kumrs je napisao:
dobio sam stb sa hdmi ulazom i prikljucio sam ga medjutim traka ona dole na kojoj pise koji je kanal sta je na programu trenutno je sira od trenutne slike zna li neko kako se to podesava ili je tako kod svih
Evo ti jedan moj post.
Evo da podijelim iskustvo sa novim tv.Naime uveo sam iptv prije izvjesnog vremena a sad sam i kupio novi tv.Odlučio sam se za Sony KDL-42W705B smart i kad sam ga prvi put uključio i skopčao na ipt ,prvi utisak je bio razočarenje jer je slika bila očajna, onako puna piksela i ni približno čista i jasna kao na starom CRT televizoru (isto Sony trinitron koji i dan danas izgleda odlično, a u ono vrijeme je bio sami vrh televizora).
Uz malo podešavanja uspio sam da podesim sliku, ušao u meni slike i podesio osnovne parametre a ima još milion nekakvih parametara za podešavanje što nisam još dirao.Da napomenem da sam STB sa TV povezao preko HDMI kabla i puno je čistija slika nego preko skarta.Još sam morao u samom STB podesiti sliku na 16:9 a ne auto jer mi se prilikom prebacivanja kanala na određenom kanalu ili par njih slika raširi pa svaki put moram u meni TV da ispravim, sad to nije slučaj sa podešenim STB.
Ali sad mi izgled menija samog STB malo razvučen pa kad uđem da vidim programsku šemu fali par slova sa strana.Da napomenem da kad je TV spojen preko skarta nema tih problema ali je slika primjetno lošija kao što sam napomenuo.Još sam u STB podesio da ide 1080 p preko HDMI ako to išta znači.
Uglavnom sad sam i zadovoljan kako je bilo na početku ali nije mi to još to.
Ako imate i vi slična iskustva pa da podijelimo.