banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 10:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 342, 343, 344, 345, 346, 347, 348 ... 532  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Teretana?
PostPoslato: 06 Mar 2015, 13:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Nenade, ja bi da živim od fotosinteze, pa ako može koji savjet?

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2015, 14:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 13:53
zerocool je napisao:
Jest, ne bi odrasli. Recite to ljudima koji zive na selu po 70-80-90 godina i stalno konzumiraju mlijeko i sve mlijecne proizvode. Nesto nisam primjetio da njima steti to mlijeko.

I da Nenade, jel i taj sir i jogurt sto konzumiras isto pravis od vode?

Rekao sam gore da pricam o industrijskom mlijeku, ko jos pije mlijeko sa sela danas.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2015, 14:34 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Od čega se pravi to "industrijsko mlijeko"?

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2015, 14:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Od industrijski hranjenih krava, drzanih u zatvorenom. Mlijeko je siromasno omega 3 jer je nisu hranjene travom. Upotrebom hormona se vjestacki dovodi do produzenja laktacije a ostaci hormona zavrsavaju u tetrapaku. Kasnije ja imam problema sa estrogenom i sise ko Soraja :)
Malo pretjerujem ali ne govorim tu o klasicnom akutnom trovanju, mi to mlijeko pijemo godinama i godinama, od malih nogu.

Ne treba banalizovati situaciju, srpsko selo je davno umrlo i toga vise nema i nece nikad bit. Ako bude kakvog razvoja sela, to moze bit samo korporativno, nikako na malo, to je zavrsena prica. Dakle za vecinu stanovnistva nikad vise nece biti dostupno takvo prirodno mlijeko. Pogotovo zato sto ce organska proizvondnja samo da poskupljuje a vecina naroda je sve bjednija.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2015, 15:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
A opet je nekako životni vijek sve duži i opet nam ništa ne fali. :D

Mislim da su ljudi postali razmaženi malo. Čuj siromašno mlijeko omega 3 jer nisu hranjene travom. Da vam kilu omega 3 na litru mlijeka stave ne biste osjetili. Globalna paranoja zavladala oko svakog mikronutrijenta i koliko čega ima i koliko čega fali... :?

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2015, 15:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Pricao sam jednom prilikom sa poznanikom koji je je zavrsio "stocarstvo" (ovdje se zove "zoo tehnologija", ali nebitno). Po njegovim rijecima, mlijeko simentalki (koje daju ~60l dnevno) nema skoro nikakvih vrijednosti osim nesto malo secera i masti. Sto je jos ludje, ne sadrze proteine koji su potrebni za koagulaciju tako da se od tog mlijeka ne moze praviti sir. Ali da je stetno - nije.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2015, 16:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Panzer je napisao:
A opet je nekako životni vijek sve duži i opet nam ništa ne fali. :D

Mislim da su ljudi postali razmaženi malo. Čuj siromašno mlijeko omega 3 jer nisu hranjene travom. Da vam kilu omega 3 na litru mlijeka stave ne biste osjetili. Globalna paranoja zavladala oko svakog mikronutrijenta i koliko čega ima i koliko čega fali... :?

Ubaciš u ishranu laneno ulje ili sjemenke lana i eto ti Omega 3 :wink:

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2015, 16:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

@Panzer, zivot je duzi ali da li je kvalitetniji? Ako su muskarci svedeni na nivo testosterona koji su nekad imale zene, cemu to vodi? To je primarna opasnost moderne ishrane. Inace zatrpani smo ksenoestrogenima iz plasticne ambalaze i pesticida, to su dokazane cinjenice.

@mirdza, industrijsko mlijeko je "obrano" od vecine hranjivih sastojaka. Pogotovo ono light mlijeko koje ja inace koristim.
Ne smeta mi sto nema proteina jer jedem posni sir.

@nepokoreni, lan i njegovo ulje nazalost imaju jako malu iskoristivost jer organizam mora da konvertuje ALA u EPA i DHA sto radi vrlo neefikasno. Navodno zene imaju veci rate conversion ali je overall neuspjesno. Isto se odnosi i na maslinovo ulje. Tako da su morski plodovi jos uvijek najbolji izvor omege.

Ali avaj, da ne spemujemo temu, teretana i tegovi dakle :)

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2015, 16:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
I ishrana je dio teretane. :)

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2015, 16:34 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
@zerocool i ostali

Evo forumaš Last December lijepo vam je objasnio da nema ništa korisno u industrijskom mlijeku. Fermentisani proizvodi ali ne kupovni su nešto drugo. U industrijskoj proizvodnji kefira za fermentaciju se koristi hmelj a ja koristim kefirnu kulturu (radi se o simbiozi bakterija mliječne kiseline, streptokoka, mikrokoka i gljivica) koja se ostavi jedan do dva dana da stoji na sobnoj temperaturi.

Za vegane, gljive kefira se također mogu koristiti za pravljenje napitka od vode umjesto mlijeka. Jedino je potrebno malo više vremena da se "gljivice" transformišu u kefir kristale. Kada se stavljaju gljive u vodu potrebno je dodati malo šećera i soka limuna.

Zanimljivo:

Citiraj:
Pasteurized milk is essentially 'dead', as the heating process kills off the live enzymes and denatures the proteins which can make it highly irritating to the intestinal tract and renders the minerals almost useless. Your body will have a tough time absorbing any calcium despite what these companies would have you believe. Futhermore, pasteurization and homogonisation make calcium far less bioavailable as to what you would see in raw milk (which is also brimming will live enzymes).

Raw milk from a reputable dairy farmer would win hands down. This article delves into the raw vs pasteurized milk debate in more depth.

Regarding Fermentation:

Fermentation breaks down lactose, and so you don???t need that enzyme as long as you only eat fermented dairy products, such as yoghurt, kefir and matured cheese. This explains why those with lactose intolerance can often eat these foods. kresser has a great article about Kefir and its benefits. It's more complete and complex nutritional profile aids in the absorption of calcuim.

If you ferment pasteurized milk, (i.e. make kefir or yoghurt from store brought milk), you are essentially helping to rejuvenate the damaged proteins which helps to make the minerals more bioavailable. So it would be better than drinking the pasteurized milk.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2015, 16:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja sam te pitao za jogurt i sir. ;) To se kod tebe ne pravi od mlijeka? Hecegovci skontali kako napraviti jogurt od kamena. :D

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2015, 16:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Last December je napisao:
@nepokoreni, lan i njegovo ulje nazalost imaju jako malu iskoristivost jer organizam mora da konvertuje ALA u EPA i DHA sto radi vrlo neefikasno. Navodno zene imaju veci rate conversion ali je overall neuspjesno. Isto se odnosi i na maslinovo ulje. Tako da su morski plodovi jos uvijek najbolji izvor omege.

Imaš u kapsulama i opet riješen problem, većinu hranjivih materija teško možeš ishranom unijeti. Naročito ako se baviš sportom.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2015, 16:59 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
zerocool je napisao:
Ja sam te pitao za jogurt i sir. ;) To se kod tebe ne pravi od mlijeka? Hecegovci skontali kako napraviti jogurt od kamena. :D

Ne znam možda vi u Banjaluci pravite jogurt od vode iz Vrbasa. :D

Od fermentisanih proizvoda isključivo koristim kefir iz domaće radinosti kao i sir koji nije pravljen od industrijskog mlijeka. Mlijeko iz tetrapaka ne pijem uopšte.

Postoji i sir pravljen od nafte koji se ranije mogao kupiti u Libiji.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2015, 17:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jul 2013, 14:00
Ko ce vas sviju pohvatati,najbolje da ne jedem nista :D

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2015, 18:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Zato kad se iznese jagnjetina i pivo na sto niko ne pita za omega 3 masne kiseline... :lol:

@Panzer, zivot je duzi ali da li je kvalitetniji? Ako su muskarci svedeni na nivo testosterona koji su nekad imale zene, cemu to vodi? To je primarna opasnost moderne ishrane. Inace zatrpani smo ksenoestrogenima iz plasticne ambalaze i pesticida, to su dokazane cinjenice.

Ma znam ja da jedemo svašta. Bojim se i pomisliti šta sve ima u piletini, jajima i siru koji svaki dan trpam u sebe ali bože moj, šta je tu je, samo nek se jede... :D

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2015, 18:31 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Za omega kiseline haringa je zakon.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2015, 18:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Panzer je napisao:
Zato kad se iznese jagnjetina i pivo na sto niko ne pita za omega 3 masne kiseline... :lol:

Ma znam ja da jedemo svašta. Bojim se i pomisliti šta sve ima u piletini, jajima i siru koji svaki dan trpam u sebe ali bože moj, šta je tu je, samo nek se jede... :D

Mora se od neceg i umrijeti. :D

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2015, 19:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

https://www.youtube.com/watch?v=CW7_JoI6v1E

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2015, 19:54 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Panzer je napisao:
Zato kad se iznese jagnjetina i pivo na sto niko ne pita za omega 3 masne kiseline...

Janjetina, teletina (pogotovo ispod sača), pršut, kajmak, sir i slični specijaliteti sadrže zdravi holesterol.
Zdravlje što bi rekao moj kum. :D

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2015, 20:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Glavu dajem da je to zdravije od svih "integralnih zitarica" i ostalih "dijetalnih" zejebancija.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 342, 343, 344, 345, 346, 347, 348 ... 532  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]