banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 12:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 21 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Banjalucka berza
PostPoslato: 05 Feb 2005, 20:16 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Nov 2001, 01:00
trgujete li na berzi i kakva su vasa iskustva, ja sam jedan sigurno od najsitnijh investitora poslujem sa par stotina maraka i mogu vam se pohvaliti da sam dosad imao ljepe zarade,trgujem uglavnom akcijama Telekoma Srpske i Banjalucke pivare

http://www.blberza.com/

Kladionica
Kladjenje na internetu
Novosti

Scommesse Online
Paris Sportifs

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Feb 2005, 18:00 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jan 2005, 14:18
Sa "par" ili mozda nepar stotina maraka nisi mogao lijepo zaraditi od dividende koju navodis na

http://forum.blic.net/viewtopic.php?p=231487#231487

jedino ako si trgovao sa TLKM u razdoblju njegovog divljanja u proteklih mjesec dana o cemu sam pisao u gore navedenoj temi

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Feb 2005, 00:54 
Pripravnik
Pripravnik

ovako od akcija koje sam imao na osnovu ulozenih vaucera i onih akcija koje sam kupio prosle godine za 1 marku imao sam 192 marke dividende koja je isplacena u novcu,sad ocekujem dividendu u akcijama ,ima na sajtu berze obavjest da je telekom vec podnio zahtjev o raspodjeli akcija na osnovu provecanja osnovnog kapitala tako da sad ocekujem dividendu od 451 ili 452 akcije ,inace ovo je trece povecanje kapitala tako da je prosle godine dividenda u akcijama bila isplacivana za godine 2002 i 2001
ove godine je dobit preko 90 miliona i predvideno je preko 70 miliona dividende u akcijama a ostatk ili dio ce sigurno ici u novcu

vise informacija mozes naci na sajtu berze ,konkretno o telekomu pod linkom berzanska kotacija

sto se tice privatizacije to je sigurno i na tome se vec radi i tender za prodaju drzavnih 65% akcija ce sigurno biti obavljen ove godine,vlada se obaveyala da ce Telekom Srpske ad privatizirati do
kraja 2005. godine, te je u tu svrhu uzela predprivatizacijski kredit od EBRD

Kladionica
Kladjenje na internetu
Novosti

Scommesse Online
Paris Sportifs

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Feb 2005, 14:43 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ok, interesuje me koliko si VAUCERA dobio, 20 ili vise?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Feb 2005, 16:28 
Pripravnik
Pripravnik

imao sam 90 vaucera,u junu 1994 sam otisao na odsluzenje vojnog roka i bio u ratu do kraja,20 vaucera sam dobio kao svaki gradanin srpske a 70 za provedenih 9 mjeseci u zoni borbenih dejstava,mada ovo nisu tacno obracunali trebao sam imati daleko vise vaucera jer sam nakon 3 mjeseca obuke na Manjaci poslan sa cjelom klasom jun 1994 u borbe na prvu liniju ali to je vec druga prica

Kladionica
Kladjenje na internetu
Novosti

Scommesse Online
Paris Sportifs

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Feb 2005, 20:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

pa vidim ja da je dividenda dosta velika, zato i pitam koliko je vaucera.
pa nije to onda sica ("nekoliko stotina maraka" :D )
ti si sefe onda napravio odlican potez stavivsi sve svoje vaucere u TLKM!
SVAKA CAST!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2005, 00:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
a da je stavio na Zepter?Prije godinu, godinu i po, bile su po 3.6-3.7KM ,akcija ,a sad 8.1-8.13KM :wink: . Neko se bas obogatio za zadnjih mjesec dana na osvovu telekoma, eh da se znalo :cry:
:)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Mar 2005, 04:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
DA li je i koliko puta Telekom do sada isplacivao dividende, u obliku novca? Gdje da nadjem takve informacije?
Opklada je u pitanju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Mar 2005, 10:58 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Znam da su za 2003. godinu isplatili dividendu (normalno, u novcu), a za 2001, 2002 i 2004. podijelili akcije.
Sta se desavalo ranijih godina ne znam ali mislim da nisu nista dijelili pre 2001; normalno, ako neko nesto vise zna neka me ispravi ili dopuni
Otidji na http://www.blberza.com/Kotacija_TLKM.htm pa pretrazi malo ili nazovi onaj broj sto je tamo napisan pa ih pitaj :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Mar 2005, 12:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Hvala!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2005, 11:41 
Pripravnik
Pripravnik

INFO>dividenda od dobiti za proslu godinu bit ce 0,068 po akciji i dividenda u akkcijama bice 0,091 po akciji,ovo dode negde oko 71 milion ukupna dobit je 84 miliona,3,3 milona ide kao zaposlenim u telekomu koji su pomogli da se ostvari dobit mada ovo nije poznato u zapadnoj ekonomiji to je izgleda ostatak komunizma ,radnici su vec placeni za svoj rad i vlasnici tj.akcionari djele dobit,ali sta cemo sad moramo zivjeti sa ostacima komunizma jos neko vrjeme,skupstina akcionara je zakazana za 27.5 ovo gore je samo predlog ali najverovatnije da ce proci poznato je da drzava posjeduje 65 %akcija telekoma ,plus 15 % koje imaju fond pio i restitucija a 20 % mali akcionari,najbolje rjesenje je da se telekom brzo privatizuje jel ovi komunisti kako vode ovu firmu upropastice sve

Kladionica
Kladjenje na internetu
Novosti

Scommesse Online
Paris Sportifs

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2005, 14:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
Citiraj:
3,3 milona ide kao zaposlenim u telekomu koji su pomogli da se ostvari dobit mada ovo nije poznato u zapadnoj ekonomiji to je izgleda ostatak komunizma

... ne ulazeci u to da li to tako treba ili ne... postoji pojam "profit sharing" pri cemu se dobit firme u odredjenom procentu (prema internom aktu preduzeca po odgovarajucoj odluci upravnog odbora uz pravovremeno informisanje sindikata) deli radnicima kao stimulacija odn. nagrada za uspesno poslovanje u proteklom periodu.

E sad dal' je to uspesno poslovanje po osnovu korektne trzisne utakmice ili monopola... ja cu da stavim tamne cvikere... 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2005, 19:12 
Pripravnik
Pripravnik

Warlock je napisao:
Citiraj:
3,3 milona ide kao zaposlenim u telekomu koji su pomogli da se ostvari dobit mada ovo nije poznato u zapadnoj ekonomiji to je izgleda ostatak komunizma

... ne ulazeci u to da li to tako treba ili ne... postoji pojam "profit sharing" pri cemu se dobit firme u odredjenom procentu (prema internom aktu preduzeca po odgovarajucoj odluci upravnog odbora uz pravovremeno informisanje sindikata) deli radnicima kao stimulacija odn. nagrada za uspesno poslovanje u proteklom periodu.

E sad dal' je to uspesno poslovanje po osnovu korektne trzisne utakmice ili monopola... ja cu da stavim tamne cvikere... 8)

svaku odluku i upravljenje sredstvima od dobiti,i upravljanje preduzecem vrsi skupstina akcionara odnosno vlasnika,mozda takav pojam "profit sharing" postoji ali sigurno se odnosi na kompanije koje se bave proizvodnjom i koje radi povecanja proizvodnje zele da motivisu radnike

ocito da ovo lici na komunisticku privredu,izgleda da misle da je skupstina akcionara radnicki savjet i da je jos na djelu samoupravljanje,izdvojili su neka veca sredstva za kupovinu radnicima stanova i druge naknade koda je firma socijalna sluzba ali sva sreca blizi se privatizacija pa ce ih stranci nauciti sta znaci truli kapitalizam,govori se da je dio od 65% akcija u vlasnistvu drzave vec privatizovano,neku vece to je i potvrdio premijer Mikerevic gostujuci na atv u emisiji altermedija,valjda je podignut kredit od Evropske banke od 30 miliona evra i taj dug ce biti pretvoren u akcije kad dode do privatizacije,cujem i da sindikat trazi da se radnicima dodjeli 15 % akcija

Kladionica
Kladjenje na internetu
Novosti

Scommesse Online
Paris Sportifs

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2005, 19:36 
Pripravnik
Pripravnik

tomorad je napisao:
ti si sefe onda napravio odlican potez stavivsi sve svoje vaucere u TLKM!
SVAKA CAST!!!

do skoro se moglo fino zaraditi tako sto se nadu naivci koji nemaju veze o akcijama i trzistu kapitala i svoje akcije prodaju po malim oglasima,da samo vidite kakvih oglasa ima ,pa prodaju "vaucere" telekoma,pa prodaju neulozene vaucere i svakakvih raznih gluposti ali sta ces zivili smo toliko godina u socijalizmu,trziste kapitala nepoznaju ni oni sa ekonomskim fakultetima jer nisu nikad o tome ucili a kamo li obican narod

i tako se nadu goji ko sto bi jevreji rekli,ugovori se cjene naprimer 1 marka za akciju i on je presretan sa dobijenom lovom cak nemoze da vjeruje da mu neko za to placa i misli da si ti blentav kad to kupujes kad dobije pare odlazi sav sretan i konta kako te zajebo, a stvarna cjena na berzi je daleko veca,odemo do suda napravimo ugovor o poklonu pa onda u centralni registar pa onda te iste akcije prodas na berzi za 2 marke recimo

Kladionica
Kladjenje na internetu
Novosti

Scommesse Online
Paris Sportifs

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2005, 14:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2004, 19:52
kakvi su uslovi ( i postupak ) trgovanja na banjaluckoj burzi???
Koliku proviziiju uzimaju tj. kolika je minimalna kolicina para za ulaganje ( da se isplati ulaziti u posao )?

http://drigi.blogabet.com/

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Maj 2005, 23:08 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 28 Nov 2003, 20:30
E i ja pripadam nekoj grupi sitnih investitora. Dosada se nesto skromno zaradilo.

@drigi
E ovako, ukoliko zelis da trgujes (kupujes/prodajes akcije)na berzi ti moras prvo da sklopis ugovor sa nekom brokerskom kucom o zastupanju itd.itd.
Provizije su razlicite za razlicite iznose novca, to je najbolje da se raspitas ko d odredjene brokerske kuce, oni ce ti objasniti.
Minimalni obavezni iznos ne postoji. Mozes da ulazes koliko hoces, naravno rukovodeci se elementarnom logikom.
Zaraditi se moze ako si dovoljno pametan, i isplati se.

Pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Maj 2005, 03:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2001, 01:00
Imam oko 160 vaucera ulozenih u BLB Profit, trenutno stoje na oko 3.65 KM za jednu akciju.. pitanje je, koliko jedan vaucer ima akcija??

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jun 2005, 23:21 
Pripravnik
Pripravnik

Trenutna cjena tj. na zadnjem trgovanju blb profita je 4,3,svi PIfovi su racunali u omjeru jedan vaucer jedna akcija osim PIF invest nova koji je racunao jedan vaucer 40 akcija mislim,znaci Vuce imas 160 akcija BLB profita

za sve vlasnike akcija Telekoma radosna vjest ,isplata dividende pocinje od 17.6.2005 i bice 0,068 po jednoj akciji

Kladionica
Kladjenje na internetu
Novosti

Scommesse Online
Paris Sportifs

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jun 2005, 03:13 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Mene zanima na koji nacin vrsite prodaju/kupovinu dionica/akcija?

Da li postoji neki online servis za pracenje kretanja vrijednosti pojedinih akcija? Kako dajete naloge brokerima - telefonom ili online preko nekog formulara? Koliko brokeri naplacuju izvrsavanje jednog naloga ili po kojem principu to vec funkcionise na BL berzi?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jul 2005, 13:26 
Pripravnik
Pripravnik

Digresija je napisao:
Mene zanima na koji nacin vrsite prodaju/kupovinu dionica/akcija?

Da li postoji neki online servis za pracenje kretanja vrijednosti pojedinih akcija? Kako dajete naloge brokerima - telefonom ili online preko nekog formulara? Koliko brokeri naplacuju izvrsavanje jednog naloga ili po kojem principu to vec funkcionise na BL berzi?

na zvanicnom sajtu banjalucke berze moses pratiti kretanje vrjednosti akcija a i naci dosta iformacija u vezi berze

nalog brokeru zasad nazalost moras dati licno ,mada koliko znam neke brokerske kuce pripremaju i online trgovanje pogledaj na sajtu raiifaizen brokera trebalo bi uskoro da pocne i online trgovanje na banjaluckoj berzi zasad je samo omoguceno online trgovanje na SASE sarajevskoj berzi
http://www.rbr.ba/

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 21 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]