privreda mrtva, naši tajkuni jednostavno ne dozvoljavaju da se nešto razvije jer im je interes da narod pati, kome se ne sviđa neka ide gdje mu je bolje. Možete vi mene poklapati, brisati postove i zvati luđakom ali vi zvučite ko jebena djeca cvijeća jbt.

:roll:

polu maraton je jedan veliki uspijeh i mislim da ce se i te kako nastaviti..da li je bilo gresaka, pa jeste..al brate dragi to je prvi put..ta organizacija ce sazrijevati iz godine u godinu..

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2015, 19:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Kontam da je to sve isto vlasnistvo... Svejedno je potencijal ogroman, a iskoristenost nikakva...

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2015, 19:34 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
spavac je napisao:
Schlager preskocio nekadasnji "ruski car" restoran..

bio sam i tamo...u knez mihajlovoj :D

tad kad sam bio,drzao ga je onaj Dragan Bulic,kriminalac..onaj sto je bio protivkandidat Toletu za Predsjednika FSS :D

Inace,sin od Juse Bulica,ubijenog u onim okrsajima iz "Vidimo se u citulji" :D

@Zoka-mars! :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2015, 19:44 
staromodan
Korisnikov avatar

ja samo znam ciku od kojeg je jusuf preuzeo lokal.. :D

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2015, 19:50 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

E to mi je vec rupa u mojoj edukaciji i poznavanju BG,juce,danas,sutra.. 8)

Jusa mu je dao ponudu "koju nije mogao da odbije"? :D

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2015, 20:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2010, 16:23
spavac je napisao:
lijepe djevojke, hrana i opet lijepe djevojke...postati ozbiljan faktor znaci da se poredimo sa drugim zemljama, sasvim nepotrebno...postati samo faktor za turizam sto da ne..strancu kojem je dosadilo il je pregledao svoju zemlju kad dune u dupe on ce otice u tu drugu koja mu izgleda zanimljiva za godisnji odmor - turizam..svaka roba ima svog kupca, pa tako i BL-turizam..da li treba raditi na marketingu, treba i te kako...

Ovo mi zvuci kao "Banja Luka grad zena". :)

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2015, 20:22 
staromodan
Korisnikov avatar

malo sarkazma, al ima tu i istine..doduse to kad kazem "lijepe djevojke, hrana, djevojke" nije ona teorija sto neko napisao vec al mi se cini obrisan post "pi*ke za 500 dinara" il u KM..

@Schlager

nisam imao hrabrosti da pitam..

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2015, 21:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Ajd sada se bar pokušava pričati iole ozbiljnije na ovoj temi. Mada stvarno, realno gledano, nema Banjaluka nikakvu šansu za ozbiljniji turistički iskorak. I tu treba biti realan.

Prvo sputavaju ju geografske predispozicije. Niti su tu planine pa da liči na Tirol ili bar Mariborsko Pohorje niti je na obila Jadranskog mora.

Drugo, neozbiljno je Bnajaluku porediti sa Sarajevom. Sarajevo je bilo domaćin Olimpisjkih igara pa opet nije znalo verifikovati tu činjenicu. Sarajevo je, na žalost, marketinški iskoristilo - rat u BiH. Na žalost, kako god da se uzme. I to što je bio rat i to što je isti iskorišten u marketinške svrhe. Ali ajde, ako može Dubrovnik, može i Sarajevo.

Treće - evo konkrentijih pokazatelja, šta ko, gdje i kada.

http://www.banjaluka-tourism.com/index. ... 9&lang=sr#

Banjaluka:

Citiraj:
Према расположивим подацима о оствареном промету у угоститељству и смјештајним капацитетима у 2010. години, може се видјејети да је Бања Лука апсорбовала највећи дио промета, како у угоститељству, тако и у смјештајним капацитетима. Од укупно оствареног промета у угоститељству који је износио 104.471.939 КМ, Бања Лука је остварила 26.460.666 КМ (25,33 %).

Citiraj:
Из табела 5 и 6 се може закључити да је Бања Лука била у 2011. години, водећа туристичка дестинација по броју долазака туриста, како домаћих тако и страних. У укупном броју остварених ноћења, Бања Лука је на другом мјесту иза Теслића. Бања Лука је имала највише остварених ноћења страних туриста, али ако се посматрају ноћења која су остварили домаћи туристи, као и укупно остварена ноћења, водећа дестинација је Теслић. То је и разумљиво, имајући у виду да је Теслић познато бањско мјесто, у којем се посебно домаћи туристи дуже задржавају (4,9 дана) због коришћења здравствено-бањских услуга.

Citiraj:
Према расположивим статистичким подацима, у току 2011. године, Босна и Херцеговина је забиљежила укупно 686.148 долазака, од чега се 294.203 долазака односи на домаће туристе. У укупном броју долазака туриста, највеће учешће је остварила Федерација БиХ (63,53 %), а најмање Дистрикт Брчко (1,8%). Република Српска је остварила учешће од 34,66 %. У посматраном периоду, према подацима Републичког завода за статистику РС, Републику Српску је посјетило 97.389 страних туриста, а најбројнији су били туристи из бивших југословенских република, Србије (37.612), Хрватске (11.983), Словеније (11.180), а што се тиче европских земаља највише туриста је било из Италије (4.035), Аустрије (3.949) и Њемачке (3.615).

Citiraj:
Из претходних статистичких показатеља може се закључити да је Бања Лука и у 2011. години, свеукупно, прва туристичка дестинација у Републици Српској. У односу на претходну 2010. годину, Бања Лука је забиљежила раст долазака туриста од 8 % као и раст остварених ноћења од 12 %, са просјечним задржавањем туриста од 1,65 дана.

Iz svega ovoga vidi se da Banjaluka čak i vadi prosjek ostatku države, umjesto da su top destinacije u zemlji, olimpijska Jahorina, Kozara, Andrićgrad, kanjon Tare... Kakva je to Republika Srpska turistička destinacija, ako je Banjaluka - broj 1.

S druge strane Banjaluka, realno, osim kanjona Vrbasa, i nema šta ponuditi. To se vidi i dan danas. I da nije, ma kako to ko tumačio, bilo tih raftinga, kajaka, i ostalih sportova na divljim vodama, niko i ne bi dolazio u Banjaluku. Ali baš niko.

Uzeću primjer koji sam doživio. Odem na noćnu trku u kajaku u subotu naveče, da navijam za Darka Savića. Sjajno je bilo. Puno Slovenaca. Evropsko kajak prvenstvo. Bio sam i na raftingu. Opet najbrojiji Slovenci. Bilo je prelijepo biti u kanjonu Tijesno, a opet tim ljudima niko nema šta da ponudi. Samo čikica što ide po stazi i prodaje sjemenke. Jadno. Grupa Slovenaca me pita gdje može da kupi pivo na stazi. Nigdje. Zato se mene oderali kad god sam išao na Planicu. Kažem im to - smiju se. Neka - tako nam i treba. Poređenje je, znam neuporedivo, ali moglo se bar pokušati. I tako ostajemo kratkih rukava. Sramota. Umjesto da su šatori ponabijani jedan na drugi i da nudimo sve od igle do lokomotive. Na raftingu naletim na Čeha i Engleza. Došli onako. Da bodre svoje. Pitaju što je ovdje samo jedna trka godišnje, kad su uslovi odlični. Kaže, ovdje treba bar svakih petnaest dana neko takmičenje, neki Eurokupovi, Svjetski kupovi, čudesa... Klima im je odlična, ljudi topli, sve im se sviđa, sve im jeftino. Pivo im je smiješno jeftino. Smještaj takođe. Dolaze prvo u Zagreb pa se prebacuju u Banjaluku. Svakako. Očajnički traže bilo kakav suvenir, bilo kakvu uspomenu.

Raščulo se, jedino za Vrbas. Skoro sam bio poslovno u Pragu i otišao sa kolegicom na sajam tuzima u Češkoj, znaju jedino za kanjon Vrbasa - kad im spomeneš Bosna i Banjaluka. Kažu bili su već i doći će opet. Nekako mi bilo drago što znaju za moj rodni grad. Baš godi. Ali mi to ovdje ne znamo naplatiti. Ne znamo iskoristiti. Naravno to nije jedino što ne znamo iskoristiti tako da ne čudi. Imamo aerodrom koji skuplja prašinu, autoput prema Gradiškoj koji završava u kukuruzištu, autoput prema Srbiji gdje je preča dionica od Doboja do Prnjavora, umjesto dionice od Prnjavora do Banjaluke, autoput prema Splitu i prema moru koji će da vodi do Čađavice i niz gluposti...

U samom gradu imamo Akvanu kojoj nedostaju bar još dva tri bazena i dva tri tobogana, Kastel koji zjapi prazan od Banjalučkih ljetnih igara naovamo, umjesto da svaku drugu veče drma neki Demofest, Banj brdo totalno neiskorišteno, kamo sreće da to neko pokloni Đokovićima za jedan euro - nadam se Ivanićevom dolasku na vlast, prazan zjapi i Gradski olimpijski bazen - investicija od 15-tak miliona maraka, dok okruženje drma svjetskim vaterpolom mi dijelimo grad na tri krajnje amaterska kluba, ma nemamo mi ni diskoteku čak...Jadno. Puno još treba para uložiti da bi se turista privukao u Banjaluku.

Ili to ili ponudu Banjaluke uvezivati sa Kozarom, Vlašićem i ostalim bliskim destinacijama...Ovako je žali bože truda. Čak i zaposlenih u Turističkoj. Sve dok se ozbiljno ne proadi na svemu ovome, Banjaluka će biti tranzita turistička destinacija u kojoj će se turisti zadržavati 1,65 dana. E to je naša realnost, što kažu i činjenice iz gore pomenute strategije, sviđala se ona nekome ili ne.

Jadno. Tačno moram napraviti svoju stranku. :D

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2015, 21:02 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Okt 2013, 20:24
Schlager je napisao:
Znači-NEMA!

Kratko i jasno.

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2015, 21:06 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Ajd Drug,nemoj i ti zajebavati posten svijet :( :(

Da neko iz grada ide navijati za neke nase raftingase.... :-?

Niko to nije bolje opisao nego forumas MuskoBre u nekom postu prije mjesec,dva kojeg sam procitao...

Oni koji su imali obadvije lijeve za svaki moguci sport,sad se nesto spustaju u gumenjacima...

Naglasavam da mislim na rafting,a ne na kajak,kanu i ostale ozbiljne...olimpijske sportove...

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2015, 21:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
davorr3 je napisao:
Schlager je napisao:
Znači-NEMA!

Kratko i jasno.

Ev' ja tvrdim suprotno.
Treba se samo ugledati na Amere kako od ničega naprave nešto i prodaju priču.
Treba imati ideju kako ući u razvoj ponude i šta su prioriteti, ne može se ići odjednom na sve strane - sportski, tranzitni, banjski, religijski turizam itd.

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2015, 21:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Gerijatrijski? :D

Umjesto da se izvozi jeftina radna snaga, treba da se uvoze penzioneri sa zapadnim penzijama :D

Nekad i znanjem ;)

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2015, 21:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kad sam ja to rek'o, uvesti ŠavPske penziće, napraviti dva tri resorta, a treba i uvezati se sa privatim zdravstvenim u Jevropi i dovoditi u banje.
A oni što 'oće da budu njegovatelji bi imali praksu prije odlaska i usavršavali jezik.
Al' za to treba par godine, ne mere se obrnuti lova za kratko vrijeme, a korist bi bila višestruka.
Ionako je za vakta Davidovića grad postao Beč (po skraćivanju rada lokalima :lol: )

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2015, 21:21 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Okt 2013, 20:24
Baš je švabo rintao čitav život, da bi došao da umre u Banja Luci.

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2015, 21:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kol'ke su cijene u domovima za penziće vani.
A i masa gastosa će uskoro u paMziju :wink:

Poslednji put menjao Choban dana 10 Jun 2015, 21:23, izmenjena samo jedanput

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 238 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]