banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 18:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 198, 199, 200, 201, 202, 203, 204 ... 520  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Feb 2015, 15:32 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
ne odgovara Rusiji da krene prva, jer bi se tu zeznuli..u medijima bi ispala ko napoleon i hitler..inflacija pojedu zemlju gore neko najezda skakavaca..Putin mora da se brine za budzet i za najvecu stvar tj pobuna naroda zbog netrpljenja inflacije..usa i evropa mogu da cekaju dok putin ne moze sa niskom cijene nafte i padom domace valute..

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2015, 15:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
‘US interested in keeping Ukraine an open war as means of demoralizing Russia’
http://rt.com/op-edge/230271-us-interest-ukraine-war/

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2015, 15:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Istina, ne verujem da ce rusi prvi krenuti, ali zato guraju novoruse, kako bi ukljucili NATO i time opravdali otvoren ulazak u sukob. Jeste da Rusija prvenstveno zivi od nafte, ali ima tu sredstava da se manjak u kasi nadomesti, jer kao sto vidimo ovo su dobro iskoristile samo dve strane, Svajcarska i USA. Njihove valute su znacajno ojacale, dok su Euro i Rublja u kanalu. Rusi su u velikoj meri navikli da zive u teskim uslovima, tek nedavno su izasli iz siromastva, dok je evropi to dosta teze, vec sada se dosta spominje raspad unije i gasenje eura.

Kao sto rekoh, trenutno izgleda kao da ameri sve drze u svojim rukama, ali sira slika pokazuje dosta losije stvari po NATO savez

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2015, 15:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2004, 14:58
Dajte ljudi kakvi nuklearni udar i sl . nebuloze?! :roll:

Ova uvodna epizoda sa Merkelovom i Olandom mi opet predstavlja najobicniju farsu, tj. dio prekookeanske strategije da se dobije na vremenu (npr. za neko novo ustrojavanje ukrajinske armije-kao hrvata kad su spremali "Oluju") ili sto je najmanje vjerovatno da se na neki nacin uzme otklon i jenkiji pred ocima ostatka svijeta sto bezbolnije povuku iz ove neslane, zamijeshene kashe, tipa navodno: "Eto, EU je ipak preuzela stvar u svoje ruke i odlucno odbila kljucnu ulogu i preimucstvo SAD-a u rjesavanju ukrajinskog pitanja i od sada ce se djelovati samo po direktivama iz Brisela, a mi sami nismo imali tu moc da uspostavimo "demokratiju" na cijeloj ukrajinskoj teritoriji.." A Ameri ce svakako i dalje da brondaju preko svojih licnih izaslanika, glasnogovnornika i medija, i time navodno za obican puk i javnost da kamufliraju svoje povlacenje iz ukrajinskog lonca. Mozda su zaista previdjeli da su u ovom momentu duboko zagrizli kad su prosle godine krenuli sa rusenjem rezima i instaliranjem svog i da bi se trenutna situacija mogla otrgnuti kontroli jer su bacuske, odn. prorusi preuzeli inicijativu i vrlo lako bi onda Porosenko i svita mu mogli da izgube i gotovo polovinu Ukrajine do kraja ove god.

Odg. ce vrlo brzo uslijediti, ako ne bude ovo drugo u pitanju sto opisah gore, vec zaista stvarno nastojanje prvih zvanicnika EU (Njemacke i Francuske) koji su se ovim otrgli jenkijevskim direktivama, da dodje do potpune deeskalacije sukoba i konacnog rjesavanja, vise ipak vjerujem da ce na tapetu da se dogodi neki "novi Racak", "Markale" ili "pad drugog Malezijskog aviona" i sve u tom smislu.... Pa onda opet krene sveopsta hajka na Putina & Co.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2015, 15:45 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
U slucaju bilo kakve eskalacije sukoba, odlucice to na ciju stranu ce stati Kinezi koji za sada mudro cute, jedino sam negdje upratio da su Rusima u decembru uplatili 27 milijardi dolara da ovi popune rupu u budzetu zbog pada cijena energenta. Inace Amerika je kod Kineza prezaduzena i oni drze preko 90% njihovih obveznica, oni kad odluce da preuzmu primat u svijetu samo ce prodati dio Americkog duga koji je vec stigao na naplatu... Negdje sam vec procitao da Kina postaje novi MMF jer imaju ogromne rezerve kapitala sa kojim ne znaju sta da rade...

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2015, 15:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I ja se ovog zadnjeg najviše bojim,neki organizovani masakr gdje bi se optužilo Ruse,Ameri su priznali ili ne ipak maheri u time.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2015, 15:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ma ako im nije proslo ono sa avionom tesko ce i neki novi pokusaj... Sreca rusi nadziru celi prostor sto medijski sto satelitima, tako da je tesko prodati pricu a da druga strana nema kontra argumente. Cim su rusi krenuli iznositi dokaze za avion svi su se utisali i celi svet zaboravio da je avion srusen. Mislim da Putin moze otvoreno reci evropskim glavesinama da se ne zajebavaju na takav nacin

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2015, 15:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Браво РБА, сви причају а не спомињу Кинезе. Они су одлука овдје а судећи по састанцима премијера Кине, Индије и Русије а поред БРИКС-а то нешто говори. Иначе, ако нас је овај рат до сад ишта научио то је да овдје не вриједи давати никакве прогнозе.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2015, 15:55 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Pa logicno je to, Kina je spremna da od Rusa otkupi sve energente koje Rusi mogu da proizvedu, sem toga Kina u Ukrajini vec posjeduje zemlju koju je kupila za gradnju mega farmi pilica, ako dodje do daljnje eskalacije cekace se njihova reakcija, bice samo onako kako oni kazu...
Inace kolika je moc te drzave pokazuje plan o investicijama, gdje su donijeli odluku da u zemlje clanice EU i zemlje Juzne Amerike u sledecih deset godina investiraju po 2900 Milijardi dolara... tu zavrsava svaka prica...

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2015, 15:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Ukrajinska vojska naputila mjesto Popasnaja u Luganskoj oblasti.

Popasnaja danas - napušten grad.

[video]https://www.youtube.com/watch?v=G2g0zIGqd_o[/video]

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2015, 16:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
Ma ako im nije proslo ono sa avionom tesko ce i neki novi pokusaj... Sreca rusi nadziru celi prostor sto medijski sto satelitima, tako da je tesko prodati pricu a da druga strana nema kontra argumente. Cim su rusi krenuli iznositi dokaze za avion svi su se utisali i celi svet zaboravio da je avion srusen. Mislim da Putin moze otvoreno reci evropskim glavesinama da se ne zajebavaju na takav nacin

Sjetimo se pokolja u Odesi i da je ipak taj slučaj skoro pa prećutan u zapadnim medijima.Nisu Ruski mediji ali ni slobodni mediji u Evropi još uvijek dovoljno jaki da naprave "senzaciju" od neke nesreće.Ipak slažem se u puno boljem su stanju nego prije 10-tak godina.Na RT u komentarima se javlja jako puno Britanaca dajem primjer koji zaista racionalno razmišljaju o dešavanjima u Ukrajini,dakle ima nade.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2015, 16:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nova igračka :)

https://www.youtube.com/watch?v=z9fJee751LI#t=12

Проект "Украина" (2015) Фильм Андрея Медведева
https://www.youtube.com/watch?v=sYu6O9lZVGw

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2015, 17:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

http://russian.rt.com/article/73127

Предсједник Кипра нуди Русима да поставе базу на његовој земљи :D

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2015, 17:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
"And the plot thickens" ш'о би рекли лАмери. :lol: Весело домаћ'нееее...

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2015, 18:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hrvatski dragovoljci s Ukrajincima ratuju protiv Rusa
http://www.vecernji.hr/hrvatska/hrvatsk ... lju-988572

Pogledajte malo komentare...

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2015, 18:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Apo...kasniš par dana i par stranica

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2015, 18:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nisam vidio. :D

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2015, 23:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZGix83I4nUY[/youtube]

Изгледа да су погодили Доњецк са Точка-У...

Према првим информацијама погођена је зграда од 9 спратова.. за сада се не зна број пострадалих...

Дрзнеш ли даље?...

Poslednji put menjao Пеле Мали dana 09 Feb 2015, 00:10, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2015, 00:00 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Dec 2007, 01:03
Više me nerviraju ovi Rusi..od oktobra prošle godine se motaju oko Marijupola pa nikako da ga uzmu.
Čini mi se da nastupaju isuviše mlako. Do sad je trebalo da dođu do Odese, a ne ovako kilavo.

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2015, 01:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
The German intelligence service estimates the real losses in the Ukrainian civil war at 50,000 dead (civilians and servicemen), which is nearly 10 times higher than reported by the Kiev authorities, German media report.

The information comes from a source in German intelligence, who spoke to the Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAZ) newspaper.

“Germany’s special services estimate the probable number of deceased Ukrainian servicemen and civilians at up to 50,000 people. This figure is about 10 times higher than official data. Official figures are clearly too low and not credible,” the newspaper reported on Sunday, citing its source.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 198, 199, 200, 201, 202, 203, 204 ... 520  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]