banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 14:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11505 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111 ... 576  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Feb 2015, 15:07 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Pa moramo se nadati da će se to jednom promjeniti.

Ni u Hrvatskoj,do prije tri godine,niko nije mogao ni sanjati kako će proći Sanader,Polančec,Barišić,Bandić,Čehok.....Bili su polubogovi.

Sad tamo svi triput razmisle prije nego zagrabe u narodni dzep.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2015, 15:09 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 17 Avg 2009, 07:33
kažem ti, gdje god se obratiš bilo koje ministasrtvo, organizacija, uprava šta god naletiš na zid
ili je pravna praznina, ili je odgovorna osoba na bolovanju ili je procedura komplikovana
npr. interesovao me uvoz određenih stvari za jednog klijenta, djevojka iz našeg ministarstva mi ladno kaže a se registrujemo u fbih, tamo je lakše

zemljo otvori se

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2015, 15:12 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 17 Avg 2009, 07:33
Schlager je napisao:

Ni u Hrvatskoj,do prije tri godine,niko nije mogao ni sanjati kako će proći Sanader,Polančec,Barišić,Bandić,Čehok.....Bili su polubogovi.

apsolutno se slažem, samo niko od hr garađana ne živi bolje od kad je doktor ivo u zatvoru
da se za kriminal ide u zatvor bi trebao postati standard a ne postizborni uspjeh nove vlasti

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2015, 15:16 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Slažem se.

Ali dosta puta sam napisao,da u razgovoru sa ljudima,imam utisak da im je mnogo manje krivo na malo,a mnogo više na nepravo.

I najiskrenije da ti kažem,ne vjerujem ja ni da bi SDS ovdje nešto popravio standard :( :( ...Bar ne brzo....

Toliko smo devastirano društvo,da će tek možda naša djeca osjetiti neki veći pomak...I to,ako budu na izborima znali kažnjavati one koji im ne ispune ništa od obećanog,i birati nove i nove,dok se ne isprofiliše dobronamjerna vlast...Da ne razmišljaju ovako kao naši očevi i djedovi "ovi su se bar nakrali,sad dok dođu novi pa se i oni nakradu...... :roll: :roll: "

Tj,ako ne budu slušali ko šta priča,već budu gledali ko šta radi...

I žao mi je što u ovako pesimističkom tonu ide ova rasprava,ali tako je :(

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2015, 15:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Nece, robovi smo postali i tu nema povratka. Standard ni za 50 godina nece biti bolji. Svoju priliku smo propustili kriminalnom privatizacijom zasnovanoj na lopovluku i nepismenosti ljudi koji su je sprovodili. Strategije razvoja nema niti ce biti, opet zbog nestrucnosti tetki i sticeva, rodjaka i komsija u javnim institucijama, ostaje nam jedino da se pravimo da ide na bolje, a ne ide niti ce ici.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2015, 15:39 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Tako je.

Jednom rječju,otišlo je sve u pičku materinu.

Volio bih da ste bar vi mlađi malo optimističniji.Ja sam već skoro potpuno izgubio motiv za borbu.Živim taj svoj mali život,i jedina želja mi je da ovo malo što je još ostalo,prođe bez nekih teških bolesti i sličnog.
Mladost bi po svojoj prirodi trebala biti buntovnija,ali nažalost,izgleda da su uspjeli svaku iskru ubiti u omladini. Svako se o sebi zabavio.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2015, 15:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Schlager je napisao:

Ulaskom u EU padaju u vodu svi veći eventualni lopovluci političara i stranaka.Tad su drugi suci.Ako si gledao jučerašnju skupštinu,jedni samo što ne plaču za daljnjim lopovlukom a drugima je već zinula guzica za briselskom stolicom u tamošnjem parlamentu.

skeva je napisao:
Svoju priliku smo propustili kriminalnom privatizacijom zasnovanoj na lopovluku i nepismenosti ljudi koji su je sprovodili. Strategije razvoja nema niti ce biti, opet zbog nestrucnosti tetki i sticeva, rodjaka i komsija u javnim institucijama, ostaje nam jedino da se pravimo da ide na bolje, a ne ide niti ce ici.

Sve si u pravu osim jednog....nisu privatizaciju sprovodili nepismeni ljudi već vrlo pismeni,lopovski osvješteni i beskurpulozni.Model ovakve privatizacije su imali u zemljama istočnog bloka...Bugarska,Rumunija...sve je prepisano i samo se čekao trenutak odnosno donošenje zakona koji to omogućava.Kad neko kaže da su ti ljudi bili nepismeni imam osjećaj da ih pokušava amnestirati od odgovornosti.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2015, 15:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mozda bi ljudi i bili buntovniji da ne kontaju kakvo je stanje. Ovo govorim u nekom globalu, za drzavu, dok se u manjim zajednicama moze napraviti prosperitet, ali on ce ostati na mikro nivou, na drzavnom nam nema pomoci zbog par stvari. Tezimo EU od koje nemamo nista a niti cemo kad uci tamo. Mi se ne mozemo igrati sa velikim igracima po njihovim pravilima. To ti je kao da igras basket sa crncima a ne postoji pravilo silazne putanje, pokupice ti sve koseve iznad obruca a oni ce zakucavati. Evropskoj uniji odgovara ovo i ovako cemo se jebavati decenijama, njima je ok, a nas ko jebe. Ali nebitno, bitnije je da se busamo u prsa ko je SDS a ko SNSD i sl.

Cica, u pravu si, ali nisu oni to radili zato sto su pismeni nego zato sto su imali mentore.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2015, 16:06 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ako si gledao jučerašnju skupštinu

Gledao sam....nažalost...i po ko zna koji put se upitao što mi to treba u životu :( :( ....Malo je reći izgubljenih dva sata u životu :(

Neka domaćica iz pavićevog DNS,pola sata pljuje po toj zajedničkoj izjavi,zbog koje je taj cirkus od Skupštine i sazvan juče......te nema ni slova o zaštiti prava radnika,te niko ne pominje zaštitu domaće proizvodnje,te rasprodaja prirodnih resursa,te ovo,te ono....

I na kraju glasanje-svi ZA!! :( :( :(

Pa šta je smisao njenog tupljenja (još je čitala sa papira)???!!

Šta..nek mi neko objasni? :(

Da neko kaže "jbt,jest pametna ova,kako pametno priča"?

Da jednog dana kaže "ja sam pričala šta će biti"?

Ili nešto treće,četvrto......peto...?

Koji q...c? :-?

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2015, 16:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
shakal je napisao:
A sto nije otisao na rtrs i rekao to Dodiku u lice pred milionskim auditorijumom?

Зато што је папак... :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2015, 16:41 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Čiča iz Rogače je napisao:

Ulaskom u EU padaju u vodu svi veći eventualni lopovluci političara i stranaka.Tad su drugi suci.

Glupost neviđena. Pogledaj za šta je optužen Sanader pa ćeš vidjeti da je to sve nemoguće bez stranih partnera iz EU. Koliko premijera i predsjednika u EU je odstupilo u zadnjoj deceniji zbog korupcije?

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2015, 17:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sanader je uhapšen 2010 a HR je ušla u EU 2013.Zar vjeruješ da je samo Sanaderov lopovluk dokaziv u HR?Ili ovako....(hipotetički) zar misliš da će ulaskom BIH u EU biti moguć oblik kriminala sličan aferi zgrade u Picinom parku ili afera oko izgradnje ZK Kliničkog centra

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2015, 17:31 
Administrator
Korisnikov avatar

Naravno da jeste. Sanader je optužen za da je primio mito od Hypo banke i MOL-a. EU banka i EU naftna kompanija. Na vidjelo izlazi dil sa Sarkozijem, tadašnjim predsjednikom Francuske, o kupovini nepotrebnih ErBas aviona za CA da bi stekao bolju poziciju pred francusko predsjedavnje unijom (i to je korupcija).
Širak je proglašen krivim za korupciju i pronevjeru državnih para, dobio dvije godine uslovno. Njemački predsjednik je odstupio zbog korupcije. Gradonačelnik L'Aquile (onaj talijanski grad što je sravnjen u potresu prije par godina) je dao ostavku zbog korupcije priliko dodjeljivanja poslova obnove grada...To su samo oni koji su pali. Nije EU imuna na korupciju.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2015, 17:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne zezaj me Zoka sa "korupcijom" u zemljama kvinte i sklanjanja sa scene nepodobnih.Porediti naše prašinare sa političarima zapadnog establišmenta je isto kao sabirati babe i žabe

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2015, 17:53 
Administrator
Korisnikov avatar

Ko ih poredi? Ja sam tvrdim da će se lopovluk nastaviti i ako jednog dana uđemo u EU.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2015, 18:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A šta sam ja napisao???Nastavit će se ali u manjem obimu i veličini
Čiča iz Rogače je napisao:

Ulaskom u EU padaju u vodu svi veći eventualni lopovluci političara i stranaka.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2015, 18:01 
Administrator
Korisnikov avatar

Samo će biti bolje zamaskirana.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2015, 18:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zasto se uopste raspravlja o ulasku u EU kad se to nece desiti, ni za 50 godina, do tad ni ona nece postojati.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2015, 18:02 
Administrator
Korisnikov avatar

Daće Bog da si u pravu.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2015, 18:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Бих ће да уђе у ЕУ након Србије и Турске. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11505 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111 ... 576  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]