banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 00:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6401 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194 ... 321  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: ADSL
PostPoslato: 06 Feb 2015, 21:22 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Feb 2013, 11:43
Pfc88 je napisao:
Jel provjeravao ko za ovu akciju Mtela za potpis novog ugovora. Valjda daju 4 mjeseca 50%, ili tablet. Pa me interesuje na koju caku ide tablet, jel ima i za njega neka pretplata ili kako?

Ja prvi u Doboju produzio ugovor na sledece 2 godine, inace imam optima paket vec 8 godina. I za tih 8 godina onaj mali crni modem je radio, do prosle godine, a mtel podrska mi nije htjela dati drugi modem. Kao ja sam tada od njih kupio modem i to nije njihova obaveza da ti mjenjaju drugi modem kada istekne za 1 godina garancija na isti. E sada je ovaj novi modem njihovo vlasnistvo i oni su u obavezi i posle isteka garancije da ga mjenjaju jer je njihov. Sreca imam dobrog kumasina @sinip koji mi dade svoj takav modem, i radio je do pre 3 dana. Odem ja lijepo dole i hocu i novi modem i tablet kaze teta na salteru e nemozes dobit obadvoje za 1KM. A ja zapeo ko sivonja i hocu raskinem ugovor pa da potpisem novi kako pise za nove korisnike i modem i tablet, kaze teta e nemozes onda 3 mjeseca potpisat novi adsl prikljucak. Kazem ja raskidaj ako nemogu ja potpisat novi prikljucak, moze supruga. I tu ih uvatim u raskoraku, posle toga pristaju na sve. Dobih i nov modem i tablet, s tim da na modemu zakljucana 3 lan porta, ja nazovem podrsku kao sta ce ti imas wireless na modemu. Ma sta vas briga imam li ja wirless ocu otkljucane portove da steknem sta ja hocu, i na koncu konceva otkljucase mi i ta 3 lan porta, a sve za 1KM uz aneks ugovora na 24mjeseca redovne pretplate 25KM +pdv, nema drugog troska osim placanja tableta 1KM. Imam od pre 2 tableta, i pravo sam se iznenadio mnogo je brzi od tih mojih starih tableta. Ja prezadovoljan cijenom.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2015, 21:30 
A zato meni govno ne radi kada hocu da spojim TV na ruter, jebo li ih konj retardirani i maloumni...

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2015, 21:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Па закључали ликови, први порт за рачунар други и још један за ИПТВ а преостали немам више појма за шта. :) Можеш да назовеш техничку подршку па да те они проведу корак по корак кроз откључавање. Радио сам то пар пута, ни једном нисам записао кораке, сморио се сваки пут. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2015, 22:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jun 2004, 22:13
Nije otključavanje nikakvo. Jednostavno, ti portovi nisu u bridge-u iliti switch-u, već je svaki posebno.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2015, 22:03 
Početnik
Početnik

sinip je napisao:
Па закључали ликови, први порт за рачунар други и још један за ИПТВ а преостали немам више појма за шта. :) Можеш да назовеш техничку подршку па да те они проведу корак по корак кроз откључавање. Радио сам то пар пута, ни једном нисам записао кораке, сморио се сваки пут. :)

Kume evo to se radi ovako: kada udjes u modem otici na lijevoj strani na BASIC, posle toga otvorit WAN, pa kad se otvori otici na desnoj strani na INTERNET_R_8_35 gdje dole mora biti cekirano sve pod Port binding znaci svi lan portovi cekirani i SSID1 cekiran i stisnuti posle SUBMIT, pa posle na INTERNET_B_8_35 sve odcekirati znaci sve lan i sve ssid odcekirati i stisnuti posle SUBMIT, pa opet na OTHER_B_8_37 sve odcekirati i stisnuti posle SUBMIT, i jos na OTHER_B_8_39 sve odcekirati i stisnuti posle SUBMIT. Posle toga internet mora da radi na svim LAN portovima na modemu.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2015, 22:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

icobh je napisao:
Nije otključavanje nikakvo. Jednostavno, ti portovi nisu u bridge-u iliti switch-u, već je svaki posebno.

Сваки је посебно али на било који осим ЛАН1 прикључка не можеш да закачиш рачунар јер неће да изађе на нет. Значи нису "закључани" да не може ништа да се накачи, него су тако подешени да рачунар неће да ради на њима.

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2015, 22:09 
Početnik
Početnik

icobh je napisao:

Zovi ti to kako hoćeš ali brkati čiko iz tehničke podrške je rekao: "sad ćemo to otključat" na ovaj moj gore opisan način, i posle to radi i više nije "zaključano". Ako ne vjeruješ, a ti probaj.

Poslednji put menjao ringispil dana 06 Feb 2015, 22:11, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2015, 22:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Koji je modem kod tebe?

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2015, 22:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

ringispil je napisao:
Kume evo to se radi ovako: kada udjes u modem otici na lijevoj strani na BASIC, posle toga otvorit WAN, pa kad se otvori otici na desnoj strani na INTERNET_R_8_35 gdje dole mora biti cekirano sve pod Port binding znaci svi lan portovi cekirani i SSID1 cekiran i stisnuti posle SUBMIT, pa posle na INTERNET_B_8_35 sve odcekirati znaci sve lan i sve ssid odcekirati i stisnuti posle SUBMIT, pa opet na OTHER_B_8_37 sve odcekirati i stisnuti posle SUBMIT, i jos na OTHER_B_8_39 sve odcekirati i stisnuti posle SUBMIT. Posle toga internet mora da radi na svim LAN portovima na modemu.

Ма сјећам се да је са "бајндовањем" био фазон али никад нисам записао кораке. Ево сад имам, ако ми буде опет требало у скорије вријеме, мада сумњам. :)

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2015, 22:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2012, 21:18
Evo ja vec 5dana čekam priključak max paketa a uzeo sam onih - 50% 4 mjeseca, koliko inače se treba čekati?

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2015, 22:12 
Početnik
Početnik

Philby je napisao:
Koji je modem kod tebe?

Hg532e taze nov iz celofana izvadjen.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2015, 22:14 
Početnik
Početnik

Minjon je napisao:
Evo ja vec 5dana čekam priključak max paketa a uzeo sam onih - 50% 4 mjeseca, koliko inače se treba čekati?
U ugovoru pise do 10dana maksimalno.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2015, 22:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jun 2004, 22:13
Znam da se kod nekih ide na port mapping. Tu su kreirani vlan-ovi. Pobrišeš koje ne trebaš, pa onaj gdje ti se nalazi p, tu dodaš portove koje hoćeš. Inače su oznake: p - pppoe, w - wlan, e - ethernet. Znači najčešće u nekom vlanu bude p0, w1 i e1. Znači ppp, wlan i eth1. Tu trebaš dodati ostale lan portove, ali ih ne možeš dodati, dok ih prethodno ne izbaciš iz drugih vlan-ova gdje pripadaju ili ne obrišeš te vlan-ove.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2015, 22:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ringispil je napisao:
Minjon je napisao:
U ugovoru pise do 10dana maksimalno.

Valjda ce za par dana uvesti, zvali su me juče da potvrde brzinu koju hocu. Vjerovatno jer moraju mjenjati opremu za vdsl.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2015, 01:40 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 10 Nov 2009, 16:08
Čisto informativno, koliko si udaljen od centrale?

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2015, 02:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jan 2012, 16:44
icobh je napisao:
Znam da se kod nekih ide na port mapping. Tu su kreirani vlan-ovi. Pobrišeš koje ne trebaš, pa onaj gdje ti se nalazi p, tu dodaš portove koje hoćeš. Inače su oznake: p - pppoe, w - wlan, e - ethernet. Znači najčešće u nekom vlanu bude p0, w1 i e1. Znači ppp, wlan i eth1. Tu trebaš dodati ostale lan portove, ali ih ne možeš dodati, dok ih prethodno ne izbaciš iz drugih vlan-ova gdje pripadaju ili ne obrišeš te vlan-ove.

Tako se to radi na svim mtel-ovim uredjajima .
1- LAN
2-IPTV
3-IPTV
4-(Na nekim je i ovaj LAN ,a na nekim je za VOIP ili nesto deseto navodno).

Hoce li ovaj paket 30/3 biti samo po BL ili ??

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2015, 03:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

mara- je napisao:
Čisto informativno, koliko si udaljen od centrale?

Ja se nalazim tu kod mastera a udaljenost je 960metara od optike(koja se nalazi u ul Nikole Pašića) ili centrale, nije mi bas objasnila radnica kako treba.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2015, 11:46 
Početnik
Početnik

JetForce je napisao:
icobh je napisao:

Tako se to radi na svim mtel-ovim uredjajima .
1- LAN
2-IPTV
3-IPTV
4-(Na nekim je i ovaj LAN ,a na nekim je za VOIP ili nesto deseto navodno).

Hoce li ovaj paket 30/3 biti samo po BL ili ??

Ma svejedno kako mtel dozivljava lan portove na adsl modemima, ja hocu da imam otkljucane sve lan portove da na njima imam izlaz za internet, nemam iptv od njih niti mi treba, ali zato imam receiver na kome imam i iptv koji ubacujem sa foruma besplatno i cs preko kojeg otkljucavam satelitske kanale, onda imam smart 3d tv kojki mi je isto spojen na lan utp kablicem, i naravno 2 racunara. wireless koristim za tablet telefon i sl.

Paket od 30/3 bit ce moguc gdje god su provukli optiku. Sto se tice Doboja, rece mi sef mtela u Doboju pre 4 dana prilikom potpisivanja novog ugovora da ce u aprilu krenut postavljanje novih telefonskih centrala i uduvavanje optickih kablova do istih, i naravno doci ce do promjene novih modema, rece za mene da ce veoma brzo da mi zamjene ovaj trnutni modem iako je taze nov tek postavljen 3 dan. Konkretno dio grada gdje ja zivim donji susnjari i kroz moj ranc je kopato (naravno uz moju dozvolu i moje insistiranje na papir da se moraju izmjestit njihovi kablovi ako ja budem imao neku potrebu da gradim tu ili ako slucajno presjecem da nisam odgovoran sto su i napisal, protokolisali i obavezno stavili pecat i potpis) i postavljena su 2 debela neka kabla sa mlogo parica i dva debela ona za vodu alkaten crijeva mislim da je fi 80mm kroz koja se uduvava optika do centrale a i centrala tj. ormaric je u mojem rancu. Uglavnom gdje su ukopata ta 2 crijeva za vodu, tu ce doci i optika, a dolaskom optike velike su i mogucnosti za mlogooo brzi internet i ostale servise.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2015, 14:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
ringispil je napisao:
Ja prvi u Doboju produzio ugovor na sledece 2 godine, inace imam optima paket vec 8 godina. I za tih 8 godina onaj mali crni modem je radio, do prosle godine, a mtel podrska mi nije htjela dati drugi modem. Kao ja sam tada od njih kupio modem i to nije njihova obaveza da ti mjenjaju drugi modem kada istekne za 1 godina garancija na isti. E sada je ovaj novi modem njihovo vlasnistvo i oni su u obavezi i posle isteka garancije da ga mjenjaju jer je njihov. Sreca imam dobrog kumasina @sinip koji mi dade svoj takav modem, i radio je do pre 3 dana. Odem ja lijepo dole i hocu i novi modem i tablet kaze teta na salteru e nemozes dobit obadvoje za 1KM. A ja zapeo ko sivonja i hocu raskinem ugovor pa da potpisem novi kako pise za nove korisnike i modem i tablet, kaze teta e nemozes onda 3 mjeseca potpisat novi adsl prikljucak. Kazem ja raskidaj ako nemogu ja potpisat novi prikljucak, moze supruga. I tu ih uvatim u raskoraku, posle toga pristaju na sve. Dobih i nov modem i tablet, s tim da na modemu zakljucana 3 lan porta, ja nazovem podrsku kao sta ce ti imas wireless na modemu. Ma sta vas briga imam li ja wirless ocu otkljucane portove da steknem sta ja hocu, i na koncu konceva otkljucase mi i ta 3 lan porta, a sve za 1KM uz aneks ugovora na 24mjeseca redovne pretplate 25KM +pdv, nema drugog troska osim placanja tableta 1KM. Imam od pre 2 tableta, i pravo sam se iznenadio mnogo je brzi od tih mojih starih tableta. Ja prezadovoljan cijenom.

Kakav je taj tablet? To beše ova Allview AX4 Nano? Kakvi su utisci?

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2015, 15:28 
Početnik
Početnik

Dce/02 je napisao:
ringispil je napisao:

Kakav je taj tablet? To beše ova Allview AX4 Nano? Kakvi su utisci?

utisci odlicni, veoma jeftino prosao skoro pa dzaba(hebiga nije dzaba kad sam dao 1KM) dosta brzi od dva tableta koja sam imao. isplativo za uzeti, posebno sto mtelov net se nemoze poredit sa blicom, eltom i ostalom buranijom tipa zona.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6401 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194 ... 321  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]