banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 19:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7026 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106 ... 352  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Mar 2015, 00:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Citiraj:
U jednom od prethodnih postova kad smo pisali o slizanosti crkve i države, spomenuli smo kako je Vladika Irinej podržao Milorada Dodika na predizbornom skupu, pa je ovaj zahvaljujući Irineju uspeo da izvuče tesnu pobedu sa razlikom od svega 30.000 glasova. Tom prilikom smo Milorada Dodika nazvali ratnim profiterom. Neko nas je u komentarima tog posta prozvao da iznosimo tvrdnje bez dokaza i nazvao lažovima. Dobro....

Ovako, predstavljamo vam ugovor između bugarske firme "SIGNUS" i firme "Vrbas" iz Rumunije čiji je predstavnik Milorad Dodik. Radi se o kupoprodajnom ugovoru iz 1994. godine (23.03.1994.) po kojem firma koju predstavlja Milorad Dodik kupuje od bugarske firme Dizel D2 i to 12.000 metričkih tona po ceni od 400 dolara po toni. Ukupan iznos je 4.800.000 američkih dolara. Šta mislite gde je taj dizel posle završio? Koja je bila cena 1 litre na ulicama Srbije i Republike Srpske i o kolika je bila čista zarada? Da li je Milorad Dodik plaćao porez za gorivo koje je prodavao na ulicama? Koja je kazna za toliku utaju poreza?
Još da dodamo da se iz ugovora jasno vidi da je državna banka, građaninu Miloradu Dodiku dala kredit u iznosu od 4.000.000. dolara.

Vučiću, sumnjamo da nisi znao za ovo s obzirom da ste ti i Dodik prijatelji, a i harali ste 90-tih ruku pod ruku! S obzirom da je Milorad Dodik i državljanin Srbije, da li će tužilaštvo nešto da preduzme na osnovu ovih dokaza jer je krivično delo počinjeno i na teritoriji Srbije? Naravno da neće jer je kompletno pravosuđe korumpirano i služi samo vama politikantskoj bandi!

O stanju u pravosuđu ćemo se baviti u narednom periodu. Pokazaćemo dokumentovano ko je tu s kim u vezi. Ko je koga postavio i po kojoj političkoj liniji. Otkrićemo svu trulež u srpskom pravosuđu sve poimence. Objavićemo interesantna dokumenta koja će potvrditi svaku našu tvrdnju!

Očekujte nas bando!!!

Kompletan ugovor od 50-tak stranica možete skinuti sa sledećeg linka:
https://mega.co.nz/#!vQR0UIRB!Hp-vnEik2 ... P19bC3Gt1o

Slika

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2015, 01:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Sasvim slucajno je ovo Milorad Dodik crnje od ostatka teksta? :D

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2015, 02:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
То је откуцано писаћом машином а остатак је одштампан на игличном штампачу. А квалитет свега је такав да га било ко са пар сати искуства у Фотошопу може да састави без проблема. :) А и "Romanija" се пише без "ј". :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2015, 02:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Sjajno :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2015, 02:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Да сад не улазим у анализу енглеског којим је писан уговор, мада виђао сам свакакав енглески по уговорима тако да то не мора да значи ништа.

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2015, 02:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ovo što sam prešao, nafta je ruska, Bugari je prodaju, dragi vođa trenutno nema para, pa je neka firma iz Londona pod nazivom Fardome garant, sve se odvija preko izraleske General Bank.

Ko će znati, ako je ovo istina to možda mogu stranci da potjeraju da se prečešljaju te knjige, gledam i carinske regalije, nigdje ne piše ko je naručilac, samo prevoznici.

Internet ne zna ni za jednu od ovih domaćih i stranih firmi.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2015, 08:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 20:10
Kao momak bio sila, lomio je sto, ne dirajte Milorada, legenda je to.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2015, 08:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Hebotepatak kao niko se vise ne sjeca ko je sve trgovao naftom i kojim "reformisanim" strukturama je bio blizak :D

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2015, 11:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Памћење златне рибице, рекох ја фино неколико пута...

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2015, 17:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 10 Maj 2011, 23:20
Slika

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2015, 18:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Vid' forumasa u pozadini :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2015, 18:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
I da dodamo - stranog plaćenika

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2015, 18:31 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Slabo plaćaju u kulturnoj rubrici.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2015, 18:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je istup predsjednika SDS-a Mladena Bosića povodom najavljenog suđenja za klevetu, vjerovatnije, pritisak na sud nego legitimna odbrana pozivanjem na slobodu izražavanja.

“Način na koji Mladen Bosić komentariše predstojeći sudski proces u kojem će morati da dokaže kako sam tobože ukrao milione, najbolje govori o karakteru i SDS, ali i Bosićevom karakteru”, rekao je Dodik na pitanje da prokomentariše jučerašnju Bosićevu izjavu da će “vrlo rado na sudu dokazivati direktnu odgovornost Milorada Dodika za korupciju”.

Dodik je rekao da Bosića nije tužio zbog izjava koje se odnose na privatizaciju, referendum ili borbu protiv kriminala i korupcije, jer je riječ o ozbiljnim političkim pitanjima, na koja Bosić kao opozicionar može da ima svoje mišljenje.

“To je tako u svakom demokratskom društvu. Ali, tvrditi da sam ukrao milionske iznose, nije i ne može biti politički stav. To je teška kleveta za koju će Bosić morati da odgovara pred nadležnim sudom.

Umjesto što pažnju javnosti usmjerava na krivi kolosjek pričajući kako ga nisam tužio za mišljenje, predlažem mu da se ozbiljno priprema za suđenje, na kojem će odgovarati ne za mišljenje, već za klevetu”, istakao je Dodik.

Od Bogote do Kalkute od Manile sve do Lime
Naš kartel najjači, na vrhu piramide.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2015, 19:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Мислим, у чему је проблем? Имају докази - супер. немају докази - супер. СДС покупи поене или попуши најстрашније и ријешимо једном тај случај. :)

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2015, 20:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Ovi političari su gori od starleta...malo.malo pa isceniraju nekakve skandale a raja se na to lijepi

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2015, 08:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 20:10
Citiraj:
Prvi Bosićev dokaz: Dodikova utaja poreza
Četvrtak 09. Apr 2015 07:15

Predsjednik SDS Mladen Bosić dostavio je Osnovnom sudu u Banjaluci zapisnik Finansijske policije, kojeg su 5. avgusta 1993. godine sačinili inspektori Mile Tamamović i Mile Banika, u kojem se vidi da je Dodikovo privatno proizvodno-transportno preduzeće "Igokea" naftu prodavala tri puta skuplje od nabavne cijene.
Slika

Tamamović i Banika su na osnovu knjigovodstvenih evidencija i dokumentacije o ulazu robe utvrdili da je "Igokea" u tri navrata kupila 127.458 litara nafte.
Slika

Nabavna cijena robe iznosila je 743.138.490 tadašnjih dinara, a maloprodajna vrijednost nafte procijenjena je na 2.176.200.576 dinara. Drugim riječima, to izgleda ovako: prvi kontigent nafte Dodik je nabavio 26. februara 1993. godine. Za 63.324 litre plaćeno je 230.189.400 dinara, a ta nafta je prodata za 674.078.356 dinara. Trećim riječima - "Igokea" je naftu prodala po 292,8 posto većoj cijeni od nabavne.
Slika
Mjesec dana kasnije, 20. marta, "Igokea" za 188.533.400 dinara kupila 28.772 litre nafte, koja je kasnije prodata za 552.105.908, odnosno po 292,842 većoj cijeni od nabavne. I konačno, 5. aprila Dodikova firma je kupila 33.362 litre nafte, koje su plaćene 324.415.690, a prodate za 950.016.312 dinara. Prodajna cijena u ovom slučaju bila je veća od nabavne za 292,8 posto. Drugim riječima, "Igokea" je na ovoj razlici tada zaradila 1.433.062.086 dinara. Prema podacima Narodne banke Srbije, kurs dinara prema dolaru do 13. aprila 1993. godine je bio 1 USD=750 dinara, ali je u tom periodu već došlo do velike inflacije i prestanka fiksnog kursa dinara.

Tamamović i Banika su na osnovu carinskih deklaracija broj 479 od 25. maja 1993. godine i broj 510 od 16. juna iste godine utvrdili da je "Igokea" izvršila nabavku, uvoz i carinjenje 270.786 litara nafte od grčke kompanije "Evroip".

Nabavka je plaćena 44.529,02 američkih dolara. Međutim, "Igokea" je od ukupno nabavljene količine robe zadužilo 227.189 litara, dok preostala količina od 43.596 litara ne postoji u poslovnim knjigama. Ukupna vrijednost manjka iznosila je 7.168,93 dolara, odnosno 183.030.000.000 dinara.

Izvor: Klix.ba

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2015, 09:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Да ли је неко рачунао инфлацију? Кад је оно "деда Аврам" наступио?

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2015, 09:45 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
nafta se u ratu u bl prodavala za marke,niko nije hteo da primi dinare,verovatno su inspektori odredili jedan datum pa preracunali kurs koji je vazio tog dana...

to za sverc nafte nije nista novo,mediji su pre dve godine objavili brojna dokumenta... shakal je okacio u postu na vrhu strane jedan od ugovora...bilo je na tv-u i o svercu cigara...
pitanje je sta bosic jos ima od dokaza,ima li ista novijeg datuma jer je pominjao svasta u toj prepirci da dodikom...iako mu je i ovo dovoljno da srusi dodikovu tuzbu...

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2015, 10:14 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
poslije je Mile Banika bio direktor poreske uprave, vidi se da čovjek radi savjesno...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7026 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106 ... 352  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]