banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 22:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191 ... 520  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Jan 2015, 08:50 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Schlager je napisao:
NenadV je napisao:
Valjalo bi da se otvore i frontovi u Harkovu i Dnjepropetrovsku.

Cujes li ti sebe?

I ovi koji te podrzavaju?

Malo je medjusobnog prolivanja slavenske krvi za zapadne interese,vec daj jos frontova,jos mrtvih i osakacenih,i to u narodu koji nam nikad nista nije skrivio? :( :(

Ako su već sebi zacrtali plan da zauzmu cijelu teritoriju Donjecke i Luganske oblasti onda moraju uzeti i dijelove Harkovske, Dnjepropetrovske i Zaporoške oblasti kako bi dodatno osigurali teritoriju DNR i LNR i spriječili napade i prodore ukrajinske vojske. Zbog toga se mora proširiti front i na te tri oblasti. Uostalom kada vaš voljeni Izrael to radi na Zapadnoj obali niti jedanput ne dovodite u pitanje takvu odluku niti vam je žao stradalih Arapa. Ja to nazivam duplim standardima.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2015, 09:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jun 2013, 17:35
NenadV je napisao:

Ako su već sebi zacrtali plan da zauzmu cijelu teritoriju Donjecke i Luganske oblasti onda moraju uzeti i dijelove Harkovske, Dnjepropetrovske i Zaporoške oblasti kako bi dodatno osigurali teritoriju DNR i LNR i spriječili napade i prodore ukrajinske vojske. Zbog toga se mora proširiti front i na te tri oblasti. Uostalom kada vaš voljeni Izrael to radi na Zapadnoj obali niti jedanput ne dovodite u pitanje takvu odluku niti vam je žao stradalih Arapa. Ja to nazivam duplim standardima.

Prvo moraš da razumiješ da ne postoji mitološka borba dobra i zla, postoji samo sukob interesa. Nas ovdje u manjoj ili većoj mjeri ne zanima ko gine i koliko gine na bliskom istoku, ne osjećamo neke veze ni sa čifutima ni arapima, ali eto, žao nam je što su neki narodi prema kojima osjećamo neke bliske veze zaratili međusobno. Ukratko, boli nas qrac za bliskim istokom a žao nam je rusa i ukrajinaca.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2015, 10:45 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
+1

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2015, 11:00 
Stara kuka
Stara kuka

Definišite na koje Ukrajince mislite! Ako mislite na fašiste iz pravog sektora i ukrajinske nazi garde, bataljona Azov koji i ratuju protiv pripadnika DNR i LNR i koji ginu ne mogu reći da mi ih je žao jer nije. U Kijevu na vlasti su tajkuni i fašisti! Ako neko smatra da su mu to braća samo izvolite. Meni nisu!

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2015, 11:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Hertzog je napisao:
http://www.telegraf.rs/vesti/1406554-uhvacen-u-akciji-ovako-ruski-suhoj-presrece-portugalski-avion-video

kako mu se kulerski naguzi da pokaze oruzje i ode 8)

Kako je lepo biti pilot ratne avijacije u zemlji koja ima normalne avione i gorivo da svako malo letis

Rusi se vec odavno igraju rata. Nazalost.
Pricao mi skoro prijateljev zet, inace vojni pilot u PL. Kaze da svaki put kad poljski F16 patroliraju istocnu granicu, Rusi salju avione za "elektronski rat" (ne sjecam se kako se zovu - nesto slicno Avacsu), skeniraju im sistem, ometaju radare, itd. A njihovi lovci redovno ulecu u EU vazdusni prostor. Sto bi se reklo, tipicno poredjenje ko ima vecu kitu. "Ne diraj me, ne diram te."
A u ratu u Ukrajini nikoga ne podrzavam. Svi su donekle u pravu.
I jos nesto - komsija Ukrajinac iz Dnjepropetrovska (pun k'o brod, spominjao sam ga ranije) je nedavno preregistrovao auta na poljske table, a ovdje je vec cetiri-pet godina. Po svemu sudeci, ne planira povratak.

I jos jedno za kraj - zvanicna politika u PL podrzava Ukrajince. "Obicne ljude" zaboli za Ukrajinom, sta vise malo ko voli Ukrajince i prva asocijacija su im bande Stepana Bandere.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2015, 11:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Politika podržava zbog EU najvjerovatnije, a ljudi se sjećaju dalje od EU. Kontam da su njima Ukrajinci i Rusi ista bagra.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2015, 11:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Живим за дан кад ће руска војска изаћи на границу са Пољском. :) Значи Пољаци легендарни, толике године били под Русима и Варшавским пактом и чим су их се ријешили претрчали у други табор. :) Нека, тако им и треба. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2015, 11:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

:roll:
Mi smo bilo 500 godina pod Turcima i cim smo ih se rijesili odmah smo pretrcali u drugi tabor. Primijetis slicnost?

Panzer je napisao:
Kontam da su njima Ukrajinci i Rusi ista bagra.

Upravo.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2015, 11:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Не баш. Нешто не видим руске/лАмеричке или било чије базе наоколо... Да не спомињем временски оквир.

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2015, 11:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Hajd' ovako, kad moram da crtam. Poljaci su se krvili sa Rusima zadnjih nekoliko stotina godina. Sasvim je logicno da su se nakon izlaska iz Varsavskog pakta okrenuli ka drugoj strani, ovdje konkretno NATO i EU.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2015, 11:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Dzaba ti njemu crtati :D

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2015, 11:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

М'да, логика до јаја. У нашем случају је Турска остала на Босфору, у њиховом случају је Русија остала иза ћошка. Баш прелетачки фантастично одрађено. :) Није им пало на памет да су као онолика земља могли мало пробати да "фурају свој фазон" у свијету који је тада био посве униполаран?
Заборавих...
И још им гурају прст у око, онај рад "антиракетни штит, qрци-палци". Ма фантастично. :)

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2015, 11:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

sinip je napisao:
Није им пало на памет да су као онолика земља могли мало пробати да "фурају свој фазон" у свијету који је тада био посве униполаран?

Bila je i SFRJ Nesvrstana pa dokle nas je to dovelo?

A, i jos jedno - o kakvom "preletanju" ti pricas? Poljska nikada nije bila dobrovoljno u koaliciji sa Rusima.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2015, 11:40 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
mirdza je napisao:
Hajd' ovako, kad moram da crtam. Poljaci su se krvili sa Rusima zadnjih nekoliko stotina godina. Sasvim je logicno da su se nakon izlaska iz Varsavskog pakta okrenuli ka drugoj strani, ovdje konkretno NATO i EU.

Ovo mi je jasno...ali mi nije jasno da ti isti poljaci otrce svabama a ovi ih potamanili ko nikog u Evropi.....

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2015, 11:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Па знам да није. А онда су добровољно прешли лАмерима и још чачкају оне код којих нису били добровољно. Конташ проблем? И то како рекох прешли у моменту када баш и нису имали неке потребе за тим. А иначе поређење мулти-култи СФРЈ са монолитном католичком државом каква је Пољска баш и не стоји...

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2015, 11:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Pa jebote koliko su Poljaci najebali od Rusa nije im za zamjeriti nista.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2015, 12:37 
Stara kuka
Stara kuka

mirdza je napisao:

Nije problem što su se okrenuli nego što stalno čačkaju mečku tj. Rusiju iako ih ta ista Rusija ne napada.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2015, 12:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

_Krol_ je napisao:
Ovo mi je jasno...ali mi nije jasno da ti isti poljaci otrce svabama a ovi ih potamanili ko nikog u Evropi.....

Princip manjeg zla. Njemci su ih pobili, ali onda su 50 godina bili svako na svome. Staljin je u Katinu i Volinu pobio ~100.000 Poljaka, prije svega oficira, inteligencije, i ostalih "uticajnijih" gradjana. A onda kasnije morali da zive zajedno, a ruski vojnici su imali vojne baze u citavoj drzavi. Umjesto da tenzije opadnu, samo su rasle.
Aha, teznja PL ka SAD je pristutna jos od medjuratnih godina, kada je pocela emigracija. Procjenjuje se da u SAD zivi ~10 miliona Poljaka. Takodje stoji da su Poljaci bili slijepo odani Amerima, iako im u nicemu nisu direktno pomogli. Nesto kao sto i mi obozavamo Ruse, a nemamo nekih konkretnih razloga.
I ne zaboravite da je zvanicna politika ipak zvanicna politika, a da cesto i politicari misle potpuno drugacije, o obicnim ljudima da ne govorim. Poznao sam ljude koji su bili u Iraku i Avganistanu (izmedju ostalog muz rodjake moje supruge, vojnik GROM-a) a onda se razocarali da su ih iskoristili - obecali svasta nesto, a kasnije ih ispalili.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2015, 12:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Vezano za situaciju u Ukrajini ,najbolje je objasnio Dragan Petrovic (pronaci na youtube,predavanje traje preko 2 sata) ...vjerovatno je bilo na ovom forumu,ali to je to

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2015, 13:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jun 2013, 17:35
NenadV je napisao:
Definišite na koje Ukrajince mislite! Ako mislite na fašiste iz pravog sektora i ukrajinske nazi garde, bataljona Azov koji i ratuju protiv pripadnika DNR i LNR i koji ginu ne mogu reći da mi ih je žao jer nije. U Kijevu na vlasti su tajkuni i fašisti! Ako neko smatra da su mu to braća samo izvolite. Meni nisu!

E pa gledaj sine, prije ovih tajkuna fašista u Kijevu su bili tajkuni komunjare - tajkuni ko tajkuni, ne gledaju oni mnogo ideologije nego pare. Prije rata u Ukrajini se teško živilo, Ukrajinke su u cijelome svijetu poznate da se jebu za sitne pare i gole plešu u krilu, da ne idemo dalje od toga. Iako smo prošli kroz vrlo razoran rat devedesetih, nakon rata ovdje i u Ukrajini se slično živilo, u Ukrajini koja do tada nije bila ratom razorena nego je bila razorena čizmom komunizma koji je nastavio da živi u drugom obliku i poslije raspada SSSR ali je običnom narodu onemogućavao normalan život. Znači Ukrajinci su svo zlo u državi dovodili u vezu sa vlasti, što je i istina, a vlast je bila proruski orijentisana - jedini izlaz su vidjeli u tome da se okrenu zapadu koji živi u blagostanju, barem oni to tako vide. Običan Ukrajinac rat vidi na sljedeći način: zapad im želi donijeti normalan život a zli Rusi iz čiste zlobe im to ne dozvoljavaju. Još kad imamo u vidu da je zapadna propaganda daleko uvjerljivija od one ruske nije teško zaključiti otkud Ukrajincima toliki motiv da mrze Ruse.
Kod nas je rat bio drugačiji, gdje su separatističke zemlje iz blagostanja svjesno otišle u rat i propast zbog ideologije u manjoj, i djelovanja zapada u većoj mjeri, svi su doživili iskustvo iluzije zapadnog blagostanja i nama je jasno da su Ukrajinci nasjeli na zapadnu propagandu, ali oni to gledaju u fazonu: teško živimo i ne može nam biti gore, sit gladnome ne vjeruje. Oni misle da se bore za svoje dobro, oni ne znaju da su njihovi mrtvi ljudi u stvari statistika kojom profitira fašistička tajkunska vlast. Njima je to trebao neko lijepo objasniti a ne granatu među njih. Putin je mogao to sve lijepo uraditi, da je odmah po početku rata poslao vojsku u Ukrajinu i došao na granicu sa Poljskom - svijet bi planuo u verbalnom smislu, ali niko ništa konkretno ne bi preduzeo. Ovako sam uvjerenja da dug iscrpljujući rat materijalno odgovara i Putinu lično i zato mu je u interesu da se u Ukrajini gine na ovakav način, tako da ne mogu da gledam na Ruse kao na neke spasitelje i "dobro" koje se bori protiv "zla"; a pravo zlo su u ovom slučaju civili koji po starom dobrom običaju najgore najebu u ratu.

Poslednji put menjao PKT dana 26 Jan 2015, 13:34, izmenjena samo jedanput

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191 ... 520  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]