banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Avg 2025, 12:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 717, 718, 719, 720, 721, 722, 723 ... 1193  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Feb 2015, 21:57 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
drug, to što si ti pristrasan ne znači da je to objektivno tako. Možemo mi srbovati koliko hoćemo, ali naš maternji jezik je srpsko-hrvatski. I ne tiče me se kako bi na to reagovao neko iz zapadnog Mostara.
CopyLeft, znam kako se preuzima signal. Do sad nikad nisam ni čuo ni vidio da se kanali Fox Groupa distribuišu zemaljskim putem, uvijek je to bila satelitska distribucija, od njih se dobije kartica i CAM i to je to.

edit: to se odnosi na prijem srbijanskih zemaljskih kanala, nema nikakve veze sa NatGeo.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2015, 22:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Potpuno bi bilo normalno, da se u, Banjaluci, u najvećem gradu Republike Srpske, , a ne sjedištu Varaždinske županije, emituje NatGeo na srpskom jeziku.

To je moj stav, i ne vrijeđam nikoga.

I to ne bi trebalo bilo kome da smeta, a jezik o kojem ti Enter govoriš, na žalost ne postoji više, pa čak ni na NatGeo kanalima u regiji. Kamo sreće da postoji, jer onda danas glavna vijest dana ne bila vijest koja ga je obilježila, već bi kao Jugoslavija odavno bili punopravna članica EU.

No to nije tema, mene samo zanima, kako neko može imati, a neko ne srpsku varijantu NatGeo kanala?

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2015, 22:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
drug je napisao:
Bitno je. Ne razumijem kako jedan operater može, a drugi ne može imati srpsku verziju kanala. Na Totalu, upravo gledam, ide srpska verzija. U čemu je kvaka?

Edit: Šta misliš kako bi na tvoje pitanje odgovorili forumaši zapadnog Mostara? :lol:

Џаба причаш/пишеш. Имадох сличну расправу у некој другој теми. СВе го "полиглота до полиглоте" којима хрватска верзија српскохрватског уопште не смета. "Дапаче", толико не смета да су почели да је користе. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2015, 22:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2012, 19:52
Ja ću preći na onog operatera koji bude imao otključane titlove i gdje ja budem mogao sam birati otom potom. Možda do jeseni se i to promjeni ako dođe DT i preuzme ovaj jadni M:Tel. Radije bih uložio u obavještavanje građana kako da sebi postave podrazumjevane titlove jer ta opcija postoji nego što bih ljudima skidao te opcije sa kanala (naravno oni koji to imaju).
Kod mene fino ima Subtitle setting, Prvi podrazumjevani jezik i Drugi podrazumjevani jezik.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2015, 22:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Na Totalu je to korektno urađeno, pa ako Copy želi gledati NatGeo sa hrvatskim titlovima - neka gleda, ja ću naravno sa srpskim, moji rođaci u Istri - opet s hrvatskim titlovima, ujna u Mariboru - sa slovenačkim. :wink:

I Bog te veselio! :D

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2015, 22:17 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

sinipe, nema potrebe da gnojiš ovdje... ako nemaš šta da napišeš na temu (sem standardnog drmanja kaveza na daljinu) - zaobiđi ovu temu. Hvala!
Slažem se da bi bilo najbolje da se mogu birati prevodi. I da mogu birati, izabrao bih srpski. Ali ako ću birati između nepostojanja prevoda i hrvatskog - izabraću hrvatski.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2015, 22:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2014, 11:18
A ja opet, kad pozelim na CBS Drami da pogledam neku epizodu iz osamdesetih, sluzim se sluhom svojim i pratim to na izvornom engleskom jer necu iz principa da citam novohrvastinu. :lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2015, 22:47 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Sep 2009, 11:40
Eto vidis, usavrsavas engleski...

Ja sam za to da postanemo slovenacka pokrajina...

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2015, 23:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Potpuno razumljivo, s tvoje strane :lol:

I kad si već propisao na srpskom, a ne na slovenačkom daj nam info iz prve ruke:

NatGeo - što ne ide srpska verzija i ko će zamijeniti Sport 1? :D

Nisu to teška pitanja, vidiš da smo se pozdravili sa Sport klubom. :lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2015, 23:15 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Sep 2009, 11:40
Zato sto sam optikom dobijao takav feed...

Ne znam... Odnosno znam ali ne mogu reci. :D

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2015, 23:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2011, 15:35
Нажалост ништа од замјене за одлични Спорт 1. Туга велика.

Што се тиче титлова. Наравно да хоћу српске, јер сам Србин и јер је мој језик српски. Ни Хрвати у Хрватској не гледају на српском, зашто би ја на њиховом. Мени није точка, за мене је тачка.

И да, примјећујем константно да постоји проблем са РТС ХД каналом. Не мислим на промјену квалитета слике, сви знамо разлоге, већ на повремене застоје...

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2015, 13:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Bilo kako bilo Ustav RS garantuje ista prava za sva tri naroda.

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2015, 13:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jul 2008, 14:20
Što se tiče titlova ja sam Englez i nikako ne volim srpske iliti srbijanske titlove. Ne volim u titlovima ekavicu i ćirilicu a vidim da je ekavica jedina opcija kad je titlovanje srpskog jezika u pitanju. Srpska ijekavica je u tom smislu izumrla. Također ne volim transkribovanje imena u srpskom jeziku, kada u titlu napišu Asošijejted Pres, Raša Tudej, Čače Noriše, Nejšinel Džiografik... i još sve to na ćirilici...

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2015, 14:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 16:55
Da li je moguće da se raspravljate oko titlova koji su 95% isti, a ono što nije isto odlično je razumljivo. :roll:

Najbolje bi bilo kad bismo imali lokalizaciju na srpskoj ijekavici ali malo smo tržište tako da nema ništa od toga. Ili bar da postoji lokalizacija na tzv bosanskom jeziku... To bi nam bilo najpribližnije, bez ekavice i hrvatskih riječi. Takođe ne volim transkribovanje riječi iako je to pravilo u srpskom jeziku.
Dok se nešto takvo ne desi, ali i ako se desi, potpuno mi je svejedno na kom jeziku ću gledati nešto sve dok je razumljivo. Jako bitna stvar.

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2015, 14:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jul 2008, 14:20
Najbolji su mi oni likovi iz ovih podneblja što nakon Cecinog koncerta ili utakmice Zvezde ili Partizana u Beogradu, propričaju ekavicu kad se sutradan vrate u svoju vukojebinu...

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2015, 15:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 29 Sep 2011, 11:18
Ako su na ovoj, 720. stranici, pisali Srbi, onda nam se kao narodu crno piše. Te jezik nam je srpsko-hrvatski, te smeta ćirilica, pa ne valja ekavica, da nam je "bosanski" i sve tako. Ako ne znamo cijeniti sopstveni jezik i pismo, onda ga ni drugi neće cijeniti.

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2015, 15:15 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Druže, živiš u Bosni i Hercegovini, pričaš srpski jezik. Takođe, u BiH su zvanični jezici i hrvatski i bošnjački. I to je to... što se tiče diskusije na ovu temu - sve je rečeno; svaku daljnju brišem. Hvala!

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2015, 20:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Šta mislite vi koji se razumjete u tv prava je li dozvoljeno da se reemituje BBC 1, BBC 2, BBC 3 i BBC 4 na kablovskim operaterima u BiH? Mislim da su i oni kao jedni od jačih sila koje su osnovale EBU i imaju panevropska prava. Niko ko ih ima ih ne zamračuje. Ne postoji kvalitetnija televizija na planeti a kad bi imali te kanale mislim da bi svi imali koristi. Eto šanse da još brže naučite engleski, čak brže nego sa Club TV-om jer bi onda gledali program koji vas zanima.

btw Imam info da National Geographic SD koji distribuišu iz Slovenije i dalje ima HR titlove (ljudi iz Totala su to potvrdili). Možda treba nešto resetovati šta znam :sad5:

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2015, 21:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 16:55
Mislim da ne jer kad bi se mogli emitovati kod nas, onda bi se emitovali na satelitu koji je dostupniji za nas, a ne na ovom trenutnom koji je namjenjen za Britaniju i odavde treba ogromna sat. antena da bi se gledali.

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2015, 21:25 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jul 2013, 18:28
amadeus je napisao:
Zato sto sam optikom dobijao takav feed...

Ne znam... Odnosno znam ali ne mogu reci. :D

De samo potvrdi na kom je jeziku taj sportski kanal ;)

Ne bi bilo lose da nam i inicijale odas :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 717, 718, 719, 720, 721, 722, 723 ... 1193  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]