banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jun 2025, 17:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1835 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 92  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Apr 2015, 15:49 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 06 Jul 2013, 17:14
Hvala vam puno, pomogli ste mi. Ma ja to manje vise sve znam i prije sam imala mtb vozila bas dugo nikad mi lanac nije pukao, a sada ovaj bicikl vec dva puta, ali bio je vec lemljen, tako da sad drugi put znam da je vec bio kratak, za prvi nisam sigurna mada pretpostavljam da jeste i tada. Jer pazim da ne vozim dijagonalu

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2015, 21:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2009, 20:16
Na bajku mi u zadnje vrijeme prednji amortizer ima hod naprijed-nazad kada kočim. Takodje ni kočenje ne ide glatko, nego trese kao ludo. Ulje mi odavno izlazi iz amortizera, odnosno ostaje na gornjem dijelu kad se vrati u početni položaj. Ima li tu popravke ili da se častim novim ?

šire grozu
a oblaci iz visina
gledaju u razvalinu.

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2015, 08:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Apr 2007, 22:17
Mislim da ti je amortizer zreo za (redovni) servis.
Generalno, amortizeri imaju svoje servisne intervale, gdje se mijenjaju raznorazni potrošni dijelovi, mjenja se ulje, izvrši repodešavanje...

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2015, 12:07 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 14 Maj 2015, 11:09
Zna li iko gdje se u bl mogu kupiti ili napraviti rogovi za bicikl, ali spojeni, vidjela sam na par bicikala to?

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2015, 15:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Apr 2007, 22:17
Nešto kao ovo:

Slika

Inače, to su treking, odnosno turing upravljači.

U prodavnicama, u Banja Luci ćeš ovo teško naći, probaj pik, ili nedeljom na pijacu. Možda se može naoliti neko o već prodaje polovan bicikl, sa ovakvin upravljačem, da ti ga skine i proda. U svakom slučaju, srećno... :-)

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2015, 18:30 
Početnik
Početnik

Hvala na odgovoru, ja sam to vidjela i malo drugacije izvedeno ali ta bicikla uopste nisu bila treking. meni to ne bi ni odgovaralo ja vozim mtb, ne znam ni kako bi izgledalo na njemu, ovako mi izgleda "mocno", a kakva je razlika kod onih obicnih rogova izmedju kratkih i dugih?

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2015, 06:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2009, 20:16
vrba je napisao:
Mislim da ti je amortizer zreo za (redovni) servis.
Generalno, amortizeri imaju svoje servisne intervale, gdje se mijenjaju raznorazni potrošni dijelovi, mjenja se ulje, izvrši repodešavanje...

Ne pomaže servis, jer je nedavno servisiran. Kupio sam nov, sličan ovom što imam, ali novija verzija.

šire grozu
a oblaci iz visina
gledaju u razvalinu.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2015, 08:57 
Početnik
Početnik

Mozda pitanje nije za ovu temu ali sve koje sam pronasla nisu aktivne, sta mislite o sobnim biciklima? Vidjela sam na stranici capriola neke do 300KM pa sam mislila uzeti da imam kada je kisa i slicno i ne mogu voziti bicikl. Da li valjaju ta bicikla?

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2015, 20:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Pa valjaju ako hoces da okreces neke, bilo kakve pedale, rekreacije radi, forme...al ako hoces da vozis bicikl radi vozenja bicikla nije to ni blizu....

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2015, 15:36 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
il bolje leci u krevet na ledja, dignes noge i vrtis zamisljene pedale..il kupis nesto posteno..kolega ima nekakav bike stand il lane, na njega ubaci zadnji tocak od svog bajka i video traninzi nekoliko staza pa si namjesti preko zida turbo france posto voli i imas taj efekat u sobi kao da vozis uzivo..uzbrdica, nizbrdica, krivine regulise preko tog bike stand, tako da je efekat slican kao da si na cesti..

ovo sto ti gledas za 300 maraka, ne znam sta da kazem..evo ja imam kucni prethodnu generaciju od ovoga kojem je cijana trenutno £180..ovo je sranje za kucnu upotrebu, tek tako da kazes nesto sam vrtio...eventualno meni kao muskarcu na ovome su klikeri malo očeličili..

Slika

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2015, 15:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jul 2013, 14:00
To sto si opisao zove se biciklisticki trenazer :D
http://olimpiasport.pl/upload/olimpiadb_1173_d.jpg

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2015, 15:42 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
eh da to je to... :D ma ja malo procerao nekih pola sata i kazem kolegi de ti to ceraj a ja cu sjesti i gledati pejzaze na zidu..

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2015, 16:04 
Početnik
Početnik

Gledala sam to i ranije, ali su mi bas skupi. Na ebay sam nasla nesto, ali nisam sigurna da li bi moglo posluziti

http://www.ebay.com/itm/BIKE-TURBO-TRAI ... true&rt=nc

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2015, 16:05 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Ovo je samo potpora za prednji točak... fali ti najbitniji dio.

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2015, 11:23 
Početnik
Početnik

Hoce mi neko objasniti razliku izmedju dugih i kratkih rogova u cemu je razlika? I koji su bolji?

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2015, 08:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Koliko ja znam rogovi na biciklu sluze za promjenu polazaja ruku i nekog vida komfora u voznji....sto oce rec da je individualna stvar koje ce neko uzet....prilikom nekog penjanja uz brdo (voznja van sica) meni je lakse ako su mi rucke okomito postavljene u odnosu na volan sto oce rec da rogovi dobro dodju...al sad ti duzi, kraci, ovakvi, onakvi....mislim da ne igra neku razliku generalno nego je vise stvar licnog opredeljenja....

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2015, 20:54 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 06 Jul 2013, 17:14
Pretpostavljam da ste svi vec culi u subotu 6-og juna otvara se jos jedan Capriolo Sport Centar kod Parka Mladena Stojanovica uz popust od 10%, mozda nekome dobro dodje. :D

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2015, 09:03 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Sep 2008, 09:25
Ima li neko iskustva sa sklopivim biciklima nesto kao http://dahon.com/mainnav/foldingbikes/all-folding-bikes.html
ali naravno neke jeftinije varijante. Da li se to moze negdje vani polovno i jeftino uzeti? Recimo 20" tockovi.
Da napomenem da mi je bitno da se i guvernal sklapa, tako da se dobije velicina koja moze stati maltene u kofer.

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2015, 20:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nisam nesto upucen u ovakve projekte....al neko laicko misljenje je da ako hoces da bude iole iskoristiv onda moras da iskesiras neku cifru....nista kinez i slicne gluposti....jer kinezi su napokon savladali pravljene hardtail ramova da budu iskoristivi, ne vjerujem da im idu ovi sklopivi fazoni.....

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2015, 01:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
На бициклима од Брчког до Хиландара

ЧЕТВРТАК, 17. СЕП 2015, 20:50 -> 21:04
Група од 18 младића и једне девојке кренула је из Брчког на бициклима ка Светиј Гори. На пут дуг више од 1.000 километара отиснули су се пре седам дана, а прошли су кроз Србију и Бугарску.

Стотинак километара пре манастира Хиландар, крајњег циља бициклиста, у Ставросу, у Грчкој сусрео их је репортер РТС-а Радован Јовановић.

Slika

План је да до краја дана стигну до Уранополиса одакле ће бродом на Свету Гору. Једини женски члан одважне екипе сачекаће их у Уранополису.

Сви су насмејани, ведри, као да нису на бициклима већ прешли око 900 километара. Најмлађи члан ове групе из Брчког има само 17 година.

Slika

http://www.rts.rs/page/magazine/ci/stor ... D0%B0.html

Znam trojicu iz ove grupe, oni su obično špartali po našim prostorima, ali nikad ovako dalekometno.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1835 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 92  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]