petar2 je napisao:
Pozdrav svima.
Ne znam da li sam na pravom mestu, ali ne znam gde bih drugo pisao... Mozda ce Vam zvucati i smesno ovo sto cete procitati, ali verujte da me muka naterala da ovde pisem. Moj brat iz Banjaluke ima nevidjene probleme sa kosmarima i strahom. To sto on sanja, nema ni u najstrasnijim horor filmovima. Nocu se budi potpuno istraumiran, sa nenormalnom brzinom otkucaja srca. Takodje, ima probleme i na javi. Trza se na svaki moguci sum, koliko god on bezazlen bio. Naravno, nije vodjen na salivanje strave i ma koliko to nekome glupo zvucalo, ja mislim da bi to mogao biti razlog i da bi trebao otici na salivanje strave. Vec godinama mu predlazem da pronadje nekog u Banjaluci kod koga bi mogao to odraditi, ali on naravno odbija pod izgovorom da su to 'babska posla'. Posle najstrasnijeg kosmara do sada koji je imao pre dve veceri, napokon je malo 'popustio' i rekao mi da mora to da odradi, ali ne zna gde bi otisao, a "glupo mu" da pita bilo koga. Upravo zato Vas i kontaktiram ja, iz Srbije (da Vas ne cudi ekavica) jer bih voleo da mi neko da informaciju i napise u inbox, koga bi mogao da poseti. Molim Vas da ne ismevate i da se ne sprdate sa ovim sto sam napisao, ako mozete pomozite, a ako ne, ne morate ni da odmazete.
Hvala unapred svima na konkretnim i konstruktivnim predlozima.
Neka ga neko uzme za ruku pa pravac centar za mentalno zdravlje, i vidite psihologa koji se bavi mladim ljudima
Moze se sa njima vrlo normalno dogovoriti da to bude i anonimno, a cak i bez da ostaju ikakvi tragovi u medicinskoj dokumentaciji
Nije to sramota, ako je problem ozbiljan kao sto navodis da jeste