_зока je napisao:
munja.alex je napisao:
Pa argument je isto tako da su partizani pokušavali organizovati front prema nacistima, a vi mi navedite sve te krupnije bitke neke tamo VuO protiv Wermachta. Stičem utisak da su se četnici po manjim sredinama skupljali poput Ilove i tih drugih krajeva i nije ih interesovalo da se skupljaju formacije i šalju u borbe tamo negdje dalje od vlastitih kuća i brda... Ognjište se brani daleko od kućnog praga odvajkada. Po pitanju klanja i zločina u mikrosredinama slažem se da crveni nemaju se čime ponositi, trebalo je i to objaviti poslije 91. Al od 95 naovamo nečuh nijednog popa u javnosti niti privatno da je rekao: "Evo, odbili su naši četnici 2 divizije okupatora"
Četničko vojevanje se svodilo na branjenje sopstvenog praga.....a ovi što navode kao argument u korist četnika to što u četničkm krajevima nije bilo ustaških pokolja, to mogu opet da zahvale partizanima jer su pažnju ustaša skrenuli na sebe. Da nije bilo partizana brzo bi se ustaše okrenule četnicima. NDH nisu zanimali Srbi na njenoj teritoriji i njihov opstanak.
А можда и томе што је управо та пракса чувања сопственог прага спасила Србе у Средњој Босни, док нпр. у Источној и Херцеговини управо су четници били ти који су након покоља протерали усташке јединице из села у градове. Аргумент ти баш није на месту, јер да је било тако како ти кажеш онда би се те исте усташе после партизанског слома на Козари окренули четницима, што није био случај иако је било усташких покушаја (нпр. Мањача).
Citiraj:
a vi mi navedite sve te krupnije bitke neke tamo VuO protiv Wermachta.
Нпр. Лозница, Вишеград, Рогатица, Пале, Соколац, Крушевац, Чачак. То ми је сад онако прво пало на памет.
Citiraj:
vec smo ranije rekli da nikakva kozmetika ovdje ne pomaze i da mi je ovo JVuO-vsko kmečanje za prolivenim mlijekom tragikomično.
Овде једино кмечиш ти и твоји истомишљеници и то већ ево 11 дан. Ја само уживам у том кмечању и могу ти рећи да је добар осећај.