banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 18:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11505 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129 ... 576  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Maj 2015, 15:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
E vidis upravo to... Institucionalna snaga stranke se ogledala i u tome sto se niko od dosadasnjih predsjednika SDS.a se nije drzao kao pijan plota te funkcije. Osim jednog.

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2015, 15:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Joj TNS a, plač :lol: :lol: Institucionalna snaga SDS a? Ahhaahha Pa od kada je Gojko Klicko povezao prvi gepek para ta se stranka pozdravila sa institucionalnoscu.

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2015, 15:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma u odnosu na SNSD su su izmislili institucionalizam. Mislim da je to Silvio htio reci. A ja sam se samk nadovezao u tom kao pravcu.

:D

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2015, 16:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne bih ja rekao...SNSD jeste ogrezao u kurupciju i to progresivno, sa godinama vladanja, ali sve što ima institucija trenutno u RS je rezultat njihovog rada. SDS je u tom smislu talasika

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2015, 16:08 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Mislim da je riječ o instituciji stranke, ne entiteta. Stranke koja ne mora na izborni listić pored svoga imena staviti i ime lidera.

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2015, 16:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa tu je tek cirkus. Stranka kojoj je nacionalni interes i zastupanje istog bio osnovni politički stil, izgubila je taj eskluzivitet od navodne lijeve socijaldemokratije. Ta je stranka cirkus, kadrovi su joj cirkus a Mile sa svim svojim promasajima i greškama ih drži u šahu. Pish

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2015, 16:32 
Administrator
Korisnikov avatar

Sve to stoji al' istine radi treba priznati da je OHR puno uradio na sakaćenju SDS-a zabranom desetinama vodećih ljudi da se bave politikom, a na njihovo mjesto su došli razni Kalinići, Čavići, Bosići....

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2015, 16:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Dobro, imaju vjerniju (inertniju) glasacku bazu koja je uvijek tu bez obzira na ime lidera. U Milinom slucaju to nije bas tako.

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2015, 16:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Dobro, imaju vjerniju (inertniju) glasacku bazu koja je uvijek tu bez obzira na ime lidera. U Milinom slucaju to nije bas tako.

Da, dio toga stoji. Ali pošto su stranke kod nas (partitokratija) isključivo interesne grupe, Mile i tu vodi. Više administrativnih radnih mjesta je obezbjedio SNSD

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2015, 16:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Naravno, u vrijeme nakon Sloge Mile je pojeo SNS/DNS i socijaliste. Dok paralelno Ivanic i Mikerevic sasvim sigurno nisu gradili bazu SDS.u.

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2015, 16:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Јао Микер... :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2015, 17:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
_зока je napisao:
Mislim da je riječ o instituciji stranke, ne entiteta. Stranke koja ne mora na izborni listić pored svoga imena staviti i ime lidera.

Управо то. Наравно ту мислим на странку као име и политичку појаву. Неку страначку идеологију СДС нема, али ако ћемо реално ни 99% странака у свету је данас немају тј. страначка идеологија данас не постоји. Е сад поента је кад неко иде да гласа он гласа за СДС или за Милу. Тако да је то још једина предност коју СДС у односу на Лемија има, али како ми се чини изгледа да ће да изгубе и то.

Али опет најинтересантније од свега ми је позиција Миће Мићића. Он сад може да се издвоји из странке и остане вазда локални бос, а са друге стране уколико има веће амбиције мораће да остане у СДС и ризикује да или постане већи баја или да потоне и на локалу. То је оно што се назива "Ratonal Choice" који је увек вин-вин ситуација. Не знам како ће то да се заврши, али знам да не бих волео да сам Мићо Мићић у овој ситуацији. :D

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2015, 17:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Naprotiv, Bosic je na aparatima.
Njegov plan je vjerovatno da pregrmi do polovine juna kada pocinje sezona god odmora kada se sve smiruje. Onda dolazi jesen gdje moze proklamovati pocetak aktivnosti glede predstojecih lokalnih izbora. I eto mu jos jedne godine.

Kontinuiteta 8)

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2015, 18:37 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2011, 21:09
Silvio Dante je napisao:
_зока je napisao:

Управо то. Наравно ту мислим на странку као име и политичку појаву. Неку страначку идеологију СДС нема, али ако ћемо реално ни 99% странака у свету је данас немају тј. страначка идеологија данас не постоји. Е сад поента је кад неко иде да гласа он гласа за СДС или за Милу. Тако да је то још једина предност коју СДС у односу на Лемија има, али како ми се чини изгледа да ће да изгубе и то.

Али опет најинтересантније од свега ми је позиција Миће Мићића. Он сад може да се издвоји из странке и остане вазда локални бос, а са друге стране уколико има веће амбиције мораће да остане у СДС и ризикује да или постане већи баја или да потоне и на локалу. То је оно што се назива "Ratonal Choice" који је увек вин-вин ситуација. Не знам како ће то да се заврши, али знам да не бих волео да сам Мићо Мићић у овој ситуацији. :D

Stranacke ideologije su postale dosta savitljive, plus sto amerikanci i zapad na balkanu dosta podsticu rusenje autoriteta i forsiranje slabih vlada da bi mogli lakse da zavrsavaju svoje poslove. Problem je sto je jedino Stevandic po meni imao neku harizmu buduceg srpskog lidera iz tog SDS bloka.Ovo ostalo,bosic,tadic,cavic deluje dosta istroseno politicki.

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2015, 18:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Meni je apsolutno sjajno citati desavanja na socijalnim mrezama na kojima dr Stevandic ostavi status
Koji stepen idolopoklonstva .. i ovih koji ga napadaju i ovih koji ga brane
Zona sumraka
:confused2:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2015, 18:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Blam Republika.

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2015, 20:47 
Administrator
Korisnikov avatar

Stevandić ima harizmu? Onda je imaju i Bosić i Tadić.

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2015, 20:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Обрен има Харизму. :lol: Тако се зове кафана у власништву општине у бившем Дому ЈНА.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2015, 20:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Ma kakav Stevandić i vođa. Glupost.

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2015, 21:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Sep 2013, 15:21
_зока je napisao:
Stevandić ima harizmu? Onda je imaju i Bosić i Tadić.

Men' licno se Stevandic bas dopada. :)

Bilo bi interesantno sad cuti schlagerovo misljenje o novonastaloj situaciji i da li jos podrzava Bos(N)ica, te kako "opravdava" ove njihove postupke na drzavnom nivou.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11505 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129 ... 576  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]