banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 17:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Dec 2004, 10:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2003, 19:04
Ukoro ce doci ucitelji Ananda Marge u Banja Luku.

Ako koga zanima nesto o njima evo jedne adrese:
http://www.anandamarga.hr

Za ostale inforamcije oko njihovog dolaska i predavanja mozete me kontaktirati preko privatnih poruka....

Pozdrav!

Tamo gde sam Ja, ne postoji "moja" ili "tvoja" strana. I u Svetlosti i u Tami Ja Jesam. Ja sam Mracan kao Ambis u koji se moras spustiti, da bi pronasao Ono za cim tragas. U praznini Nistavila Ja postojim.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2005, 23:20 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 27 Jan 2005, 21:23
Oni su jako fini. Dadadji je super ioako mi je na moje predloge d aidemo da meditiramo na groblju stalno govorio "you are so neeeegative". Mnogo fini ljudi. Onako, pitka joga klasicnog tipa.

jivanmukta je napisao:
Ukoro ce doci ucitelji Ananda Marge u Banja Luku.

Ako koga zanima nesto o njima evo jedne adrese:
http://www.anandamarga.hr

Za ostale inforamcije oko njihovog dolaska i predavanja mozete me kontaktirati preko privatnih poruka....

Pozdrav!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2005, 01:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Da, tipicno za Mrgije.
Oni nisu kasicni ljevi pristup tantre.. vec neki srednji put. Nesto slicno kao buddhin put, samo tantrickog vidjenja. Cudni su u nekim pristupima.. a to nisam vidio kod drugih tantrika.

Tamo gde sam Ja, ne postoji "moja" ili "tvoja" strana. I u Svetlosti i u Tami Ja Jesam. Ja sam Mracan kao Ambis u koji se moras spustiti, da bi pronasao Ono za cim tragas. U praznini Nistavila Ja postojim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2005, 02:12 
Početnik
Početnik

Ma da, ovi su bas klasicno joginska tantra bez seksa. Ali su super ovako kao likovi. Badjani i sl. Vredi ih upoznati. A koje si tantrike upoznao?

jivanmukta je napisao:
Da, tipicno za Mrgije.
Oni nisu kasicni ljevi pristup tantre.. vec neki srednji put. Nesto slicno kao buddhin put, samo tantrickog vidjenja. Cudni su u nekim pristupima.. a to nisam vidio kod drugih tantrika.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2005, 02:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ljeve, desne i njih.
Iniciran u ljevoj dugo.. desni mi simpaticni.. a ali oni, margiji, mnogo simpaticniji od klasicne desne..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2005, 03:07 
Početnik
Početnik

Levu koju? Nante, agore...?

jivanmukta je napisao:
Ljeve, desne i njih.
Iniciran u ljevoj dugo.. desni mi simpaticni.. a ali oni, margiji, mnogo simpaticniji od klasicne desne..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2005, 09:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Te klasifikacije koje trazis ne znam. Posto sam bio u ogranku ucenika od Swami Satyanande. Mislim da je to kasmirski pristup, ali nisam siguran. Nismo nikada o tome pricali. Posto je uvijek bio naglasak na kompletnom radu tantre. Znaci u pocetku se radilo od pranayama, vizualizacije, meditacija i mantri..kasnije se ubacivao seksualni rad. Ali tek nakon pripreme. Znaci prvo se radila Lingam puja pa tek onda maithuna.

Previse o podjelama ljeve tantre bas i ne znam. Posto se uvijek forsirao kompletan pristup tantrickom ucenju.

Ako ti znas nesto vise o tim podjelama napisi. Ovdje ima tema o tantri. Samo malo potrazi. Na ovom podforumu a imas i moj sajt. Tako da se moze sukljuciti. Bilo bi mi drago da s nekim ko to konta diskutujem i nesto vise naucim.

Pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2005, 16:46 
Početnik
Početnik

Pzit i Satyanandu? Prvo Lingam Puja pa maithuna :)
Ubaci u google kaula tantra pa ces naci sajtove o bas levoj tantri.

http://www.shivashakti.com/

Nadam se da ce ti se svideti sajt :)

jivanmukta je napisao:
Te klasifikacije koje trazis ne znam. Posto sam bio u ogranku ucenika od Swami Satyanande. Mislim da je to kasmirski pristup, ali nisam siguran. Nismo nikada o tome pricali. Posto je uvijek bio naglasak na kompletnom radu tantre. Znaci u pocetku se radilo od pranayama, vizualizacije, meditacija i mantri..kasnije se ubacivao seksualni rad. Ali tek nakon pripreme. Znaci prvo se radila Lingam puja pa tek onda maithuna.

Previse o podjelama ljeve tantre bas i ne znam. Posto se uvijek forsirao kompletan pristup tantrickom ucenju.

Ako ti znas nesto vise o tim podjelama napisi. Ovdje ima tema o tantri. Samo malo potrazi. Na ovom podforumu a imas i moj sajt. Tako da se moze sukljuciti. Bilo bi mi drago da s nekim ko to konta diskutujem i nesto vise naucim.

Pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2005, 18:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Bio sam na tom linku prije.
Googlao sam i nasao brdo zanimljivih i "duhovnih" tantrickih sajtova.
Tako da sam prestao.

Tesko je na netu naci nesto kvalitetno.

Ja sam prosao malo specificniji trening sa uviteljom. Tako da ne mogu naci nesto slicno.. KO zna mozda naleti.

Mene klasicni pristup samo ljevoj tantri vise ne privlaci. Trazim nesto mnogo sire i jednostavnije u pristupu. Rituali i slicne igre me nikada ni u ljevoj tantri nisu privlacile, a sada manje. Ako imas nesto interesantno o celokupnom pristupu posalji link.

Pozdrav.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2005, 18:47 
Početnik
Početnik

Znas kako, tantra je nesto veoma specificno. Tantra ukljucuje i pudje i rituale i sve ostalo. Tantra je najmanje sex :)
ne znam za bolji link od ovoga. Loharadji je odlican samo en znam gde je sada ...

jivanmukta je napisao:
Bio sam na tom linku prije.
Googlao sam i nasao brdo zanimljivih i "duhovnih" tantrickih sajtova.
Tako da sam prestao.

Tesko je na netu naci nesto kvalitetno.

Ja sam prosao malo specificniji trening sa uviteljom. Tako da ne mogu naci nesto slicno.. KO zna mozda naleti.

Mene klasicni pristup samo ljevoj tantri vise ne privlaci. Trazim nesto mnogo sire i jednostavnije u pristupu. Rituali i slicne igre me nikada ni u ljevoj tantri nisu privlacile, a sada manje. Ako imas nesto interesantno o celokupnom pristupu posalji link.

Pozdrav.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]