despot777 je napisao:
Kako se zove baba? Roska? Vanga?

Ne

Nije poenta u ovom konkretnom slucaju nego u tome da je cak i moja baba koja ima blizu 100 godina i koja bi po po svim zakonima prirode trebalo da je izlapila jos 95e provalila koliko je suplja politicka retorika kod nas
A u isto vrijeme postoji more mladih ljudi, koji ce danas-sutra biti (visoko)obrazovani ljudi, a i dalje vjeruju u sarene laze koje im prica ovaj ili onaj
Citiraj:
koliko neki ljudi mogu nisko pasti,a sakrivati se istovremeno iza patriotskih floskula
Stvar je u tome da patriotske foskule jos uvijek imaju najbolji prolaz ovde kod nas i dobija samo onaj ko ih najbolje i najkvalitetnije zna eksploatisati
Milorad Dodik je tu pricu doveo do savrsenstva (i pisao sam vec o tome) .. on na svojim tribinama moze svejedno izaci i reci "ukrali smo 500 miliona, ukrascemo jos 5x toliko .. ali to je zato sto ne damo RS muslimanima" i opet ce imati svoje glasove
Jer je nasem narodu, u globalu, ipak draze da ga utjeramo muslimanima i hrvatima nego da nam dijete sutra ima kvalitetan studijski program/mogucnost zaposlenja/dobru platu ..
A poenta je, kad se kamere ugase i kad se skupovi raspuste od patriotizma u toj prici nema ni P
Banalan primjer .. a nije iz politike .. onaj mali babun sto je imao istetoviranu RS podlaktici
Pojma ja nemam ko je on .. u fudbal se razumijem kao Mara u kriv kurac .. ali zbog te tetovaze samo sto se "nerviraju komsije" malte ne hvalospjeve su mu dva dana pravili (ukljucujuci i ovde na forumu) .. i on, veliki patriota, bastion srpstva i cuvar RS koji je ISTETOVIRAO njene granice je tu istu tetovazu unutar 48h prepravio i rekao da je tu "svakako trebao biti sat" samo da bi zaigrao za drzavu koju ne voli (jer zna da mu je to sansa da se izvuce iz kurceve druge turske lige i zaigra mozda negdje gdje moze uzeti vecu lovu, guziti bolje picke i dizati tri prsta na lokaciu vazduh)
Isto tako ce i ove politicke patriote da zaborave svoj patriotizam cim im to bude odgovaralo