banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 23:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 932 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 47  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Nov 2014, 01:46 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jan 2013, 12:15
Kroz italiju godisnje prodje oko 85 miliona turista!! Obale, firence, bolonje, milana, sicilija, venecije, elitni zimski centri u trentu i bolzanu, verone, lago di como, i jos sto cuda i turistickih svjetskih najpoznatijih tacaka na mapi italije... na poslijetku... Rim!

U ciframa to izgleda ovako, italija ima oko 85 miliona turista godisnje a hrvatska 9.7 koliko ima i sam grad budimpesta. Dakle hrvatskoj treba 10 godina da bi skupili broj stranih dolazaka koliko italija zabiljezi za jednu godinu.

Za francusku ili egipat je budalastina ista i pricati jer to su drzave koje su sa amerikom i britanijom i jos par drzava na samom vrhu stranih dolazaka.

Hrvatska je jos uvijek u rangu sa gradovima kao sto je prag koji ima 7 miliona turista ili spomenute budimpeste sa 9 miliona. A kompletna hrvatska ima manje turista od samog rima, istambula, pariza, londona ili atine.

A portugal ima manje turistickih dolazaka od hrvatske. Svega 6 miliona. Za 3 miliona manje. Od hrvatske vise turistickih dolazaka biljezi i poljska i holandija. Ali treba uzeti u obzir da su to sve povrsinom vece zemlje tako da to i ne cudi.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2014, 11:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Brabus, to je bio sarkastican odgovor na prethodnu izjavu, hvala na iscrpnom objasnjenju.

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2015, 03:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Za zapošljavanje u 2015. godini 14.100.000 KM
Petak 27. Feb 2015 18:00
Za zapošljavanje u 2015. godini u Republici Srpskoj predviđeno je 14 miliona i stotinu hiljada maraka, sa dijelom prenesenih sredstava iz prošle godine, poručio je danas nakon sjednice Upravnog odbora Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović.

Planirana sredstva namijenjena su za zapošljavanje demobilisanih boraca, ratnih vojnih invalida, porodica poginulih, zapošljavanje i samozapošljavanje u privredi, te za zapošljavanje lica sa invaliditetom, Roma i kategorije ljudi starijih od 40 godina koji teško dolaze do posla.

"Potrebno je da više razvijamo realni sektor, te da više zapošljavamo u realnom sektoru, naravno sa ograničenjem zapošljavanja u institucijama i javnim službama i preduzećima", ističe ministar Savanović.

Republika Srpska se mora pobrinuti o osobama na evidenciji Zavoda sa sedmim stepenom školske spreme i o ljudima starosne dobi preko 45 godina koji su nezaposleni zbog prestanka rada mnogih preduzeća, smatra direktor Zavoda Milko Čolaković. Ističe i da se država mora uključiti u rješavanje problema neplanskog školovanja.

Prema podacima Zavoda za zapošljavanje, u prošloj godini došlo je do smanjenja broja nezaposlenih za 4,4 odsto, što je, prema riječima resornog ministra Savanovića pokazatelj da je Zavod za zapošljavanje ispunio svoju ulogu.

Međutim, zaključno sa posljednjim danom januara ove godine na evidenciji Zavoda nalazi se 143 707 nezaposlenih lica.

(BN TV)

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2015, 10:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
laoce je napisao:
Brabus, to je bio sarkastican odgovor na prethodnu izjavu, hvala na iscrpnom objasnjenju.

Neki ljudi ne bi skontali sarkazam ni kad bi ga ujeo za dupe....

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2015, 11:22 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
filozof sa vrbasa je napisao:
evo npr 500 trenera na birou pa kad ce se oni zaposliti, to je puno i da ovde vlada blagostanje

problem je manjak poslodavaca sto znaci da bi na fakultetu trebali obrazovati ljude da budu poslodavci i pokrenu nekakv posao a ne da im je jedina zelja da kad svrse faks uvale u neko drzavno preduzece i ustanovu,i po vazdan setaju,piju kafu i citaju novine

zalosno je kad covjek ode u neku drzavnu instituciju ,naprimjer klinicki centar na paprikovcu,gde ima vise likova u bjelim mantilima koj setaju gore dole,nosaju kafe, bureke nego sto ima pacijenta, koji cekaju satima da ih neko pregleda

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2015, 14:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Sajam obrazovanja i zapošljavanja - 20. mart 2015.

6.3.2015.
Obavještavaju se studenti Univerziteta u Banjoj Luci da će se 20. marta 2015.godine u dvorani Borik održati Sajam obrazovanja i zapošljavanja u organizaciji Kancelarije specijalnog predstavnika Evropske Unije i Norveške ambasade u Bosni i Hercegovini. Jedan od partnera u projektu je Univerzitetski preduzetnički centar Univerziteta u Banjoj Luci.

Na preko 170 štandova predstaviće se poslodavci, ali i međunarodni projekti obrazovanja i zapošljavanja, nevladin sektor, posrednici u zapošljavanju, ambasade i sl. Ovom prilikom će biti predstavljeno preko 1000 otvorenih radnih mjesta.

Štandovi će biti organizovani u kategorijama:
- BUSINESSS - proizvodnja, izrada, usluge , IT, zapošljavanje marginalizovanih grupa
- OBRAZOVANjE – domaći i međunarodni programi obrazovanja, formalno i neformalno obrazovanje.

Predavanja će se organizovati po temama:
- poslodavci,
- tražioci posla i
- studenti

Na sajmu u Banjoj Luci će biti uvedene i neke novine: biće upriličeno testiranje za određena radna mjesta i profesije; na licu mjesta će se raditi job matching, a nakon sajma će se razviti online aplikacija koja će mapirati potrebe i prilike obrazovanja i zapošljavanja, sprovođenje mjera aktivne politike zapošljavanja, profesionalne orjentacije, obuke i prekvalifikacije, te praćenje i ažuriranje podataka o nezaposlenim i onima koji su se uz pomoć sajma zaposlili.

Univerzitetski preduzetnički centar

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2015, 00:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Čuh od jedne kolegice, koja je profesor srpskog po struci, da je volonterski rad u prosvjeti ukinut, ona kaže da se to zloupotrebljavalo maksimalno, da su mnogi fiktivno stekli radno iskustvo.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2015, 01:00 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 01 Feb 2011, 20:25
Koliko se krece pripravnicka plata i da li mogu uzeti kredit?

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2015, 01:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Pripravnička plata ti je ista kao i plata poslanika, a možeš uzeti stambeni kredit na 30 godina :iconbiggrin:

Msm stvarno, daj pretraži forum ima o pripravnicima i platama :angry4:

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2015, 00:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Banja Luka radiće regrutovanje visokoobrazovanih ljudi na predstojećem sajmu obrazovanja i zapošljavanja “Gledaj od čega ćeš živjeti“, koji će se održati u Banjoj Luci u petak, 20. marta, u sportskoj dvorani Borik.

Svi visokoobrazovani ljudi koji su zainteresovani za posao u Hypo banci, pogotovo tek svršeni diplomci koji nisu nikad imali priliku da budu pozvani na razgovor za posao, posjetom Hypo info pultu u „Paviljonu I“ imaće priliku da lično razgovaraju sa direktorom Tima upravljanja ljudskim resursima Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Banja Luka.

„U realnom poslovnom svijetu samo oni koji ostave dobar prvi utisak dobijaju poslovnu priliku, tako ćemo i mi uraditi seriju intervjua na licu mjesta sa kandidatima koji se posebno istaknu. Na ovaj način ćemo formirati posebnu bazu najboljih kandidata koji će biti prvi prozvani kada se ukaže prilika za posao u poslovnicama banke širom Republike Srpske. Očekujemo da kandidati budu spremni i da odgovore ovom izazovu, jer osoba bez posla nikad ne zna da li će sljedeći razgovor riješiti njenu najveću brigu”, kaže Dragana Simović, direktor Tima upravljanja ljudskim resursima Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Banja Luka.

Svi posjetioci Hypo info pulta imaće priliku da popune posebnu CV aplikaciju koja će ući u pomenutu bazu. Pored direktora Tima upravljanja ljudskim resursima, mladim ljudima na raspolaganju biće i direktor Sektora upravljanja prodajom i distribucionim kanalima te direktorica Odjela upravljanja Retail rizicima.

U posebnom programu sajma, koji se odnosi na prezentacije, Hypo banka će voditi radionicu na temu „Kako do posla u banci“, a koja je planirana u 14:30 časova.

„Našom prezentacijom želimo poslati ključne poruke, prije svega mladim ljudima koji nemaju iskustva, na šta je važno da obrate pažnju kada apliciraju za posao i kada budu pozvani na intervju. Od toga kako se pripremiti za razgovor za posao u banci, koja osnovna znanja treba imati o poslodavcu koji vas je pozvao na intervju pa do ključnih pitanja koja treba ili koja se ne smiju postavljati na intervjuima.“, dodaje Simović.

Hypo banka poziva sve visokoobrazovane ljude, prvenstveno ekonomskog usmjerenja, koji su zainteresovani za posao u banci, a imaju motivaciju i spremnost za dokazivanje, da dođu u dvoranu Borik i posjete Hypo info pult.

Sajam obrazovanja i zapošljavanja, u okviru projekta s porukom “Gledaj od čega ćeš živjeti'”, održava se pod pokroviteljstvom Kancelarije specijalnog predstavnika EU i Ambasade Norveške u Bosni i Hercegovini, a u organizaciji agencije BORAM. Sajam će se održati u Banjoj Luci, u sportskoj dvorani Borik, u petak, 20. marta, u periodu od 11:00 do 17:00 časova.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2015, 00:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Na ovaj način ćemo formirati posebnu bazu najboljih kandidata koji će biti prvi prozvani kada se ukaže prilika za posao u poslovnicama banke širom Republike Srpske.

Znači, ta banka će učestvovati samo zbog prilike za besplatnu promociju na sajmu :P
A i taj text je prenijelo nekoliko portala, dodatna besplatna promocija.
Nisu jedini koji će iskoristiti takvu priliku.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2015, 10:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ja koliko sam načuo Hypo najavljuje mogućnost povlačenja sa ovih prostora. E sad koliko je to tačno.... :-?

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2015, 10:46 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jul 2009, 17:07
Prosvjetarima je pripravnički plaćen, dok nama medicinarima ćuna. :(

Samo fau ve i es en es de.

Banjolučanin zna gdje je opština, Glamočak zna sve u opštini

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2015, 10:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Jbg da si dobra riba pa za hostesu... :P

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2015, 10:50 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jul 2009, 17:07
:D :D :D

Rasformirao je Mirko taj Toparin poduhvat. Nema više teta koje kad nešto pitaš ništa ne znaju. :(

Samo fau ve i es en es de.

Banjolučanin zna gdje je opština, Glamočak zna sve u opštini

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2015, 14:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

ovaj sajam je bio jedino dobar za ljude sto su dosli na jednodnevni izlet do bl

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2015, 19:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

:lol:

Danas na sajmu pričao sa par ljudi i rekoše to isto :lol:

Ali, kao što napisah ranije, bila je i prilika za besplatnu promociju pojedinih kompanija :wink:

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2015, 20:26 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
sta kazu na atv, 1000 slobodnih poslova ima..

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2015, 20:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Atv je imao štand na sajmu :lol:

A oko radnih mjesta
Citiraj:
Na prethodnom sajmu, održanom u Zenici novembra 2014. prema riječima organizatora, zaposlene su 863 osobe. Stručnjaci tvrde da je takav pomak u oblasti zapošljavanja, gotovo nemoguć u Bosni i Hercegovini, a ako se zaista desio, riječ je revolucionarnom postignuću.

Osim podatka da je tako veliki broj ljudi zaposlen zahvaljujući jednodnevnom sajmu, u zvaničnom izvještaju sa zeničkog događaja navedene su tri firme koje su ukupno zaposlile pet osoba. Jedna od njih je frima AL-EX d.o.o. Zenica. Međutim, vlasnik i direktor demantovao je taj navod: „To nije tačno. Nikoga nismo zaposlili. Istina je da smo bili tamo i tražili dva radnika, ali ih na sajmu nismo našli. Ta mjesta smo popunili nekoliko mjeseci kasnije preko konkursa

http://tinyurl.com/novh3qq

Organizatori kazali da su na prošlom sajmu posao našle 863 osobe. U zvaničnom izvještaju naveli da su samo tri firme zaposlie ukupno pet osoba, a od toga vlasnik jedne od navedenih firmi rekao da nije nikog zaposlio na sajmu :lol: O jbm ti državu!

Ako se nakon ovog sajma u BL zaposli bar 20-30 ljudi to je uspjeh i sajam je na neki način opravdao postojanje, ali sudeći po viđenom, teško da će toliko ljudi naći zaposlenje na sajmu, nažalost.
Ipak, mislim da je bolje da je novac koji su stranci izdvojili za organizovanje ovakvih sajmova potrošen na par konkretnih projekata za zapošljavanje. Više bi se zaposlilo na taj način nego preko ovakvih sajmova.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2015, 19:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Choban je napisao:
:lol:

Danas na sajmu pričao sa par ljudi i rekoše to isto :lol:

Ali, kao što napisah ranije, bila je i prilika za besplatnu promociju pojedinih kompanija :wink:

Ja ne znam zašto su se šicali tolikim čiframa, max stotinjak konkursa. Jedino što mi je valjao Blic štand tamo sam nakupio njihovih knjiga, besplatno djelili. :)

Tako su i moji rođaci potegli iz TB, obišli štandove za pola sata i odveo ih u obilazak BL, koja je bila puna tih izletnika. Vrijeme je poslužilo. :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 932 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 47  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]