Citiraj:
SPREČEN PRESEDAN - IZVRŠNI ODBOR RUKOMETNOG SAVEZA BIH JUČE ODBIO PREDLOG VOGOŠĆE I ČELIKA
Nema promene propozicija!
O novom šampionu BiH odlučivaće rukometaši Borca i Izviđača, odlučili su članovi Izvršnog odbora RS BiH, koji su većinom glasova (8:3) odbili predlog Vogošće i Čelika o promeni propozicija i vraćanju "Lige za prvaka".
Još u septembru prošle godine IO RS BiH je, upravo na insistiranje ovih klubova, doneo odluku da o prvaku BiH za sezonu 2014/15. razigravaju banjalučki Borac, član SEHA lige, te prvoplasirana ekipa Premijer lige.
Međutim, nakon što su "skauti" odigrali odlično proleće i tri kola prije kraja obezbedili prvo mesto, u Vogošći i Čeliku su se „setili" da menjaju propozicije i pokušaju da naprave opasan presedan.
Najveću prepreku u tom nastojanju imali su u Rukometnom savezu Republike Srpske (RSRS), ali i predstavnicima iz RS Herceg-Bosne, iako su delegati iz RS Federacije BiH na sve načine pokušali da ospore, ne samo ovu odluku, već i kompletne propozicije.
- Mi ni po koju cenu nismo želeli da odustanemo od nečega što smo sami usvojili. Mislim da bi to bila neviđena lakrdija da se, samo pet dana uoči kraja regularnog dela sezone, bilo šta menja. Svi su još u septembru prošle godine bili upoznati sa propozicijama za sezonu 2014/15, i bilo bi krajnje neozbiljno da se sada donosi bilo kakva odluka koja bi odstupala od njih. Da ne spominjem kako bi to na kraju dovelo u pitanje i celokupnu regularnost prvenstva - istakao je predsednik RSRS Zdravko Miličević.
Inače, zasedanju izvršnog odbora prisustvovalo je 11 delegata, a odsutan je bio jedino Ranko Gligorić iz Banjaluke. Protiv predloga Vogošće i Čelika glasala su četiri delegata iz RSHB, tri iz RSRS, kao i Almir Šahinpašić iz RS FBiH, dok su Mirsad Sirćo, Hamid Bahto i Hamid Džandžanović nastojali da obore sve što su sami izglasali pre osam meseci!
Citiraj:
Branković: Donesena prava odluka
Član UO Borca, Vladimir Branković, naglasio je da je IO RS BiH doneo jedinu ispravnu odluku.
- Nama je drago što je tako odlučeno i nadam se da više neće biti trzavica i pokušaja da se zanemaruju propozicije. Završnica prvenstva zaista ne bi imala smisla da je ovaj predlog prihvaćen. Ovako, ostaje da na parketu mi i Izviđač odlučimo o tituli. Svi u Borcu smo ubeđeni da će ona i treću godinu zaredom ostati u Banjaluci - istakao je Branković.