Hertzog je napisao:
Bice krvi
Na moje veliko zaprepastenje izgleda da nece, nekako mi je mirno uzimajuci u obzir da je rijec o parama bez motike.
Kad sam vidio spisak kandidata nisam mogao sebi doci danima

, imamo tu ljudi koji imaju samo osnovnu skolu, zanatlija, ljudi za koje garantovano znam da nikad nisu bili u Stanarima itd

.
Pocecemo od SDSa, bili su moji favoriti, odnosno najdrazi na pocetku ove price jer se bilo ukljucilo par mladih skolovanih ljudi (do duse neki su sa privatnih fakulteta ali nema veze) koji su zagovarali nesto najslicnije mom poimanju ispravnog puta ovog naseg mjesta, ali gle cuda, tik pred objavljivanje spiskova kandidati svi ti mladi su sklonjeni sa spiska da bi se ugurali gospoda iz Doboja, "ljudi" koji sjede po dobojskim skupstinama godinama zahvaljujuci glasovima iz ovog mjesta a u Stanare su donijeli sipcinu.
SNSD je tek posebna prica, oni su se nesto razdvojili, ne mogu se iszedju sebe, klasicna seoska prica, dva malo jaca kandidata i ostali poltroni oko njih, za snimiti dobru Indijsku seriju.
PDP, ljebe peceni, PDP mislim da nije imao ni jedan glas na proslim izborima

, a sad imaju desetine kandidata, u glavnom ljudi koji nisu upali na spiskove drugih stranaka pa skoknuli da probaju tu. Veselje zivo

Sto se tice kandidata za nacelnika, kad bi kojim slucajem pored njih kandidat bio Alija Izetbegovic razmislio bih da glasam za njega.
Mislim, ocekivano je to da se usere odmah na pocetku, ovo govno od drzave ne moze imati nista lijepo u svojim okvirima, ali ocekivao sam bar da imam opciju da ne moram zguzvati glasacki listic.